Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Regina Hero píše: červená a žlutá je oranžová…
Koukám, že jsem úplně mimo a to jsem si myslela, že si něco ze základky pamatuju. Měli jsme na výtvarku akademickou malířku a tohle nám dost vysvětlovala, ale už je to moc dávno, tak mi to z hlavy vypadlo. Mě to tenkrát strašně moc bavilo.
Tak jestli toho nemáte hodně (diskuzi jsem nepročítala, promiň). lepší by bylo vrátit tu barvu a nechat si namíchat nebo koupit jinou. Případně možná! smíchat se studenou hnědou, ale přijde mi to k ničemu. Každopádně z teplého odstínu se studený dělá špatně a naopak.
@Pipet píše:
Já bych tam flákla černou…
To jsem zkoušela a je z toho bažina.
@rejžička píše:
Tak jestli toho nemáte hodně (diskuzi jsem nepročítala, promiň). lepší by bylo vrátit tu barvu a nechat si namíchat nebo koupit jinou. Případně možná! smíchat se studenou hnědou, ale přijde mi to k ničemu. Každopádně z teplého odstínu se studený dělá špatně a naopak.
Je to jenom taková ta tónovací barva, navíc už použitá, takže to vrátit nejde, ale díky za další názor ve smyslu, že z teplé studenou neudělám.
Tak jsem na těch temperách zkoušela pomocí žluté, modré a červené vytvořit něco, co bych si představovala a docela se mi to povedlo, ale bylo to stále přidávat tuhle a tamtu a tak je mi jasné, že v tom velkém množství bych to těžko trefovala. ![]()
@kolozubka Navíc ber, kolik by stálo peněz, nakoupit další barvy a pak míchat. ![]()
@rejžička píše:
@kolozubka Navíc ber, kolik by stálo peněz, nakoupit další barvy a pak míchat.
No právě. Takový experimentování nevyjde levně, jak jsem si původně myslela. ![]()
@Regina Hero moc děkuji za návod na hnědou. Nakonec jsme se dali do experimentování a namíchali si sami barvičku a jsem moc spokojená.
![]()