Mezinárodní školky

21
2.10.24 17:43

mezinárodní školky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli někdo z vás nemá náhodou nějakou zkušenost s mezinárodními školkami. Málemu je teď sice teprve 5 měsíců ale slyšela jsem že takové věci se mají řešit hodně dopředu jestli je to úplně hloupý dotaz tak se omlouvám :oops: 🙈. Kdyby jste měl s mezinárodními školkami kdokoliv nějakou zkušenost budu ráda když se o ni podělíte. Přeji krásný pokud možno klidný den a předem moc děkuju za odpovědi! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
2.10.24 20:24

Co vím přes známou, tak takových moc není, takže je potřeba zvážit i dojezdová vzdálenost, popřípadě kdo by malého vozil tam i zpět.

Další, zda budete pokračovat pak i na mezinárodní základce.

Nejrozšířenější jsou u nás tzv. Britské školy, kde výuka probíhá v angličtině a jsou všude ve světě “stejne” tudíž vhodné pro rodiny, které cestují a děti by tak o nic nepřišly. Zkuste prohledat internet o bilingvních školách/školkach.

A nejvíc je potřeba zvážit finanční část.

Takže záleží za jakým účelem školku chcete :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21
2.10.24 22:19

Moc děkuji za odpověď! účelem mezinárodní školky a později i školy je pro nás hlavně to že manžel je z ciziny a tudíš tam trávíme a rádi bychom i dále trávili více času ;). A tím že se tam mluví poměrně mnoho a převážně anglicky myslíme si że by to bylo pro učení úplně nejlepší prostředí. Dalším důvodem je že za mě osobně je to školství poněkud jinde sama jsem studovala na mezinárodní škole ale tedy v Británii. :D

Kdyby jste měla namysli nějakou konkrétní školku a nebo nějaké tipy budu vám moc vděčná :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 00:17

Ahoj, anonym prosim, dcera nastoupila ted ve 3,5letech na mezinarodni skolku. Resili jsme jako ceskou skolku, pul roku dopredu, ale neni na britske/americke, takze tam nevim, jak je to s eventualnim pretlakem. Nejlepe Ti asi poradi v konkretnim zarizeni, jak se to tam resi ;) my jsme tedy vedeli hodne dopredu, kam chceme jit, absolvovali jsme den otevrenych dveri, potvrdili jsme zajem, dostali jsme dalsi instrukce, zucastnili jsme se osobniho pohovoru, vyplnili papiry a bylo to :) po pravde urcite mensi stres nez resit zapis na ceske skolce, kde bych se nervovala kvuli tomu, zda nas prijmou, to zde preci jen kvuli vysi skolneho trochu odpada, ale zase- je otazka, jaky je zajem v kterem zarizeni.

A pak jedna takova dulezita vec- alespon tedy co se tyce nasi skolky, predskolni vzdelavani se bere docela vazne jako priprava na skolu a ten rezim je o neco vic striktni, tzn. konci zkratka vzdy v 15h (az na jeden den) a neni to jako treba v ceske skolce, ze se rozhodnes, ze si dite beres po obede. My tedy mame skolku, ktera je komplexni, tzn. primo se zakladni a stredni skolou, urcite jsou pak moznosti komornejsi nebo bilingvni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.24 00:42

Moje děti chodí do bilingvní MŠ.

Přijímací proces byl naprosto v pohodě - viz. výše. Přihláška, prohlídka (i s dítětem), potvrzení zájmu/volného místa, papíry.

Pro nás je to ideální volba, velmi se myslí na wellbeing dítěte, nic není problém (včetně opravdu specifických požadavků), všichni jsou milí a laskaví.

Potvrzuji, že se počítá s tím, že dítě bude zůstávat do 3, ale v naší MŠ jen u předškoláků (a i toho jsem tam do 3 nechávala jen několikrát do týdne a s tím byli všichni ok), u mladších dětí je běžný program do 12 (samozřejmě tam mohou být do konce provozní doby).

Ve třídě jsou na nějakých 14 dětí 4 učitelky, 2 mluví česky, 2 anglicky.

Školka se jmenuje Villa Luna. Je dražší, ale opravdu nemám co vytknout.

Ta úroveň a kvalita programu je oproti státní opravdu úplně někde jinde. Ale zaplatíš si za to, to zase jo…

• Citovat
  • Upravit
21
3.10.24 08:04

Děkuji moc za odpovědi! Rozhodně v tom mám jasněji a mrkneme na to :D Se školným jsem naprosto počítala a žádný problém v tom nevidím. O zůstávání dítěte do 3 slyším poprvé :oops: ale pokud by bylo vše v pořádku a malý se tam cítil dobře také to asi problém nebude případně asi ale zkusíme domluvit kratší vyzvedávání :lol: uvidíme děkuji všem za odpovědi! :srdce: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.24 21:40
@Terez167 píše: Více

Ono to skolne se muze dost lisit, dcera je ve francouzskem lyceu a tam je to predskolni vzdelavani asi 160.000 rocne, na Park lane je to pres 300.000 (co jsem koukala, tak vetsina tech britskych skol je urcite pres 200.000 rocne).

Ono v tech vzdelavacich systemech jinych nez ceskych je casto (urcite tedy britsky, fr., spanelsky taky), ze se predskolni vzdelavani bere trochu vic vazne nez tady ;) ale mne je to v zasade sympaticky, sama jsem v dospivani chodila do francouzske skoly a ty deti mely uplne jiny vztah ke skole nez moji cesti spoluzaci…

Jak pise anonym nade mnou, taky mame mene deti ve tride (17) a 3 ucitelky (anglicka, francouzska a ceska asistentka).

Chce to zkratka projit, kde ti to bude nejvic sedet pristupem, my meli jasno opravdu dlouho, starsi deti mame normalne ve statnich ceskych skolach a spokojeni proste nejsme…kdyz si vezmu, co jedna z dcer absolvovala za MS :zed: tady mame tridni blog, kde kazdy den vidime, co delali a nekdy si rikam, jak to stihnou :mrgreen:

Anonym c.1

• Citovat
  • Upravit
43
24.1.25 12:38

Ahoj, my jsme dali malýho do Prahy - Trojská Labuť. Výuka AJ i ŠJ. Velká zahrada a spousta kroužků, tak se na to podívej, vypadá to, že by to bylo něco pro vás.

Není to přímo mezinárodní školka, ale pokud ti jde o individuální přístup a výuku jazyka s větší flexibilitou než je v mezinárodní školce, tak by to mohlo být ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin