Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@jessie1 Možná a možná taky ne… každopádně teď se jí nelíbí.. a zhoršit se to nemůže:) Jestli pomůže šátek… používala bych šátek (kvalitní úvaz je samozřejmostí)… a po nějaké době bych zkusila kočárek.. a uvidíš.
Deti mi taky nechtely byt v kocaru mimo spani, vyresila jsem to nosenim v satku, dcera kocar neprijala na dyl, nez 20min nikdy, kluk tam uz vydrzi, kdyz ma co pozorovat, ale v satku je radsi.
Ve vajicku bych nevozila.
Urcite nosit, ja mylsim, ze kombinovat se da oboji a ono to s tim satkem ma taky svoje pozitiva, podle mne se tohle vyresi se sportakem. Ve vajicku bych dlouhodobe nenechavala.
Malý taky nechtěl být v kočárku. Jájsem na něj pořád musela mluvit a dělat blbosti. Což teda zabralo tak od toho 4M kdy začal vnímat. A vypadla jsem jako idiot
Ale malý je teĎ pěkně ukecanej, asi důsledek toho ![]()
Asi bych vyzkousela satek. Ve vajicku bych ho tedy dlouhodobe nevozila!
@jessie1 Nejstarší dcera byla taky opičátko, kočárek vzala na milost až po půl roce a jenom sportovní sedačku. Můžeš vyzkoušet sporťák nebo vajíčko hned, ale pokud je to o potřebě kontaktu, tak se pochopitelně nechytne.
@jessie1 Maly mi tohle taky jeden cas delal, zkusila jsem ho dat na bok a kupodivu to zafungovalo. Ted jsou mu 4 mesice a kdyz vidim, ze chce usnout a zacina nabirat, dam ho na bok a za chvilinku usne..
Náš malý kočárek taky moc nemusel. Protože mám vadu páteře, šátek nebo nosítko nebylo řešení. Vozili jsme ve vajíčku, když to bylo nutné (nákup, lékař…). Teď má 4 měsíce, bezpečně drží hlavičku a kočárek bere na milost, když je na bříšku, má staženou boudičku a vidí ven. Taky tam musí mít hračky. Tento týden už byl ochotný i ležet na zádech, boudičku staženou, a pozorovat při jízdě koruny stromů. Stromy zmizely - okamžitě řev. Jinak - pokud máš balkon, nebo zahradu, vytvoř měkký pelíšek z dek, dej mu, na co je zvyklý (třeba rád kouká na záclonu?) a pozvi na „kafe“ kamarádku, příbuzného…). Zkus dát postupně do korbičky doma - možná si zvykne. Pokud můžeš mimi nosit, tak ho nos. Udělá vám to dobře oběma, rozmazlit ho takhle nemůžeš ![]()
U toho druhého jsme měli kočár, kde se sporťák dal sklopit na 180° (byl to takovyý ten kočár s vložnou taškou) a spodní část boudy se dala celá odepnout a byl tam síťka, takže já jsem od miimnka jezdila tak, že jsem ho tam měla na bříšku a on skrz tu síťku koukal ven. Pak mu spadla hlava, to jsem věděla, že usnul, otočila na zádíčka a pohoda. Jenomže to jde v létě.
Ale dneska, s odstupem moc nechápu, proč se to tak řeší. Řve, no tak řve. Kvůli tomu přece nebudu sedět doma. Neříkám, že bych v tomhle případě jezdila na dlouhé procházky, ale do obchdodu nebo k doktrovi jsem holt jezdila se řvoucím kočárem
Ale já už jsem otrlá, po období vzdoru, kdy se dítě v pohodě válí na ulici na zemi a řve jak tur, už mě nic nevyvede z míry ![]()