Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
No byla by to vyzva. Ciste matematicky.
Maso 35 Kc, brambory 5Kc, stridat s ryzi by byl asi nejdrazsi obed, maso pocitam hovezi cca 230 za kg nekde v akci, 150gr porce. Cca 40 Kc za obed
Vecere chleba se syrem to tak 7kc chleba plus 50gr syr 9kc je 16 Kc vecere.
Snidane vlocky a sezonni ovoce, do 20 bych se taky vesla s prehledem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být to nějaká výjimečná situace, třeba dva tři měsíce, tak bych byla schopna to zvládnout asi docela v pohodě. Mám plný mrazák masa, ryb, hub, zeleniny, nějaké uvařené polévky a omáčky, domácí klobásy a špek. Také věci jako rýže, těstoviny, kuskus, čaje, cukr, mouka, olej, fazole, čočka, ořechy, kaše, med, toaletní papír, kapesníky, jar, mýdlo, šampon, kartáčky, pasta, žiletky, prášek na praní, aviváž. Ještě je k dispozici nějaká zelenina a jablka a hrušky na zahradě.
Pečivo k životu nepotřebuji a nijak moc toho sníst nemusím, když nechci, jsem doma.
Ale dlouhodobě, pro pracujícího člověka a nedej bůh, že by byl při výchozí situaci téměř bez zásob…
Plus domácí mazlíček. To je snad nemožný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše:
Jo presne…je to ostatne videt i na zviratech, ty, co maji kvalitni stravu, maji krasnou srst a naopakTohle by se dalo chvili, ale ne dlouhodobe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice No já taky nešetřím, nemusím…ale tenhle systém se mi osvědčil…
…lékárna mi to nenabourá, tam vůbec nechodím…naštěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Maso 35 Kc, brambory 5Kc, stridat s ryzi by byl asi nejdrazsi obed, maso pocitam hovezi cca 230 za kg nekde v akci, 150gr porce. Cca 40 Kc za obedVecere chleba se syrem to tak 7kc chleba plus 50gr syr 9kc je 18 Kc vecere.
To jis vařené maso s jedním bramborem? Kde mas třeba olej, koreni, nějakou zeleninu na základ pod to maso? Zrovna kdybych setrila, nebudu kupovat hovězí
suchý chleba a dva plátky sýra taky nezasyti
i sezonní ovoce je celkem drahe, když clovek nemá nějaký vlastní zdroj. K tomu třeba káva, mliko… krmeni pro tu kočku, i kdyby kupovala levne konzervy, tak ta kočka aspoň pětistovku sežere. Drogerie taky není zadarmo, i když člověk kupuje to nejlevnější a ne všechno každý měsíc, tak i ten základ par stovek stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Teda zrovna mrkev už není potravina, se kterou se ušetřínedávno děti chtěly dušenou mrkev, v okolí nebyla nikde v akci, to kdybych koupila kilo masa a udělala gulas, tak to vyšlo levněji
Já kupuji furt ten 1-2 kg pytel, ale fakt třeba nevím kolik stojí. Určitě méně, než brambory. Zase pro jednoho to darda není. Já si dělám misky do práce, tak mám na porci prostě 3 brambory a dvě mrkve. Ten pytel mám na dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Maso 35 Kc, brambory 5Kc, stridat s ryzi by byl asi nejdrazsi obed, maso pocitam hovezi cca 230 za kg nekde v akci, 150gr porce. Cca 40 Kc za obedVecere chleba se syrem to tak 7kc chleba plus 50gr syr 9kc je 16 Kc vecere.
A ta drogerie a jídlo pro kočku? Plus na měsíc třeba čaj, kafe…čas od času olej, ocet, koření
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
Já kupuji furt ten 1-2 kg pytel, ale fakt třeba nevím kolik stojí. Určitě méně, než brambory. Zase pro jednoho to darda není. Já si dělám misky do práce, tak mám na porci prostě 3 brambory a dvě mrkve. Ten pytel mám na dlouho.
Aha u nás se sežere kilo a půl mrkve na posezení
určitě bude dražší jak ty brambory nebo aspoň stejně, nedávno sem kupovala cca dvě kila mrkve za víc jak 60kc a to nebyla žádná bio, jen zrovna nebyla na akci
nevím jak ostatní, já bych se ze 3 brambor a 2 mrkvi nenajedla ani náhodou, to je tak příloha k něčemu dalšímu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
To jis vařené maso s jedním bramborem? Kde mas třeba olej, koreni, nějakou zeleninu na základ pod to maso? Zrovna kdybych setrila, nebudu kupovat hovězísuchý chleba a dva plátky sýra taky nezasyti
i sezonní ovoce je celkem drahe, když clovek nemá nějaký vlastní zdroj. K tomu třeba káva, mliko… krmeni pro tu kočku, i kdyby kupovala levne konzervy, tak ta kočka aspoň pětistovku sežere. Drogerie taky není zadarmo, i když člověk kupuje to nejlevnější a ne všechno každý měsíc, tak i ten základ par stovek stojí.
Ja psala, ze s hovezim je to nejdrazsi varianta. No kilo brambor stoji 20 kc, za 5 kc mas 250gr brambor, to je jako priloha az moc.
Podle mne se obed do tech 50 Kc da navarit v pohode i s tou zeleninou
Kocku bych z tech penez neuzivila a drogerka zalezi na co je pani zvykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@nikitice No já taky nešetřím, nemusím…ale tenhle systém se mi osvědčil……lékárna mi to nenabourá, tam vůbec nechodím…naštěstí
Já tam dnes byla pro lactobacily, manžel má nějaké střevní problémy už týden, jinak por syna dost- užívá essentiale to jsou 4 kila na měsíc, calcium- 200 mesíčně a já teda si kupuji furt nějaké doplnky jako na klouby atd, céčko apod. Většinou objednávám pro celou rodinu za cca dva litry měsíčně. Já teď pro sebe jen kyselinu hyal. třeba. jo a gs merilin za pětikilo, ale eshop oproti lékárně byl -200 kč. Piju fakt tu manu už několik let, ne každý den, ale i tak nepokreju denní dávku všeho. Jo a železo si kupuji, to mám na recept.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Aha u nás se sežere kilo a půl mrkve na posezeníurčitě bude dražší jak ty brambory nebo aspoň stejně, nedávno sem kupovala cca dvě kila mrkve za víc jak 60kc a to nebyla žádná bio, jen zrovna nebyla na akci
nevím jak ostatní, já bych se ze 3 brambor a 2 mrkvi nenajedla ani náhodou, to je tak příloha k něčemu dalšímu.
Já si dělám misky do práce. Jím teď 5 jídel denně jako v rámci hubnutí. Nebudu tomu říkat dieta. Já k tomu sním vaničku tvarohu třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice No já na doplňky nevěřím, podle mě je to k ničemu…
takže chodím do lékárny maximálně pro acylpirin…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
A ta drogerie a jídlo pro kočku? Plus na měsíc třeba čaj, kafe…čas od času olej, ocet, koření
Jo to jsem dopsala. Kocku bych toho uz neuzivila. Drogerka zalezi. DM ma ty jejich produkty za par korun.
Olej, ocet, koreni kolik toho do jednoho jidla pouzijes? Tak za 5-10 Kc?
Zase jeden den navaris draze lososa druhy den levneji cocku
V jedne hospode u nas vari jidla za 85 kc hlavni jidlo, za 90 s polevkou, urcite na tom neprodelavaji a na nejake extra nizke nakupni ceny surovin neverim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych musela, myslím že krátkodobě bych to dala a nezhynula, ale jsem celkem minimalista a dokážu být opravdu velmi skromná. A nepočítám kočku ani přítele, to už se asi fakt nedá
.
- Citovat
- Upravit
@Adrasteia90 a do ted jsi utratila za jídlo kolik? těch 2500 bude na omezený čas nebo dlouhodobě? je to strašně málo pokud by to bylo na 1-2m tak asi ano, ale hodně omezeně. Dlouhodobě ta strava dobrá prostě nebude
To z těch peněz ještě platíš jídlo kočce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit