Měsíční útrata za jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
226
15.11.25 20:22
@Havlova píše: Více

Jo, dělám z domu, jsem u zdroje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.25 20:27

Fakt nevím proč šetřit na jídle. Je spousta dalších věcí na kterých může člověk šetřit a nebude to mít vliv na jeho zdraví. Jedině omezit restaurace. :nevim: Ale já vůbec nepřemýšlím, kolik utrácím za jídlo, ani za dobrůtky. Kdybych to musela řešit, tak bych měla depresi z takového života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77458
15.11.25 20:30
@hygienistka750 píše: Více

za mně je ten jídelníček tak pro anorektičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.25 20:42
@Anonymní píše: Více

Ano na celé dopoledne mi to příjde málo. Dcera sní ráno lipánka velkého. Ve škole půlku rohlíku se šunkou, sýrem, nasypané cereálie, a hrozno. Pak má oběd, po škole zase třeba ovoce, mussli tyčinku… a pak má večeři… někdy rohlík šunka, zelenina… někdy polévka, nebo i třeba ryba a brambory, jak kdy. Ale sní toho za den více než ty tedy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:43

Pokud vážíš 40kg tak je tvůj jídelníček asi ok :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:44
@stinga píše: Více

Opravdu musíš mít x svačinu a snídaní a večeří? Snídám cca v 8, oběd většinou nejpozději ve 12 (pro představu třeba roštěná s rýží a vývar s játrovými knedlíčky, nebo dýňová polévka a kuřecí cordon bleu s máslovou kaší), před odchodem z práce si pak dám většinou nějaký kousek ovoce od oběda případně buchtu. K večeři mi pak opravdu stačí chleba s máslem, sýrem a zeleninou. K televizi pak mfiska nakrájeného ovoce (teď jsem měla jablko, větší kus banánu a dvě švestky). K anorektičce mám hodně daleko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:45
@hygienistka750 píše: Více

To je jak pro anorektičku… ale třeba má tak 40kg a 150cm… pak by to šlo. Ale dcera má skoro deset let… a toto by měla hlad po celém dni… a to je dcera normální, hubené dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:46

No nesní vzhledem k porci obědu ve škole a u nás v práci. A Lipánek k snídani mi přijde teda dost mizerná volba. Ale tak hlavně že má tu mussli tyčinku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.25 20:49

Byl to příklad.
Tu mussli tyčku taky nejí denně. Denně ji určitě zeleninu, ovoce. Nevidím nic špatného na lipánku… jo je tam cukr ale jinak smetana a tvaroh, bez želatiny, bez éček, bez aroma… No jindy snída buchtu, někdy rohlík s nuttelou (taky nic moc :D), jindy ceraálie s mlékem… je doma sama, takže to co je jednoduché a rychlé na přípravu. Svačiny má taky různé…

• Citovat
  • Upravit
24021
15.11.25 20:50
@inkakřivák píše: Více

Zrovna brždění mě stálo provalený přední blatník a uražený zrcátko… :roll: :roll: :roll: 8)
Když jsem periferně viděl, jak se z pole na pravé straně řítí k silnici něco velkého, hnědého, dupl jsem na brzdu a najednou jsem měl na pravým předním okýnku připlesklej čumák svykulenýma očima a vyplazeným jazykem… Zrcátko kaput, blatník pomačkanej a poškrabanej, dveře taky, nebylo to úplně na kob, tak jsem to neřešil, jen výměna zrcátka… 8)
Po kolizi, vystoupení z auta a kontrole situace jsem se vracel honem do blízké vesnice, abych srnce s otevřenou zlomeninou nohy zajistil pomoc, známý vzal pickupa, nůž a operoval… Pitvou bylo zjištěno, že jsou veškeré vnitřnosti namaděru, spousta podlitin, masa se vykrájelo tak akorát na hrnec guláše, cca 10 porcí… 8) Pořizovací náklady na základní surovinu - maso činily 1200,–Kč za zrcátko, pokud by se měnil nebo vyklepával a lakoval blatník, byla by cena celkem cca 6-7000,–Kč, cenu za porci guláše si vypočítej sama… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
15.11.25 22:03

Hmmm tak manžel potkal večer divočáka u celkem frekventované silnice kousek od sjezdu z dálnice, na dvouleté Škodě škoda v hodnotě malého Citigo nebo ojeté Fabie :zed:

@bse.pedro píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
16.11.25 09:53
@Heduš Homolková píše: Více

Divočáky nebrat, tam je cena moc vysoká, navíc spousta nemocí, cizopasníci… 8) Lepší je šikovně trefit tu srnku… 8) Holuby taky nebrat, to je jak malej projektil a trefit holuba třeba jen ve 100km/hod. čumákem znamená proraženej chladič a spousta věcí okolo… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
16.11.25 12:43
@bse.pedro píše: Více

Jj soused trefil zajíce u Passata a celej spodní nárazník nebo co to je za část auta dole pod SPZ a ještě se mu celej rozmašíroval na kaši a přivezl ho s pochroumaným plechem domů.
Ja zas přejela ježka a pacička mi trčela za kolem na tom plechu, podběhu nebo jak se tomu říká :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.11.25 12:58

Na 7000 stáhnout by šlo, ale to bys musela mít vlastní ovoce, vlastní zeleninu a vlastní vejce aspoň. Nebo dostávat od rodičů sem tam - vejce, maso, buchtu, pochutiny. Jinak ne a určitě to nechtěj na úkor kvality a být na cukrech a mouce.
Mezi 7000 a 11000 je velká škála. Optimální a v pohodě, zdravě je určitě 10000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
16.11.25 21:32
@Heduš Homolková píše: Více

Ježka jsem ještě nikdy nejedl, vždycky jsem se lekl a cukl volantem, že jsem ho asi netrefil, asi 2× jsem měl vnější bočnici pneumatiky plnou bodlin, ale krev nikde… :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat