Měsíc s 2500 Kč

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15100
27.9.23 12:45

@Adrasteia90 Ne určitě to nelze dlouhodobě bez mučeni zvládnout. Možná jednorázově 1mesic by člověk vydržel, ale jinak je to šílenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10648
27.9.23 12:47

Pokud budeš jíst jen čínské polévky a k tomu rohlíky a seženeš si ovoce a zeleninu z kontejneru u obchodního centra, klidně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
27.9.23 12:55

No tak moje kočka je nenáročná taky, ale jen pětikilo jsou kočkolity a litr jídlo za měsíc. Já bych sama bez kočky se za 2500,– nenajedla a ani za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
27.9.23 12:57
@Sonarka píše:
Vzdyt to jsou tak dva tri nakupy 8o Ani pul mesice, bych s tim nevysla. To mas na den tak jeden jogurt, jednu cinskou polivku, 3 rohliky a par kolecek salamu :nevim: K tomu jeste nejake piti, kava… :nevim: Ale je zari, zkus se v okoli podivat po nejakem ovoci, jabka, hrusky, ostruziny, jdi na houby, nebo orechy… :think: U nas tohle vsechno roste plane.
Jestli je to jen tenhle mesic, tak budiz, ale jinak by to bylo docela zalostne :think:

a plus drogerie píše :roll: to se ani neotře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10648
27.9.23 12:58
@nikitice píše:
No tak moje kočka je nenáročná taky, ale jen pětikilo jsou kočkolity a litr jídlo za měsíc. Já bych sama bez kočky se za 2500,– nenajedla a ani za 14 dní.

Litr za jídlo pro kočku? 8o náš 35 kg pes měsíčně sežere pytel kvalitních granulí za 850,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
27.9.23 13:02
@Bytsamsebou píše:
Litr za jídlo pro kočku? 8o náš 35 kg pes měsíčně sežere pytel kvalitních granulí za 850,– Kč.

Ona jí jen kapsičky, sušené málo už nemá nějaké zuby, je jí 13. Namočené je nechce nikdy vůbec a to kupuji různé druhy. Pes taky sní granule na kila stejné. Já kupuji po malých pytlíčkách různé a střídám. Stejně to vše spíš roznese po bytě. Za to kapsičky sní tři denně. 7-18-23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.9.23 13:09

Ještě bych chtěla doplnit, že mám peněz víc, ale spoustu utratím za věci na pomezí nezbytnosti a zbytnosti. Respektive nepotřebuju je k přežití, ale bez nich by mi nebylo moc dobře. Například několikrát do týdne dělám cvičení kvůli zádům, která mám fakt špatný. Bolí a jsou křivý. Tím cvičením, který dělám už x měsíců se to vcelku vylepšilo (pravidelně se kontroluju v zrcadle a vidím, jak mi ten hrb pomalu mizí), ale pořád se nepostavím rovně, ani když se o to opravdu vědomě snažím.
Reálně mi po zaplacení všech nezbytných výdejů, nezbytných/zbytných i opravdu zbytných výdajů (které bych chtěla, dokud to bude aspoň trochu možná, uchovat), zbyde tak 5000 Kč. Ale ráda bych z toho ještě něco uspořila, kdyby to bylo reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
27.9.23 13:15
@Adrasteia90 píše:
Ještě bych chtěla doplnit, že mám peněz víc, ale spoustu utratím za věci na pomezí nezbytnosti a zbytnosti. Respektive nepotřebuju je k přežití, ale bez nich by mi nebylo moc dobře. Například několikrát do týdne dělám cvičení kvůli zádům, která mám fakt špatný. Bolí a jsou křivý. Tím cvičením, který dělám už x měsíců se to vcelku vylepšilo (pravidelně se kontroluju v zrcadle a vidím, jak mi ten hrb pomalu mizí), ale pořád se nepostavím rovně, ani když se o to opravdu vědomě snažím.
Reálně mi po zaplacení všech nezbytných výdejů, nezbytných/zbytných i opravdu zbytných výdajů (které bych chtěla, dokud to bude aspoň trochu možná, uchovat), zbyde tak 5000 Kč. Ale ráda bych z toho ještě něco uspořila, kdyby to bylo reálné.

Tak to zkus prostě. Co ušetříš si odlož až po tom co ti to zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.9.23 13:16
@smile_xxx píše:
A co si třeba vaříš? Jaký je tvůj jídelníček na jeden den?

Tak ráno třeba ovesné kaše něčím dochucené. Mám spoustu marmelády od babičky, kterou baví je dělat, ale už ne jíst. Odpoledne třeba čočku na kyselo nebo šunkofleky, taky dělám často zapečenou brokolici s bramborama. Všechno je jídlo na víc dní. Nevadí mi jíst to samé jídlo několikrát po sobě, když mi chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
27.9.23 13:18
@Adrasteia90 píše:

Jednorázove jeden měsíc, když jsi predtim normálně nakupovala a mas standardně nějaké zásoby, by to vůbec nebyl problém. No a pak už horší. Chlapa neživ vůbec, jen ať přitáhne nákup na celou večeři a ještě něco navíc. Nebo ať ti necha doma peníze na další návštěvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.9.23 13:22
@Adrasteia90 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo zvládne měsíc s cca 2500 Kč na jídlo a základní drogerii bez toho, aby bylo třeba se nějak vyloženě mučit? Žiju sama s kočkou (číča je zdravá, nemusí mít žádné spešl krmení, na veterinu jedeme jednou do roka na prohlídku a přeočkování), občas u mě je a zároveň tedy i jí můj partner.

Dává ti chlap nějakou korunu, když je u tebe? A levným krmivem akorát kočičku zničíš.

Příspěvek upraven 29.09.23 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
27.9.23 13:24

Takže ty platíš jídlo i za chlapa, který přijde občas „na návštěvu“? On sám nikdy nic nenakoupí ani nepřispěje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.9.23 13:29
@medvidka píše:
Takže ty platíš jídlo i za chlapa, který přijde občas „na návštěvu“? On sám nikdy nic nenakoupí ani nepřispěje?

taky přinese. Minulý týden jsem obědvala guláš, co uvařil a přinesl. Měla jsem to na dvě porce. A když jsem u něj, tak jím samozřejmě jeho jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6170
27.9.23 13:33
@Adrasteia90 píše:
Tak ráno třeba ovesné kaše něčím dochucené. Mám spoustu marmelády od babičky, kterou baví je dělat, ale už ne jíst. Odpoledne třeba čočku na kyselo nebo šunkofleky, taky dělám často zapečenou brokolici s bramborama. Všechno je jídlo na víc dní. Nevadí mi jíst to samé jídlo několikrát po sobě, když mi chutná.

To je týden asi co tu byla pomalu stejná diskuze, chce někdo poradit a pak vlatsně všem napíše, že to tak už dělá. tak si to prostě zkus. Jeden měsíc třeba ušetříš dvojku, druhý litr a pak i více-méně. Já třeba taky dokážu jíst brambory s mrkví nebo rýži s hráškem, ale pak si koupím zas dražší jídla včetně many, která stojí kilo a mám jí v práci spíš jako doplněk všeho co nedám z jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115668
27.9.23 13:36
@Bytsamsebou píše:
Litr za jídlo pro kočku? 8o náš 35 kg pes měsíčně sežere pytel kvalitních granulí za 850,– Kč.

V pohodě, já utratila i víc. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat