Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Jaký máte názor? Je to lepší alternativa miniinterrupce? ![]()
Určitě, když tu máme interupci uzákoněnou a legální, tudíž bych emotivní výlevy nechala stranou, je to lepší alternativa. Není to ničím invazivní, lepší možnost k pozdějšímu dalšímu otěhotnění, nikdo se mi žádným nástrojem nešťárá ve spodku, nehrozí mi poranění, infekce a komplikace. Rozhodně to není žádné kontraceptivum, bude to stejně drahé jako miniinterupce, zdravé to nebude v žádném případě (ale to ani invazivní interupce), ale vidím v tom více výhod než v klasické miniinterupci.
Ano, zdá se že je to nová verze toho, co je uzákoněno a bezpečnější pro ženu. Nemám s tím problém.
Když pominu to, že asi nejsem bůh ví jaký zastánce potratů, tak mi tohle přijde také lepší než invazivní vstup a zásah do lidského organismu. Cena by měla být stejná jako u zákroku. Ale nejlepší je stejně prevence, než potom řešit tuhle otázku. ![]()
@Borůffka jistě, že je nejlepší prevence. To ale nemá za úkol takhle potratová tabletka. Proto by i měla být cenově míň výhodná, než snaha se dostatečně chránit, ale zase ne tak drahá, aby si ji pak nemohl nikdo dovolit. Kde je ta hranice…to netuším.
@Kakika podle mě je ta hranice na těch 3000,– (u klasické interrupce částka roste ještě poplatkem za ultrazvuk u gynekologa, nakonec to vychází (samozřejmě je to jen přibližně, všude je to jinak) kolem 4300,–… vzhledem k tomu, že jde o ambulantní zákrok s anesteziologem, mi přijde v pořádku, že ta cena je vyšší.
@Žirafátko to si myslím, by mohlo být odpovídající. V článku tuším psali nějaký 3,5 tis., což by mělo být v pořádku. Neznám tedy výrobní cenu tabletek, ale určitě by byla blbost, aby byla levnější než antiko.
@Kakika jasně, zase si žena nemůže vybírat to levnější, podle všeho by ty pilulky měly být šetrnější, tak aspoň, že tak
My budeme tak dlouho vymýšlet různý pilulky, prášky, preparáty.. až zjistíme, že jsme najednou neplodné. A budeme zase honem vynalézat pilulky pro plodnost.
Nikde jsem se nedočetla, jaký to má dopad na nás ostatní - je to zničitelné čistírnami odpadních vod? Páč jinak to jde zpátky do oběhu.
Jsem proti všem sajrajtům, včetně antikoncepce - čistírnou projdou a já ji tím pádem ve finále musím užívat taky, i když o to absolutně nestojím. ![]()
Souhlasím ![]()
Potraty jsou u nás legální, a myslím, že toto je krok vpřed ![]()
Jsem v tomto směru liberál, každý ať má svobodu volby.
O RU 486 jsem četla snad už ve své pubertě, kdy o ní byly první zmínky že je ve Fracii dostupná.
@Davdan Naprosto s Tebou souhlasím. Bohužel následky nikdo nevidí i když existují. Nebo spíše nechtějí vidět. A když pominu vliv na člověka, tak s přírodou to dělá taky divy. Totiž ony hormony nepůsobí jen na člověka, že…
Hmmm, tak já na tom nevidím dobrého nic. A i se v podstatě divím ženám, které jsou ochotné podobné preparáty na sobě zkoušet.
Ale naše země chce být v tomto směru asi in. ![]()
Vidím to stejně jako Davdan a Anicol, nikdo nevíme jaký vliv to má nejen na nás, ale i na přírodu kolem nás… A ano, anitikoncepce není odbouratelná čistírnami odpoadních vod, dostává se dále do oběhu, všichni, nejen ženy, ji nechtěně užívají… proč máme dnes taky vysokou neplodnost párů a ženy často spontánně potrácejí? Zamyslel se někdo nad tímto? A toto opravdu ovlivňuje i okolní přírodu a často vede k vymírání některých druhů zvířat a jejich ohrožení, ano, je to tím, že i tito do sebe dostávají hormony z antiko… Popravdě, je mi z toho všeho na
![]()