Měsíc s 2500 Kč

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10836
27.9.23 14:19
@celkemspokojena píše:
Pokud bych musela, myslím že krátkodobě bych to dala a nezhynula, ale jsem celkem minimalista a dokážu být opravdu velmi skromná. A nepočítám kočku ani přítele, to už se asi fakt nedá :think:.

Jeste by mohla hodne jezdit i s kočkou za pritelem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59370
27.9.23 14:24
@Tarena píše:
Jeste by mohla hodne jezdit i s kočkou za pritelem :mrgreen:
:mrgreen: nebo se k němu nenápadně nastěhovat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
27.9.23 14:26
@Monchichik píše:
@nikitice No já na doplňky nevěřím, podle mě je to k ničemu… ;) takže chodím do lékárny maximálně pro acylpirin…

tak z jídla prostě tu denní potřebu nepokreješ. Syn nemá vápník, já železo a jedině práškama to jde do normy. Po kolagenu, alavisu mám prostě nehty tvrdé, když jsem na to kašlala, tak se lámaly. Gs merilin to je prostě taky nutnost. Neměla jsem ho teď dva měsíce a znovu noční pocení, návaly, nespavos, nálady. Jak psala Sonarka - i u zvířat je to pak vidět, když užívají vše co mají. Naše jídlo je chudší, než pro ta zvířata kolikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
27.9.23 14:31
@Tarena píše:
Jo to jsem dopsala. Kocku bych toho uz neuzivila. Drogerka zalezi. DM ma ty jejich produkty za par korun.

Olej, ocet, koreni kolik toho do jednoho jidla pouzijes? Tak za 5-10 Kc?
Zase jeden den navaris draze lososa druhy den levneji cocku

V jedne hospode u nas vari jidla za 85 kc hlavni jidlo, za 90 s polevkou, urcite na tom neprodelavaji a na nejake extra nizke nakupni ceny surovin neverim.
@Tarena píše:
Jo to jsem dopsala. Kocku bych toho uz neuzivila. Drogerka zalezi. DM ma ty jejich produkty za par korun.

Olej, ocet, koreni kolik toho do jednoho jidla pouzijes? Tak za 5-10 Kc?
Zase jeden den navaris draze lososa druhy den levneji cocku

V jedne hospode u nas vari jidla za 85 kc hlavni jidlo, za 90 s polevkou, urcite na tom neprodelavaji a na nejake extra nizke nakupni ceny surovin neverim.

Zas nakupují ve velkoobchodních cenách. My jezdíme do Tamdy, jídlo, drogerie o 40% levnější. Nevím zda může i ona. A samozřejmě evyplácáš olej, ocet za měsíc, ale vždy něco dojde a jde to z rozpočtu. Pokud z 2500,– na měsíc, tak je to vždy znát. Jednou to je prášek na praní, podruhé ocet, jak, toaleták, vložky, tampony.. Pak je zubař a je vše v pr.eli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
27.9.23 14:39

Počítejme. 2500 na měsíc, alespoň 300 by mělo jít bokem, pro případ průšvihu (např. nemoc), tak jsme na nějakých 70 Kč na den - snídaně 10 (rohlík, margarín?) svačina 10 („jogurt“), druhá svačina 10 (jablko, banán, teď byly okurky za 10 :) ) a na oběd a večeří zbude 40 - 280na týden - což si myslím, že by nějak šlo, ale žádná „hoche kyche“ a zdravota to nebude. A to nemám drogerii a kočku. :think: ( šampon, sprcháč, toaleťák - ošidíš, ale třeba vložky :think:???)
Pokud by to bylo dočasné, tak ba se to zvládlo, ale dlouhodobě nevím. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
27.9.23 14:42

Vařívala jsem na táborech pro mladé (15+), kde jsme to měli s rozpočtem hodně napjaté a navíc jsme potřebovali, aby se najedli, protože tam byl i dost velký fyzický výdaj… a tehdy jsme vařili za 70 korun na osobu na den. Ale bylo to před 10 lety, plus jsme měli domácí marmelády, šťávy a občas nějaké ovoce. Případné sladkosti atd. si už kupovali ze svého (ale nebylo moc příležitostí).

Takže jako asi se to dá, ale s opravdovým sebezapřením a žádným dopřáním si. A k pití vodu z kohoutku.

Nějaké těstoviny s kečupem a čínské polívky je blbost. To tě zasytí na chviličku, hned máš zase hlad a nutriční hodnota mizivá. Dobré jsou ty luštěniny, dá se to různě střídat a různě upravovat, hrách, čočka, fazole.
Rýže je laciná, hodně se navaří a zasytí dle mého názoru o fous lépe, než ty těstoviny. Dá se z toho udělat zeleninové rizoto nebo třeba k nějaké omáčce (dělávali jsme cuketu na kari :D ). Chce to, se dívat, co je zrovna v obchodech laciného a z toho si vařit (ale zas ne nakoupit takové zásoby, že se to zkazí). Na chleba si místo másla a šunky udělat pomazánku z tvarohu - když vezmeš nějakou privátní značku, stojí půlku, než Jihočeský - a do toho třeba okořenit jako budapešť, nebo česnek nebo kousek křenu, dělávali jsme i mrkvovou, že se do toho prostě nastrouhala mrkev. Vajíčkovou, pokud seženeš laciná vajíčka. Rybičková. K tomu si přikusovat nějako zeleninu, která zrovna není za stovku kilo (dle sezóny). A máš podle mě hodnotné a výživné jídlo třeba k večeři. Nebo husté zeleninové polévky a přidat třeba kroupy, ty jsou zase levné a hodně se navaří. Bramboračka, cibulačka, pórková, různé luštěninové. Pečená zelenina v troubě s olejem a okořeněná je dobrota (brambory, mrkev, celer, petržel, cuketa…). Bramborový guláš. Špenát, brambory, (vajíčko). Ty vločky na snídani, jak píšeš, jsou dobré, ty hodně zasytí. Třeba mě napadne ještě něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
27.9.23 14:46

Jinak třeba s tou drogérií mi to tak tragické nepřijde, ale já jsem obecně v tomhle minimalista. Na praní mýdlový sliz (jádrové mýdlo+soda), na mytí tuhé mýdlo (já si vyrábím, ale laciné mýdlo stojí pár kaček), šampon taky nemusí stát bambilión, nebo můžeš zkusit no-poo metodu. :D Vložky může mít člověk pratelné, nebo kalíšek. Toaleťák
takový ten laciný recyklovaný. Pasta a kartáček nějakou dobu vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10672
27.9.23 14:47
@liptom píše:
@Bytsamsebou věř mi, že granule za pár stovek máme za sebou a není to většinou kvalita. :roll:

Já granule střídám (ryby, hovězí, krůtí, kuřecí se zeleninou) a všechny jsou výborné, pes má kvalitní ho.vna, je dobře živený a má krásnou, lesklou srst a bílé zuby. Vždycky se do 1000,– Kč vejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 14:47
@nikitice píše:
A ta drogerie a jídlo pro kočku? Plus na měsíc třeba čaj, kafe…čas od času olej, ocet, koření

Tak zrovna kafe a čaj jsou v takové situaci zbytné věci. Stejně jako třeba šminky, pokud nejsou v zásobě z lepších dob. Mít čím umýt vlasy, tělo a zuby, plus antiperspirant. To je v této kategorii nutné, ostatní už je při takovém šíleném rozpočtu navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
27.9.23 14:50
@Nobinka píše:
Počítejme. 2500 na měsíc, alespoň 300 by mělo jít bokem, pro případ průšvihu (např. nemoc), tak jsme na nějakých 70 Kč na den - snídaně 10 (rohlík, margarín?) svačina 10 („jogurt“), druhá svačina 10 (jablko, banán, teď byly okurky za 10 :) ) a na oběd a večeří zbude 40 - 280na týden - což si myslím, že by nějak šlo, ale žádná „hoche kyche“ a zdravota to nebude. A to nemám drogerii a kočku. :think: ( šampon, sprcháč, toaleťák - ošidíš, ale třeba vložky :think:???)
Pokud by to bylo dočasné, tak ba se to zvládlo, ale dlouhodobě nevím. Držím pěsti.

Ona ma 5000, takze bokem chce davat 2500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
27.9.23 14:51
@Bandii píše:
Tak zrovna kafe a čaj jsou v takové situaci zbytné věci. Stejně jako třeba šminky, pokud nejsou v zásobě z lepších dob. Mít čím umýt vlasy, tělo a zuby, plus antiperspirant. To je v této kategorii nutné, ostatní už je při takovém šíleném rozpočtu navíc.

Já beru kafe a čaj jako naopak velmi důležitou věc. A třeba u té kávy v nouzi klidně člověk může koupit kávová zrnka a umlít si jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
27.9.23 14:55
@Alexandria Nixia píše:
Já beru kafe a čaj jako naopak velmi důležitou věc. A třeba u té kávy v nouzi klidně člověk může koupit kávová zrnka a umlít si jí.

:D Chápu, jak jsi to myslela, ale celkem mě to pobavilo, koupit si zrnka a pěkně si je umlít považuju naopak za „hóch“ způsob přípravy dobré kávy, ne za něco, co člověk dělá z nouze. :D
(ale jasně, asi jsi spíš myslela koupit šedý pytlík „Káva Standard“, ne zrnka z pražírny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
27.9.23 14:56
@Alexandria Nixia píše:
Já beru kafe a čaj jako naopak velmi důležitou věc. A třeba u té kávy v nouzi klidně člověk může koupit kávová zrnka a umlít si jí.

A za kolik Kc toho caje a kafe denne propijes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6175
27.9.23 15:10
@Bandii píše:
Tak zrovna kafe a čaj jsou v takové situaci zbytné věci. Stejně jako třeba šminky, pokud nejsou v zásobě z lepších dob. Mít čím umýt vlasy, tělo a zuby, plus antiperspirant. To je v této kategorii nutné, ostatní už je při takovém šíleném rozpočtu navíc.

Já třeba čaj piju každý den, bez kafe bych se obešla. Drogerii beru hlavně toaleták, vložky, tampony- záleží jak vnímá kalíše, mně prostě nesedne z více důvodů. Dekorativní je jednou za čas, já sama mám vše na rok, jen ten deodorant a občas šampon, kondicioner, sprcháč. Jako fakt dokážu si to představit chvíli, ale ne třeba několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
27.9.23 15:12
@Alexandria Nixia píše:

To mě trochu pobavilo. :mrgreen: V nouzi, kdy si člověk ale kafe není schopen odepřít, si spíš koupí humus jako Jihlavanka nebo Standard.
Při takovém rozpočtu je kafe a čaj nadbytečný luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat