Míchání MM a UM do jedné lahve?

MishaSAD
26.4.12 08:26

Míchání MM a UM do jedné lahve?

Ahoj, asi tady budu za cvoka, ale hrozně mě zajímá jedna věc.
Zkoušely jste někdy namíchat do jedné lahvičky odstříkané mléko a nastavit ho umělým, třeba půl na půl?
Potřebuji na 24 hodin odjet od malé (4měs) a tolik mléka na celý den dopředu neodstříkám (mlíko z mražáku mi smrdí). Tak mě napadlo, že by jí to babička mohla vždycky namíchat. Jinak plně kojím a sunar jsme měli jen jednou a trochu jí pak zlobilo bříško, tak nevím, co by s ní udělalo, kdyby ten sunar pila celý den.

PS: když říkám sunar, tak myslím umělé mlíčko a né tu značku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
26.4.12 08:31

Urcite bych to nedelala. Ja teda zamrazuju a prijde mi to v pohode. Pokud ti to vadi, tak kus odstrakaneho a kus UM stridala bych po jidlech. U nas i hur nesl, kdyz dam MM a dokrmila jsem UM. To brisko bolelo vic.

• Citovat
  • Upravit
10178

Ano, dělali to tak i v porodnici, já pak doma asi 6týdnů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598

No, zkušenost nemám, protože mě to upřímně nikdy nenapadlo, ale myslím si, že to není moc reálné, je to naprosto jiné složení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101780
26.4.12 08:38
@MishaSAD píše:
Potřebuji na 24 hodin odjet od malé (4měs) a tolik mléka na celý den dopředu neodstříkám (mlíko z mražáku mi smrdí).

Já bych odstříkala pár dní předem a zamrazila… to že smrdí tobě neznamená, že to bude vadit malému, mě taky smrdělo a malý spokojeně baštil (tedy u nás pouze lžičkou, láhev bojkotoval).
PS: a připravovat ho bude babička, takže z toho nebudeš mít ani špatný pocit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
26.4.12 08:43

No… když nakojíš a pak dokrmíš umělým, tak taky není problém. Ale osobně bych je do jedný flašky nemíchala. Dala bych MM a pak udělala zvlášť UM :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.4.12 09:01

Tak já to tak běžně dělám…myslím, že tu už o tom nějaké diskuze byly a tam holky radí, že se to klidně dělat může…a mě když pochybí mlíčko (odsávám), tak to klidně malé dám s UM (půl na půl nebo jak to vyjde) a v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
26.4.12 09:10

No nemíchala bych v žádném případě. Když jsem krmila MM, tak nanejvýš dokrmit Um, ale takhle jak to máš, tak třebas jednou Um a podruhé MM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
26.4.12 09:56

Já bych teda taky MM a UM do jedné láhve nemíchala.Dala bych jedno krmení MM a druhé UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
26.4.12 11:41

já to tak malýmu míchala do 3 měsíců a v phodě bud vypil ode mě a pak dostal flašku s Um nebo jsme měla odětříkaný a když toho bylo málo tak jsme udělala Um a do toho nalila moje a nikd ymu nic nebylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.4.12 11:48

s tímhle zkušenost nemám, mladší byl na flašce od narození, odsávala jsem, a když zrovna nebyl dostatek mého, dostal UM. nebo tu dávku na půl, ale nikdy v jedné lahvi.. prostě nejdřív moje a pak kousek Um.

mlíko z mrazáku mi starší nepil vůbec a mladšímu jsem to musela míchat s chlazeným.. nesmrdělo, ale mělo jinou vůni, a asi to cítili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
26.4.12 20:12

Děkuji za rady :srdce:
No, já jsem měla pro tento účel plný mražák mlíka a pak jsem tady někde v diskuzích četla, že to maminám smrdělo. Tak jsem zkusila večer z mražáku vytáhnout měsíc staré mléko a jedno, které tam bylo asi 3 dny a nechat do rána povolit v lednici. Obě mi strašně smrděly zkyslým a když jsem to ochutnala tak mě až natáhlo a doteď to cítím v puse (vím jak chutná čerstvé MM a nedalo se to srovnat). Ikdyž jsem technologicky postupovala dobře a mlíko mrazila v plastových kelímcích od Aventu.
V čem mlíko zamražujete že je pak dobré? Do skla?

• Citovat
  • Upravit
1228
26.4.12 20:31

Já myslím, že to asi neovlivníš…zmrzlé je prostě zmrzlé..a už to nikdy nebude ono. Mě to taky děsně smrdí a ani ta konzistence není vůbec dobrá :poblion: …proto já radši udělám sunar…přijde mi to lepší než to zmražované. Ale malé to docela chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
26.4.12 21:24

já měla zamražené, taky nic moc, ale malá to vypila. nic mu nebylo, chuťově o.k., jen ten muf :poblion: . a MM míchám s UM. normálně odstříkám, do toho doliju třeba 60 ml ( nebo kolik zrovna potřebuju ) vlahé převařené kojo vody a lupnu 2 odměrky mlíka a je to :palec: , jiné složení to snad není ne :think: , mlíko jako mlíko . A kdybych měla dávat na 2×, tak se malá po.ere vzteky, to bych musela mít rovnou v ruce připravený 2 flašky, jednu s MM a jednu s UM . takže takhle je to při jednom, nevidím v tom problém , beztak se jí to v bříšku smíchá, ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
26.4.12 21:28
@evinax píše:
já měla zamražené, taky nic moc, ale malá to vypila. nic mu nebylo, chuťově o.k., jen ten muf :poblion: . a MM míchám s UM. normálně odstříkám, do toho doliju třeba 60 ml ( nebo kolik zrovna potřebuju ) vlahé převařené kojo vody a lupnu 2 odměrky mlíka a je to :palec: , jiné složení to snad není ne :think: , mlíko jako mlíko . A kdybych měla dávat na 2×, tak se malá po.ere vzteky, to bych musela mít rovnou v ruce připravený 2 flašky, jednu s MM a jednu s UM . takže takhle je to při jednom, nevidím v tom problém , beztak se jí to v bříšku smíchá, ne ;)
:palec: přesně!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna