Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@utopia píše:
@smajlicek2019 Právě, tahle nadměrná a jednostranná snaha je neudržitelná. Proto to pak po zažehnání rizika odchodu rychle padá do starých kolejí, případně to toho druhého úplně odradí, protože tahle dusící nadměrná pozornost je spíš kontraproduktivní. Už jen tím, že je nepřirozená a naprosto odporuje tomu, jak se ten dotyčný choval doposud. Prostě z extrému do extrému.
Nesouhlasím s příčinou i když konečný dopad je stejný.
Zapadá to rychle do starých kolejí, protože je do toho partnerem, partnerkou časem dotlačen.
Ten kdo požaduje změnu u sebe nic nemění, často se chová ještě hůř, neoceňuje postupné kroky jako správné, nedá tomu kdo se snaží o změnu žádné vodítko.
@Josef_t píše:
Nesouhlasím s příčinou i když konečný dopad je stejný.Zapadá to rychle do starých kolejí, protože je do toho partnerem, partnerkou časem dotlačen.
Ten kdo požaduje změnu u sebe nic nemění, často se chová ještě hůř, neoceňuje postupné kroky jako správné, nedá tomu kdo se snaží o změnu žádné vodítko.
Hm, na tom něco bude. Jenže jak z toho ven? To by zakladatelka musela manžela skutečně chtít, opustit milence a riskovat, že i když se ona bude snažit, tak to může ze strany manžela stejně ztroskotat a vše se vrátit do starých kolejí, protože on to prostě nezvládne. Já beru ten tvůj pohled, ale nemůže se to přece brát tak, že je to tak vždy - že se to vždy vrací zpět, protože ten, kdo chce změnu se sám změnit nechce. Může se stát, že ona věci měnit bude a stejně to z jeho strany ztroskotá.
@utopia píše:
Hm, na tom něco bude. Jenže jak z toho ven? To by zakladatelka musela manžela skutečně chtít, opustit milence a riskovat, že i když se ona bude snažit, tak to může ze strany manžela stejně ztroskotat a vše se vrátit do starých kolejí, protože on to prostě nezvládne. Já beru ten tvůj pohled, ale nemůže se to přece brát tak, že je to tak vždy - že se to vždy vrací zpět, protože ten, kdo chce změnu se sám změnit nechce. Může se stát, že ona věci měnit bude a stejně to z jeho strany ztroskotá.
Ano, to riziko, že to ztroskotá je tu vždy. Ale tak je to v životě vždy ![]()
Myslím, že problém je spíš v reálnosti očekávání a v tom jak všichni lidé uvažují…
Dělat něco pro vztah je hodně práce s relativně velkou prací, malým efektem skutečného zlepšení, ale poměrně velkou šanci na úspěch.
Naproti tomu vztah s milencem je v této fázi velmi snadný, s velkým očekáváním úspěch, ale taky s malou šancí, že to skutečně vyjde.
Prostě než jít na brigádu, raději jdeme sázet na koníčky, ještě si vybereme outsidera a věříme…
@Josef_t píše:
Nesouhlasím s příčinou i když konečný dopad je stejný.Zapadá to rychle do starých kolejí, protože je do toho partnerem, partnerkou časem dotlačen.
Až na interpunkci souhlasím. ![]()
@smajlicek2019 A jak to u Vás dopadlo? Tak takhle to mám přesně já, než tedy odešel k mámě. Ale i tak mě neustále kontroluje, člověk se boji vzít i do ruky telefon. Nedokážu si představit jít ani ven někam sama s kamarádky na drink. 😞 To by v životě nepřežil asi. Dnes jsem se dokonce dozvěděla že píše mé nejlepší kamarádce o rady a zjišťuje zda jsme s ní nebo ne!
A holky ohledně milenec, co říkáte na jeho chování? Když nevěra praskla tak přišel o 3/4 kamarádů, většina ho odsoudila a i přesto se scházíme dál. Už to bude osm měsíců co se vídáme a stále riskujeme že nás odsoudí úplně 😎 Začali jsme tedy něco podnikat i s dětmi. Vidíme se cca 3-4 krát týdně, cele dny si píšeme. Sdílíme společně všechno. Poznal už i moje přátele z mého rodného města, společně s nimi něco podnikáme. Nedávno pozval mě a mé přátele na jeden zapas ve fotbale, na večeři, představil mě svému nadřízenému a kolegům. Když jel na pracovní jednání na čtyři dny tak jsem věděla o každém jeho kroku. Místo aby se bavil s nimi tak byl se mnou na telefonu ❤️️ Manžel tohle třeba nikdy neudělal. Píšeme si kazdou kravinu, všechno spolu řešíme. Se vším se na mě obrací. Kdyz se jeho jeden známý ptal, zda to pokračuje, tak řekl že zatím nikomu nic říkat nebude pokud to doma nemám vyřešené. 😞 Jeho dcera už o mě vypráví i doma u maminky. Kdyz spí u tatínka tak mi večer připraví spolu večeři, každé ráno me tam vyžaduje. Dle mého, po tom co to cele prasklo, tak mel šanci to ukončit ale jede to dál a ještě víc.
O víkendu nás čeká Wellness, když jsme se ho ptala, zda v tom městě někdy byl, tak mi řekl, že jen jednou, že tam požádal tehdy manželku o ruku a uz tam nikdy vice nebyl. My ženy v tom hned něco vidíme ale mě to velice potěšilo 😅 byl to jeho nápad, on našel to město a že mel i jine vážné přítelkyně ale napadlo ho, tam vzít mě ❤️️ On to asi vidí, jako že je tam krásně 😂
@Kartero Řekla jsme mu proč ta nevěra byla. Že nemohl čekat že budu cele dny s dětmi sama a on si užívat života. Má svoje koníčky, domu přijde a má navařeno, uklizeno. Co mu chybí 😞 Řekl tedy že s námi bude více ale pryc je stejně 3-4 krát týdně, má tréninky a pak pivo. Ale když už byl doma, nejsem na to zvyklá. V životě jsme nebyli ten zamilovaný pár za ručičky, objímání na veřejnosti atd. Najednou chtěl všechno dělat a bylo mi to už hodně nepříjemné. Takové nepřirozené 😞 Najednou po tolika letech začne dělat něco, co za cele manželství nedělal. Teď už mi přijde pozdě 😞
@Josef_t Holky já už sedm let poslouchám jak se změní, jak už na pivo chodit nebude. Pak jde na jedno a přijde ve tři. Pak jde pozdravit jen kluky a přijde v pět. Pak nechodí ani do práce 🤷🏽♀️ Telefony nebral, na zprávy neodpovídal. Pak už jsem ani nevolala pač se tim jen všichni bavili jak mu volám. Z každé oslavy jsem odchazela s dětmi sama a on všude zůstával jako poslední. Kolikrát těm buchtám které zval na drinky ani neřekl že má doma ženu a děti 😎 Naposledy mi přísahal na děti, že té holce nepsal, za hodinu mi podá svůj mobil ať někam něco napisu a “bum”, po tom co mi přísahal tak ji hned psal 😩 Prostě “případ” sám o sobě
Všechno je to jen hromada důvodů proč vztah ukončit.
Pokud to chcete napravit, tak si myslím, že to bude složité, protože vzájemných křivd je hodně.
Na co tedy čekáš?
Až ti milenec slíbí společnou budoucnost?
Až tě zklame milenec a ty se vrátíš do vztahu jako k jistotě?
Až to manžela přestane bavit a podá návrh na rozvod on?
Uvědomuješ si, že pravděpodobný sled událostí je přesně takový a ty na to nejvíc doplatíš ![]()
Nesouhlasím sice s ženskou nevěrou (mužskou beru evolučně jinak), ale být tebou, jdu za motýlama, vypustit je dokud jsou! Společné bydlení je sice časem taky otupí, ale u manžela už je mít nebudeš určitě a stejně se on asi moc nezmění, ne dlouhodobě, nebo to bude jen horší.
Já jdu vždy za motýlama, klidně pálím mosty. Motýlci jsou nejvíc. Nemělo by to být asi každý týden někdo jiný, ale někdo jako ty (rodinný typ) to zažije tak 2-3X za život třeba. Tak toho využij. Milenec nevypadá jako zloduch. Manžel tě nevyhnal, takže je to slaboch…
Já to zažil víckrát s motýlama a možná ještě zažiju. ![]()
Příspěvek upraven 17.11.22 v 00:26
@Beatka32 píše:
@smajlicek2019 A jak to u Vás dopadlo? Tak takhle to mám přesně já, než tedy odešel k mámě. Ale i tak mě neustále kontroluje, člověk se boji vzít i do ruky telefon. Nedokážu si představit jít ani ven někam sama s kamarádky na drink. 😞 To by v životě nepřežil asi. Dnes jsem se dokonce dozvěděla že píše mé nejlepší kamarádce o rady a zjišťuje zda jsme s ní nebo ne!A holky ohledně milenec, co říkáte na jeho chování? Když nevěra praskla tak přišel o 3/4 kamarádů, většina ho odsoudila a i přesto se scházíme dál. Už to bude osm měsíců co se vídáme a stále riskujeme že nás odsoudí úplně 😎 Začali jsme tedy něco podnikat i s dětmi. Vidíme se cca 3-4 krát týdně, cele dny si píšeme. Sdílíme společně všechno. Poznal už i moje přátele z mého rodného města, společně s nimi něco podnikáme. Nedávno pozval mě a mé přátele na jeden zapas ve fotbale, na večeři, představil mě svému nadřízenému a kolegům. Když jel na pracovní jednání na čtyři dny tak jsem věděla o každém jeho kroku. Místo aby se bavil s nimi tak byl se mnou na telefonu ❤️️ Manžel tohle třeba nikdy neudělal. Píšeme si kazdou kravinu, všechno spolu řešíme. Se vším se na mě obrací. Kdyz se jeho jeden známý ptal, zda to pokračuje, tak řekl že zatím nikomu nic říkat nebude pokud to doma nemám vyřešené. 😞 Jeho dcera už o mě vypráví i doma u maminky. Kdyz spí u tatínka tak mi večer připraví spolu večeři, každé ráno me tam vyžaduje. Dle mého, po tom co to cele prasklo, tak mel šanci to ukončit ale jede to dál a ještě víc.O víkendu nás čeká Wellness, když jsme se ho ptala, zda v tom městě někdy byl, tak mi řekl, že jen jednou, že tam požádal tehdy manželku o ruku a uz tam nikdy vice nebyl. My ženy v tom hned něco vidíme ale mě to velice potěšilo 😅 byl to jeho nápad, on našel to město a že mel i jine vážné přítelkyně ale napadlo ho, tam vzít mě ❤️️ On to asi vidí, jako že je tam krásně 😂
Toto zhorí veľmi rýchlo, príde mi že sa chovate ako zaľúbení pubertaci a nie dospelí ľudia s deťmi. Ťažko ti to cez ružové okuliare niekto vysvetlí ale pozri sa na to racionálne.
Prišiel o 3/4 kamarátov a stále zostal keď to prasklo? Myslíš že keby to vtedy ukončil tak čo? Kamoši sa mu vrátia? Tak to nefunguje.
Toto zalaskovanie pominie a motýliky o pár mesiacov umrú, potom môžete vysvetľovať deťom kde je tá teta/ujo čo k nim chodieval keď ste ich stihli zatiahnuť do tejto situácie.
@Beatka32 píše:
@Kartero Řekla jsme mu proč ta nevěra byla. Že nemohl čekat že budu cele dny s dětmi sama a on si užívat života. Má svoje koníčky, domu přijde a má navařeno, uklizeno. Co mu chybí 😞 Řekl tedy že s námi bude více ale pryc je stejně 3-4 krát týdně, má tréninky a pak pivo. Ale když už byl doma, nejsem na to zvyklá. V životě jsme nebyli ten zamilovaný pár za ručičky, objímání na veřejnosti atd. Najednou chtěl všechno dělat a bylo mi to už hodně nepříjemné. Takové nepřirozené 😞 Najednou po tolika letech začne dělat něco, co za cele manželství nedělal. Teď už mi přijde pozdě 😞
Takže zmeny robí ale ti nestacia, sú tí nepríjemné alebo prišli neskoro. V poriadku, máš právo sa takto cítiť. Vyzerá to že si rozhodnutá tak sprav ten potrebný krok. Nemôžeš mať aj manžela aj milenca nie je to fér voči nikomu.
@Beatka32 píše:
@smajlicek2019 A jak to u Vás dopadlo? Tak takhle to mám přesně já, než tedy odešel k mámě. Ale i tak mě neustále kontroluje, člověk se boji vzít i do ruky telefon. Nedokážu si představit jít ani ven někam sama s kamarádky na drink. 😞 To by v životě nepřežil asi. Dnes jsem se dokonce dozvěděla že píše mé nejlepší kamarádce o rady a zjišťuje zda jsme s ní nebo ne!A holky ohledně milenec, co říkáte na jeho chování? Když nevěra praskla tak přišel o 3/4 kamarádů, většina ho odsoudila a i přesto se scházíme dál. Už to bude osm měsíců co se vídáme a stále riskujeme že nás odsoudí úplně 😎 Začali jsme tedy něco podnikat i s dětmi. Vidíme se cca 3-4 krát týdně, cele dny si píšeme. Sdílíme společně všechno. Poznal už i moje přátele z mého rodného města, společně s nimi něco podnikáme. Nedávno pozval mě a mé přátele na jeden zapas ve fotbale, na večeři, představil mě svému nadřízenému a kolegům. Když jel na pracovní jednání na čtyři dny tak jsem věděla o každém jeho kroku. Místo aby se bavil s nimi tak byl se mnou na telefonu ❤️️ Manžel tohle třeba nikdy neudělal. Píšeme si kazdou kravinu, všechno spolu řešíme. Se vším se na mě obrací. Kdyz se jeho jeden známý ptal, zda to pokračuje, tak řekl že zatím nikomu nic říkat nebude pokud to doma nemám vyřešené. 😞 Jeho dcera už o mě vypráví i doma u maminky. Kdyz spí u tatínka tak mi večer připraví spolu večeři, každé ráno me tam vyžaduje. Dle mého, po tom co to cele prasklo, tak mel šanci to ukončit ale jede to dál a ještě víc.O víkendu nás čeká Wellness, když jsme se ho ptala, zda v tom městě někdy byl, tak mi řekl, že jen jednou, že tam požádal tehdy manželku o ruku a uz tam nikdy vice nebyl. My ženy v tom hned něco vidíme ale mě to velice potěšilo 😅 byl to jeho nápad, on našel to město a že mel i jine vážné přítelkyně ale napadlo ho, tam vzít mě ❤️️ On to asi vidí, jako že je tam krásně 😂
No co by, jste normalni zamilovany par. Huraaa po tom vsem doma, ne??
Tak posbirej koule a rozved se.
Co jineho.
@Beatka32 tak doma máš hospodového ožralu, který tě podváděl už v těhotenství. Co řešíš?
Jenom tedy nechápu, proč si neodešla dřív, udělala s ním další dítě a řešíš nějaký baráček. Milenec - nemilenec. Pořád řešíš milence. Spíše bych řešila nesnesitelné manželství.
@Beatka32 Já bych teda z toho, že mě bere na místo, spojené s žádostí manželky o ruku, byla výrazně míň rozjařená. Radši bych, abychom měli vlastní místo, kde nikdy s nikým nebyl. Když už.
Za bé, ti to bezbřehé štěstí s milencem opravdu přeju, nicméně to opravdu nejeví moc známek vztahu zralých lidí. Jako např. juchání, že jste spoku neustále na mobilu. To je cážně tak super kvalita do života
? Že to ještě zdaleka nemáš vyřešené s manželem a už se do toho zatáhly děti, kamarádi, rodiče i kolegové a zároveň mají instrukce nic neříkat, dokud se to nevyřeší?
Vedete to strašně sobecky, bez rozmyslu a vůbec nešťastně.
Jak tady zaznělo, přestaň se utvrzovat v tom, jaký je ten nový dokonalý a pohni někam s rozvodem. Třeba.