Mikulov - Svatý kopeček, tipy na výlet

6.5.14 08:53

Mikulov - Svatý kopeček

Ahoj, chceme jet na výlet do Mikulova a chci se zeptat, jaká je cesta na Svatý kopeček? Dá se tam jet s kočárkem nebo ne? A co ještě zajímavého v Mikulově je? Díky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32913
6.5.14 08:59

Co si pamatuju tak cesta nic moc, s kočárkem.
Jinak je tam krásný zámek se zahradami, hrobka, židovský hřbitov, synagoga, pěkná náměstí, vinárny, restaurace, kousek je taková zřícenina na kopečku..s kočárkem bych si užila prostě procházku po městě a hlavně zámek a zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
6.5.14 09:00

Zámek s velkým sudem :) Je to už dlooooouho co jsem tam byla, ale myslím, že cesta na sv. kopeček moc na kočárek není :think: Ale třeba se to změnilo, snad ti tu ještě někdo napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.5.14 09:01

@esterka.z.brna v Mikulově? tam je fajný zámek, kousek jeskyně Na Turoldu a jinak odtama vede stezka - Pálavská, kde dojdeš na Sirotčí hrádek, Děvičky. Celá trasa je cca 7 km, pokud nemáš vyloženě městský kočárek, tak to v pohodě dáš celé :palec:
Tož kurňa, jsem sem chtěla dát odkaz na celou trasu - každopádně najdeš na mapě - mi to našlo, že se dá i po cestách, 9,9 km :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.5.14 09:02

Už je to dlouho, co jsem tam byla ale na kočárek to moc nebylo, spíš nějaké nosítko. Jak je tu psáno, kočárek bych využila na procházky po městě, je tam toho hodně k vidění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.14 09:09

@andelka83 jako dcera už chodí, jenom na delší trasy ještě bereme kočárek, takže by tu cestu asi zvládla pěšky, jak je to daleko na ten Svatý kopeček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
6.5.14 09:09

My jsme na svatém kopečky byli v březnu, ale s vuzkem bych tam nešla ani omylem, hodně byste se natrápili. Ale jak už někdo psal, v Mikulově je toho k vidění i tak hodně :-).
edit, teď mě tak napadlo, byla tam stezka i z druhé strany a po ní přijelo auto, takže by se tam mohlo dát nějak dojít i s tím vuzkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.5.14 09:12

Cca čtyři roky, a jeden nesl dítě a druhej rval kočárek. Představ si to něco jako cestu do vršku složenou z dlouhých schodů, ale rozbitých. Jo, a to nahoru jsme šli zezadu. A je to přímo nad městečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
6.5.14 09:20

@esterka.z.brna není to daleko, Mikulov je malej, tam je všude blízko. Podle mě by to pomalinku dala. Je tam nádherný výhled.
My jsme teda šli od města, a stejnou cestou zpátky, takže možná se dá i jinudy a šlo by to i s kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
6.5.14 09:30

S kočárkem bych tam nešla, jinak je to snad kilometr a půl, prostě kousek do kopce.

edit: Přemýšlím ještě, že bych nedala s kočárem ani trasu Dívčí hrady - Sirotčí hrádek, nevím. :think: My jsme teda šli z Pavlova (mimochodem krásný výhled na Nové mlýny) a pokud nechceš po cestě, tak terén kamenitý, po hřebeni pak lepší. Každopádně malá šla sama nebo byla v nosičce.

Příspěvek upraven 06.05.14 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
6.5.14 09:34

Dámy s terenním kočárkem jsme tam šli, ale ne tou cestou kolem kapliček, ale lesíkem. Tedy nejprve kolem vinice a přes lesík polňačkou a pohoda.
Poslali nás místní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
6.5.14 09:35

Jinak kousek za městem je překrásný lom :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
6.5.14 09:36

Na Sv. kopečku jsem nebyla, viděli jsme ho pouze z náměstí a je to pěkně vysoko :mrgreen: V Mikulově doporučuju zámek a centrum města.

Blízko Mikulova je zámek Lednice a ten je super :pankac: Má obrovskou zahradu a tam je to na procházky s kočárkem ideální :pankac: My jsme třeba vyrazili lodí k tomu Minaretu (je to v areálu toho zámku). Jinak ještě ve Valticích mají pěkný zámek ;)

Tady se můžeš podívat, kam se dá vyrazit na výlet:
 http://cs.wikipedia.org/…D_are%C3%A1l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
6.5.14 09:38

@esterka.z.brna Byli jsme tam zhruba před 3 týdny, kolega z Mikulova manželovi poradil, kterou cestou se to dá s kočárem vyjít, byla lesem, jakoby zezadu, stáli jsme autem u nějaké mateřské školy, orientační bod byl muzeum strašidel, jestli ti to pomůže - hledali jsme taky na googlu v mapách. Máme takové terénnější golfky, manžel tlačil, takže jsme to zvládli:-) Dolů jsme pak šli asi nejvyužívanější cestou zepředu (dole jsou schody, pro kočár nesjízdné), manžel nesl kočár, já prcka v nosítku. Město je samo o sobě moc hezké, dá se projít několik nádvoří zámku aniž by se musel platit vstup nebo jít na prohlídku dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
6.5.14 09:41

@zuzkasim jo kolem mateřské školy jsme šli, to je ta lesní cesta :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.