Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katulinka089 joo, klidně. To si tělo řídí samo. Ale může být nepravidelná, mně přišla cca každé dva měsíce. Hlavně bacha na antikoncepci, pokud nechceš druhé ![]()
První menstruaci jsem dostala devět týdnů pp porodu při plném kojení a pak pravidelně každý měsíc.
@Katulinka089 píše:
Dobrý den, je možné abych dostala menstruaci,když mi dnes končí šestinedělí??A má to vliv na kojení?Děkuji za info…![]()
Ano můžeš, znám ženy, kterým šestinedělí ani neskončilo a už měly normální MS. Já při plném kojení dostala MS 2,5 měsíce po porodu. Miminko to asi cítí, ale malé nic jiného,, než si zvyknout, nezbylo.
Ja dostala u prvniho ditete MS hned na konci sestinedeli, u 2.po 3 mesicich, vzdy pri kojeni. A pak jsem ji mela relativne pravidelne, jenom jednou o cca 2 tydny zpozdenou, to jsem si sla I udelat test a nic, pak uz bezela zas normalne, ale kdyz jsem zacala brat HA, co se muze pri kojeni, akorat se mi to rozhodilo a spinila nebo I krvacela jsem co 14 dni snad, no opruz…po 1.porodu jsem HA brala asi rok a pak mi trvalo dlouho, nez se cyklus srovnal a povedlo se 2. Ted jsem si pri rocni preventivce nechala HA napsat kvuli praskum, ktere musim brat, ale ty mi pak dr.zmenila a HA mi zakazala kvuli tlaku - tak si asi necham dat telisko, 3.uz fakt neni v planu
.
Ahojky holky jen dotaz mám druhé mimi už nám je 5 měsíců ale ms stále nemám cítím nafoukle břicho a bolest v podbřišku jako bych to měla dostat plně kojím
@Anonymní píše:
Ahojky holky jen dotaz mám druhé mimi už nám je 5 měsíců ale ms stále nemám cítím nafoukle břicho a bolest v podbřišku jako bych to měla dostat plně kojím
Tak to klidne tu ms muzes brzo dostat. Po druhem porodu jsem ji dostala uz pred koncem sestinedeli, a to jsem plne a velmi intenzivne kojila. Zadne z mych 4 deti se mi kvuli ms, ani kvuli dalsimu tehotenstvi neodstavilo.