Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kriss Tina píše:
@Bandii já jak vlasy ucesu za sucha, tak z toho mám doslova afrosem si myslela, ze delší už stáhne jejich váha a nebude to takové, ale marna snaha, jak do vlasu sahnu za sucha, tak mám kolem hlavy v průměru metrovou kouli
takže minimálně ta tuna kondicioneru je třeba, jednou za čas masky a na úpravu mezi mytim ještě různé spreje a bezoplachove kondicionery
Také nečešu za sucha, to mám pak, jak spálené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Litr za jídlo pro kočku?náš 35 kg pes měsíčně sežere pytel kvalitních granulí za 850,– Kč.
Taky mě ta částka trochu zaskočila, kolik taková kočka může sníst za měsíc masa? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia90 píše:
Ještě bych chtěla doplnit, že mám peněz víc, ale spoustu utratím za věci na pomezí nezbytnosti a zbytnosti. Respektive nepotřebuju je k přežití, ale bez nich by mi nebylo moc dobře. Například několikrát do týdne dělám cvičení kvůli zádům, která mám fakt špatný. Bolí a jsou křivý. Tím cvičením, který dělám už x měsíců se to vcelku vylepšilo (pravidelně se kontroluju v zrcadle a vidím, jak mi ten hrb pomalu mizí), ale pořád se nepostavím rovně, ani když se o to opravdu vědomě snažím.
Reálně mi po zaplacení všech nezbytných výdejů, nezbytných/zbytných i opravdu zbytných výdajů (které bych chtěla, dokud to bude aspoň trochu možná, uchovat), zbyde tak 5000 Kč. Ale ráda bych z toho ještě něco uspořila, kdyby to bylo reálné.
A co přesně jsou ty výdaje, které nejsou nezbytné?
Cviky můžeš dělat doma, ne? Ale chápu, že zrovna tohle je důležité, takže pokud potřebuješ nějaký stroj, vedení, terapeuta, je to více než pochopitelné.
Co ty ostatní výdaje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Taky mě ta částka trochu zaskočila, kolik taková kočka může sníst za měsíc masa?
já mám kočky 3, každý měsíc je dodávka ze Zoohitu za 4500 (před rokem a půl totéž stálo 3000, a občas dostávají šunku a syrové maso - to spočítat nejde, protože se to nekupuje pouze pro kočky - ten Zoohit teda není jenom žrádlo, ale i stelivo a sáčky do kočičího wc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
A co přesně jsou ty výdaje, které nejsou nezbytné?
Cviky můžeš dělat doma, ne? Ale chápu, že zrovna tohle je důležité, takže pokud potřebuješ nějaký stroj, vedení, terapeuta, je to více než pochopitelné.
Co ty ostatní výdaje?
také jsem nepochopila, proč když píše o penězích a šetření na jídle, najednou píše o tom, že dělá cvičení na záda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
já mám kočky 3, každý měsíc je dodávka ze Zoohitu za 4500 (před rokem a půl totéž stálo 3000, a občas dostávají šunku a syrové maso - to spočítat nejde, protože se to nekupuje pouze pro kočky - ten Zoohit teda není jenom žrádlo, ale i stelivo a sáčky do kočičího wc
Tak to je krmíš něčím jiným než masem, capiny ze zvěroobchodu jsou drahé, ne? Někdo zmiňoval litr jen na krmení, to mi přijde dost. Ale když někdo kupuje kapsičky a podobné blbiny, tak to jistě naskáče. Místo kočkolitu se dá použít písek, který stojí daleko méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Tak to je krmíš něčím jiným než masem, capiny ze zvěroobchodu jsou drahé, ne? Někdo zmiňoval litr jen na krmení, to mi přijde dost. Ale když někdo kupuje kapsičky a podobné blbiny, tak to jistě naskáče. Místo kočkolitu se dá použít písek, který stojí daleko méně.
ano, krmím kapsičkami a granulemi, maso mají občas jako pochoutku,
písek pro 3 kočky, to nevím, kde bych brala, to bych potřebovala nějakou pískovnu
a smrdělo by to, ten kočkolit docela pohlcuje zápach
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Písek místo kočkolitu když máš kočky uvnitř? ![]()
I když krmíš masem, tak takových 250 až 300 g denně. (A jsou kočky, které ti maso jíst nebudou.)
To je jen za maso 1000 Kč měsíčně. Plus občas maltozovou pastu, drontal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
písek pro 3 kočky, to nevím, kde bych brala, to bych potřebovala nějakou pískovnua smrdělo by to, ten kočkolit docela pohlcuje zápach
Hlavně nehrudkuje, takže to bys musela po každé potřebě vyměnit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Hlavně nehrudkuje, takže to bys musela po každé potřebě vyměnit.
To není pravda, že bys musela měnit po každém použití.
Normálně to jde vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
písek pro 3 kočky, to nevím, kde bych brala, to bych potřebovala nějakou pískovnua smrdělo by to, ten kočkolit docela pohlcuje zápach
Piskovnu netřeba
normálně koupíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
To není pravda, že bys musela měnit po každém použití.Normálně to jde vybrat.
jo, rodiče před čtyřiceti lety také používali písek,
, ale pak už nevěděli, kde ho pořád shánět, tak přešli na roztrhané noviny
ale měli jednu kočku, která byla víc venku jak doma,
ale prý to byl fajn pocit, když kočka počurala nebo pokadila tehdejší politiky nebo prezidenta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
Piskovnu netřebanormálně koupíš.
v OBI nebo kde? ne že bych to chtěla zavádět, ale…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Písek místo kočkolitu když máš kočky uvnitř?
I když krmíš masem, tak takových 250 až 300 g denně. (A jsou kočky, které ti maso jíst nebudou.)
To je jen za maso 1000 Kč měsíčně. Plus občas maltozovou pastu, drontal.
Proč ne?
Tak musí to mit odmala, samozřejmě nespoléhat na to, že ze dne na den bez problémů přejde z granulí na normální stravu.
Vnitřnosti jsou levné, taky tvoří nějakou část jídelníčku. 300 g denně? To je teda pro pěkného macka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit