Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
19.5.14 22:29

@Janecka02 Je to už na hraně, ale možné to rozhodně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.5.14 08:26

@Janecka02 určitě jo, 9 je minimum potřebné pro zahnízdění.
Já mívala 11-12max. a většinou od 10dne jsem špinila už (ale počítalo se to ještě do cyklu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
20.5.14 08:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.5.14 09:11

@Litta No my zatím druhý měsíc. Já jsem moc spokojená, ikdyž oproti HA jde o zdrženlivost, protože zatím nevím kdy ovu příjde a luteální fázi jsem měla ten první cyklus jen 9 dní. Přítel je trpělivý, kvůli tomu, že mi nevyhovovala HA, tak mě podporuje. Snad se to bude dál takhle slibně vyvíjet. My ještě oba studujeme, tak bychom rádi, aby to ty dva roky fungovalo, ale asi by to pro nás taková tragédie nebyla. Jediný kdo by s tím měl asi problém je přítelova maminka, protože ta byla proti tomu abych přestala HA brát, že pak budeme mít dětí jako smetí, tak jsme jí nakonec zamlčeli, že jí vysazuju - je to naše věc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
20.5.14 11:28

Tak si jdu zase pro rady holky…tohle zatím nemám brát jako předmenstruační pokles teploty? Teplota by musela klesnout na stejno s těmi předovulačními? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.5.14 11:35

@Dorina4
tohle bych zatím jako pokles nebrala, teplota spadne na úroveň předovulačních až přijde ms. každý do má však jinak. někomu klesne prudce teplota den před ms, někomu až když se ms rozjede :nevim: Mě klesne už částečně den před někam na půl, pak v první den ms je na minimu.
I když klesající trend tam poslední dny trochu je, ještě se to může obrátit. budu držet palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.5.14 11:58

@Dorina4 Já bych pomalu tasila test. :mrgreen: Na tohle koukat a čekat, máš svatou trpělivost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.5.14 12:12

@Litta
taky myslím, už je to 14. den od ovulace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.5.14 12:14

@Dorina4 souhlasím s holkama, předmenstruační pokles to určitě není a 14DPO už by měly být //. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.14 12:47

Holky, můžu se znovu vetřít s dotazem? Měřím se poctivě 1. měsíc a ovulaci jsem asi zatím zase neměla… ale moje teploty se pohybují jen mezi 36,2-36,3, jen jednou to vylétlo na 36,6. Mezi jakými hodnotami by se teploty měly pohybovat? A ještě jeden dotaz. Měříte se i při menstruaci, nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
1084
20.5.14 13:08

@jajda32 @andelka83 @Litta holky jste zlaté, co bych si bez vás počala :-) já zatím netestuju, protože mám celkem dlouhé cykly…cca 32 - 36 DC, takže je ještě čas. Nechci být zase zklamaná :-) a navíc jsme dneska byli na první konzultaci v CARu, tak jsem nakopnutá, že už bude jen líp :-) ještě chvilinku počkám, pak kdyžtak testnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.5.14 13:16
@Anonymní píše:
Holky, můžu se znovu vetřít s dotazem? Měřím se poctivě 1. měsíc a ovulaci jsem asi zatím zase neměla… ale moje teploty se pohybují jen mezi 36,2-36,3, jen jednou to vylétlo na 36,6. Mezi jakými hodnotami by se teploty měly pohybovat? A ještě jeden dotaz. Měříte se i při menstruaci, nebo ne?

K nízkým hodnotám ti tu poreferuje @andelka83 :mrgreen:
Já mám 36,2 před ovulací a 36,6 po ní. Takže takový atyp nejsi, jen asi zatím ovulace nebyla. :nevim:
Při MS neměřím, protože už tak nějak vím, kdy ovulaci čekat a měřím jen pár dní cyklu (cca od 10. dne do potvrzení ovu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.5.14 16:53
@Anonymní píše:
Holky, můžu se znovu vetřít s dotazem? Měřím se poctivě 1. měsíc a ovulaci jsem asi zatím zase neměla… ale moje teploty se pohybují jen mezi 36,2-36,3, jen jednou to vylétlo na 36,6. Mezi jakými hodnotami by se teploty měly pohybovat? A ještě jeden dotaz. Měříte se i při menstruaci, nebo ne?

to se vůbec nedá říct, kde se má teplota pohybovat. Zřejmě zatím ovulace nebyla, měř dál a uvidíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
20.5.14 16:53

@Dorina4
Tak ono je lepší netestovat, pokud vydržíš, to každopádně :-) ms pak může stejně přijít a je to akorát zklamání. ale pokud by něco bylo, tak už by to bylo na testu asi vidět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
20.5.14 20:40
@Anonymní píše:

při MS ne, měřila jsem od 10dc když jsem měla vypozorováno co a jak, ale jinak se doporučuje od konce MS.
Jo no, já jsem tučňák :mrgreen: po prvním porodu jsem měla hranici mezi předovu a poovu teplotama kolem 36,2 a po druhém porodu jsem měla linii předovulačních teplot 35-35,8 :lol: Měřeno stejným teploměrem, měla jsem i nové baterky.
Je úplně jedno jaké hodnoty to jsou, jde pouze o graf. Hodnota 37 jako meta, je mýtus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí