Menstruace při kojení – miminko odmítá prs

Napsat příspěvek
Velikost písma:
959
2.8.12 20:54

@kotaska91 moc děkuju a jdu to zkusit :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.8.12 22:22

@kotaska91 díky,mám ho tam :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.8.12 12:35

Tak já měla MS 3 měsíce po porodu. paráda! Žádné bolesti, krvácení slabé. Jen malý (plně kojím) to nesl špatně. První MS jsem si myslela, že má růstový spurtík, ale teď už vím, že mu to MM nejede. Naštěstí jsem běhemměsíce nastudovala, co bylo potřeba. Během měsíce jsem si nakřečkovala MM do mrazáku, no a teď mu ho dávám. Někdy si vezme i přímo prs, ale tak 2 dny vůbec. Na večer dostane trochu nutrilonu a je to. No a já MM odstříkávám a leju do… :o((. Nebojte se, trvá to tak dva dny a pak se to zase napraví. Jen teď když jsou ty vedra musím přidat i trochu čajíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
5.9.12 23:33

Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat, jsem zvědává, malé bude 7 měsícu a mens nikde, nechybí mi to, ale zajímá mě, jak může holka bez menstruace při kojení otěhotnět. Vím, že vajíčko může dozrát a uvolnit se i bez mens, ale kde se pak uhnízdí, když ta sliznice neni naběhlá? A taky, když už holka při kojení teda otěhotní, nevadí ty kojící hormony? nepřestane jedno nebo druhé? nechystám se otěhotnět a doufám, že nejdśem už těhotná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:,ale furt na to myslím a jsem prostě zvědavá, tak jak to je? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
5.9.12 23:41

Ahoj, otěhotnět můžeš v pohodě při kojení. Protože cyklus ti začíná už před ovulací a roste sliznice a až menstruací poznáš, že cyklus byl. Takže v měsíci před menstruací už roste sliznice a uvolní se vajíčko, které když je oplozeno, tak se uhnízní. Kojení tedy není antikoncepce.

Kdy dostaneš první MS nepoznáš, leda že by sis měřila bazální teplotu. Z toho bys to poznala. Jinak některé ženy menstruují při kojení od začátku, některé nepravidelně a znám holky, které první MS dostali až měsíc po ukončení kojení. A to to neměli, ikdyž kojili jednou denně. Je to individuální.

Kojící hormony při těhotenství můžou i nemusí vadit. Při kojení dochází ke stahování dělohy, takže může dojít k potratu. Ale nemusí se to stát. Je to opět individuální. Ale pokud žena otěhotní a zjistí to, tak se doporučuje, omezit kojení nebo rovnou přestat. Samozdřejmě postupně. Ale není to nutné. Záleží jak je žena stavěná a zda netrpí na potraty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.9.12 00:12

Já teda po prvním porodu dostala MS po 11 měsících poprvý, pak ještě 2 krát, a pak už jsem byla zase těhu, a kojit jsem nepřestala doteď…kojila jsem i celý těhotenství, a o mlíko jsem nepřišla..teď už 7m kojím duo, MS zatím nikde, a kdoví kdy bude, možná až se starší uráčí odstavit..zatím jsem jak chodící mlíkárna :D :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
6.9.12 00:21

Kolik je starší dceři? A není to divný? Mě by to bylo asi nepřijemný. Mě se dcera odstavila v roce. Ale já k tomu směřovala. Na poslední měsíc jsem dávalauž jen jednou k ránu a jednoho dne si to nevzala, tak dostala umělé mléko. A pak už jsme ji nenabídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.9.12 00:25

@Kote5 jestli to bylo na mě, tak já mám 2 kluky ;) staršímu je 29měsíců..kojím ráno a večer..chcimu dát čas max. do 3 let. Možná to není obvyklý, kojit takhle dlouho, ale říkám si, že až budou v pubertě, tak na to budu s láskou vzpomínat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
6.9.12 07:46

@MarieOVMUC Ahoj, já poprvé menstruovala 2 měsíce po porodu a zároveň otěhotněla. Samozřejmě jsem s kojením nepřestala, kojím plně doteď, prckovi je téměř osm měsíců, má příkrmy, ale kojení vždy, ke každému jídlu. Žádný problém nemám, ani jsem neměla, fyziologické těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
6437
22.8.13 11:26

Ahoj maminky, chci se zeptat jestli některá z vás měla mestruaci už v šestinedělí a od té doby už zase každý měsíc :think: myslela jsem, že při kojení přijde později a né hned a ještě i dost silně… nemá vliv na kvalitu mlíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Donico
10.9.13 11:27

Tak já dostala po obou porodech menstruaci až po kojení, syna jsem kojila 10 měsíců a zhruba 2 měsíce po tom se mi menstruace krásně pravidelně rozjela, dceru jsem kojila jen krátce 5 měsíců, je fakt že menstruaci jsem měla cca po prvé 3 měsíce po porodu pak nic- Pak až po tom kojení a teda zajmalo by mě kdy je budu mít pravidelně :think:. mám je ted každý měsíc ale strašně nepravidelně. Ted jsem dokonce chytla nějakou infekci tak jsem dostala gel na 3 dny a zatím mens. nikde začínám z toho šílet. :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
2053
10.9.13 11:31

U prvního jsem neměla ms až do 10.měsíce, to bylo bájo :pankac: ale po druhém těhotenství přišla ms už v šestinedělí :cert: přesněji 5 týdnů po porodu :cert: Na kvalitu mlíka to vliv nemá, ale může se stát že první dny to prckovi nebude moc chutnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
10.9.13 11:33
@Donico píše:
Tak já dostala po obou porodech menstruaci až po kojení, syna jsem kojila 10 měsíců a zhruba 2 měsíce po tom se mi menstruace krásně pravidelně rozjela, dceru jsem kojila jen krátce 5 měsíců, je fakt že menstruaci jsem měla cca po prvé 3 měsíce po porodu pak nic- Pak až po tom kojení a teda zajmalo by mě kdy je budu mít pravidelně :think:. mám je ted každý měsíc ale strašně nepravidelně. Ted jsem dokonce chytla nějakou infekci tak jsem dostala gel na 3 dny a zatím mens. nikde začínám z toho šílet. :think: :think:

Je možné že to bude trvat nějakou dobu než ms začne chodit pravidelně, tělo je prostě rozhozené hormonama. Jinak já jí nemám pravidelnou ani po 2 letech od porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Donico
10.9.13 11:43

To je masakr, jsem z toho celkem nesvá protože nikdy nevím kdy se to objeví a každý měsíc stresovat že nejsem znova těhotná (ikdyž se chráním) ale jak se říká nic není na 100% :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12
3.10.13 14:14

menstruace

Ahoj holky potrebovala bych pomoct plne kojim a dostala jsem MS coz je normalni bricho me az tak moc neboli coz jsem rada zato ale mam jakoby stahy delohy a newim zda je to normalni a co to je a kdyz zatlacim tak me picha bod briskem cca my je asi mesic nevolno newite co by to mohlo byt??? diky moct za radu :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí