Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@klamonožka píše:
Jinak třeba s tou drogérií mi to tak tragické nepřijde, ale já jsem obecně v tomhle minimalista. Na praní mýdlový sliz (jádrové mýdlo+soda), na mytí tuhé mýdlo (já si vyrábím, ale laciné mýdlo stojí pár kaček), šampon taky nemusí stát bambilión, nebo můžeš zkusit no-poo metodu.Vložky může mít člověk pratelné, nebo kalíšek. Toaleťák
takový ten laciný recyklovaný. Pasta a kartáček nějakou dobu vydrží.
A co něco na nádobí? Jar, houbicky. Kondicioner. Pratelne vložky a kalisek jsou zas velké investice naráz a ne každému to sedne a ne každý trefí třeba napoprvé velikost
mydlovy sliz mi zas desne zanasel pracku, takže pak zas kupovat něco na čištění pračky. Zas když clovek nechce chodit jak smradlavá Lesana, tak něco musí zaplatit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
A za kolik Kc toho caje a kafe denne propijes?
Já teda měla od rána už dva černé čaje a za chvíli dám kafe, večer ještě pohankový. V jedné krabičce je 25 sáčků, někdy méně. No i kdybych to umírnila na jeden sáček denně, prostě i ta dvacka se počítá na měsíc k výdajům do 2500,–, tak je prostě každá koruna. záleží i na práci. Já pracuji 12 hodin- prodávám, takže bych fakt na bramoře s brokolicí a vodou z kohoutku tady nevydržela a je mi 47 let. Musím se něčím nakopnout ať kafem či ovocem, něčím plnohodnotným a každé volno jsem ve fitku, kolo, procházky, prostě pohyb. I moje mamka v 75 jezdí na kole a musí mít tu výživu takovou, aby ujela aspoň 20 km, bez motání hlavy. Co já vím, třeba šetřením bude jen sedět doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
To mě trochu pobavilo.V nouzi, kdy si člověk ale kafe není schopen odepřít, si spíš koupí humus jako Jihlavanka nebo Standard.
Při takovém rozpočtu je kafe a čaj nadbytečný luxus.
Já osobně bych třeba radši obetovala snídani a dala si to kafe, než do sebe cpát nějaké vločky a studenou vodu z kohoutku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bandii píše:
To mě trochu pobavilo.V nouzi, kdy si člověk ale kafe není schopen odepřít, si spíš koupí humus jako Jihlavanka nebo Standard.
Při takovém rozpočtu je kafe a čaj nadbytečný luxus.
A energii nabereš kde? když vlastně šetří na všem? Já nemusím kafe, ale ty černé čaje zas. Kolegyně marodí měla jsem tři dvanáctky, den volna a zas tři..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
Já třeba čaj piju každý den, bez kafe bych se obešla. Drogerii beru hlavně toaleták, vložky, tampony- záleží jak vnímá kalíše, mně prostě nesedne z více důvodů. Dekorativní je jednou za čas, já sama mám vše na rok, jen ten deodorant a občas šampon, kondicioner, sprcháč. Jako fakt dokážu si to představit chvíli, ale ne třeba několik let.
Taky mám ráda čaj, kromě velkých veder ho piju prakticky denně, v zimě třeba deset hrnků denně. Mám různé čaje, co jsem si přivezla ze světa, to je pro mě orpavdu rituál, který mám ráda, vzpomínka. Ale v takové situaci bych si čaj (pokud by došly zásoby) prostě odpustila. Toaleťák je prakticky taky zbytná věc, ale ve spoustě domácností stále nutná.
Neštěstí v takové situaci je, když člověk potřebuje léky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
A co něco na nádobí? Jar, houbicky. Kondicioner. Pratelne vložky a kalisek jsou zas velké investice naráz a ne každému to sedne a ne každý trefí třeba napoprvé velikostmydlovy sliz mi zas desne zanasel pracku, takže pak zas kupovat něco na čištění pračky. Zas když clovek nechce chodit jak smradlavá Lesana, tak něco musí zaplatit
Jak často to kupuješ? Já velký balení jaru minimálně na půl roku, spíš víc, nemám myčku, jedu růčo. Houbičky stojí pár korun ty levný, kondicionér stačí taky minimálně na tři měsíce, když to neplýtváš, já si dávám jen na konečky. To samý šampon a mýdlo. Za drogerku utratim měsíčně tak tři kila průměrně a to spíš prehanim. Toaleťák beru 16 rolí a mám to na měsíc. V Albertu stojí asi 150. Tampony mi stačí na několik měsíců. Vložky tak na dva měsíce, mám ms dva dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Já osobně bych třeba radši obetovala snídani a dala si to kafe, než do sebe cpát nějaké vločky a studenou vodu z kohoutku
@Kriss Tina píše:
Já osobně bych třeba radši obetovala snídani a dala si to kafe, než do sebe cpát nějaké vločky a studenou vodu z kohoutkuZa 20 kc das klidne i michana vajicka s chlebem.
Kafe to uz je drazsi vec. Ja piju kapslove a to je kafe za 7 kc. Dve denne a uz by to narusilo rozpocet :
Na mleti jsem lina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
A energii nabereš kde? když vlastně šetří na všem? Já nemusím kafe, ale ty černé čaje zas. Kolegyně marodí měla jsem tři dvanáctky, den volna a zas tři..
Ve svém případě na to neodpovím. Kafe nepiju, čaje ano, ale rozhodně bych se bez nich uměla obejít. Ale já nepracuji, tudíž by mě to nabírání energie zase tolik netrápilo. Pořád mi ale přijde rozumnější snažit se nabrat energii z jídla, místo chvilkového nakopnutí se nápojem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza píše:
Jak často to kupuješ? Já velký balení jaru minimálně na půl roku, spíš víc, nemám myčku, jedu růčo. Houbičky stojí pár korun ty levný, kondicionér stačí taky minimálně na tři měsíce, když to neplýtváš, já si dávám jen na konečky. To samý šampon a mýdlo. Za drogerku utratim měsíčně tak tři kila průměrně a to spíš prehanim. Toaleťák beru 16 rolí a mám to na měsíc. V Albertu stojí asi 150. Tampony mi stačí na několik měsíců. Vložky tak na dva měsíce, mám ms dva dny.
Mě se ještě nepovedlo dostat se v drogerii pod litr za mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Já osobně bych třeba radši obetovala snídani a dala si to kafe, než do sebe cpát nějaké vločky a studenou vodu z kohoutku
To ale není příliš rozumné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Azeretereza píše:
Jar kupuju minimálně, já mám mycku, kapsle tak stovka měsíčně ty nejlevnější. Kondicioner i dva měsíčně, mám dlouhé, huste a kudrnate vlasy, bez kondicioneru je nedokážu rozcesat a jdou pak krepate, kapka do konecku by mě nezachránila. Zbytek netuším, já dam za drogerku litr měsíčně určitě, ale nás je doma 5, někdo něco používá víc, někdo min, věci jako sampony, kapsle apod bych kupovala stejně i kdybych byla sama. Vlozek taky spotrebuju aspoň 3 balíčky, ne každý má stesti a má ms dva dny
proste i kdybych kupovala jen to nejnutnější a nejlevnější, tak minimálně 3-4 stovky tam nechám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kafe a čaj teda beru do základu, to přece není nic extra. navíc obyčejný kafe drahé není ne? my kupujeme kapsle a To je dražší kafe. čaj piju hlavně přes zimu, to extra nevyhledávám studenou vodu tak čaje vypiju asi dost. manžel čaj málokdy, ten spíš to kafe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
tak z jídla prostě tu denní potřebu nepokreješ. Syn nemá vápník, já železo a jedině práškama to jde do normy. Po kolagenu, alavisu mám prostě nehty tvrdé, když jsem na to kašlala, tak se lámaly. Gs merilin to je prostě taky nutnost. Neměla jsem ho teď dva měsíce a znovu noční pocení, návaly, nespavos, nálady. Jak psala Sonarka - i u zvířat je to pak vidět, když užívají vše co mají. Naše jídlo je chudší, než pro ta zvířata kolikrát.
Ja taky beru ruzne doplnky…
Clovek prave nepozna, jak moc je to znat, dokud je brat neprestane…jae beru na plet kys hyaluron, kolagen taky, plus cecko, pak jeste nejaky komplex na vlasy a semtam ostropestrec na detox
A na hormonalni rovnovahu taky beru
Beru to na Pms, ktere mivam silene…hlavne nalady.
- Citovat
- Upravit
@Bandii píše:
Ve svém případě na to neodpovím. Kafe nepiju, čaje ano, ale rozhodně bych se bez nich uměla obejít. Ale já nepracuji, tudíž by mě to nabírání energie zase tolik netrápilo. Pořád mi ale přijde rozumnější snažit se nabrat energii z jídla, místo chvilkového nakopnutí se nápojem.
no to jo, ale právě z jídla…na kterém chce ušetřit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Jar kupuju minimálně, já mám mycku, kapsle tak stovka měsíčně ty nejlevnější. Kondicioner i dva měsíčně, mám dlouhé, huste a kudrnate vlasy, bez kondicioneru je nedokážu rozcesat a jdou pak krepate, kapka do konecku by mě nezachránila. Zbytek netuším, já dam za drogerku litr měsíčně určitě, ale nás je doma 5, někdo něco používá víc, někdo min, věci jako sampony, kapsle apod bych kupovala stejně i kdybych byla sama. Vlozek taky spotrebuju aspoň 3 balíčky, ne každý má stesti a má ms dva dnyproste i kdybych kupovala jen to nejnutnější a nejlevnější, tak minimálně 3-4 stovky tam nechám.
Povídej mi o vložkách resp. tamponech. Mám to 8 dní a 5 hodně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit