Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jdukolem píše:
já ti nevím ale jestli to cítí manžel a komentuje pach tak by o tom paní měla přemýšlet.. neříkám na wc ale tam s ní přece muž nechodí?
ale treba zkouseli sex behem menstruace, coz by vesvetlovalo i ten jeho „nazor“. Rekla bych, ze to bude asi to. Kdysi pred lety mi jeden ex taky neco v tom duchu rikal, ze on nemuze behem menstruace, ze to pachne (mel na mysli byvale pritelkyne, ne me). A ja se mu nedivim, ta vune rozkladajici se krve neni nic moc.
Klíd, stejně ti chlapci až pochopí, co je menstruace, poznají že ji ta holka má. Vždyť bude tejden protivná jak činže.
![]()
@samá práce píše:
Klíd, stejně ti chlapci až pochopí, co je menstruace, poznají že ji ta holka má. Vždyť bude tejden protivná jak činže.![]()
nemyslim, ze jsou protivne vsechny. Ja se citim stale stejne cely mesic…
@warita píše:
no je otázka, jestli to tak vnímá i okolí…já u sebe teda změnu nálady pociťuju
i to okolí…
No jánevím, mě jako tabu nepřijde, ale taky člověk musí rozlišovat co říkat..
Připomělo mi to švagrovou, jak na nějaké oslavě před náma, kde byl manžel švagr, a děti pronesla, že jejich.. třeba Nela, už konečně to dostala a pak začla popisovat, jak nejdřív nechtěla vložku, tka si šla sama zavést tampon. A ještě tak se vtipem, že přišla, a juu mami, já si to zavedla a nic necítím..
A takoto mluvila před ostatníma.. Holka tam teda nebyla, ale přišlo mě to teda fakt nevhodné..
Takže tak.. Takže nechápu, co by jako měla klukům vyprávět, že má menstruaci.. Tátpvo nevím, záleží na vztahu, ale kdyby ji chtěl vzít na plavání a řekla, že nemůže, že má své dny, tak snad to je uplně normální. Ale popisovat tátovi, jak si to zavádí asi moc ok neni ![]()
Protože je to soukromí a pokud má dcera tendence se svěřovat o menstruaci, tak bych ji začala vézt k tomu, aby se naučila si své soukromí střežit.
A to nejen o menstruaci, ale že prostě na sebe člověk nemůže vyklopit úplně všechno. Není podle mě trapnější typ ženských, než ty, co se svěřují naprosto se vším a úplně všem, i když toho člověka klidně ani neznají.
@warita píše:
Jo přešně tak. Dokážu být klidně stejně protivná i kdykoliv jindy ![]()
@Tunrida píše:
Jo přešně tak. Dokážu být klidně stejně protivná i kdykoliv jindy
nechtela jsem to tak rict, ale ja jsem protivna cely mesic, behem menstruace nedochazi u mne k zadnemu zhorseni, diky bohu.
@babulenka1978 píše:
Zdravím maminky!
Je to asi dva dny co mě moje 12ti letá dcera překvapila dotazem, na který jí nejsem schopná kloudně odpovědět.Je teď zrovna ve věku, kdy řeší první menstruaci a všechny ty věci kolem a já jí od malička vtloukala, že si spolu budeme o všem povídat, takže jsem ráda, že to přineslo ovoce a ona se mi svěřuje, teď se mě ale zeptala, proč by se za to měla stydět, když je to přece jenom krev
. Sice jsem se jí snažila říct, že se za to samozřejmě stydět nemusí, ale ona spustila, že to není pravda, že přece nemůže před tátou a před spolužáky jen tak říct, že má měsíčky a že nechápe proč to tak je, když je to to samé, jako když jí teče krev třeba z nosu… Zůstala jsem na ni koukat jak opařená a od té doby mi to leží v hlavě
Nováček, co hodí téma a zmizí. Opět. Zase nějaký výzkum?
@Tunrida píše:
Protože je to soukromí a pokud má dcera tendence se svěřovat o menstruaci, tak bych ji začala vézt k tomu, aby se naučila si své soukromí střežit.A to nejen o menstruaci, ale že prostě na sebe člověk nemůže vyklopit úplně všechno. Není podle mě trapnější typ ženských, než ty, co se svěřují naprosto se vším a úplně všem, i když toho člověka klidně ani neznají.
znát míru vkusu a intimity.To je to, co i tady občas postrádám. Ale holčina je přemýšlivá, to se mi líbí.
Tato diskuze mi připomněla jednu kontroverzní výstavu obrazů v metru ze Švédska. ![]()
https://www.lidovky.cz/…kultura.aspx?…
@samá práce píše:
Klíd, stejně ti chlapci až pochopí, co je menstruace, poznají že ji ta holka má. Vždyť bude tejden protivná jak činže.![]()
mno.. když jen týden tak dobrý ne? chlapi jsou protivní celej měsíc a ani se nemají na co vymluvit ![]()
@nostress píše:
Tato diskuze mi připomněla jednu kontroverzní výstavu obrazů v metru ze Švédska.
jsi mi to vzala z pusy a klávesnice. Dost hnusný. Proboha, ať zůstane svět normální a feministky zalezou do nory.Nebo jdou makat a živit se prací.
@Burj Chalifa píše:
jsi mi to vzala z pusy a klávesnice. Dost hnusný. Proboha, ať zůstane svět normální a feministky zalezou do nory.Nebo jdou makat a živit se prací.
Taky jenom zírám, čemu se dneska říká umění. ![]()
@nostress píše:
Tato diskuze mi připomněla jednu kontroverzní výstavu obrazů v metru ze Švédska.
to je humus. A přijde mi to až ponižující pro ženy. A spíš než menstruaci mi to v hlavě vyvodí znásilnění a nucený sex ![]()