Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Bandii píše:
Jestli ti nevyhovuje, dá se použít třeba na holení nebo do vody na vytírání podlahy.
Vyhovuje, ale už ho mám fakt dlouho a chci zkusit zas jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kondicioner dávám jen na konečky, šampon zas hlavně k hlavě a pak propěním na zbytek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleriga píše:
Kondicionér na 3 měsíce? Já ho mám maximálně na 3 týdny. Jak často si myjes hlavu?
Taky plácám. Dávám ho dost a zabalím i na hodinu do čepice. Je to vždy znát. Záleží i jak často jdu do do fitka, ale bez kondicioneru vlasy neučešu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkoušely už jste vlasový olej? Dcera teď asi měsíc používá a je to znát.
Nebo alespoň místo kondicionéru balzám/masku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova tak dávám sampon na pokožku hlavy, pak oplachovy kondicioner hlavně do konečku a do délek, pak tak každé 3-4 mytí masku, tu balím do igelitu a nechám působit. Pak dávám bezoplachovy kondicioner do délek nebo druhý, třetí den na refresh kdyz je rano potřeba. Oleje mi nevyhovují. To spíš květinové vody. Ale toho produktu, snad kromě masky, dávám málo, vydrží mi to věky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@Havlova tak dávám sampon na pokožku hlavy, pak oplachovy kondicioner hlavně do konečku a do délek, pak tak každé 3-4 mytí masku, tu balím do igelitu a nechám působit. Pak dávám bezoplachovy kondicioner do délek nebo druhý, třetí den na refresh kdyz je rano potřeba. Oleje mi nevyhovují. To spíš květinové vody. Ale toho produktu, snad kromě masky, dávám málo, vydrží mi to věky.
Tak nějak bych to viděla. Ale kondicionér hodinu na hlavě apod. mi přijde zvláštní. Toho olejničku dává pár kapek a vůbec ty vlasy nevypadají mastně. Ale samozřejmě, ať si to každý dělá jak mu vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Vlasový olej používám už několik let a nedám na něj dopustit.
- Citovat
- Upravit
@Havlova píše:
Používám i arganový olej, ale vlasy nejsou takové. Po kondicioneru nebo balzámu je mám jako bohaté, silné a po oleji krepaté a lesklé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Tak nějak bych to viděla. Ale kondicionér hodinu na hlavě apod. mi přijde zvláštní. Toho olejničku dává pár kapek a vůbec ty vlasy nevypadají mastně. Ale samozřejmě, ať si to každý dělá jak mu vyhovuje.
Kamarád kadeřník mi řekl, ze v něm můžu i spát jednou za čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alexandria Nixia píše:
Kdo by jen tak dokázal tohle vyhodit z postele:
jezusmatko, to je rozkošné a roztomilé zvířátko
moc krásná číča ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 píše:
Když naše Ira umírala, byla jsem zrovna v práci, kolegyně slavila narozeniny, bylo půl druhé, zrovna jsme jí přáli a já jsem se začala chvět, cítila jsem, že se něco děje.
Ira měla rakovinu, držela se, ale ten den se hrozně zhoršila, máma byla s ní, musela volat veterináře, mě to nevolala, bála se, že bych třeba nabourala.
Přijela jsem z práce, už byla mrtvá, veterinář jí dal o půl druhé injekci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Vlasový olej používám už několik let a nedám na něj dopustit.
@Havlova píše:
Jaké ty oleje používáte? Já z toho měla vždycky mastné vlasy. Používám maličko kondicioneru na konečky a mám ho tedy na x měsíců..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
Jaké ty oleje používáte? Já z toho měla vždycky mastné vlasy. Používám maličko kondicioneru na konečky a mám ho tedy na x měsíců..
Dcera měla od Weledy a teď nějaký bio hroznový, značku nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle, vyžít se z toho při hodně velký skromnosti dá. Za předpokladu, že skoro nejíš (jíš chleba s hořčicí, špagety s kečupem,..) a pod drogerii se myslí jen mýdlo a nejlevnější šampon. Nicméně kočku budeš muset poslat ven lovit myši.
Jako studentka jsem využila před cca 15 lety třeba z 5000 měsíčně včetně nájmu, cigaret, alkoholu, běžný stravy a drogerie.
Myslím si ale, že to není dlouhodobě udržitelný, pokud nemáš rezervu na mimořádné výdaje.
2500 si dnes kdokoliv s minimální hodinovkou vydělá na DPP za cca 3,5 směny.
Jaký je důvod žít s takovým rozpočtem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem byla na koleji, musela jsem vyžít s hodně nízkou částkou…cca 400Kč na týden, rodiče mi platili kolej a cestovné, strava o víkendu většinou doma, někdy sebou zbylá polévka nebo pečená buchta. Na jídlo v menze jsem neměla, max 1 nebo 2× za týden. Z letní brigády jsem měla na notebook, oblečení, skripta…
Naučilo mi to žít opravdu skromně, hodně rozmýšlet co koupit.
Kosmetika na na cca 2 měsíce z dm nebo rossmann jejich výrobky (mýdlo 15Kč, šampon 25Kč, sprcháč 20Kč, zubní pasta 20Kč, deodorant 20Kč, žiletky 35, vložky 2× 28Kč, krém (na ruce, používat i na obličej) 30Kč. Drogerie domácnost - jar na nádobí 28Kč, houbičky 18Kč, wc čistič 30Kč, tekutý písek 25Kč, gel na prádlo 70Kč, toal. papír 120Kč. = 512/2měsíci = 256Kč měsíc
Jídlo nakupovat pouze v akcích (co je trvanlivé do zásoby nebo zamrazit).
Využít sezonní potraviny (jahody ze samosběru namrazit, uvařit marmeládu…, jablková, švestková povidla, nasušit houby) nyní na čaj nasušit šípek, listy maliníku, kopřivy, jitrocel…
Dala jsem si práci pro příklad, že to opravdu jde…
Nákup na týden v třeba v penny… stejně lze postupovat dle jiného letáku - 570Kč
maso: kuře 90Kč (59,9Kč/kg) - rozdělím - 2 stehna (kuře na paprice), 2 křídla - upéct, 2 prsní řízky (1 na směsku, 1 na přírodní plátek), skelet na vývar
ov/zel. brambory 5kg 70kč, mrkev 13, cibule 15, okurka 9, pór 13, česnek 25, rajčata 0,5kg 20, jablka 2kg 42Kč, mandarinky 0,5kg 12Kč
mouka 12, puding 3, vejce 28, olej 27, mléko 20, 2× jogurt 500g 15Kčx2, sýr plátky 13Kčx2, šunka 21Kč, smetana 23, rýže 17Kč, těstoviny 20, toustový chléb 22, ovesné vločky 12Kč
obědy- kuře na paprice s těstovinami (omáčka na 2 dny, může jíst i přítel)
bramboráky, kuřecí směs na pórku s rýží, pečená křídla s bramborem, zemelbába z tousťáku, přírodní plátek (šunka, sýr) s bramborem
snídaně - jogurt + ovesné vločky, štrůdl z jablek, vařený puding, ovesná kaše
večeře - polévky - česnečka, pórková, bramboračka, kmínová s vejcem, vývar s kapáním, pečené brambory s jogurtovým dipem, vaječná omeleta a toust, zapečené těstoviny (vejce, šunka sýr, pór)
svačiny - jablka, mandarinky, okurka, rajčata, mrkev, pečené sušenky z ovesných vloček
Některé suroviny mi zbydou (brambory, cibule, česnek, rýže, olej…) naopak jsem nezahrnula koření, cukr…to se nekupuje každý týden.
Pokud někdo namítne, že mám celý týden jen kuřecí maso, tak samozdřejmě bych kuře zamrazila a prostřídala s jiným masem, které mám z jiných týdnů.
Chtěla jsem jen ukázat, že to nemusí být jídelníček jen o suchém rohlíku a těstovinách s kečupem, jak tady někdo navrhoval. Mletého masa se v kombinaci se zeleninou nespotřebuje tolik, losos nebo jiná ryba stačí 100g na porci. Občas je fajn zařadit luštěniny, pohanku, kuskus. Z lepších surovin třeba parmazán vystačí balíček pro dochucení jídel na měsíc, olivový olej na 3 měsíce…
- Citovat
- Upravit