Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9030
26.1.12 17:39

Ahoj holky :mavam: , našla jsem Vaši diskuzi, protože hledám radu.. :nevim: Nějaký ten měsíc se pokoušíme o miminko..a..no zatím nic.. :roll:
Začala jsem sledovat svoji BT, ale vůbec se v tom nevyznám..
Mrknete mi prosím na grafy a poradíte kdy bych mohla mít OVU?
Strašně moc děkuji za reakce… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
26.1.12 19:05
poosleda píše:
Ahoj holky :mavam: , našla jsem Vaši diskuzi, protože hledám radu.. :nevim: Nějaký ten měsíc se pokoušíme o miminko..a..no zatím nic.. :roll:
Začala jsem sledovat svoji BT, ale vůbec se v tom nevyznám..
Mrknete mi prosím na grafy a poradíte kdy bych mohla mít OVU?
Strašně moc děkuji za reakce… :P

Listopad 18DC, prosinec není úplně jasný, ale vypadá to taky na 18DC a leden má zatím málo měření, resp. ještě nebyla ovulka, není tam vzestup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
26.1.12 19:09
andelka83 píše:
Listopad 18DC, prosinec není úplně jasný, ale vypadá to taky na 18DC a leden má zatím málo měření, resp. ještě nebyla ovulka, není tam vzestup.

fakt až 18. den? dneska mám teprve 13!! :potlesk: chceš říct, že mám ještě tenhle měsíc šanci??? :dance: :dance: :dance: Jůů! 8o Tak to teda poslední tři měsíce jsem na to šla úplně špatně!!! Jo! akorát tenhle měsíc jsem měla kratší cyklus - obvykle mám MS po 28-27 dnech a teď to bylo je 24.. Nevadí to něčemu? A jakto že jsem měla minulý víkend (8. den) trošku pozitivní OVU test?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
26.1.12 20:50
poosleda píše:
andelka83 píše:
fakt až 18. den? dneska mám teprve 13!! :potlesk: chceš říct, že mám ještě tenhle měsíc šanci??? :dance: :dance: :dance: Jůů! 8o Tak to teda poslední tři měsíce jsem na to šla úplně špatně!!! Jo! akorát tenhle měsíc jsem měla kratší cyklus - obvykle mám MS po 28-27 dnech a teď to bylo je 24.. Nevadí to něčemu? A jakto že jsem měla minulý víkend (8. den) trošku pozitivní OVU test?

Jasně, proč by nemohla být 18DC, pak by byla u 27-28dnového cyklu luteální fáze 9-10dní a to stačí. Ty ovutesty nejsou úplně spolehlivé, navíc trošku pozitivní nestačí, může to reagovat na zbytek hormonů z předchozího cyklu, někdy s etaky stává, že tělo s ena ovulku chystá, ale nedokončí ji - třeba je v cyklu něikolik vrcholů hlenu, ale když to není provázeno vzestupem teploty tak to není ovulka. Sleduješ i hlen? Možná by to pomohlo. Vypadá to u tebe na slabší produkci progesteronu, na to ale většinou stačí bylinky - kontryhel nebo drmek obecný. Nemusí se sahat hned po hormonech, přece jen je to zásah do těla.
Jinak pokud budete sexovat co 2-3dny, tak ovulku nemůžete minout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
27.1.12 06:02
andelka83 píše:
poosleda píše:
andelka83 píše:
fakt až 18. den? dneska mám teprve 13!! :potlesk: chceš říct, že mám ještě tenhle měsíc šanci??? :dance: :dance: :dance: Jůů! 8o Tak to teda poslední tři měsíce jsem na to šla úplně špatně!!! Jo! akorát tenhle měsíc jsem měla kratší cyklus - obvykle mám MS po 28-27 dnech a teď to bylo je 24.. Nevadí to něčemu? A jakto že jsem měla minulý víkend (8. den) trošku pozitivní OVU test?
Jasně, proč by nemohla být 18DC, pak by byla u 27-28dnového cyklu luteální fáze 9-10dní a to stačí. Ty ovutesty nejsou úplně spolehlivé, navíc trošku pozitivní nestačí, může to reagovat na zbytek hormonů z předchozího cyklu, někdy s etaky stává, že tělo s ena ovulku chystá, ale nedokončí ji - třeba je v cyklu něikolik vrcholů hlenu, ale když to není provázeno vzestupem teploty tak to není ovulka. Sleduješ i hlen? Možná by to pomohlo. Vypadá to u tebe na slabší produkci progesteronu, na to ale většinou stačí bylinky - kontryhel nebo drmek obecný. Nemusí se sahat hned po hormonech, přece jen je to zásah do těla.
Jinak pokud budete sexovat co 2-3dny, tak ovulku nemůžete minout ;)

fíha, ty jsi úplný profík :-)
a kontryhel nebo drmek se dá sehnat v lékárně? jako čaj? nebo kde to seženu…
brala jsem antikoncepci 10let bez přestávky, tak si říkám, jestli to není tím..
hlen trochu sleduju, ale moc mu nerozumim.. včera se mě „vypadlo“ cosi dost divnýho…takovej táhlej hustej lepkavej bílej hlen.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203
27.1.12 06:16

Tak jestli byl pruhlednej a natahovaci, tak to je ten spravnej hlen a nejvice ho pry byva den pred ovu. jinak ty grafy…mela jsi podle me ovu u obou 18.den, takze tenhle cyklus mas jeste pred sebou a skoro pozivni ovu test je negativni, zkousej dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
27.1.12 08:27
poosleda píše:
andelka83 píše:
poosleda píše:
andelka83 píše:
Jinak pokud budete sexovat co 2-3dny, tak ovulku nemůžete minout ;)
fíha, ty jsi úplný profík :-)
a kontryhel nebo drmek se dá sehnat v lékárně? jako čaj? nebo kde to seženu…
brala jsem antikoncepci 10let bez přestávky, tak si říkám, jestli to není tím..
hlen trochu sleduju, ale moc mu nerozumim.. včera se mě „vypadlo“ cosi dost divnýho…takovej táhlej hustej lepkavej bílej hlen.. :nevim:

No, když tohle sledování člověk používá jako antikoncepci, tak to musí holt znát do detailu ;)
Taky jsem se chtěla zeptat, kdy jsi vysadila HA, protože několik měsíců potom může být tělo rozhozené, a taky nemusí být ten správný hlen, i ta fáze od ovulky do MS může být kratší. Kontryhel se koupí normálně v lékárně nebo bylinkářství, udělá se čaj a pije 2× denně, na dobu MS se obvykle bylinky vysazují. Drmek se dá taky koupit, nebo objednat přes net, a tam se dělá tinktura /50g drmku do 250ml vodky, nechat 14dní odležet, přecedit a pak užívat 20kapek do decky vody, 3× denně do ovu, po ovu 1× denně/, kontryhel i drmek jsou na srovnání cyklu, drmek přímo obsahuje látky podobné progesteronu, takže posiluje tu druhou fázi, mně pomohl srovnat nepravidelné cykly, měla jsem ovulku pokaždé jinak.
Hlenový příznak obecně je po MS žádný, pak hustší bílý a několik dní před ovu se mění na průhledný, tažný, jako vaječný bílek, nebo může být i vodový, krátce po ovulaci se pak mění na krémový a pak rychle vysychá. V době kdy je ten tažný průhledný, nebo je pocit mokra, je nejplodnější období.
Ovulka ještě určitě za pár dní přijde.I podle hlenu který popisuješ jsi ještě v první fázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
27.1.12 14:44

Ahoj andelka83 a paja no teplota dnes stejná, hlenu jsem si nevšimla žádného.. Ted jsem pro jistotu delala OVU test - a negativní..
Rano jsem koupila kotr.čaj v lékárně a právě piju druhý dnešní hrníček..
Antikonc.jsem vysadila v září nebo srpnu.. teď si nevzpomínám.. Manžel byl služebně pryč a říkala jsem si, že o Vánocích (až se vrátí) na to skočíme a bude mimčo.. No asi to není tak jednoduchý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
27.1.12 21:36

Ahoj holky, chtěla jsem se ještě zeptat.. nemáte zkušenost, že by vás některou před OVU píchalo úplně dole v podbřišku? Když se mi to stalo minulý měsíc, považovala jsem to za začínající zánět moč. měchýře… ale je sakra velká náhoda, že 15.den cyklu mám stejné píchvé bolesti jako minulý cyklus 15. den… Co myslíte…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
28.1.12 08:48

Ahoj holky, sice si tu trošku povídám sama se sebou… ale… kazdopadne.. ovu test naprosto pozitivni, teplota stale 36.7, čípek tak měkej, že ho skoro necítím.. a já do háje jedu dneska do zítřka ke kamarádce!!!! :evil: :evil: asi bych jí měla napsat, že budu mít zpoždění a ještě na to hupnout.. nebo to bude stačit zítra večer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.1.12 09:12
poosleda píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se ještě zeptat.. nemáte zkušenost, že by vás některou před OVU píchalo úplně dole v podbřišku? Když se mi to stalo minulý měsíc, považovala jsem to za začínající zánět moč. měchýře… ale je sakra velká náhoda, že 15.den cyklu mám stejné píchvé bolesti jako minulý cyklus 15. den… Co myslíte…?

může to být předzvěst ovulky, jak roste folikul ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.1.12 09:13
poosleda píše:
Ahoj holky, sice si tu trošku povídám sama se sebou… ale… kazdopadne.. ovu test naprosto pozitivni, teplota stale 36.7, čípek tak měkej, že ho skoro necítím.. a já do háje jedu dneska do zítřka ke kamarádce!!!! :evil: :evil: asi bych jí měla napsat, že budu mít zpoždění a ještě na to hupnout.. nebo to bude stačit zítra večer?

kolikátý jsi dneska den cyklu? Jinak - jeden den nevadí, spermie v dobrém prostředí přežívají až 4dny, takže jeden dva dny může být pauza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
28.1.12 10:12
andelka83 píše:
poosleda píše:
Ahoj holky, sice si tu trošku povídám sama se sebou… ale… kazdopadne.. ovu test naprosto pozitivni, teplota stale 36.7, čípek tak měkej, že ho skoro necítím.. a já do háje jedu dneska do zítřka ke kamarádce!!!! :evil: :evil: asi bych jí měla napsat, že budu mít zpoždění a ještě na to hupnout.. nebo to bude stačit zítra večer?
kolikátý jsi dneska den cyklu? Jinak - jeden den nevadí, spermie v dobrém prostředí přežívají až 4dny, takže jeden dva dny může být pauza.

dneska je 16. den cyklu.. a pro jistotu jsme se tulili před hoďkou - stihla jsem to před odjezdem… :dance: a jak poznam, ze je u me dobre prostredi, aby tam spermie prezily…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
28.1.12 10:54
poosleda píše:
andelka83 píše:
poosleda píše:
kolikátý jsi dneska den cyklu? Jinak - jeden den nevadí, spermie v dobrém prostředí přežívají až 4dny, takže jeden dva dny může být pauza.
dneska je 16. den cyklu.. a pro jistotu jsme se tulili před hoďkou - stihla jsem to před odjezdem… :dance: a jak poznam, ze je u me dobre prostredi, aby tam spermie prezily…?

Tak to je v pohodě,návštěvu si pěkně užij :palec: no, je potřeba aby bylo v pochvě příznivé prostředí, právě ten hlen třeba, protože ten umožňuje spermiím pohyb a vyživuje je, taky určité ph je potřebné - ale s tím si teď nedělej starosti, tulte se podle chuti a přijde to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
29.1.12 13:39

Ahoj Andelko, tak jsem od kamaradky zpatky.. Mela jsem s sebou teplomer.. Rano jsem mela BT 37. A pred chvili, kdyz jsem se vratila domu, tak ovu test byl negativni.. Tzn. ze bud to vyslo vcera…nebo az pristi mesic…ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí