Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@stinga píše:
jo, rodiče před čtyřiceti lety také používali písek,, ale pak už nevěděli, kde ho pořád shánět, tak přešli na roztrhané noviny
ale měli jednu kočku, která byla víc venku jak doma,
ale prý to byl fajn pocit, když kočka počurala nebo pokadila tehdejší politiky nebo prezidenta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
v OBI nebo kde? ne že bych to chtěla zavádět, ale…
Třeba. Hobbymarket, stavebniny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Proč ne?
Tak musí to mit odmala, samozřejmě nespoléhat na to, že ze dne na den bez problémů přejde z granulí na normální stravu.
Vnitřnosti jsou levné, taky tvoří nějakou část jídelníčku. 300 g denně? To je teda pro pěkného macka.
naši kocouři mají 9 kg, 7,70 kg a ten prcek darebný nalezenec 4,5 kg - myslím, že by kilo masa denně zpucli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
naši kocouři mají 9 kg, 7,70 kg a ten prcek darebný nalezenec 4,5 kg - myslím, že by kilo masa denně zpucli
No to věřím, že by se narvali daleko více, proto holt my zlí páníčkové hlídáme krmné dávky a držíme je na uzdě.
9kg kocour, to už je pan kocour.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Proč ne?
Tak musí to mit odmala, samozřejmě nespoléhat na to, že ze dne na den bez problémů přejde z granulí na normální stravu.
Vnitřnosti jsou levné, taky tvoří nějakou část jídelníčku. 300 g denně? To je teda pro pěkného macka.
Tak pokud vím, tak @stinga má jednoho fakt velkého kocoura.
Vnitřnosti nemůžeš dávat moc často. A pokud máš kočku třeba z útulku a není zvyklá na maso, těžko ji to naučíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Tak pokud vím, tak @stinga má jednoho fakt velkého kocoura.
Vnitřnosti nemůžeš dávat moc často. A pokud máš kočku třeba z útulku a není zvyklá na maso, těžko ji to naučíš.
Ano, už mi psala, že jeden z nich je 9kg obluda. ![]()
Ano, vím, proto jsem psala, že tvoří nějakou část jídelníčku. Samozřejmě, rozumím, že to nejde vždy u všech koček. Ostatně ani u psů. Jednak zvyk, druhak zdravotní stav, diety atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
jo, rodiče před čtyřiceti lety také používali písek,, ale pak už nevěděli, kde ho pořád shánět, tak přešli na roztrhané noviny
ale měli jednu kočku, která byla víc venku jak doma,
ale prý to byl fajn pocit, když kočka počurala nebo pokadila tehdejší politiky nebo prezidenta
ačkoliv ve světle dnešního nákupu armádních letounů za 150 miliard v době mega dluhu a škrtů bych možná pár politiků nějakou super velkou kočkou pořádně pokálet od hlavy po paty nechala… idioti..
kdyby to radši dali na rodičáky, důchodcům, školství, bytovou a silniční výstavbu a snižovali dluh a inflaci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Taky mě ta částka trochu zaskočila, kolik taková kočka může sníst za měsíc masa?
Psala jsem - jí kapsičky - cca 30 kč za den, to je 900,–. Zase fakt nejí nějaké propesko. A k tomu granulky pro starší kočky kastrované, kočičí tráva, nějaký „pamlsek“ na zuby, kočkolit 5 ks za měsíc- většinou aspoň dva s vůní míchám s obyč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Tak to je krmíš něčím jiným než masem, capiny ze zvěroobchodu jsou drahé, ne? Někdo zmiňoval litr jen na krmení, to mi přijde dost. Ale když někdo kupuje kapsičky a podobné blbiny, tak to jistě naskáče. Místo kočkolitu se dá použít písek, který stojí daleko méně.
Písek? To je pak super v posteli a všude. Kupuji fakt nejhrubější, aby maximálně odpadl ten „kamínek“. Měla jsem jemnější a bylo to po celém bytě. Mám mainskou mývalí. Když byly dvě a kupovala jsem ze zoohitu, tak to byla větší částka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Můj kocour měl 13 kč, kočka má 8 kg a nejsou tlustý, ale obři. Resp. on byl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
Psala jsem - jí kapsičky - cca 30 kč za den, to je 900,–. Zase fakt nejí nějaké propesko. A k tomu granulky pro starší kočky kastrované, kočičí tráva, nějaký „pamlsek“ na zuby, kočkolit 5 ks za měsíc- většinou aspoň dva s vůní míchám s obyč.
To moje číča je vybíravá. Jí jenom polévky od Cosmy a to ještě jenom některé druhy. Pendluje mezi rybou a kuřetem. Velmi miluje borůvkové granule od Farminy. Stelivo má Benek. Jak ten canadian, tak i ten s mořskou vůni ve velkém pytli.
Nakupuji na Bitibě. Když nasbíráš nějaké ty známky, tak tam máš pak slevu 400,–
Většinou tam nechám kolem 1000,–. Když kupuji i stelivo. Ale vejdu se i do 500,– v rozmezí 2-3 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to představit umím. Nebude to zdravá vyvážená strava, ale nějakou dobu se to vydržet dá. Pokud by těch 2500 bylo jen pro tebe. I s kočkou to reálně nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uma a Lucián. Už mám jen kočku, on měl 13 kg a snedl by i nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
Uma a Lucián. Už mám jen kočku, on měl 13 kg a snedl by i nás.
To je normálně zmenšený lev. ![]()
Krásný jsou oba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Já si to představit umím. Nebude to zdravá vyvážená strava, ale nějakou dobu se to vydržet dá. Pokud by těch 2500 bylo jen pro tebe. I s kočkou to reálně nevidím.
A já si myslím, že by to šlo i reativně zdravě. Spíš by to byla opravdu velmi prostá, střídmá strava, takový styl „chudý lid před 150 lety“ - kyselé zelí, čočka, hrách, kroupy, kořenová zelenina, brambory, chleba s tvarohem, ovoce a plody nasbírané venku dle sezóny. Maso jednou za 14 dní.
Mým zmlsaným chuťovým buňkám by se do toho nechtělo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit