Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to je otazka, nevim, jak je to s hygienou, ale ja mam ve smlouve napsane, ze musim dodrzovat domovni rad a neco ve smyslu, ze nemam byt na obtiz sousedum. Nevim, jak to tam je napsane, ale v podstate je to mysleno, ze nemam delat napr neporadek ve spolecnych prostorech a taky neobtezovat napr hlukem sousedy. My mame v domovnim radu napr, ze po 18 hodine ma byt jakysi klid, ne nocni, ale nemelo by se napr poustet hlasite hudba. A pokud toto bych porusila, bralo by se to jako poruseni povinnosti najemnika, a majitel nebo makler by to museli resit. Coz by mohlo vest k vystehovani. Kdybych opakovane porusovala povinnosti najemnika, at bych platila radne a vcas. Vim, o cem pises. Jinak pocitala si, k9lik jich je v byte? Meli jsme podobny problem, kdy pod sousedkou na 28 m2 bylo 7 lidi. Ano, porad to muzou ukecat, ze to je navsteva a nikdo s tim nic neudela, ale tam bylo prokazatelne, ze tam zijou, tudiz to museli resit.
Drz se ![]()
Soused tě nesmí obtěžovat nadměrným hlukem ani ve dne, takže hluk mížeš nechat změřit a pak se obrátit na přestupkovou komisi.
@Janli
No ja si myslim, ze to tak je. Obzvlast, kdyz jsou v najmu. Jak jsem psala, ja v najemni smlouve, (kdy zkladatelka pise, ze oni v najmu jsoi) mam napsane, ze nesmim obtezovat sousedy (neni citace) a myslim, ze to jsou body, ktere jsou v kazde smlouve. Tak myslim, ze to by prece meli resit bud majitel bytu nebo ten makler ![]()
Dekuji:-)
Já je též několikrát odkazovala na domovni řád, kde máme i my psáno ze od 18h žádné nenahlášenè vrtání, bouchaní a hluk který by otravoval ostatní..nicméně pro ne pravidla asi neplatí.. V bytě (2+1) je jich nahlášeno 5 (maji 3deti ) nicméně návštěvy jsou na denním pořádku - což jim nikdo nezakazuje, jen bych rada svůj klid
..samozřejmě nevím co maji v nájemní smlouvě, domovnik mi dal pouze kontakt na makléře kterého jsem informovala.. Bezúspěšně, proto jsem si zjišťovala tu hygienu, takže děkuji i tak, zavolam a uvidim jak pochodim,..třeba protáhnou o dum dal
![]()
A je to druzstevni byt nebo v osobnim vlastnictvi? Pokud druzstevni - pomuze obratit se na druzstvo se stiznosti.
Pokud osobni, tak na mesto a dat podnet na reseni, mesto si muze vyzadat zaznamy od policie, kdy jsi ji volala apod.
Chtelo by to nejak nahravat hluk a delat si dukazy…
@Anonymní píše:
Dekuji:-)
Já je též několikrát odkazovala na domovni řád, kde máme i my psáno ze od 18h žádné nenahlášenè vrtání, bouchaní a hluk který by otravoval ostatní..nicméně pro ne pravidla asi neplatí.. V bytě (2+1) je jich nahlášeno 5 (maji 3deti ) nicméně návštěvy jsou na denním pořádku - což jim nikdo nezakazuje, jen bych rada svůj klid..samozřejmě nevím co maji v nájemní smlouvě, domovnik mi dal pouze kontakt na makléře kterého jsem informovala.. Bezúspěšně, proto jsem si zjišťovala tu hygienu, takže děkuji i tak, zavolam a uvidim jak pochodim,..třeba protáhnou o dum dal
![]()
Drzim pesti. Mi jednou soused hral od 9 rana do vecera metalove flaky. Ja na metal nejsem, a fakt jsem z toho zacinala byt dozrana. Bylo to jednou, a nedovedu si predstavit, ze bych to poslouchala denne. Navic kdyz si clovek chtel pustit napr svoji hudbu nebo televizi, tsk se to s tim bilo. Takze chapu. A co ostatni sousedi? Jake s nima mas vztahy? Tem to nevadi? Kdyby prece vas bylo vic, tim lip. Protoze pokud jedna pi (neurazim, ale pisu to z pohledu tech ingnorantu a vseobecne) si stezuje, tak tomu nikdo mebude davat vahu. Kdyz stiznosti bude vic, zacnou to resit. At uz mesto, druzstvo, hygiena, majitel, makler, kdokoliv.
A Kacatko1986 ma dobry postreh, ze by bylo fajn to dokumentovat. Pokud to je mozne, komunikuj s maklerem hlavne pisemne, abys mela dukazy, ze je de..l. ![]()
Drzim pesti, a budu rada, kdyz pisnes, jsk to dopadlo ![]()
@Capricorn61 no tak metal bych nedala ani já
stačí mi tyhle jejich candály do kterých piskaji, tleskaji..no mazec
Dobrý nápad, vždy jsem vše řešila bud osobně nebo volala, takže ještě dnes napíšu makléři můj další postup a uvidím jestli se vyjádří. Byt je v osobním vlastnictví, rada bych to i tam řešila v klidu, do ted jsem s nikým problém neměla tak me tohle fakt štve
jedna paní tu s nima ma taky problém, údajně ji podpálili rohożku a poškrabali dveře
to by mohlo majitele taky zajimat. Jinak tu jsou starší lidi kteří sotva slyšej
a nejak nic neřešej, každopádně já si to líbit nenecham.
Dam určitě vedet
a díky ![]()
@Anonymní píše:
@Capricorn61 no tak metal bych nedala ani jástačí mi tyhle jejich candály do kterých piskaji, tleskaji..no mazec
Dobrý nápad, vždy jsem vše řešila bud osobně nebo volala, takže ještě dnes napíšu makléři můj další postup a uvidím jestli se vyjádří. Byt je v osobním vlastnictví, rada bych to i tam řešila v klidu, do ted jsem s nikým problém neměla tak me tohle fakt štvejedna paní tu s nima ma taky problém, údajně ji podpálili rohożku a poškrabali dveře
Dam určitě vedeta díky
A komunikovat primo s majitelem se neda? I kdyz je to nekdy slozite, ja jsem resila Ukacka v baraku naproti - v noci si otevreli okna dokoran a sedeli u nich, chlastali, rvali… Sileny, xkrat volana policie (pulnoc, jedna rano..), psala jsem na druzstvo - predseda jejich mi odepsal, ze mi kontakt na majitele neda a ze si nikdo z toho domu nestezuje (ano, asi jsme to odnaseli nejvic my, protoze se to k nam roznaselo).
Nastvala jsem se a napsala na mestsky urad, jak se veci maji, ze si od mestaku muzou vytahnout kolikrat sem je volala, ze nemuzu nijak ziskat kontakt na majitele a co mam delat.
Pozvali si me, moji sousedku (ktera si taky chtela stezovat) a majitelku bytu.
Majitelka bytu se omluvila, ze tam bydli jeji syn a ze o tomto vubec nevedela, dala mi cislo a kdyby se to opakovalo, mam volat kdykoliv.
X let byl pokoj, minuly tyden zas sedanek, tak jsem v 23h psala SMS majitelce, za chvili klidek a rano mi volala, ze udajne tam syn telefonoval s kamosem a proto hluk, tak jsem ji rekla, ze ji priste ten videocall natocim (kecal, sedeli tam 4 u stolu a zas pili) a byl klid…
Drzim moc palce, vim, jak je to znicujici ![]()
@Kacatko1986 ty brďo, ukačka jsou taky něco, kamarádka řešila něco obdobného jak vy, akorát to měla primo v baráku, ale tam stačil 2× upozornit majitel a už mastili pryč ![]()
Já jsem kontakt na majitele chtěla, ale nedostala jsem ho, ani od domovníka ani makléře..že prý je v cizině pracovně, tak to chápu, ale měl by vědět že jeho pan makléř je neschopný blb
já mám několik nahrávek jak stojím před bytem těch mých sousedů a duní ta jejich hudba na celý barák, mám nafoceno jaký maji bordel v mezi patře, i to jak jsem u sebe na balkóně a drnčí mi zábradlí..Uvidím jestli mi na to makléř odepíše, jestli ne půjdu to řešit dal
Díky moc ![]()
@Anonymní píše:
@Kacatko1986 ty brďo, ukačka jsou taky něco, kamarádka řešila něco obdobného jak vy, akorát to měla primo v baráku, ale tam stačil 2× upozornit majitel a už mastili pryč
Já jsem kontakt na majitele chtěla, ale nedostala jsem ho, ani od domovníka ani makléře..že prý je v cizině pracovně, tak to chápu, ale měl by vědět že jeho pan makléř je neschopný blbjá mám několik nahrávek jak stojím před bytem těch mých sousedů a duní ta jejich hudba na celý barák, mám nafoceno jaký maji bordel v mezi patře, i to jak jsem u sebe na balkóně a drnčí mi zábradlí..Uvidím jestli mi na to makléř odepíše, jestli ne půjdu to řešit dal
Díky moc
napsala bych mu, ze ho upozornujes, ze pokud to nevyresi on, obratis se vyse a urcite to nebude dobra reklama pro jeho kancelar, pokud je majitel v zahranici a spolehal na jeho sluzby ![]()
@Kacatko1986
Tak co ja mam zkusenosti s maklerema, tak zatim jsem natrefila na opravdove exoty. Nehazu maklere do jednoho pytle a neodsuzuji je celkove (pisu to, aby me nekdo neosocil). Ale, jedna pani - ja vam spocitam hypoteku, poslu navrhy na mail, urcite se ozvu. No, pocita uz asi pul roku. Dalsi perlickou bylo, ze pani vedela, ze jsem v dost spatne situaci a akutne potrebuji byt, strasne me chapala, soucitila, ale nakonec stejne uprednostnila slecnu - nebrecim, mam mnohem lepsi byt, ale tu jde o to, ze podle auta, odevu, kabelky, ji nejspis slecna prihodila neco do kapsy. Mluvila jsem tehda s majitelem toho bytu a byl vylozene v soku, ze ho uzasna pani maklerka nekontaktovala, a nechapal jeji postupy. Borokovi jsem vzala iluze o tom, jak ma skbelou maklerku. ![]()
Dalsi makler - vyresime, nabidnu vam nejake nabidky, nemame vsechno na strankach, tak se sejdeme. V 0:30 v noci pise, ze schuzku rusi. Bez omluvy, bez nasledneho ozvani se. Dalsi pani maklerka, ktera si tehda prisla do pronajateho bytu (s majitelem) bez meho svoleni nafotit me osobni veci (jako napr kalhotky na susaku, pomalu mi malem vyfotila maleho v kolibce, ktereho chtela budit, zacala si fotit linku s rozvarenym obedem, zacala si hybat s myma vecma, aby je naaranzovala a to si ani ruce neumyla, nevydesinfikovala.
), tak mi taky nabizela moznosti, ktere mi nakonec neposkytla. A kdyz chlap zakrocil, ze si nebude fotit nase veci, vcetne fotografii (na zdi, lednicce a tak), tak se zacala ohanet zakony, ktere v tu chvili porusovala ona (majitele jsem dle zakona pustit musela, ji ale uz ne, a na foceni veci bez meho souhlasu nema pravo, ptala jsem se pravnika).
Dalsi makler - potrebovala jsem neco upravit ce snlouve, 14 dni sepisuje novou smlouvu, pak se vymlouva, ze ceka na majitele bytu, po tech 14 dnech jsem mu psala na vocap a dalsich 14 dni se nic nedelo. Pak mi sdelil, ze ztratil telefon, a ze nevi, ze jsem psala - jenze ja videla, ze si zpravu precetl za 11 minut
asi bydlim v blbem miste nebo mam proste stesti. Smeju se tomu uz.
takze myslim, ze makler asi nebude zrovna nasrany, ze mu jedna pani napise spatnou recenzi
protoze makleri, co jeem tu vypsala, tak maji i prwsto recenze dobre a i kdybych ja i chlap je ohodnotila nejhorsim moznym hodnocenim, furt by jim to reputaci nezkazilo.
ale kdo vi, jak by tady toho poskodilo, kdyby to zakladatelka poradne resila, s tim zkusenost nemam. Ale jen jsem se chtela podelit s mou zkusenosti s makleri ![]()
@Anonymní píše:
@Capricorn61 no tak metal bych nedala ani jástačí mi tyhle jejich candály do kterých piskaji, tleskaji..no mazec
Dobrý nápad, vždy jsem vše řešila bud osobně nebo volala, takže ještě dnes napíšu makléři můj další postup a uvidím jestli se vyjádří. Byt je v osobním vlastnictví, rada bych to i tam řešila v klidu, do ted jsem s nikým problém neměla tak me tohle fakt štvejedna paní tu s nima ma taky problém, údajně ji podpálili rohożku a poškrabali dveře
Dam určitě vedeta díky
Pockej, az zacnou krast. Kdysi jsem mela v baraku taky takove. Kdyz postacka dala do shranky cinu, tak jsem musela honem utikat, jinak zmizela. Takze veci z ebaye, predplatne krizovky, vsechno kradli. Sousedkam brali zradlo pro kocky, pantofle, rphozky, lzice do bot.
![]()
Ale super, ze.to mas natocene. A opravdu uz nic neres nepisemne. Na toto je treba mit dukazy.
ale pokud toto majitel ani makler neresi, tak vlastne spolecne s najemniky porusuji domovni rad. ![]()
@Anonymní píše:
Dam určitě vedeta díky
Jinak zkus se spojit s tou pani. A pokud to jde, trosku to rozjed, ze pali rohozky, ze se tve deti boji chodit domu, aby se k tobe a sousedce pridali dalsi. Sakra, hluchota nehluchota, mohli by trochu soucitit ![]()
@Capricorn61 tyy brďo, koukam že makléř mužu být z fleku i já, takových mantáků a berou prachy pro nic
to je hrozný, mě někdo vlitnout do bytu a fotit si me veci hned by dostal pánvičkou po hlavě
Za sousedkou půjdu hned zítra jestli do toho jde se mnou, věřím že ano, a snad se to hned, třeba i ted slyšíme ze tam maji návštěvu a bavěj se jako v pravé poledne..nechapu, ale nakopli jste mě, a já je odsud prostě dostanu!
![]()
@Kacatko1986
Už jsem mu psala, uvidim zítra jestli se mi ozve ![]()
Hezké odpoledne, chci se zeptat, máte někdo zkušenost s měřením hluku (hygienou) od sousedů? Máme v paneláků dlouhodobě problém s nepřizpůsobivými sousedy nad námi - několikrát jsem to chtěla v klidu řešit, bohužel nechápou že tu nejsou sami a já mám také nervy jen jedny. Makléř který jim byt zprostředkoval je arogantní hňup, který mi vzkázal že platby posílají včas, tudíž jsou jako nájemníci v pořádku. V noci řev dětí, dupaní, hlásitá mluva (občas volám MP, když je to neunosne ) přes den, od doby co se vzbudí až třeba do 20hodiny pouští extrémně nahlas písničky (ještě ty které jsou jim blízké, a to se opravdu snášet cely den nedá
) tolerovala bych to i denně, chvilku ale ne celý den, nemůžeme byt ani na balkóně, v byte nám duní nohy, dítě přichází o poobědovy spánek
,slyšet jsou prostě přes pul sídliště..a co jje moc je. prostě příliš..
.. – jde mi o to abych měla v ruce důkaz pro majitele bytu, že se to opravdu snášet nedá..když komunikace a řešení situace s makleřem prostě nejde. –
Chci se zeptat, zjistila jsem si ze mužu kontaktovat hygienu a požádat o měření hluku - vyhoví mi i když jde o den (ne o noc) a podle popsání situace, ma cenu je kontaktovat, nebo mě pošlou do háje že si pres den může dělat kdo chce co chce? Omlouvam se že jsem to tak hloupě popsala, tuto situaci jsem nikdy řešit nemusela, tak prostě jen nevím
Díky