Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem dostala menstruaci hned nasledujici mesic pote, co mi skoncily ocistky( asi dan za prospane noci), kojila jsem az do roka bez problemu…
@samanta2208 já si taky neumím představit mít dítko s flaškou, by mi to urvalo srdce! Proto kojím dlouho, staršího syna jsem odstavovala ve 2 a čtvrt roce pro těhotenství.
Přesně tak, ms mám od 10měsíců malé a stále kojím (19měs) a navíc od začátku kojím přes kloboučky!
Maminy stává se vám také některé že jakmile příjde MS tak máte hrozně málo mléka? Já dostala svou MS hned po 6ti nedělí a pokaždé jak přijde tam se mi výrazně zmenší produkce MM.Jsem po císaři 5 měsíců a chci kojit co nejdéle.. bojím se ovšem že ztratím mléko uplně..napadlo mě ještě Ms třeba přerušit pomocí Dr každý měsíc abych o mlíčko nepřišla ale nevím zda je to blbost.. fakt jsem vysloveně vysátá jak to mám
![]()
Je to normální. Po menses se to upraví samo. O mléko neprijdes pokud budeš držet běžná doporučení. Hlavně bych se vyhla ha, ta dělá v mléce často neplechu a mrnata pak nepiji
Tak ja mam MS skoro každych 14 dní, teda spíš silnější špinění. jen bych řekla, že malemu to asi mín chutna,nevim.DR mi nasadil HA na srovnaní, ale za 10 dní přišla MS znova i docela silna
a trvala docela dlouho až jsem HA vysadila. nevim jak to srovnat, nechci zbytečně další leky do sebe cpat.
Pokus chcete zachovat kojeni, tak ha nedoporucuji. Cyklus se upraví sám. Pokud nemáte jiný problém. Jinak ano mléko pod vlivem hormonu při ms má jinou chuť a končím nemusí chutnat. Pokud máte strach o hydrataci, doporučuji nabízet mlicko v polospanku.
Ja tenhle problem nastesti nemela, nicmene bych se vyhla zbytecne chemii, nemyslim, ze o mleko prijdes, zkus ve dny, kdy mas ms bych zkusila vice pit cistou vodu i caje podporujici kojeni, meltu atd. a treba odstriknout i mezi kojenim, abych podporila laktaci, ja to tak delala pri spurtech.
Ahojky, není to problém s nedostatkem mléka, ale s mrzutostí prcka, který to z nás vycítí, měla jsem to a mám to (malý má 15 měsíců) stejně…
Ahojte maminky chci se zeptat.Maly mel12.6.7mesicu a včera večer jsem začala menstruovat. Kojim pořad. Tak jsem se chtela zeptat jestli se mličko nejak chutove meni. Dekuju za radu Lucie
@LucieLišková chuť nikdo netuší, neb mléko nepijeme jako dospělci a děti nám to nepoví
. Někdy jsou ale děti mrzutější, podle mě to spíše souvisí s tím, že je maminka více unavená a podrážděná.
Zdravím,
mám asi dost hloupou otázku, ale potřebuju se zeptat zkušenějších ![]()
Mám dceru, 30.6. jí bude rok a půl, kterou stále kojím. Když jí byl rok a kousek (letos v lednu), z ničeho nic přestala chtít kojit a trvalo to asi týden. Pak se zase vrátila do,,starých kolejí", jen s tím rozdílem, že noční kojení se eliminovalo na 1× okolo půl 6 ráno.
Od porodu jsem dostala první menstruaci až po roce a cca měsíci, tedy letos v únoru a myslím, že ta týdenní pauza v kojení tomu přispěla. Další MS přišla po 6 týdnech, ale jinak byla normální, a další (v dubnu) už po měsíci a normálně dlouhá. Z toho jsem předpokládala, že se srovnala a bude chodit po tom měsíci (okolo 20.), ale v květnu nic, vůbec nepřišla. Udělala jsem si těhotenský test a byl negativní. Za týden jsem zkusila další test, opět nic. A tak přišel červen a včera odpoledne jsem lehce špinila, fakt maličko, tak jsem myslela, že konečně přijde MS, ale tím špiněním to zase ustalo a až na večerní bolesti v podbřišku, se nic nedělo. Tak nevím, čím to může být? Je možné, že mi kojení takhle hází s cyklem? Antikoncepci neberu.
Omlouvám se za román.
Ahojky mám druhé dítko…a když jsem byla 3 měsíce po porodu, tak jsem dostala menstruaci…bylo to 30. října…dneska je to 34 DC a další MS nikde…je to normální? nebo že třeba nemusí už zas být žádná?? nebo je to ještě nepravidelně, než se vše dá do normálu?? nebo je možné, abych byla zase těhotná?? :_)))
@Dajinka007 ano, je možné, že další třeba rok nepřijde, nebo to bude rozházené.