Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nám večer pomáhá na usínání pustit fén. Nakojím, položím, pustím fén a odcházím. Většinou je do chvíle tuhý. Někdy usíná i bez něj. Vyjímečně si vedle něj lehnu. Přes den mi to funguje jen někdy. Samík ale většinou pláče jen když něco opravdu chce nebo ho něco trápí.
Martina
Ahoj,
Tak my jsme uspávali asi devět nebo deset měsíců. Vyřvávací metoda nepomohla (byly dva pokusy, jeden dvouhodinový, druhý čtyřhodinový - v obou případech dítě vyhrálo
- závidím matkám, jejichž dítě to po patnácti minutách nebo i po hodině vzdá!
), nakonec jsme podlehli. Někdy v devátém měsíci se ode mne jednoho dne polospící dcerka odtáhla, jakože chce mít své pohodlí a soukromí… A od té doby neuspáváme (nebo aspoň už ne pořád). Ale celou noc tedy nespí dodneška. ![]()
Ahojky,
ani já nejsem pro vyřvávací metodu. Zkusila jsem to jednou a bylo to ještě horší, malá se mi tak rozeřvala, že jsem jí další čtyři hodiny uklidňovala. Já jsem se názorově rozcházela s manželem, ten je pro řev,já ne. Když jsme to zkoušeli, tak jsem řvala taky a tak to manžel vzdal.Tím pádem houpeme a houpeme a houpeme. Možná to neni úplně to nejlepší řešení, ale mimi je v pohodě a tím pádem i já. ahojky Karolína