Měsíc s 2500 Kč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2474
27.9.23 16:44
@terien píše:
Tak to mi je jasný, ale byla by to prostě křeč.

Taky dost záleží na tom, na co byl člověk do té doby zvyklý. Někdo takhle funguje naprosto dobrovolně běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
27.9.23 16:45

Považuji se za experta v téhle hře na tom jak ušetřit na jídle (a nezničit si tím zdraví) a rovnou říkám - Ani náhodou. Ještě tak tři roky zpátky jsem byla úplně v pohodě se 4000/měs pro dva. S tím, jak se ale zvedli ceny je to už dávno totální sci-fi. Teď jsem na dvojnásobku, tedy 8000/dva (a víc,.. když to vůbec nehrotím, tak jsme schopni se vyšplhat na 12 000, to už ale zajdem i do restaurace apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.23 16:49
@Bandii píše:
Taky dost záleží na tom, na co byl člověk do té doby zvyklý. Někdo takhle funguje naprosto dobrovolně běžně.

To mi přijde dost šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6206
27.9.23 16:59
@Azeretereza píše:
Jasný, ale zakladatelka píše že je sama, tak to prepocitej na jednoho. Samozřejmě že když máš hustý vlasy, asi kondiše bude potřeba víc, ale určitě ne piksla na měsíc, nebo se pletu?

Já teda taky dva kondicionery za měsíc a kupuji drahé i fakt levné třeba za 90 Kč teď mám. Já si třeba nakoupila na vlasy různé krémy za trojku a mám to na delší dobu, tak teď nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
27.9.23 17:02
@klamonožka píše: :D Chápu, jak jsi to myslela, ale celkem mě to pobavilo, koupit si zrnka a pěkně si je umlít považuju naopak za „hóch“ způsob přípravy dobré kávy, ne za něco, co člověk dělá z nouze. :D
(ale jasně, asi jsi spíš myslela koupit šedý pytlík „Káva Standard“, ne zrnka z pražírny)
No, mám doma zrnkovou kávu od Tchiba, co jsem tenkrát kupovala. Ale ta „káva standard“ vrací vzpomínky umletí si kávy ještě obchodu. Škoda, že se to zrušilo.
@Tarena píše:
A za kolik Kc toho caje a kafe denne propijes?
To záleží na způsobu přípravy. Když dělám do velkého džbánu, tak to vydrží déle než po hrnečku po jednom pytlíku. Hlavně také dělám různé čaje svému dítku. No a kávu jsem se od chlapů, kteří měli děravé kapsy jako já naučila umlít v mlýnku na kávu a dělat ji ve větším množství.
@Bandii píše:
To mě trochu pobavilo. :mrgreen: V nouzi, kdy si člověk ale kafe není schopen odepřít, si spíš koupí humus jako Jihlavanka nebo Standard.
Při takovém rozpočtu je kafe a čaj nadbytečný luxus.

Zapomněla jsi i na varienty 2v1 a instatní kafe.

No hele, já mám docela napnutý rozpočet, jak nemám práci, mám postižené dítě a vesměs žiji ze sociálných dávek. Přesto je kafe a čaj u nás nutností než nadbytečný luxusem. Nebo chceš snad říct, že nemám dítěti, když ho bolí bříško dělat čaj, protože je to nějaký luxus? Že nemám pít kávu po probdělé noci, kdy moje dítě mělo opakovaně noční běsy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 17:09
@Kriss Tina píše:
@Azeretereza pisu, ze kondicionery dam klidně dva za měsíc :D když to zhruba spocitam, tak vložky, tampony minimálně stovka měsíčně a to beru ty levne, vlasy tak stovka měsíčně a to počítám jen levný sampon a kondicioner, běžně k tomu beru ještě různé masky, barvy atak, mýdlo tak 30kc, opět když vezmu nějaké obyc tuhé na tělo a obyc tekuté na ruce (jenže tam mi pak trpí kůže a zas kupuju nějaké krémy na vysušení apod), nádobí tak stovka měsíce, prádlo tak 50kc, toaletak tak 50kc. Už sem tam přes 3 stovky, moje spotřeba- pro celou rodinu jsou ty částky větší, a to je jen úplně nutný základ a nejlevnější značky, žádná dekorativka, žádné prostředky na úklid.

Ty jo, jak často si myješ vlasy? Já mám husté vlasy nad zadek a bohužel ne rovné, což dost komplikuje život :mrgreen:. Je potřeba použít docela hodně kondicionéru/masky a rozčesávat ideálně za mokra, když jsou pokryté tím kondicionérem. I tak ho mám ale tak na dva měsíce určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.9.23 17:13

@Bandii tak dvakrát za týden :D já kupuju kondicioner v dm, on není moc velký, ale jeden z mala drogerkovych produktu splňuje složení pro cgm :D většinou ho vyplacam tak na 4 použití :lol: mě se ve spodních vlasech dělají prakticky dredy jak je mám kudrnate a kolikrát tam toho musím dat fakt tunu, abych to rozmotala a půlku vlasu přitom nevyskubala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6206
27.9.23 17:14
@Bandii píše:
Ty jo, jak často si myješ vlasy? Já mám husté vlasy nad zadek a bohužel ne rovné, což dost komplikuje život :mrgreen:. Je potřeba použít docela hodně kondicionéru/masky a rozčesávat ideálně za mokra, když jsou pokryté tím kondicionérem. I tak ho mám ale tak na dva měsíce určitě.

sice to není na mě, ale taky vyplácám dva. Meju si hlavu tak po třech dnech. Máš nějaký tekutý více, já mám teď s kozí syrovátkou a je takový hustý, že ho dám jako dost a je tak na 5-6 použití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6206
27.9.23 17:18
@Kriss Tina píše:
@Bandii tak dvakrát za týden :D já kupuju kondicioner v dm, on není moc velký, ale jeden z mala drogerkovych produktu splňuje složení pro cgm :D většinou ho vyplacam tak na 4 použití :lol: mě se ve spodních vlasech dělají prakticky dredy jak je mám kudrnate a kolikrát tam toho musím dat fakt tunu, abych to rozmotala a půlku vlasu přitom nevyskubala :D
Úplně tě chápu, já mám taky na pět použití i když jsem si koupila masky v kelímku, tak prostě tak 5. Jinak mi přijde, že to nemám na celé hlavě. Kupuji v DM, Notino a kudrnatévlasy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 17:19
@Kriss Tina píše:
@Bandii tak dvakrát za týden :D já kupuju kondicioner v dm, on není moc velký, ale jeden z mala drogerkovych produktu splňuje složení pro cgm :D většinou ho vyplacam tak na 4 použití :lol: mě se ve spodních vlasech dělají prakticky dredy jak je mám kudrnate a kolikrát tam toho musím dat fakt tunu, abych to rozmotala a půlku vlasu přitom nevyskubala :D

Jó, ty dredy, to je radost. :mrgreen: Já ale teda češu i za sucha. Jinak bych si mohla tak leda oholit hlavu. :roll:
Z DM kupuji kondicionér Ziaja, ten je menší, ten mi dva měsíce nevydrží. A taky Garnier Hair Food, to už je nějak 300ml balení, ten vydrží, je dost hustý. Jeden čas jsem zkoušela česat jen za mokra, ale těch vlasů a nervů v haj.lu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 17:21
@nikitice píše:
sice to není na mě, ale taky vyplácám dva. Meju si hlavu tak po třech dnech. Máš nějaký tekutý více, já mám teď s kozí syrovátkou a je takový hustý, že ho dám jako dost a je tak na 5-6 použití.

Já mám momentálně ráda Garnier Hairfood a Ziaja. Ten druhý je v menším balení a řidší, tak nevydrží tak dlouho. Ale já si myju vlasy tak jednou týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.9.23 17:24

@Bandii já jak vlasy ucesu za sucha, tak z toho mám doslova afro :mrgreen: sem si myslela, ze delší už stáhne jejich váha a nebude to takové, ale marna snaha, jak do vlasu sahnu za sucha, tak mám kolem hlavy v průměru metrovou kouli :mrgreen: takže minimálně ta tuna kondicioneru je třeba, jednou za čas masky a na úpravu mezi mytim ještě různé spreje a bezoplachove kondicionery :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
27.9.23 17:26

Nečetla jsem diskuzi, ale i moje děti na koleji mají na jídlo větší budget a to se jezdí na víkendy „nažrat“ :D domů. S takovou částkou si nedovedu měsíční hospodaření vůbec představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
27.9.23 17:32

2500 bych měla pro sebe na týden.. s dcerou případně… na normální život…
pokud jde o celý měsíc, musela bys mít doma dost zásob, koupit jen nejnutnější drogérku
(dnes je drahý i obyčejný wc papír) a vařit jídla typu buřt-guláš a čočka na 2/3 dny…
přítel by měl dovalit nějaké víno, sýry, pečivo, maso - na dny, kdy u tebe přebývá…
ty dáváš bydlení a energie, tak on snad taky něco dodá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6206
27.9.23 18:24
@Bandii píše:
Já mám momentálně ráda Garnier Hairfood a Ziaja. Ten druhý je v menším balení a řidší, tak nevydrží tak dlouho. Ale já si myju vlasy tak jednou týdně.

Já třeba si mysla hlavu ve čtvrtek a pak tři dny v práci v pohodě, ale v pondělí po fitku den před prací jsem musela no. Když si je déle nemyju, tak pak právě dredatí a i tak jako celkově kvůli hygieně, ať to nemám na polštáři vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat