Měsíc s 2500 Kč

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2474
27.9.23 22:48
@stinga píše:
jo, rodiče před čtyřiceti lety také používali písek, :mrgreen:, ale pak už nevěděli, kde ho pořád shánět, tak přešli na roztrhané noviny :mrgreen: ale měli jednu kočku, která byla víc venku jak doma,
ale prý to byl fajn pocit, když kočka počurala nebo pokadila tehdejší politiky nebo prezidenta :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 22:51
@stinga píše:
v OBI nebo kde? ne že bych to chtěla zavádět, ale…

Třeba. Hobbymarket, stavebniny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76230
27.9.23 22:54
@Bandii píše:
Proč ne?
Tak musí to mit odmala, samozřejmě nespoléhat na to, že ze dne na den bez problémů přejde z granulí na normální stravu.
Vnitřnosti jsou levné, taky tvoří nějakou část jídelníčku. 300 g denně? To je teda pro pěkného macka. :mrgreen:

naši kocouři mají 9 kg, 7,70 kg a ten prcek darebný nalezenec 4,5 kg - myslím, že by kilo masa denně zpucli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 23:00
@stinga píše:
naši kocouři mají 9 kg, 7,70 kg a ten prcek darebný nalezenec 4,5 kg - myslím, že by kilo masa denně zpucli

No to věřím, že by se narvali daleko více, proto holt my zlí páníčkové hlídáme krmné dávky a držíme je na uzdě.
9kg kocour, to už je pan kocour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115755
27.9.23 23:03
@Bandii píše:
Proč ne?
Tak musí to mit odmala, samozřejmě nespoléhat na to, že ze dne na den bez problémů přejde z granulí na normální stravu.
Vnitřnosti jsou levné, taky tvoří nějakou část jídelníčku. 300 g denně? To je teda pro pěkného macka. :mrgreen:

Tak pokud vím, tak @stinga má jednoho fakt velkého kocoura.
Vnitřnosti nemůžeš dávat moc často. A pokud máš kočku třeba z útulku a není zvyklá na maso, těžko ji to naučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 23:10
@aiwwa píše:
Tak pokud vím, tak @stinga má jednoho fakt velkého kocoura.
Vnitřnosti nemůžeš dávat moc často. A pokud máš kočku třeba z útulku a není zvyklá na maso, těžko ji to naučíš.

Ano, už mi psala, že jeden z nich je 9kg obluda. :mrgreen:
Ano, vím, proto jsem psala, že tvoří nějakou část jídelníčku. Samozřejmě, rozumím, že to nejde vždy u všech koček. Ostatně ani u psů. Jednak zvyk, druhak zdravotní stav, diety atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
27.9.23 23:15
@stinga píše:
jo, rodiče před čtyřiceti lety také používali písek, :mrgreen:, ale pak už nevěděli, kde ho pořád shánět, tak přešli na roztrhané noviny :mrgreen: ale měli jednu kočku, která byla víc venku jak doma,
ale prý to byl fajn pocit, když kočka počurala nebo pokadila tehdejší politiky nebo prezidenta :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: úplně vidím toho Husáka s kočičím trusem na jeho vysokém čele :mrgreen: tehdy takové vymoženosti pro zvířata moc nebyly, kočky byly spíš na myši a na ven, málokdo vůbec očkoval, množilo se vše samospádem… Mno, hlasuju radši pro granule-kapsičky a kočkolit ;)
ačkoliv ve světle dnešního nákupu armádních letounů za 150 miliard v době mega dluhu a škrtů bych možná pár politiků nějakou super velkou kočkou pořádně pokálet od hlavy po paty nechala… idioti..
kdyby to radši dali na rodičáky, důchodcům, školství, bytovou a silniční výstavbu a snižovali dluh a inflaci…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
28.9.23 09:29
@Bandii píše:
Taky mě ta částka trochu zaskočila, kolik taková kočka může sníst za měsíc masa? :think:

Psala jsem - jí kapsičky - cca 30 kč za den, to je 900,–. Zase fakt nejí nějaké propesko. A k tomu granulky pro starší kočky kastrované, kočičí tráva, nějaký „pamlsek“ na zuby, kočkolit 5 ks za měsíc- většinou aspoň dva s vůní míchám s obyč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
28.9.23 09:32
@Bandii píše:
Tak to je krmíš něčím jiným než masem, capiny ze zvěroobchodu jsou drahé, ne? Někdo zmiňoval litr jen na krmení, to mi přijde dost. Ale když někdo kupuje kapsičky a podobné blbiny, tak to jistě naskáče. Místo kočkolitu se dá použít písek, který stojí daleko méně.

Písek? To je pak super v posteli a všude. Kupuji fakt nejhrubější, aby maximálně odpadl ten „kamínek“. Měla jsem jemnější a bylo to po celém bytě. Mám mainskou mývalí. Když byly dvě a kupovala jsem ze zoohitu, tak to byla větší částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
28.9.23 09:34
@stinga píše:
naši kocouři mají 9 kg, 7,70 kg a ten prcek darebný nalezenec 4,5 kg - myslím, že by kilo masa denně zpucli

Můj kocour měl 13 kč, kočka má 8 kg a nejsou tlustý, ale obři. Resp. on byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
28.9.23 12:20
@nikitice píše:
Psala jsem - jí kapsičky - cca 30 kč za den, to je 900,–. Zase fakt nejí nějaké propesko. A k tomu granulky pro starší kočky kastrované, kočičí tráva, nějaký „pamlsek“ na zuby, kočkolit 5 ks za měsíc- většinou aspoň dva s vůní míchám s obyč.

To moje číča je vybíravá. Jí jenom polévky od Cosmy a to ještě jenom některé druhy. Pendluje mezi rybou a kuřetem. Velmi miluje borůvkové granule od Farminy. Stelivo má Benek. Jak ten canadian, tak i ten s mořskou vůni ve velkém pytli.

Nakupuji na Bitibě. Když nasbíráš nějaké ty známky, tak tam máš pak slevu 400,–

Většinou tam nechám kolem 1000,–. Když kupuji i stelivo. Ale vejdu se i do 500,– v rozmezí 2-3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.9.23 12:53

Já si to představit umím. Nebude to zdravá vyvážená strava, ale nějakou dobu se to vydržet dá. Pokud by těch 2500 bylo jen pro tebe. I s kočkou to reálně nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
28.9.23 13:24

Uma a Lucián. Už mám jen kočku, on měl 13 kg a snedl by i nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115755
28.9.23 13:36
@nikitice píše:
Uma a Lucián. Už mám jen kočku, on měl 13 kg a snedl by i nás.

To je normálně zmenšený lev. :pankac:
Krásný jsou oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
28.9.23 13:42
@debra.morgan píše:
Já si to představit umím. Nebude to zdravá vyvážená strava, ale nějakou dobu se to vydržet dá. Pokud by těch 2500 bylo jen pro tebe. I s kočkou to reálně nevidím.

A já si myslím, že by to šlo i reativně zdravě. Spíš by to byla opravdu velmi prostá, střídmá strava, takový styl „chudý lid před 150 lety“ - kyselé zelí, čočka, hrách, kroupy, kořenová zelenina, brambory, chleba s tvarohem, ovoce a plody nasbírané venku dle sezóny. Maso jednou za 14 dní.

Mým zmlsaným chuťovým buňkám by se do toho nechtělo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat