Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Urcite bych to nedelala. Ja teda zamrazuju a prijde mi to v pohode. Pokud ti to vadi, tak kus odstrakaneho a kus UM stridala bych po jidlech. U nas i hur nesl, kdyz dam MM a dokrmila jsem UM. To brisko bolelo vic.
No, zkušenost nemám, protože mě to upřímně nikdy nenapadlo, ale myslím si, že to není moc reálné, je to naprosto jiné složení..
@MishaSAD píše:
Potřebuji na 24 hodin odjet od malé (4měs) a tolik mléka na celý den dopředu neodstříkám (mlíko z mražáku mi smrdí).
Já bych odstříkala pár dní předem a zamrazila… to že smrdí tobě neznamená, že to bude vadit malému, mě taky smrdělo a malý spokojeně baštil (tedy u nás pouze lžičkou, láhev bojkotoval).
PS: a připravovat ho bude babička, takže z toho nebudeš mít ani špatný pocit ![]()
No… když nakojíš a pak dokrmíš umělým, tak taky není problém. Ale osobně bych je do jedný flašky nemíchala. Dala bych MM a pak udělala zvlášť UM
![]()
Tak já to tak běžně dělám…myslím, že tu už o tom nějaké diskuze byly a tam holky radí, že se to klidně dělat může…a mě když pochybí mlíčko (odsávám), tak to klidně malé dám s UM (půl na půl nebo jak to vyjde) a v pohodě…
No nemíchala bych v žádném případě. Když jsem krmila MM, tak nanejvýš dokrmit Um, ale takhle jak to máš, tak třebas jednou Um a podruhé MM…
Já bych teda taky MM a UM do jedné láhve nemíchala.Dala bych jedno krmení MM a druhé UM.
já to tak malýmu míchala do 3 měsíců a v phodě bud vypil ode mě a pak dostal flašku s Um nebo jsme měla odětříkaný a když toho bylo málo tak jsme udělala Um a do toho nalila moje a nikd ymu nic nebylo ![]()
s tímhle zkušenost nemám, mladší byl na flašce od narození, odsávala jsem, a když zrovna nebyl dostatek mého, dostal UM. nebo tu dávku na půl, ale nikdy v jedné lahvi.. prostě nejdřív moje a pak kousek Um.
mlíko z mrazáku mi starší nepil vůbec a mladšímu jsem to musela míchat s chlazeným.. nesmrdělo, ale mělo jinou vůni, a asi to cítili..
Děkuji za rady ![]()
No, já jsem měla pro tento účel plný mražák mlíka a pak jsem tady někde v diskuzích četla, že to maminám smrdělo. Tak jsem zkusila večer z mražáku vytáhnout měsíc staré mléko a jedno, které tam bylo asi 3 dny a nechat do rána povolit v lednici. Obě mi strašně smrděly zkyslým a když jsem to ochutnala tak mě až natáhlo a doteď to cítím v puse (vím jak chutná čerstvé MM a nedalo se to srovnat). Ikdyž jsem technologicky postupovala dobře a mlíko mrazila v plastových kelímcích od Aventu.
V čem mlíko zamražujete že je pak dobré? Do skla?
Já myslím, že to asi neovlivníš…zmrzlé je prostě zmrzlé..a už to nikdy nebude ono. Mě to taky děsně smrdí a ani ta konzistence není vůbec dobrá
…proto já radši udělám sunar…přijde mi to lepší než to zmražované. Ale malé to docela chutná.
já měla zamražené, taky nic moc, ale malá to vypila. nic mu nebylo, chuťově o.k., jen ten muf
. a MM míchám s UM. normálně odstříkám, do toho doliju třeba 60 ml ( nebo kolik zrovna potřebuju ) vlahé převařené kojo vody a lupnu 2 odměrky mlíka a je to
, jiné složení to snad není ne
, mlíko jako mlíko . A kdybych měla dávat na 2×, tak se malá po.ere vzteky, to bych musela mít rovnou v ruce připravený 2 flašky, jednu s MM a jednu s UM . takže takhle je to při jednom, nevidím v tom problém , beztak se jí to v bříšku smíchá, ne ![]()
@evinax píše:
já měla zamražené, taky nic moc, ale malá to vypila. nic mu nebylo, chuťově o.k., jen ten muf. a MM míchám s UM. normálně odstříkám, do toho doliju třeba 60 ml ( nebo kolik zrovna potřebuju ) vlahé převařené kojo vody a lupnu 2 odměrky mlíka a je to
, jiné složení to snad není ne
, mlíko jako mlíko . A kdybych měla dávat na 2×, tak se malá po.ere vzteky, to bych musela mít rovnou v ruce připravený 2 flašky, jednu s MM a jednu s UM . takže takhle je to při jednom, nevidím v tom problém , beztak se jí to v bříšku smíchá, ne
Ahoj, asi tady budu za cvoka, ale hrozně mě zajímá jedna věc.
Zkoušely jste někdy namíchat do jedné lahvičky odstříkané mléko a nastavit ho umělým, třeba půl na půl?
Potřebuji na 24 hodin odjet od malé (4měs) a tolik mléka na celý den dopředu neodstříkám (mlíko z mražáku mi smrdí). Tak mě napadlo, že by jí to babička mohla vždycky namíchat. Jinak plně kojím a sunar jsme měli jen jednou a trochu jí pak zlobilo bříško, tak nevím, co by s ní udělalo, kdyby ten sunar pila celý den.
PS: když říkám sunar, tak myslím umělé mlíčko a né tu značku.