Mikulov - Svatý kopeček, tipy na výlet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mikulov - Svatý kopeček
Ahoj, chceme jet na výlet do Mikulova a chci se zeptat, jaká je cesta na Svatý kopeček? Dá se tam jet s kočárkem nebo ne? A co ještě zajímavého v Mikulově je? Díky za tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co si pamatuju tak cesta nic moc, s kočárkem.
Jinak je tam krásný zámek se zahradami, hrobka, židovský hřbitov, synagoga, pěkná náměstí, vinárny, restaurace, kousek je taková zřícenina na kopečku..s kočárkem bych si užila prostě procházku po městě a hlavně zámek a zahradu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zámek s velkým sudem
Je to už dlooooouho co jsem tam byla, ale myslím, že cesta na sv. kopeček moc na kočárek není
Ale třeba se to změnilo, snad ti tu ještě někdo napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@esterka.z.brna v Mikulově? tam je fajný zámek, kousek jeskyně Na Turoldu a jinak odtama vede stezka - Pálavská, kde dojdeš na Sirotčí hrádek, Děvičky. Celá trasa je cca 7 km, pokud nemáš vyloženě městský kočárek, tak to v pohodě dáš celé ![]()
Tož kurňa, jsem sem chtěla dát odkaz na celou trasu - každopádně najdeš na mapě - mi to našlo, že se dá i po cestách, 9,9 km ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už je to dlouho, co jsem tam byla ale na kočárek to moc nebylo, spíš nějaké nosítko. Jak je tu psáno, kočárek bych využila na procházky po městě, je tam toho hodně k vidění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 jako dcera už chodí, jenom na delší trasy ještě bereme kočárek, takže by tu cestu asi zvládla pěšky, jak je to daleko na ten Svatý kopeček?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme na svatém kopečky byli v březnu, ale s vuzkem bych tam nešla ani omylem, hodně byste se natrápili. Ale jak už někdo psal, v Mikulově je toho k vidění i tak hodně
.
edit, teď mě tak napadlo, byla tam stezka i z druhé strany a po ní přijelo auto, takže by se tam mohlo dát nějak dojít i s tím vuzkem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cca čtyři roky, a jeden nesl dítě a druhej rval kočárek. Představ si to něco jako cestu do vršku složenou z dlouhých schodů, ale rozbitých. Jo, a to nahoru jsme šli zezadu. A je to přímo nad městečkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@esterka.z.brna není to daleko, Mikulov je malej, tam je všude blízko. Podle mě by to pomalinku dala. Je tam nádherný výhled.
My jsme teda šli od města, a stejnou cestou zpátky, takže možná se dá i jinudy a šlo by to i s kočárkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S kočárkem bych tam nešla, jinak je to snad kilometr a půl, prostě kousek do kopce.
edit: Přemýšlím ještě, že bych nedala s kočárem ani trasu Dívčí hrady - Sirotčí hrádek, nevím.
My jsme teda šli z Pavlova (mimochodem krásný výhled na Nové mlýny) a pokud nechceš po cestě, tak terén kamenitý, po hřebeni pak lepší. Každopádně malá šla sama nebo byla v nosičce.
Příspěvek upraven 06.05.14 v 09:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dámy s terenním kočárkem jsme tam šli, ale ne tou cestou kolem kapliček, ale lesíkem. Tedy nejprve kolem vinice a přes lesík polňačkou a pohoda.
Poslali nás místní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Sv. kopečku jsem nebyla, viděli jsme ho pouze z náměstí a je to pěkně vysoko
V Mikulově doporučuju zámek a centrum města.
Blízko Mikulova je zámek Lednice a ten je super
Má obrovskou zahradu a tam je to na procházky s kočárkem ideální
My jsme třeba vyrazili lodí k tomu Minaretu (je to v areálu toho zámku). Jinak ještě ve Valticích mají pěkný zámek ![]()
Tady se můžeš podívat, kam se dá vyrazit na výlet:
http://cs.wikipedia.org/…D_are%C3%A1l
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@esterka.z.brna Byli jsme tam zhruba před 3 týdny, kolega z Mikulova manželovi poradil, kterou cestou se to dá s kočárem vyjít, byla lesem, jakoby zezadu, stáli jsme autem u nějaké mateřské školy, orientační bod byl muzeum strašidel, jestli ti to pomůže - hledali jsme taky na googlu v mapách. Máme takové terénnější golfky, manžel tlačil, takže jsme to zvládli:-) Dolů jsme pak šli asi nejvyužívanější cestou zepředu (dole jsou schody, pro kočár nesjízdné), manžel nesl kočár, já prcka v nosítku. Město je samo o sobě moc hezké, dá se projít několik nádvoří zámku aniž by se musel platit vstup nebo jít na prohlídku dovnitř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzkasim jo kolem mateřské školy jsme šli, to je ta lesní cesta
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.