Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mám mezeru mezi jedničkami nahoře. Hodně mi to vadí a chtěla bych to řešit. Rovnátka jsou mimo mé finanční možnosti. Četla jsem, že se dá zub dodělat fotokompozitni výplní a tím se zadělá ta mezera. Máte někdo zkušenost? Stojí to stejně jako když se používá bílá plomba při kazu?
U nás rovnátka na jednu čelist stojí cca 11 tisíc korun. Nevěřím, ze na to někdo nenasetri, pokud je to pro nej důležité. Dostavět to lze, ale v případě jedniček se tu pravděpodobně nebavíme o estetickem řešení. Záleží samozřejmě o velikosti diastema. Ale já bych si zdravé zuby nabrousit nenechala..
Mně kvůli mezeře mezi jedničkami stříhali uzdičku a pak to bylo už ok.
@NEITIRI píše:
Mně taky, ale mezeru tam mám furt… Ale mně zas až tak nevadí.
@NEITIRI píše:
taky dceři stříhli a stahuje se, pomalu ale přeci
@Anonymní píše:
U nás rovnátka na jednu čelist stojí cca 11 tisíc korun. Nevěřím, ze na to někdo nenasetri, pokud je to pro nej důležité. Dostavět to lze, ale v případě jedniček se tu pravděpodobně nebavíme o estetickem řešení. Záleží samozřejmě o velikosti diastema. Ale já bych si zdravé zuby nabrousit nenechala..
11 tisíc bych našetřila. Dívala jsem se na ceníky pražských klinik a tam to bylo 50-80 tisíc…
@bublinek píše:
taky dceři stříhli a stahuje se, pomalu ale přeci
Střihnutí uzdičky je řešení pouze u dětí, v dospělosti už se zuby samy nestáhnou…