Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
21.8.03 02:13

Ahoj Kiki,ja jsem vy:,–(ila HA po sesti letech,ted je to treti mesic.A muj cyklus byl prvni mesic prisla ms 38.den a druhy mesic 39.den,coz se mi zda dost dlouho,necetla jsem nic o tak dlouhym cyklu.Tento mesic se chceme pokusit o mimi,ale vubec nevim,kdy mam ocekavat ovulaci,protoze moje ms mi prijde zmatena.Udajne by mela byt ovulace u me okolo 20.dne,pokud bych takovy cyklus mela pravidelne,jenze za dva mesice to urcit nemuzu,treba treti mesic prijde zase jinak.Teploty si nemerim,na to uz je pozde,to jsem mela zacit davno a navic pri tech vedrech..A v hlave me porad kouse ten cervik,jestli vubec budu mit ovulaci,po tolika letech brani HA a po tom vsem,co jsem precetla,jaky zkusenosti maji jiny holciny.Chci vyzkouset ty ovulacni testy,tak uvidim a pak dam vedet.Taky jsem cetla,ze nektery holciny maji ovulaci tesne po ms,jine pred,takze kazda je opravdu individualni.Jinak se netrap,jsem v tom s tebou a uvidime,snad bude vsecko v poradku.Taky se pokousite o mimi?Pa Radka

• Citovat
  • Upravit
151
21.8.03 09:57

Holky, muj nezor je, nechat tomu volny prubeh. Ja jsem jeste nedavno taky takhle blaznila, chtela jsem vedet, kdy ovuluju a jestli u me ovulace vubec probiha. No a nakonec jsem otehotnela mimo plodny dny, zhruba den nebo dva po MS. A asi to bude docela bezne, protoze moje svagrova otehotnela stejne, jen o dva mesice driv. Nechte to byt, pokud se nesnazite o dite treba rok, pak je mozna duvod zacit si s tim lamat hlavu. Ted si radsi uzivejte a prijde to samo. Drzim pesticky.

Lucka 12+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.03 19:15

Ahoj holky, ráda bych se s váma podělila o svůj „zážitek“, také jsem strašně moc chtěla být těhotná a připadalo mi dost dlouho že nejsem, až se mi jednou nedostavila MS, udělala jsem si teda testík, ale ten byl negativní. A protože jsem ještě kojila, hodila jsem to teda za hlavu, vynechání MS jsem přičítala kojení, cítila jsem se naprosto normálně, dál jsem si měřila BT (ta byla pořád 37st.C), ale pořád jsem byla přesvědčená, že těhotná nejsem. Až minulou sobotu ještě v posteli jsem zjistila, že se mi cosi klene na bříšku! Testík byl samozřejmě pozitivní a já jsem dnes v 16.týdnu. Třeba se vám také přihodí takovéto „překvapení“, myslím, že miminka si k nám cestu nějak najdou. Přeju všem snažilkám úspěšné snažení ahoj Katka 15+3

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.10.03 11:23

Ahoj snažilky,

Ja sa tiež pokúšam o mimino, ale zatiaľ to viac menej nechávam na náhodu. Pred 3 mesiacmi som vy:,–(ila antikoncepciu, teda už dávnejšie ale odvtedy som mala len 3× MS. Jeden cyklus sa natiahol až na 61 dní. Všetky tri MS prebehli nenápadne. Dokonca ani príznaky ako bolesti vaječníkov alebo zväčšené prsia som nemala. Pri meraní bazálnej teploty mi miestami zastával rozum. Počas cyklu som mala aj 4× teplotu cez 37C. Môj gynekológ mi doporučil, že ak po 3 MS sa mi cyklus neupraví, predpíše mi tabletky, ktoré sa berú aj v prvých mesiacoch tehotenstva. To by malo cyklus upraviť a hádam aj podporiť ovuláciu :o). Takže nevešajte hlavy a skúšajte ďalej. Danka

null

• Citovat
  • Upravit
225
2.6.04 10:53

Rozhodla jsem se, že zkusím měřit bazální teplotu. Zatím mám za sebou dva pokusy, ale výsledek mě hodně překvapil. Včera 36,2 a dnes 36,7. MS by měla přijít asi za tři dny. Jsou tyhle skoky před MS normální, nebo je to chyba měření? 8O
Kočulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.6.04 11:17

Ahoj holky
Tak mám podobný problém. Je to druhý měsíc, co jsem vy:,–(ila HAK (dlouhodobě braná - 15 let). První měsíc mi vaječníky nenaskočily. Doktor říkal, že mám i nízkou děložní sliznici. Měsíčky jsem dostala až po vyvolávačce.Tak teď čekám, co se bude dít tento měsíc. Nějaké příznaky ovulace nepociťuju, ani nevím jak mám dlouhý cyklus. Když jsem brala prášky, měla jsem pravidelný po 28 dnech. Bylo to perfektní. Nevím, kdy bych měla zkoušet ovulační testy. Teď se mi splašily hormony a je to hrůza. Taky mám pleť jako puberťák (je mi skoro 38 let!!!). Už aby se to uklidnilo a já začala zase fungovat.
Mám otázku: musí se platit za zjišťování velikosti folikulů a plodných dnů ultrazvukem? Zatím po mně doktor nic nechtěl, ale nevím jak často ho můžu „otravovat“. Co na to vaši doktoři?
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.6.04 18:50

Ahoj Martino, já jsem platila za každý ultrazvuk, když jsem chtěla vědět,jak mám velké folikuly a zda vůbec funguju tak jak mám 200,–Kč.Není to moc,ale taky ne málo.Aspoň mám jistotu.K ovu u mě dochází 11-14 den.Folikul byl 20mm ve středu a v pátek byl pryč.To znamená, že vajíčko se uvolnilo.Známe se z tématu těhule.Akorát mně je už 39.Přesto, že jsem OK,mimčo se zatím nekoná.Také to mohou být neprůchodné vejcovody.Asi pře 2 lety jsem měla chronickou infekci, neměla jsem žádné příznaky a přišlo se na to až náhodným vyšetřením,když jsem změnila lékaře.Snad jsem ti trochu pomohla.Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.6.04 08:15

Meranie BT

Ahojte,
chcela by som sa spytat, ci ma vyznam merat si BT, ked mi gynekolog predpisal HA Tri-Regol na upravenie cyklu, ci ta ovulacia pocas uzivania antikoncepcie vobec prebieha. Dakujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
14.6.04 12:36

Borko, TRIREGOL je třífázová HA, takže jedním z jejích účinku je, že nedochází k dozrávání a uvolnění vajíčka, tj. neprobíhá ovulace vůbec. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.6.04 08:00

Meranie BT, ovulacia

Ahojte,
5 rokov vkuse som brala HA (Marvelon, Mercilon, Logest) a po vy:,–(eni som mala nepravidelnu MS. Po pol roku mi na upravenie MS gynekolog predpisal trojfazovu HA Tri-Regol. Beriem ju prvy mesiac, menstruacia skoncila uz minuly tyzden, ale este stale mam spinenie a pobolieva ma v podbrusku. Je to normalna reakcia, alebo to znamena, ze mi tato HA ne:,–(la?
Mam este taky problem, ze pocas „tulenia“ troska krvacam/spinim (to bolo este aj pred Tri-Regolom). Co to znamena? :cry:
Dakujem za odpovede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.11.04 16:55

Velice dobrá rada - program na určenie ovulácie

Tento program vám podla nameraných teplot určí den vašej ovulácie, holky. Ale je v angličtine, tak tu dávam „návod s prekladom“. Ak pojdete presne podla toho, určite sa vám podarí zaregistrovat. Je to super, skutočne vychádza z vašich teplot, mám to overené:-) A nebudete musiet sami nad tým dumat:-)

Fertility Friend (posbirane info i vlastni tvorba)

1. Nejdrive je potreba se zaregistrovat na strance www.fertilityfriend.com
    Nahore se vybere tlacitko Free charting a na nabehle strance je potreba zadat sve uzivatelske jmeno, e-mailovou adresu a vybrat, odkud jsi se dozvedela o tomto serveru (muzes vybrat treba Friend - od pritele). Kdyz tohle provedes, tak Ti za chvilku dorazi na Tvoji uvedenou e-mailovou adresu heslo.
  1. Na uvodni strance www.fertilityfriend.com kliknes nahore na tlacitko Login a zadas Tvoje uzivatelske jmeno a heslo (to, co Ti dorazilo na Tvuj e-mail). Pak je potreba se proklikat nekolika obrazovkama, kde jednak odsouhlasis podminky provozovatele (zakliknes zaskrtavaci policko Next) a na dalsi strance zadas svuj datum narozeni, od kdy se snazis, od kdy meris bazalni teplotu. Datumy se zadavaji ve formatu mm/dd/rrrr. No a pak uz se dostanes k zadavani dat do grafiku.
  1. Po uvodnich procedurach, nebo priste rovnou po prihlaseni, se dostanes na stranku s modrym okynkem a je potreba zadat data, aby se zacal malovat grafik. Pokud budes malovat svoj prvni grafik, tak se Te to zepta na datum posledni menzes (hodnoty zadavas vzdy od prvniho dne cyklu, t. j. od prvniho dne menzes). Mozna to po Tobe bude chtit ten tatum az po kliknuti na tlacitko New chart, to si nepamatuji presne. V kazdem pripade je potreba zadat nejprve ten datum a pak uz zadavat data.
  1. Zadavani dat: Nahore kliknes na zalozku My data a dostanes se do zadavaciho formulare. Tam se muzes pohybovat po jednotlivych dnech (okynko nahore s datumem a sipkama doprava a doleva).

Tabulka, kterou denne vypisujes (kdyz pojedes podle navodu, musi Ti to vyjit v poho):

Basic data (zakladni data):

Temperature (teplota) - vypises namerenou bazalni teplotu, ale desetiny oddeluj teckou, ne carkou
Discarded (vynechat) - potvrdis v pripade, ze jsi merila v jiny cas, nez obvykly - ale pozor, v obdobi ovulace radeji nepotvrzuj vynechani

Time (cas) - vypises cas mereni
AM (dopoledne)
PM (odpoledne)
Set default (stanovit obvykly cas mereni) - kliknutim Ti vybehne tabulka, kde napises obvykly cas mereni, takze ho uz nebudes muset dennodenne vypisovat v pripade, ze nebyl neobvykly

Cervical fluid (cervikalni hlen) - potvrdis hlen, ktery jsi ten den zaznamenala
dry (zadny, sucho)
creamy (kremovy, nebo lotion)
wattery (vodnaty)
eggwhite (vajecny bilek)

Intercourse/Insemination (pohlavni styk/umele oplodneni)
yes (tuleni bylo)
AM (tuleni dopoledne)
PM (tuleni odpoledne)
both (tuleni dopoledne i odpoledne)
no (zadne tuleni)
IUI (intrauterinni inseminace)
IVF retrieval (IVF prenos)

Optional Data (volitelna data):

Ovulation tests (ovulacni testy) - vypisujes v pripade, ze si delas nektery z ovulacnich testu
OPK (test na hladinu luteinizacniho hormonu - kupujes v lekarne)

• (pozitivni)
  • (negativni)
    Monitor (monitorovani delozni sliznice ultrazvukem)
    low (nizka)
    high (vysoka)
    peak (vrchol)
    Ferning test (mikroskop)
    none (zadne kapradiny)
    partial (castecne kapradiny)
    full (kapradiny)

Cervix (cipek) - vypisujes stav cipku delozniho
Position (pozice)
low (nizko, dobre hmatatelny)
medium (stredne hmatatelny)
high (vysoko, spatne hmatatelny)
Opening (otevreni)
closed (zavreny)
medium (stredne otevreny)
open (otevreny)
Texture (tvrdost tkaniva)
firm (tvrdy)
medium (stredni)
soft (mekky)

Pregnancy tests (tehotenske testy) - vypisujes v priapade, ze jsi si udelala tehotensky test

• (pozitivni z moce)
  • (negativni z moce)
    Blood - (negativni z krve)
    Blood + (pozitivni z krve)

Specific situations (specificke situace) - potvrdis svoje specificke situace
Backache (bolest v krizi)
Bloated (nafoukle brisko)
Breast self exam (vysetreni prsou)
Constipation (zacpa)
Cramps (krece)
Decreased Appetite (nechutenstvi)
Diarrhea (prujem)
Dizziness (zavrat)
Drinking (poziti alkoholu - spis v ponimani „parba“)
Exercise (cviceni)
Fatique (vycerpanost, unava)
Fever (horecka)
Frequent urination (caste moceni)
Gassy (nadymani)
Headache (bolest hlavy)
Heartburn (paleni zahy)
High energy (hodne energie)
High stress (vysoky stres)
Illness (nemoc)
Increased appetite (zvysena chut k jidlu)
Increased sex drive (zvysena chut na sex)
Injury (zraneni)
Irritability (podrazdenost)
Miscarriage (potrat spontanni i umele preruseni)
Nausea (pocity na zvraceni)
Ovulation pain (ovulacni bolest)
PMS (premenstruacni syndrom)
Skin break out (citliva pokozka)
Sleep deprived (malo spanku)
Tender breasts (citliva prsa)

Mood/Energy (nalada/energie) - potvrdis jak se citis
Mood (nalada)
good (dobra)
OK (v poradku)
swings (kolisava)
bad (zla)
Energy (energie)
high (vysoka)
normal (normalni)
low (nizka)

Medications/Supplements (leky/lecba) - potvrdis, jake leky jsi brala, nebo jakou lecbu podstoupila

Custom data (objednane data) - nemusis si vsimat, to je zajimave pro placenou verzi

Notes (poznamky) - zapises si Tvoje pripadne poznamky

1. Pokud budes chtit grafik ukazat ostatnim holkam, tak jim dej jenom adresu na Homepage. Nezverejnuj radeji heslo v diskuzi, at Ti to nejaky „dobrak“ neznici. Homepage se aktivuje tak, ze se nahore klikne na tlacitko Homepage a tam se muze do prazdneho okna napsat komentar ke grafiku a dole se vybere, ktery grafik se ma zobrazovat (u tech, co uz nejsou VIP, nebo si to neplati, muzou byt maximalne dva - treba ten aktualni, ktery se automaticky aktualizuje a ten minuly - oznaci se a das Add chart) a pak kliknes na tlacitko Create home page. Vytvori se Ti osobni domovska stranka. Jeji adresa je tam uvedena cervene, takze je mozne si ji zkopirovat anekam ulozit nebo zverejnit. Jeste se tam pri tom vytvareni da zvolit, jestli chces publikovat i tuleni, TT testiky a automaticky aktualizovat (to asi jo). Ale jde to i v budoucnu zmenit nebo upravit.
  1. Pokud pak budes chtit dalsi mesic zadavat novy grafik, tak je potreba na uvodni strance po prihlaseni kliknout na New chart a zadas zacatek MS a pak zadavas data stejnym zpusobem. Starsi grafiky zustavaji na serveru ulozene a je mozne se mezi nima prepinat vlevo v policku My charts.
  1. Jeste poznamka k vyhodnoceni OVU - ty cervene cary, ktere ji oznaci, se neobjevi hned pri OVU, ale az asi tri dny zpetne, pokud se dalsi dny teplota bude drzet nahore. Maximalne Ti to bude psat dole pod grafikem, ze OVU pravdepodobne probehla v ten a ten den, pokud budou nasledujici tri dny vyssi teploty. Ale je mozne si to nasimulovat i dopredu a kouknout se, co to udela a pak zase umazat nebo tam pak dopsat skutecna data. Jsou tam pak jeste i dalsi funkce a statistiky, ale to uz mi nepripada tak dulezite, tak si to muze kazdy vyzkouset sam. Pokud by jsi chtela nektery grafik uplne smazat (treba si spletes zacatek MS), tak to jde kdyz kliknes na My chart folder a tam ho oznacis ve sloupecku Delete a pak kliknes vlevo na tlacitko Delete a oznacene grafiky se nenavratne smazou.
  1. Muzes si samozrejme svoje grafiky i vytisknout (pri tom si to ulozis i na disk). Na uvodni strance kliknes na Sharing a nasledne na Print. Vyjde Ti tabulka, kde si vyberes, ktery graf chces vytisknout, potvrdis dole Print a ono se Te to zepta, jestli chces graf ulozit, Ty potvrdis Ulozit a nasledne Otevrit. Na obrazovce Ti vyskoci grafik a ten vytisknes jiz beznym zpusobem.

Martina - Mata*30 :-)))))

• Citovat
  • Upravit
Kay
44
11.11.04 09:21

Ahoj holky. Chci se zeptat co může znamenat, když mi už včera klesla BT pod „čáru“, ale MS ještě pořád nepřišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.11.04 10:41

Kay

Mne sa bežne stáva, že mi teplota klesne „pod čiaru“ a MS príde až najskor další den po poklese. A je to normálne. Ako dlho máš tú teplotu „pod čiarou“?

• Citovat
  • Upravit
Kay
44
11.11.04 14:47

Mata: mohla bych ti napsat na email? Vsimla sem si ze s BT mas hodne zkusenosti a dost casto radis. Muj email je katerin@seznam.cz tak napis jeslti chces. KAY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.11.04 20:49

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli mi některá z Vás neporadí.Jsem zaregistrovaná na německém serveru 9monate. Je tam podobný program na výpočet ovu jako na fertillity. 13-14. den mi BT stoupne o 0,2 , tj z 36,6 na 36,8. Na této výši se drží 2 dny a potom se zvýší ještě více.To by bylo v pohodě, aspoň vím že ovu probíhá. Snažím se směřovat tulení na 12. den, vzhledem k tomu, že přítel je často mimo domov.To by bylo také vpořádku, ale co vpořádku není-tento měsíc jsem současně s měřením BT zkoušela také ovu testy a 2 stejně silné čárky jsem měla právě 2. den, když teplota byla 36,8, a to už bych měla být po ovu. Výpočet ovu mi vychází podle toho německého programu také na poslední den nižších teplot.( v první části cyklu mám teploty 36,5-36,6)Ten poslední den nižších teplot mám také bolesti v podbřišku-to by podle lékaře také odpovídalo ovu. Mám také potvrzeno, že den po těchto bolestech je už folikul prázdný-byla jsem asi před 1/2 rokem na folikulometrii.Teplota se přeci zvyšuje až po ovulaci, tak kde je chyba?Proč pozitivní ovu test, když je už po ovulaci?Otěhotnět zkouším už téměř 2 roky a jsme oba vpořádku.Moc děkuji za Vaše názory. Jindra

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex