Meruňky rouby

259
10.5.17 22:19

meruňky rouby

Prosím pěkně poraďte mi, zda nevíte, kdo prodává rouby na meruňky a broskve nebo mě prosím odkažte na nějaký spolek ovocnářů, kde by mi mohli toto prodat, pokud o něčem takovém víte?…
Potřebuji přeroubovat strom a co jsem našla, tak většinou se prodávají jen stromy…
Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
678
10.5.17 22:26

Naroubujte sama z jakékoliv meruňky, která má dobré plody, ale většinou se roubují mladé stromky, netuším jak naroubovat starý strom. U nás roubuje jedenáctiletý syn. Naučil ho to děda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
10.5.17 22:27

@Iveta 23 No a odkud jsi? Bez téhle informace ti těžko někdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
10.5.17 22:33

Ten strom je právě mladý :) No a to je právě ten problém, že nevím o nikom, kdo byl měl meruňku do vyšších poloh, zase po cizích zahradách se moc nepotloukám :))). Jsem z Rožnova p. R. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.5.17 22:37

No, Meruňkám se daří spíše na jihu, v Rožnově mám bratra, mohla bych po něm něco poslat, ale byly by to rouby z jižní Moravy, takže asi ne moc odolné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
10.5.17 22:42

Na Prostřední Bečvě má někdo v zahradě snad každý rok obsypaný strom broskvema, tak jsem si říkala, že to zkusím a uvidíme. Našla jsem si právě na internetu, že existují i odrůdy do vyšších poloh.
Budu moc ráda za ty rouby a odrůda je to prosím jaká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
10.5.17 22:46

Tak jestli to nepotřebuješ nutně teď, tak bych si během roku udělala spoustu výletů do okolí a pokukovala lidem do zahrádek, našla, kde mají nějakou meruňku a vyprosila si odběr roubů třeba za flašku (a domluvila se na vhodnou dobu). :)

Lépe ti neporadím, nejsem tamní. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.5.17 22:54

Odrůdu nevím, tady jsou oblíbené Velkopavlovické, ale co nám roubuje děda se synem, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
10.5.17 22:56

Pochopila jsem dobře, že teď není ta správná doba na roubování? Sama se v tom nevyznám, ale vím o někom, kdo by to dokázal… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
10.5.17 23:19
@Iveta 23 píše:
Pochopila jsem dobře, že teď není ta správná doba na roubování? Sama se v tom nevyznám, ale vím o někom, kdo by to dokázal… :)

Teď už je letos pozdě. Tady je o tom celá ohromná diskuse:
https: //www. zahrada. cz/forum/merunky/roubovani-merunek-315258/?kotva=roubovani-merunek-327843

/musíš z odkazu odstranit mezery, aby fungoval/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
10.5.17 23:21

@Iveta 23 Hodně záleží na podnoži ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.5.17 00:51
@Iveta 23 píše:
Pochopila jsem dobře, že teď není ta správná doba na roubování? Sama se v tom nevyznám, ale vím o někom, kdo by to dokázal… :)

Ano už je pozdě. Roubuje se v zimě kdy ještě nemají stromy mízu. Na jaře roub natáhne mízu a už je „spojen“. My máme taky meruňky. Jsme jižněji než vy a už 2 roky po sobě dost pomrzly. :,( Kdysi jsem slyšela doporučení že je dobré sadit stromky koupené ze severnějších oblastí. Nejsou tak choulostivé. Jestli je to ale pravda, nevím. Takže obhlédni zahrady teď a v zimě si půjdeš vyprosit větvičku. Z vlastní zkušenosti doporučuji neskoré odrůdy. Kvetou později a je menší pravděpodobnost že pomrznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.5.17 00:52

@Poštolka J Máš moc šikovného syna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
11.5.17 08:11

Děkuji za rady, myslela jsem si, že to teď ještě půjde, tak musíme hold počkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí