Milenec vs manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
15.11.22 18:22

Normalne se rozved, domluvte si deti a alimenty a nazdar.
Zbytek fakt neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.11.22 19:07

No…tak sa na to pozrime…
Manžel je k ničomu a môžeme ho pokojne vyňať z rovnice…zjavne má vlastných psychických problémov viac než dosť (alkohol, nevery, hnev atď) a pokiaľ ich nezačne riešiť s odborníkom tak sa nikam nedostane…

Ďalší dvaja aktéri:
Milenec…len jedna vec…za prvé je to človek čo nemá problém zvádzať zadanú ženu, za druhé je to žena jeho kamaráta. Toto sú dve obrovské červené vlajky, ktoré ukazujú minimálne to že mu chýbajú nejaké morálne brzdy a lojalita mu nič nehovorí. Hovoríš že má dieťa, ako a prečo skončil vzťah s matkou dieťaťa?

Ty..zaznelo tu pár zvláštnych výrokov. Nechceš deťom brat otca ale zároveň ich stavias do nejakej cudnej situácie kde tatko je síce preč ale čas s nimi trávi nejaky iný chlap. Pre deti je oveľa traumatizujucejsi nejaký čudný trojuholník než rozvod rodičov. Ešte si si nedoriesila starý vzťah s ich otcom a už im dávaš do života nového chlapa. Sama si z tejto situácie trochu zmetena tak aký vplyv to môže mať na malé deti.
Píšeš že sa nič nezmenilo na manželovej strane odkedy si sa priznala…je to trochu nefér nakoľko si sama nespravila zmenu a stále sa stretavas s milencom. Každý deň mu ublizujes. Naber konečne odvahu a správ krok. Buď pošli milenca kade ľahšie a začni pracovať spolu s manželom na svojom vzťahu alebo podaj žiadosť o rozvod a nechaj ho nech si prejde procesom zotavenia. Tvoja nerozhodnosť a zbabelosť urobiť jeden alebo druhý krok ho drží v nejakej šedej zóne a tam sa zmeny robiť nedajú.
Za ďalšie by si sa mala trochu zamyslieť prečo zostavas v dlhodobo nefunkcnom vzťahu kde si ťa partner neváži a naberies odvahu odísť až keď máš náhradu. Je to strach byť sám, prílišná citová väzba, zotrvačnosť, nedoriešené traumy z detstva? Na to vieš prísť len ty sama a dobrý terapeut ti s tým pomôže. Vyhľadaj ho.

Ak chces radu tak ti môžem povedať čo by som robil ja. Rozid sa s manželom, ak má štipku sebareflexie tak to s ním zatrasie a poslúži mu to ako motor na zlepšenie sa. Milenca odstav na bočnú koľaj. Zameraj sa na svoj život po rozvode (vlastne bývanie, financie, deti atď) bude toho veľa a je to aj to najlepšie pre tvoje deti. Vždy je lepšie keď je mamka rozvedená silná žena ako niekto kto potrebuje lietať zo vzťahu do vzťahu.

Veľa šťastia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.11.22 19:12

Jestli je milenec single, vezmi nohy na ranena s jdi za nim. Doma mas dobryho ma.gora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35681
15.11.22 19:54

Ve tvým případě je asi dobře, že se objevil někdo kdo tě nakopnul k ukončení nefunkčního manželství, když jsi to očividně sama nezvládla. Zažila jsem něco podobnýho, ale naštěstí v tom nebyli děti. Stejně to s ním nevyšlo, ale uvědomila jsem si co chci.
S manželem se rozved, postav se na vlastní nohy. Pokud dělá tak zlu už teď, tak to bude asi hodně ošklivý rozvod a boj o děti. Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
15.11.22 22:40
@Beatka32 píše: …
Jsem rodinný typ tudíž mě tohle všechno mrzí ale nemohu si pomoci ale hlavně si nevím rady. Někdo nějakou radu, v podobné situaci? :srdce:

Ten kdo přeskakuje z větve na větev si většinou nabije nos.

Pokud jste ve vztahu nebyli spokojeni, rozveďte se. Pokud možno v klidu a s ohledem na děti.
O milenci nepíšeš co je zač (je trochu divné kde jste na welness oba brali čas). Znáš ho jen z té dobré stránky, kdy nic nemusel. Starat se o rodinu, stavět dům…
Klidně si začal s vdanou ženou, navíc ženou kamaráda, jak můžeš vědět, že to neudělá znovu :think:
Klidně ho ber jako převozníka, ale spoléhat na něj jako dalšího partnera je myslím velká chyba. S velkou pravděpodobností to bude horší kopie tvého stávajícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.11.22 22:46

Průšvih není na Tvé straně, musíš všechno ukočírovat jen kvůli dětem, Tvůj muž asi za moc nestojí.
Chápu Tě.
Ale kde jsi proboha přišla na to, že máš takovému chlapovi „přiznat nevěru“??? Proč jako? Co jsi čekala? To se fakt nedělá. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
16.11.22 12:07

@Cimada Abych řekla pravdu, tak jsme k tomu byli dohnáni, k přiznání. Už to vědělo dost lidí okolo nás :( Když jsme se někde potkali tak se mě pak kamarádky ptaly, že se prý k sobě chováme jinak takže to lidé začali poznávat a tušit. Jsme teď ve stádiu, kdy už to ví i moje rodina. S dětmi jsme začali podnikat různé výlety. Po přiznání to na par dní to utichlo ale pak jsme se zase vyhledali. Řekla jsem to muži sama, bylo to strašné ale chtěla jsem aby to slyšel ode mne než od okoli. Akorát já jsem taková trubka že furt váhám. Jsem ráda za podporu zde, Vaše rady nestranných lidí, hned se necítím jak totální krysa. Teď jsme přešli na citové vydírání, každý den mi vola, že si chce promluvit. Dnes ráno zase milion zpráv jak o nás nechce přijít, že nás miluje, že bude všechno jinak! 😩 Dokáže se změnit takovýhle člověk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59384
16.11.22 12:13

@Beatka32 nezmění se, jen teď se snaží a až se k němu vrátíš tak to bude jeho vítězství. přece sama víš jak se k Tobě choval a jestli v tom chceš žít tak se k němu vrat. Důležité jsou činy a ne co slibuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33496
16.11.22 12:31
@Beatka32 píše:
@Cimada Abych řekla pravdu, tak jsme k tomu byli dohnáni, k přiznání. Už to vědělo dost lidí okolo nás :( Když jsme se někde potkali tak se mě pak kamarádky ptaly, že se prý k sobě chováme jinak takže to lidé začali poznávat a tušit. Jsme teď ve stádiu, kdy už to ví i moje rodina. S dětmi jsme začali podnikat různé výlety. Po přiznání to na par dní to utichlo ale pak jsme se zase vyhledali. Řekla jsem to muži sama, bylo to strašné ale chtěla jsem aby to slyšel ode mne než od okoli. Akorát já jsem taková trubka že furt váhám. Jsem ráda za podporu zde, Vaše rady nestranných lidí, hned se necítím jak totální krysa. Teď jsme přešli na citové vydírání, každý den mi vola, že si chce promluvit. Dnes ráno zase milion zpráv jak o nás nechce přijít, že nás miluje, že bude všechno jinak! 😩 Dokáže se změnit takovýhle člověk?

Ne, věř tomu, že bude pořád stejný. Citové vydírání atˇsi strčí za klobouk. Kde byl, když si ho potřebovala? Chodil po hospodách a podváděl tě. Nebuď hloupá, a nenech se ukecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.11.22 12:52
@Beatka32 píše:

Každý človek sa dokáže zmeniť. Otázka je koľko úsilia je ochotný kvôli tomu vyvinúť a aké kroky urobí. V prípade tvojho chlapa to budú mesiace až roky terapie a bude treba ísť poriadne do hlbky. Cize je to možné? Áno. Pravdepodobné? Asi nie. Hlavne pokiaľ nevidí chybu vo svojom správaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5928
16.11.22 14:29
@Kartero píše:
Každý človek sa dokáže zmeniť. Otázka je koľko úsilia je ochotný kvôli tomu vyvinúť a aké kroky urobí. V prípade tvojho chlapa to budú mesiace až roky terapie a bude treba ísť poriadne do hlbky. Cize je to možné? Áno. Pravdepodobné? Asi nie. Hlavne pokiaľ nevidí chybu vo svojom správaní.

Přesně tak - možné to je, ale pravděpodobné ne. Zvlášť, pokud nevidí chybu ve svém chování. Hlavně, tohle jsou takové obecné řeči, jak vše bude najednou zčistajasna v pořádku. Ale jak toho chce docílit? Kde jsou konkrétní návrhy a konkrétní kroky? Nic, jen plané sliby.

Až se vše ustálí, zase se to vrátí do starých kolejích a propadneš se ještě níž. Jemu stačí, aby slíbil a naléhal a vydíral a ty už váháš. Tohle ti má přinést jeho věrnost? Po tomhle tě má milovat a respektovat? On nechce být sám, rozvedený, paroháč. Jakmile celé tohle riziko pomine, tak o tebe ani nezavadí a bude tě podvádět, protože ty jsi ho přece také podváděla.

Jsou to jen řeči, nemá to žádné konkrétní obrysy. Nešla bych do toho ani za zlatý prase. Ale pokud si to ty potřebuješ ještě zkusit a ověřit, tak si to zkus a ověř. Ještě tím tu situaci zhoršíš, ale někdo to potřebuje, aby byl schopen odejít. Jestli ti nestačí ten humus, co se děl doteď, tak mu dej šanci a dívej se, jak s tebou zamete… :poblion:

Příspěvek upraven 16.11.22 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.11.22 14:30
@Beatka32 píše: : Dokáže se změnit takovýhle člověk?

NE!!

Nebud blba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
16.11.22 14:45

U nás, když jsem došla k příznání a k tomu, že chci odejít. Tak se taky snažil až přehnaně moc, což logicky nemůže vydržet. A bylo mi to až nepříjemné, nedůstojné… např. když jsem vezla děti na kroužky, tak hned za mnou přijel a čekal až skončí. Nemohla jsem nikam, jako by si spíš hlídal mně. Měla jsem ho pořád za zadkem.. Vozil mne na cvičení, všude chtěl být se mnou, ale jen proto, aby mne mohl hlídat. nic víc.
Prostě by ti to dal sežrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
16.11.22 15:33
@Beatka32 píše:

Vzpomeň si na to, jak bylo tobě při jeho nevěře. Nic moc :zed: :zed: :zed:. Taky jsi určitě měla fázi kdy jsi chtěla udržet vztah, hledala chybu v sobě. Tu fázi teď prožívá on.

Třeba ti ta vzpomínka pomůže se k němu chovat víc ohleduplně a lépe pochopit co se v něm odehrává.

On se určitě nějak změní, taková zkušenost lidi mění, ale jak se změní, to je otázka.
Pokud by jste vztah chtěli restartovat, tak věci musíte měnit oba. Ty mu musíš dát prostor, aby se mohl změnit, jinak ho časem dotlačíš do stejného chování.

Ve vztahu k milenci jsi v tom dle mého až po uši. Pokud to jen trochu jde, tak do toho vlož víc rozumu.
Představ si, že by to osud zařídil opačně.
Pak s velkou pravděpodobností by milenec byl ještě horším partnerem (to, že je sám bude mít nějaký důvod).
A naopak manžel by byl ještě dokonalejším milencem - koneckonců jste spolu nějakou dobu vydrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5928
16.11.22 15:37

@smajlicek2019 Právě, tahle nadměrná a jednostranná snaha je neudržitelná. Proto to pak po zažehnání rizika odchodu rychle padá do starých kolejí, případně to toho druhého úplně odradí, protože tahle dusící nadměrná pozornost je spíš kontraproduktivní. Už jen tím, že je nepřirozená a naprosto odporuje tomu, jak se ten dotyčný choval doposud. Prostě z extrému do extrému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí