Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@markyska82 já bych řekla, že jo… ale teda ten cyklus je brutální… tak za týden uvidíš, no
ufff ![]()
@markyska82 jj, vypadá to že 3.7. byla ovulka. Dlouhý cyklus, potvora. to někdy bývá že to hapruje.
Ahoj/dobrý den, drze se vám sem vetřu do diskuze, ale potřebovala bych zkonzultovat graf mé bazální teploty. Jsem po revizi 16.5. a to v 9tt. Po 30ti dnech jsem dva dny krvácela. Zda toto krvácení považovat za menstruaci, tak toto je druhý cyklus od revize. Přijde mi, že mám nízké teploty po ovulaci a zda ovulace určitě proběhla? Hlen a čípek byly kolem 15.6., pozitivní ovu test nebyl nikdy, ale nejsilnější testovací čárka byla 18.6. Tento měsíc měřím poprvé, tak se v tom úplně nevyznám a hlavně nevím, kda takto nízké teploty po ovulaci mám normálně. Chceme se v dalším cyklu opět snažit o miminko.
@reedik mezi teplotami před a po ovulaci nemusí být nějaký zásadní rozdíl, pravidlo je, že po 6 dnech nižších teplot následují 3 dny vyšších teplot (než v těch předchozích 6 dnech), což podle grafu platí, ovulace pak připadá na poslední den těch nízkých teplot… hlen a čípek nedokážu posoudit, já jsem vždycky měřila jen teplotu… ono když budeš měřit třeba tři měsíce, tak už pak vypozoruješ, jak tvé tělo reaguje během cyklu, když pak můžeš ty grafy porovnat… jinak samozřejmě platí měřit hned po probuzení, nevstávat, ideálně ve stejnou dobu (já si nařizovala o víkendu budíka, když jsem nevstávala do práce, aby mi to sedělo), tak držím palce, ať se zadaří! ![]()
@berruuska děkuji moc za odpověď. Já jsem právě všude viděla grafy, kde byl obrovský skok po ovulaci a teploty se až do menstruace držely vysoko. Tak jsem zvědavá na další cyklus, jak bude probíhat. Každopádně ještě jednou děkuji
@reedik na můj jsi asi nenarazila
Sice po ovu nemám měřeno každý den, ale ta hladina je myslím jasná, že ten vzestup nebyl nic extra. A je to těhotenský graf.
Souhlasím s beruskou, taky mi přijde že ty pravidla tam jsou dodržené, takže souhlasím s grafem. On každý cyklus může být jiný, navíc po revizi. Uvidíš až bude měřít trošku dýl.
Ahoj holky snažilky
Snažíme se o miminko od ledna, i když sem to neřešila a dala všemu volný průběh nezadařilo se. Takže jsem se tento měsíc rozhodla že si nenechám ovulku uniknout a nakoupila ovu testy a začala měřit bazálku. Těším se že se tu budem potkávat a předávat si informace které nás všechny vovedou k vytouženému cíli
Všem moc držím palečky
@reedik ahojky, ještě v tom nejsem zběhlá bazálku si měřím pár dní, ale podle toho jak jsem studovala různé grafy, tak bych řekla že ovu proběhla
@markyska82 já myslím že podle pravidla 3 po 6 by to ovulka být měla, navíc si měla i pozitivní ovu test
@ver.g nesnažím, já tu jen pár let oxiduju
BT jsem začala měřit v únoru 2008, používali jsme to jako antiko taky. Takže já tu jen pomáhám. Děti mám dvě (plánované) a další neplánuju. ![]()
@andelka83 to je prýma že je tu někdo jako konzulkatant
ten se vždycky hodí. Za nás za všechny ti děkuji
Jak staré máš dětičky?