Měsíc s 2500 Kč
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Adrasteia90 píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo zvládne měsíc s cca 2500 Kč na jídlo a základní drogerii bez toho, aby bylo třeba se nějak vyloženě mučit? Žiju sama s kočkou (číča je zdravá, nemusí mít žádné spešl krmení, na veterinu jedeme jednou do roka na prohlídku a přeočkování), občas u mě je a zároveň tedy i jí můj partner.
Jestli nemáš v plánu sníst tu kočku, tak ani náhodou.
Nemůžeš jít na brigádu, požádat o zvýšení platu?
Je to jednorázové s vidinou zlepšení? Máš nějaké zásoby jídla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
To je týden asi co tu byla pomalu stejná diskuze, chce někdo poradit a pak vlatsně všem napíše, že to tak už dělá. tak si to prostě zkus. Jeden měsíc třeba ušetříš dvojku, druhý litr a pak i více-méně. Já třeba taky dokážu jíst brambory s mrkví nebo rýži s hráškem, ale pak si koupím zas dražší jídla včetně many, která stojí kilo a mám jí v práci spíš jako doplněk všeho co nedám z jídla.
Nedělám. Zkouším. Ale vždycky nějak ujedu. Zajímá mě, jestli to někdo fakt reálně zvládá a je v poho. A jak to dělá, samozřejmě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
Jestli nemáš v plánu sníst tu kočku, tak ani náhodou.
Nemůžeš jít na brigádu, požádat o zvýšení platu?
Je to jednorázové s vidinou zlepšení? Máš nějaké zásoby jídla?
Teď jsem se málem přičůrla
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia90 No s 2500 kč na měsíc se to reálně určitě zvládnou nedá…já bych to dala měsíc, možná dva…ale mám nacpaný mrazák a špajz a tyhle peníze by mi stačily na dokupování pečiva nebo toho, co bych potřebovala…ale vyžít s tím každý měsíc ani náhodou…s čím ujíždíš? co kupuješ za blbiny? Dej si každé pondělí do peněženky určitý obnos a to máš na týden a víc nic…musíš s tím vyjít…co ti zbude, dej stranou…a takhle každý týden…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia90 píše:
Nedělám. Zkouším. Ale vždycky nějak ujedu. Zajímá mě, jestli to někdo fakt reálně zvládá a je v poho. A jak to dělá, samozřejmě
A co chceš slyšet? Že se to nekomu podařilo, že si ubral někde, tím, že jedl těstoviny s kečupem 3× denně a ušetřil? Tvé tělo ti časem odpoví. Jde to chvíli. Já prostě jsem na stravu odjakživa. Když se mě někdo zeptá na vlasy, jak to dělám, že je mám pro tři lidi, tak je to právě o té výživě i třeba nehty. To nejsou geny. Nevěřím ničemu co se patlá na povrch. Vše jde zevnitř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou kvalitní granule za 800 Kč? Vtip jako dobrý.
Nás 40 kg pes, nejde pod 1700 Kč (8kg pytel ) za měsíc - granule od vet na alergie + zásoby masa v mrazáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@Adrasteia90 No s 2500 kč na měsíc se to reálně určitě zvládnou nedá…já bych to dala měsíc, možná dva…ale mám nacpaný mrazák a špajz a tyhle peníze by mi stačily na dokupování pečiva nebo toho, co bych potřebovala…ale vyžít s tím každý měsíc ani náhodou…s čím ujíždíš? co kupuješ za blbiny? Dej si každé pondělí do peněženky určitý obnos a to máš na týden a víc nic…musíš s tím vyjít…co ti zbude, dej stranou…a takhle každý týden…
Já teda nešetřím, ale nějaký limit taky mám a vždy mi to nabourá lékárna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše:
A co chceš slyšet? Že se to nekomu podařilo, že si ubral někde, tím, že jedl těstoviny s kečupem 3× denně a ušetřil? Tvé tělo ti časem odpoví. Jde to chvíli. Já prostě jsem na stravu odjakživa. Když se mě někdo zeptá na vlasy, jak to dělám, že je mám pro tři lidi, tak je to právě o té výživě i třeba nehty. To nejsou geny. Nevěřím ničemu co se patlá na povrch. Vše jde zevnitř.
No právě, co ušetří na potravinách, to pak utratí v lékárně.
Takové ty obecně známé tipy jak ušetřit, vařit doma a kupovat základní potraviny ji s takhle malou částkou nepomůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia90 píše:
Ještě bych chtěla doplnit, že mám peněz víc, ale spoustu utratím za věci na pomezí nezbytnosti a zbytnosti. Respektive nepotřebuju je k přežití, ale bez nich by mi nebylo moc dobře. Například několikrát do týdne dělám cvičení kvůli zádům, která mám fakt špatný. Bolí a jsou křivý. Tím cvičením, který dělám už x měsíců se to vcelku vylepšilo (pravidelně se kontroluju v zrcadle a vidím, jak mi ten hrb pomalu mizí), ale pořád se nepostavím rovně, ani když se o to opravdu vědomě snažím.
Reálně mi po zaplacení všech nezbytných výdejů, nezbytných/zbytných i opravdu zbytných výdajů (které bych chtěla, dokud to bude aspoň trochu možná, uchovat), zbyde tak 5000 Kč. Ale ráda bych z toho ještě něco uspořila, kdyby to bylo reálné.
Tech 5000 mi uz prijde realnych, ale s tim, ze nic neusetris…
I ta tisicovka tydne, mi prijde malo…kdyz ja udelam nakup za tisic, tak tam nic moc nemam, natoz s tim vyzit tyden…
Da se to mozna s levnejsimi variantami potravin…ale to ja osobne, bych radeji byla o hladu…snim vse, ale musi to mit nejakou stabni kulturu, ne aby to bylo jako srot pro prasata…vzdyt by ti pak i chybely vitaminy…Byt tebou, najdu si lepe placenou praci, nez si takhle rvat od huby.
- Citovat
- Upravit
@nikitice píše:
Jo presne…je to ostatne videt i na zviratech, ty, co maji kvalitni stravu, maji krasnou srst a naopak
Tohle by se dalo chvili, ale ne dlouhodobe… ![]()
- Citovat
- Upravit
@nikitice píše:
To je týden asi co tu byla pomalu stejná diskuze, chce někdo poradit a pak vlatsně všem napíše, že to tak už dělá. tak si to prostě zkus. Jeden měsíc třeba ušetříš dvojku, druhý litr a pak i více-méně. Já třeba taky dokážu jíst brambory s mrkví nebo rýži s hráškem, ale pak si koupím zas dražší jídla včetně many, která stojí kilo a mám jí v práci spíš jako doplněk všeho co nedám z jídla.
Teda zrovna mrkev už není potravina, se kterou se ušetří
nedávno děti chtěly dušenou mrkev, v okolí nebyla nikde v akci, to kdybych koupila kilo masa a udělala gulas, tak to vyšlo levněji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom píše:
@Bytsamsebou kvalitní granule za 800 Kč? Vtip jako dobrý.Nás 40 kg pes, nejde pod 1700 Kč (8kg pytel ) za měsíc - granule od vet na alergie + zásoby masa v mrazáku
Ano, kvalitní granule třeba se 75 procenty masa, né s 20 procenty od Vietnamce
. Samozřejmě seženeš dražší a kvalitnější, ale já taky nejím každý den kaviár a steaky s černými lanýži
. Mám zdravého mladého psa. Odřezky a a kostí nosí babička zadarmo z práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia90 píše:
A proč to zkoušíš? Potřebuješ love na něco jiného? Fakt si neumím představit celodenní jídlo a drogerku za 2500 měsíčně, to je prostě absurdita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou věř mi, že granule za pár stovek máme za sebou a není to většinou kvalita. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit