Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, stalo se vám, že 9. měsíc po porodu jsem menstruovala, stále kojím (s příkrmy) a za víc než měsíc jsem menstruaci ještě nedostala a nejsem těhotná? Malá v noci se třeba 4× za noc budí na kojení, přes den kojím tak 2×/3×. Díky za info
@Chechia ano, stává se to běžně, že žena jednou odmenstruuje a pak třeba zase až za rok…
Já dostala asi nejspíš menstruaci teď, 7 týdnů po porodu… Kojím po 2-4 hodinách, delší pauza nikdy nebyla, takže na tom bohužel nezáleží. Švagrovou to postihlo až 2 měsíce po odstavení a to kojila jen 1-2 za den několik týdnů.
Maminky obnovuji diskusi
Mám doma skoro 10 měsíční mimčo. Pořád kojím a menstruaci jsem ještě nedostala. Známá mi říkala, že je to dobře, je to známka že mám „tučné mléko“. Já si myslím, že to je nesmysl. Ale co tím chci říct. Malá je nejedlík. O Půl deváte ráno sní celý jogurt, ten miluje. Bez problému ho sní a otevírá pusinku. Ale vůbec nechce masozeleinový oběd ( zkouším vařené i kupované), nic maximálné pár lžiček. A ani ovocné nechce a k večeři si dá kaši. Jinak se kojí. Říkám si jestli to stačí ![]()
@Mefag-r Ahoj, menstruace může přijít kdykoli. Jaký vliv to má na mléko, nevím. Pokud malá prospívá a je klidná, pak jí to zcela jistě stačí ![]()
@Mefag-r To víš, že jí to stačí
S tučností to nesouvisí. Já menstruuju od konce šestinedělí pravidelně a kojím už taky skoro 8 měsíců a na konec to nevypadá ![]()
Spousta dětí se rozjí až později. Však do roka by hlavní potravou mělo být ideálně MM, takže je to v pořádku ![]()
@Patie děkuji já nic jiného do ní pořádně nedostanu. Jinak je drobná, má jen 7200g.
Mam prvni MS nyni, synovi bude za tyden 20 mesicu. Stale kojim, hlavne v noci a rano. Rozjedl se trochu vic az na roce a pul, ale stale je hodne vybiravy. Do roka chtel taky hlavne mlicko ode me. Je drobnejsi, ale ciperny.
Ahoj obnovuji dotaz …2 měsíce po porodu jsem dostala MS je možné aby malá měla průjem s troškou hlenu právě proto že mám MS?
Dobrý den, je možné abych dostala menstruaci,když mi dnes končí šestinedělí??A má to vliv na kojení?Děkuji za info…
![]()
@Katulinka089 ano možné to je, já to dostala ve 3 měsících malého při plném kojení. Na mléko to vliv mít může pouze chutí, někdy miminku první dny moc nechutná.
Já měla ovulaci ještě během šestinedělí a následně hned menzes, při plném kojení. Mimčo kvůli chuti mléka trochu prskalo, ale zvyklo si