Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Víš jenom když se snažíš dluhší dobu, tak to není tak jednoduché se psychikou. Já by sem ted mela jit na laparku kde by mi meli zjistit pruchodnost vejcovodu, tak doufam že to pomúže.
No ona ta psychika už začne blbnout dřív než za rok - moje zkušenost u prvního i druhého těhotenství a NEMYSLET NA TO, je sice skvělá rada, ale jak to udělat, že ? Zvlášť když si člověk musí hlídat ty plodné dny, aby se do nich fakt trefil ![]()
Já si ani nehlídam plodné neplodné, je to zbyteční u me, máme sexík každej den, ale ne proto že by jsme to delali kvuli mimi, deláme to z lásky. Nejhorší na psychiku je konec cyklu, kdy má prijít MS, už po té ovulke je to hrúza. Vyšlo to? nebo to nevyšlo? Stále v čekání.
ono je to lehký povedet, nemysli na to, ale težký uskutečnit. když chci mimi,tak jasný že na to myslím. Kdybych ho nechtela nebudu na to myslet, ale taky se nebudu snažit. Je to težky!
Ahoj
já to nemyslím zle (opravu ne), ale upřímně - neumím si představit, když píšete o „prvním snažení“, že na to půjdu s kalkulačkou, neřku-li s teploměrem, abych si změřila bazální teplotu (říká se tomu tak?) - a že budu něco počítat…
Není lepší to nechat přírodě a užívat si to? (myslím TO - víte co
)
Dokud jsem tak intenzivně myslela „na výrobu“, tak nic. Pak jsem se naštvala, a už si jen užívala. A hup a bylo to.
pardon já se musela odhlásit od své regulérní přezdívky. Sice z ní nejde nic vyčíst, ale já se u toho trochu červenám ![]()
Petra
Té přírodě se přece jen někdy musí pomoci, ne ? Pokud člověk neprovozuje sex aspoň každý druhý den. A pokud je manžel na cestách nebo v práci nebo prostě bývá často pryč ? … hmmm, to se to pak tedy trefuje.
A myslíš, že člověk si to při snažení neužívá ? Já si to tedy užívala vždy, ať už bylo snažení nebo ne, ale je fakt, že naše frekvence nestála za moc
, to si to pak člověk rád užíval. Kruci, dost toho „užívání“, už jsem se tady ve dvou větách přeužívala
![]()
A taky tím měřením BT, ovulačními testy a hleny není špatné zjistit, jestli to tělo funguje.
Ahojky…
No,ja musim trochu oponovat…Po vysazeni HA jsem nemela asi 50dni MS,potom 2× vyvolavacka a prisla MS…Potom zase pres 30dni cyklus a MS nikde,udelala jsem TT a nic jen /,sla jsem na gyndu-to jsem byla asi 36dni cyklu.Dr. me poslal na UTZ a tam mi rekli,ze jsem tehule,ze je plod stary 4+1,takze kdyz jsem mela posledni MS 20.6. a 1.8. jsem byla 4+1 tak mi vychazi ,ze jsem musela otehotnet kolem 3-4.7. a my jsme se 4.7.snazili,navic kdyz zadam do kalkulacek datum poorodu,tak mi tam i skocilo,ze posledni MS mely byt 20.6. ovulace 4.7. atd atd…Takze me to sedi i pres to,ze jsem nemela po HA zadnou MS a prvni MS a jeste po vyvolavacce jsem otehotnela…Navic BT jsem mela kolem plodnych dnu pres 37 a pred nimi kolem 36,4 takze to taky funguje a chut na sex???taky byla vetsi…
Dej na sve pocity a snazte se,az budete mit na sex chut!Vsak ono to vyjde!
Hlavu vzhuru,vyprdni se na nejaky vypocty a mimiskum zdar
![]()
Tak u mě to bylo první dítě na den ovu. Ten byl přesnej.A druhý jsm eurčitě ovu mít něměla a už je se mnou 23. týden. (ještějsme si děla z manžela srandu že se prostě nechytá že už mám po ovu - a chytil)TAkže nestrácej naději a vydrže určitě se brzy zadaří.
To že ovu proběhla nesignalizuje zvýšení teploty, ale právě její pokles. Před ovulací teplota leze nahoru, u někoho rychleji, u někoho pomaleji, když proběhne ovulace, teplota poklesne o 0,2 - 0,3 °C, pak jde zase prudce nahoru a tam se drží až do MS nebo v případě těhotenství dááále ![]()
Já jsem před prvním těhotenství musela několik cyklů měřit BT (můj Dr. mi to nařídil), protože jsem po vysazení HA měla víc jak půl roku anovulační cykly a Dr. se to snažil vyléčit. Když mi na:,–(il poslední léky, tak po vysazení chtěl vědět, jestli už ovulace probíhá. Měření BT jsem tedy měla v malíčku.
Teď před druhým těhotenstvím jsem už BT neměřila, malá je pěkný rarášek, ráno je nepravidelné vstávání a taky spaní přes noc, takže by to bylo zkreslené. Tak jsem v:,–(ila na ovu testy a ty fungovaly skvěle, navíc mi to řekli včas dopředu.
Kalkulačka nevychází přesně, protože počítá s délkou cyklu a pokud není každý cyklus na den přesně, tak ovulce je v různé dny, ale je to zhruba 14 dní před koncem cyklu.