Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hezké odpoledne,Teda ten doktor to odflakl.To mi připadá jakoby ho to doslova otravovalo.,Ja mám doktorku a nemužu si stěžovat.Mrkne na mě pak se oblíknu a vysvětluje co bude potřeba a tak.Dnes jsem vařila dušenou mrkev nějak jsem na ni měla chut:o)Ten podbřišek mě dnes pobolíval celý den…musela jsem chvíly ležet aby se zklidnila bolest.Ty moje princezny mám ted doma mají velké prázdniny tak je mám doma.Za pár dni pojedou k babičce tak budu odpočívat:o)Ty jsi ted budeš taky užívat na neschopence:o)Manžel ti bude plnit každé přání:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufám,že se to s doktorem časem zlepší.On to bere jako denní rutinu,ale pro nás jsou to úžasné životní okamžiky
.Teď bydlíme s manželem u rodičů,protože rekonstruujem byt,ale příští týden to už bude pohodlně obyvatelné,takže se přestěhujem.Na druhou stranu maminky servis taky není k zahození
.Ale doma budu mít přeci jenom všechny svoje věci a budu se cítit lépe.Manžel samozřejmě pečuje jak může,teď hlavně chudák odnesl všechny ty uklízecí a dokončovací práce v bytě a já si jen tak ležela
.
No jo prázdniny,to mě nenapadlo,že školky taky nefungují.To poznám za tři roky,až budu řešit hlídání.
Krásně si užij chvilky volna a ať tě hlavně nic nebolí,já se vždycky uklidňuju tím,že se tam mimi pěkně roztahuje a dělá si místo,ale stejně si jdu taky vždycky na chvilku lehnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak snad doktor bude milejší…zkus se doktora zeptat jak si tom snad se rozpovídá:o)No čtu samé dobré zprávy:-DNově opravený byt a mimušo na cestě…U rodičů se mi taky libílo to lítání a obskakování jestli něco nepotřebuji.Vydržela jsem tam 3měsíce po porodu 1 dcery pak jsme si museli najít byt chtěli jsme soukromí:-)A co rodina?mají radost,že bude mimi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamka mi to dokonce předpověděla,najednou si vzala do hlavy,že v červnu určitě otěhotním,aniž by nějak moc toužila po vnoučatech.Byla přesvědčená,že dostane dárek k 50.narozeninám.Tak jí to pěkně vyšlo.Je to čarodějnice
.Tím pádem jsem to před ní nedokázala tajit ani jeden den.Její první reakce byla trochu chladnější než jsem čekala,asi se s tím potřebovala trochu srovnat,ale teď už všechno hrozně plánuje a je jasné,že má velkou radost.Táta se skoro rozbrečel.Manžel už bohužel nemá rodiče,takže o to víc to prožíváme s našima.U vás byla asi reakce pozitivní,ne?Nebo se tři už zdáli moc?Můžu se zeptat,jakou reakci sis zažila,když jsi přišla v téhle situaci v 18ti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je hezký,že ti mamka tak předpověděla mimčo,a že ji to tak pěkně vyšlo:-D Vidím,že ty reakce jsou všude stejné.Nejdříve šok a pak jim to dojde a mohou se rozplívat blahem.U nás to bylo taj trošku jako třetí??Není to moc?nehcete si to rozmyslet?No a za pár dní už byli štastný,že bude mimi a už se začli dopředu hádat kdo bude vozit kočárek:o)No v 18letech to bylo horší to byl i pro mě šok.A rodina to ještě víc.Mamka na mě,že jěště nehce být babičkou v 38letech,že se na to necítí.A nakonec mi nejvic pomohla.Budeš chtít vědět pohlaví miminka nebo to bude překvapení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno,nějak nemůžu spát,jsem ještě navyklá na režim z práce a hlavně se vždycky v pět ráno probudím hlady.
Pohlaví mimča určitě vědět chceme,ale tajně (veřejně) si všichni přejeme holčičku,takže už teď je to Karolínka.Když to bude kluk,tak budeme samozřejmě taky všichni bez sebe a budeme ho mít moc rádi,hlavně aby bylo všechno v pořádku.U vás po dvou holčičkách je to jasné,manžel si přál syna?Máte už vymyšlená nějaká jména?
Před tím sis to nechala říct?Kdy to už bylo poznat a trefili se doktoři?
Včera jsem asi tři hodiny vybírala s manželem kočárek.Myslím,že mám na celé těhotenství o zábavu postaráno.Když už nějaký odpovídal našim parametrum,tak je zase hrozně těžký.Navíc u mimi v zimě musíme myslet na lepší kolečka a většina kočárků má jenom taková malá a hladká.Jsem zvědavá,co nakonec vybereme.Vy máte ještě kočárek po holkách,nebo budete kupovat nový?
Hezký den, I.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno,Taky nemůžu spát pořád se budím tak většinou okolo 6té už jsem na nohách.Říká se,že je jedno co to je hlavně,že je zdravé.:o)Dá se zjistit pohlaví kolo 4měsíce.Kolem 20tt.se chodí na genetiku jestli nemá žádné vývojové vady tak tam mi to doktor řekl na 100procent.Na genetiku se těším…Z blízka na velké obrazovce mi ukazuje všechny orgány a jěště do toho malá kopala tak tam šlo všechno vidět:o)My si teď přejeme chlapečka,ale když to bude holčička tak nám to vadit nebude.Na kluka zatím máme Davídka a na holčičku máme Sáru.Karolínka je krásné jméno:o)Kočárek už vybíráme taky teď a u každé jsem měla nový:o)U první jsem měla dovezený z polska pistaciové barvy.U druhé jsem měla Dorjan spring cool fialové barvy.A teď už mám taky vybráno:o)Espiro gtx 2011 je i s autosedačkou.Budu muset až teda budu vědět pohlaví dokoupit celou výbavičku po holkách nic memám:o)Kočárek na zimu je dobrý s 4koly.Na jaky kočárky jste se koukali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se moc těším,až budeme mít za sebou tu genetiku,doufám,že pk už to bude trochu klidnější.Teď pořád moc řeším,aby bylo všechno v pořádku,ale toho se asi nezbavím ani po porodu
.
Davídka jsme chtěli taky,ale nakonec máme pro kluka vybraného Lukáše,ten mám v rodině chybí do sbírky (manžel je Štěpán a bratrance Aleše a Tomáše).Sáru chce moje těhotná kolegyně z práce,to se s nimi roztrhl pytel.
Chceme koupit rovnou kombinovaný kočárek,kde bude i sporťák a sedačka.Chtěla bych hlavně,aby byl bezpečný,dobře řiditelný a pokud možno aby i vydržel na dvě (tři děti),případně aby se dal ještě prodat.
Určitě chceme čtyřkolku s velkými nafukovacími kolečky.Měl by být dobře skladný,aby se nám v pohodě dával do auta a ne moc těžký,aby jsem ho unesla,když budu někde cestovat sama.Pak musíme počítat s tím,aby se nám vešel do výtahu,bydlíme ve čtvrtém patře v paneláku s pidi-výtahem.Když čtu různé články o tom jak vybírat kočár,tak jsou prý dobré také různé vychytávky jako brzdička,valký košík pod korbou a velká taška.Je toho strašně moc.Zatím jsme přemýšleli o značkách Jane,Teutonia a X-lander.Ale budem se muset rozhodnout,jestli koupit jídelní stůl do kuchyně,nebo investovat do kočárku
.
Naštěstí spoustu věcí máme,protože moji rodiče měli bazárek pro miminka a tak vždycky,když tam měli něco pěkného,tak mi to mamka schovala.Nedávno jsme se na to koukali a myslím,že minimálně oblečení nemusíme vůbec řešit.Ale ono se to stejně postupně nastřádá?Máte po holkách postýlku a takové ty nákladnější věci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si taky všimla,že se s sarou rozthl pytel.V našem měste se roztrhl s Natálkami.Lukášek je krásné jméno,ale mi ho dát nemůžeme můj bratr je Lukáš:o(Jěště se mi líbí Michaela,ale to je zase moje sestra tak je to takový blby:o)My to stejně asi určitě změníme.To jsou dobré kočárky.U druhé jsem si koupila jěště x-lander trojkolku měla ji od 9měsícu,ale nebyla jsem sní spokojená zdála se mi nestabilní když jsem někam spěchala tak se tím kočárkem nedalo jet rychle vyvracel s v zatáčkách.Tak nakonec jsem jezdila stím Dorjanem.Ten kočárek co mám vybraný těd má hlubokou korbu s regulací záhlavníku,sportovní korbu s adaptéry,autosedačku,velkou tašku na madlo,nákupní košík,brzdu zárověn na obě kola,sportovní sedačka která jde instalovat v proti směru a nakonec má nafukovací 4kola a přední kolečka s aretaci:o)Tak takový kočárek jsem vždycky chtěla našla jsem si ho:o)Moje babička pracuje v dětském bazárku to je náhoda…tam se dovybavím výbavičku.Postýlku jsme kupovali na druhe dítě novou takže tu mám jěště musím někdě u babči na půdě vyhrabat peřinky a nebesa.Ty brdo!!My bydlíme v paneláku taky.A taky ve čtvrtým patře.Máme taky ten pidi výtah.Ale už vím,že mi tam ten kočárek vejde.A do takového výtahu vleze i ten kočárek Jane pro Slalom.Má ho známá.Já si takový kočárek nemohu dovolit s dvěma dětmi.Ten můj kočárek stojí 10500kč.Dokonce splňujě normy.tak je to dobrý.O jaké postýlce přemýšlíš?cestovní nebo dřevěnou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme chtěli Natálku,ale nakonec zvítězila Karolínka.Nakonec to ale třeba bude ještě jinak,začnu si číst kalendář a vymyslím další varianty
.Chápu,že nechceš dávat stejná jména,které už máte v rodině.My jsme už tři Ivany a nikdy mě to moc nebavilo.Člověk pak neví o kom je řeč a svádí to k vymýšlení různých zkomolenin.S manželem se na jménech shodnete?My docela ano,ale vím,že u té mé kolegyně to je docela boj,tam chce každý úplně něco jiného.
Koukala jsem na ten tvůj kočárek,co jsi si vybrala a vypadá výborně.Hlavně to chce vidět naživo a vyzkoušet si jak se s tím jezdí.Dneska jsme byli obhlížet nějaký nábytek a zamířila jsem samozřejmě i do dětského.Náhodou tam měli ten kočárek Teutonia Mistral P,který je asi naším favoritem a vypadá moc dobře.Ale ta cena je šílená.Pokud si k tomu koupíme sedačku,korbičku a tašku,tak to vychází na 27tis.Nevím nevím,uvidíme co budou stát ty ostatní věci.Musím ještě pročíst spoustu recenzí a projít další obchody a třeba objevíme ještě něco jiného.Ale tenhle má všechno,co bych si přála,tak se toho těžko vzdává.
Postýlku bych chtěla určitě drěvěnou,cestovní mi právě schovala mamka v tom bazárku,takže tu budeme mít u našich a pokud budeme někam cestovat.Už sem po nich dneska taky pokukovala,byli jsme v Kika a měli tam docela hezký výběr,málem jsem se z těch věciček rozplynula,jsem nějaká přecitlivělá,ten 7 mm uzlíček dělá divy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My nemáme problém s výběrem jména…teda zatím.Většinou si prosadím svou:o)Holka je jistá Sára,ale u chlapečka se asi budeme hádat dlouho…Manžel se jmenuje Michal tohle jméno nechceme protože nevybíráme jména co už v rodině jsou.Včera přišel stím,že to bude Milan.No já sem myslela,že ho uškrtím.Tak se jmenuje jeho otec.Koukla jsem na ten kočárek teutonia Mistral P.Je hezký:o)Ale pro nás nedostupný .tý jo za kočárek 27tisíc?To bych měla celou výbavičku i s postýlkou.:o)Taky chodím kolem obchodu s oblečkama na mimi.Je jěště brzy a už bych nakupovala:o)Cestovní postýlku nemáme tu budeme kupovat až se narodi.Máme dřevenou postýlku světlý buk.A posloužila.Už jsi se na nějaké postýlky divala?Koukala jsem i na fusaky na zimu.Mám sice po holkách červenočerný zn.Emitex,ale kdyby to byl chlapeček tak je mi blbý mu dát červený fusak do kočárku:o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My s tou cenou taky dost bojujem,ale uklidňujem se tím,že ho buď ještě za dobrou cenu prodáme a nebo bude použitelný na další děcka
.Od dětných kamarádek zase vím,že se do kočárku zase vyplatí zainvestovat.Jen doufám,že nebudeme mít malého likvidátora. ![]()
Na postýlky jsem koukala jen tak zběžně,pro představu.Buková by se mi taky líbila,někde jsem četla,že je to pro mimča nejlepší dřevo.Jak se vám osvědčila nebesa na postýlce?Je to jen vzhledová záležitost,nebo to má i nějakou praktickou funkci?Třeba jako,že se tam mimčo cítí příjemněji?Mě se osobně postýlka s nebesy líbí.Nejsem sise na moc naparáděný styl,ale když tam nebude moc kraječek a jenom nějaká hezká látka,tak to bude fajn.Jen doufám,že se nám postýlka vejde do ložnice,překvapilo mě,že jsou docela velké a my tedy moc místa nemáme
.
A už jsi řekla holkám,že budou mít bráchu nebo sestřičku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme chtěli taky za investovat do kočárku,ale měla jsem 2 malé likvidátorky.Kdybych jsme koupili drahý kočárek tak by mi to bylo líto jak ho zničí:o)Ale každé dítě je jiné třeba se ti poštěstí a budeš mít hodné miminko.Ty nebesa jsem vyzkoušela až u druhé dcery.Ale myslím,že nejsou jenom na okrasu.Měla jsem povlečení,mantynely i nebesa ve stejné růžové barvě.Já si myslím,že to mimi tam má svůj prostor.Dcera v ní byla klidná a sama mi usínala.Nechtěla se postýlky s nebesy vzdát…byla vní letos do března pak jsme jí koupily velkou postel a to jsme obrečeli:o)Holky už ví,že mám mimi v bříšku…ta starší je nedočkavá a pořád se ptá kdy už pojedu do nemocnice a at mi ho pan doktor vytáhne.Ta mladší zase pořád pusinkuje břiško:o)a nevysvětlím jim,že jěště mimi musí vyrůst,aby mohlo ven.:o)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To budou ale hodné sestřičky, určitě nebudou ani žárlit.Nebo už máte se žárlením nějaké zkušenosti u té starší?A ptali se vás taky,jak se ti mimi do bříška dostalo?To je pak fajn něco vymýšlet, viď?
Trochu ti závidím,že už víš s mimčem do čeho jdeš a jak se o něj starat.Já jsem viděla dítě maximálně na chvíli u kamarádek,nikdy jsem nepřebalovala,nekrmila atd.Možná tak vozila v kočárku,nebo chovala 5 minut a u toho jsem si připadala nejnemotornější na světě.Trochu se bojím,že to nebudu zvládat,ale doufám,že to nějak prostě přijde samo.Chtěla bych se asi přihlásit na nějaké předporodní kurzy,abych byla alespoň trochu informovaná.Jak to bylo u tebe s prvním?Sebe v 18ti si už teda vůbec neumím představit,to jsem snad ještě ani nevěděla,co sama se sebou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobré ráno,Holky se mě ptají když už mimi pujde ven.Zatím se mě neptali jak se tam dostalo…nevěděla bych co jim říct:o)Nemušís se bát během šestinedělí přijdeš na to jak se co dělá.U první sem si připadala jak největší nemehlo bála jsem si ji pochovat,abych ji něco neudělala,s kojením byl taky problem.Kojila jsem jen 3měsíce.U druhé dcery jsem zase neuměla přebalovat(a to jsou jen 2roky od sebe)Za to se mi dařilo s kojením…kojila jsem ji 18měsícu:o)Na předporodním kurzu jsem byla jednou,ale u porodu jsem to vůbec nepoužila…ty bolesti a ještě dýchát podle kurzu.At sem snažila jakkoliv fuňěla jsem jak mašina.No v 18ti letech jsem se bála,ale ke konci těhotenství jsem chtěla už porodit nedalo se to:o)Už ses dívala na těhotenské oblečení?ja se mrkla a pár věcí objednala at je mám nachystané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Extrémní únava 24tt
- 4.5.26 17:13
- JancaS84
- 4
Dětský psycholog na jižní Moravě?
- 4.5.26 16:59
- Učeň_Krabat
- 2
Sexuální touha po padesátce
- 4.5.26 16:41
- Anonymní
- 2
Přímá adopce 26
- 4.5.26 15:51
- sussanetta
- 1
Interupce žatec
- 4.5.26 17:02
- Nikol899
- 3
Poporodní stav, celková slabost
- 4.5.26 17:07
- Janee19
- 6
Ataky – zkušenosti
- 4.5.26 16:40
- Lollitka
- 5
Bolest žaludku po každém jídle
- 4.5.26 14:14
- Anonymní
- 36
Jak vypadá manželství, kde se schyluje k...
- 4.5.26 15:29
- Klávesa289
- 19
Blokace po zaskočení jídlem
- 4.5.26 13:54
- Kfětoslava
- 2
Nové příspěvky
Lze najít pořádného chlapa, který se umí...
- 4.5.26 17:43
- IcePlanet7
- 196
Kornelije - šetření 2020
- 4.5.26 17:42
- Havlova
- 112835
Milenky sem nová diskuze
- 4.5.26 17:42
- Lorre
- 102736
Co když si velikostně nesedíme?