Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

• Fotoalbum (541)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11219
10.7.11 09:36

Dobré ráno,vlastního porodu se zatím moc nebojím.Snažím se to neprožívat,na to se stejně člověk nemůže připravit.Představu,že to nebude žádný med určitě mám,ale doufám,že to bude rychle za mnou a mimi mi to vynahradí,třeba né hned,ale za pár měsíců,až se vzpamatuju určitě.Předporodní kurz bych chtěla navštěvovat hlavně proto,abych byla trochu mezi lidmi a s mohla si popovídat s dalšíi maminkami a třeba se i něco dozvědět o tom jak se o mimčo starat.Ale nedělám si iluze,že to bude až tak přínosné.Nejdůležitější je neztrácet hlavu a trochu si věřit a ono se to podá :lol:

Na oblečení jsem koukala už taky,je to příjemnější než sledovat nějaké choroby a příznaky.Zatím ale nemám vůbec představu,kdy budu něco těhotenského potřebovat.Mám docela drobnou postavu,takže myslím,že už brzy,občas mám pocit,že už se mi zvětšuje břicho,ale je to spíš,když se trochu víc najím.Jinak se mi samozřejmě líbí hlavně to co absolutně nevyužiju,jako jsou různé letní halenky a šatičky.No třeba mi bude v prosinci vedro :lol:
Co sis všechno objednala?A odkud?Máš nějaké dobré stránky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.7.11 10:25

Ahojky No to je jasný,že se nebojíš porodu:o)Nemáš si k čemu přirovnat.Já jsem byla jako prvorodička natěšená,že to už bude zamnou co začali kontrakce…jenže to jsem nevěděla,že budu takhle 14hodin než jsem se vubec otevřela na 10cm,ale samotné tlačení bylo rychlé 3krát a byla venku:o)U druhé jsem byla vyvolávačce kvuli vysokému tlaku 3hodiny a byla venku.Bydlím v poměrně malém městě tady máme předporodní kurz jednou týdně 1hodinu.Já bych ani neměla čas si s nějakou maminkou popovídat bych musela letět za holkama domů:o)Ty čekáš první tak si to maximálně užij ať máš co nejvice informací:o)Já jsem se koukala na stranky co jsem našla na goglu.Těd si nevzpomenu:o)Mám objednané tričko s potiskem na bříšku „tady bydlím já“a dvě mrňavé nožičky.Jěště něco málo mám po holkách a jinak kalhoty to si musím koupit v obchodech.musím si je vyzkoušet…mám vel.42 tak je ten výběr horší:o)ale největší výběr na vel.38 no to mám smůlu:o)Bříško se začne ukazovat kolem 3-4měsíce.Nemůžu spát pořád se budím ze spaní se ztoho zblázním…A tobě se daří spát celou noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
10.7.11 18:16

Znám i holky,které ještě nerodily a řeší porod ještě před otěhotněním :-P .Nějak to dopadne,tím se nehodlám stresovat.Já jsem z Prahy,takže tady je nabídka všech možný kurzů a těhotenských cvičení velká,tak snad objevím něco dobrého,kde budou i příjemní lidé.Chápu,že se dvěma prcky je to složitější,ale doufám,že mě to taky čeká.

Se spaním mám taky docela problém.Od začátku mám takové divné pocity v nohách,takže s nimi pořád kroutím a nevím jak si lehnout.Usínám minimálně hodinu
a pak se zase hrozně brzy probudím,protože musím něco sníst,aby mi nebylo špatně.Naštěstí mám přes den docela klid,takže když se mi chce moc spát,tak hned zalehnu.A alespoň půl hodinky si schrupnu.

A jak ti funguje žaludek?Mě je už tak dva dny dost divně,ale co nadělám,stěžovat si na to nebudu,asi se vyvíjí dobře. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.7.11 19:05

Ahoj Holky, můžu mezi vás?Jsem asi v 8tt a termín mám na 20.února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.7.11 19:44

Ahojky vítej mezi maminy:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.7.11 19:56

Ahojky vítej mezi maminy:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.7.11 20:22

Děkuju moc, je fajn, když si člověk může s někým pokecat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.7.11 20:28

No já taky:o)Ty jsi poprvé těhotná nebo už máš více dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
10.7.11 20:29

Ahoj Martino,moc gratuluju k mimču.Koukám,že máme termín skoro stejný.U mě je sice trochu problém s přesným určením týdne těhotenství,ale nejpřesnější bude zatím taky 8.týden a porod někdy kolem 20.2.

Kdy jsi zjistila,že jsi těhotná? Už jsi byla u doktora? :-P

Veroniko,tobě vlastně vychází termín porodu na kdy?Vím,že jsi ještě nebyla u doktora,ale podle vlastních výpočtů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.7.11 20:39

Holky děkuju za milé přivítání.Já jsem byla na umělém oplodnění, protože jsem po čtyřech letech vysazení antikoncepce neotěhotněla a zadařilo se hned na poprvé.Takže po doktorech chodím neustále :-) Na kontrolu jdu až 21.7.Původně jsme čekali dvojčátka, ale jedno se přestalo vyvíjet a zaniklo :-( Úplně se bojím další kontroly, aby mě neřekl něco špatnýho.Taky jsem na neschopence a budu celé těhotenství-vycházky mám od 14 do 20, je to ůplná katastrofa te´d v létě :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.7.11 20:54

No já sem to odhadem počítala vychází mi to na konec února asi tak 28.2,ale netroufnu si to říct ve čtvrtek bych měla vědet víc…tak vám po vyšetření písnu:o) Ivčo:stím žaludkem začínám mít taky problém nesnesu ted vůbec vůní rajské:-((omlouvám se za takový neoddělený text píšu vám z mobilu a mám tu složitější manipulaci s klavesnicí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
10.7.11 20:58

Vůbec si neříkej takové věci,že by to nedopadlo dobře.Neboj určitě to bude v pohodě.Ten druhý je určitě silný jedinec.Už jenom chvilku a první trimestr bude za tebou.Hlavně buď pěkně v klídku,ať se tam mimi může pořádně uvelebit.Já jsem taky bojovala s problémy po vysazení antikoncepce a nakonec nám to vyšlo přirozeně.
Doma mě to taky moc nebaví,zatím dokonce nemám žádné vycházky,ale protože se láduju Utrogestanem,jsem stejně pořád jako v kómatu,takže mě to moc nevadí,že nikam nechodím.Ten měsíc ještě nějak přežiju,pro mimčo to vydržím.Ty po IVF taky bereš Utrogestan,ne?Jak to snášíš?

Už jste na ultrazvuku viděli srdíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.7.11 21:01

Holky já jsem teď měla asi 14 dní tak hrozný období,že mi bylo 24 hodin špatně,ale nezvracela sem a poslední dva dny úplná pohoda.Nějak to přešlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
10.7.11 21:04

Já toho beru spoustu-utrogestan,anopyrin, prednison, norprolac a vitamíny. Mám to popsaný jak pro blbýho, abych se v tom vyznala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
10.7.11 21:05

Já jsem si teď různými způsoby počítala termín porodu a vychází mi to mezi 18 až 29.únorem :-P Tak to jsem zvědavá,kdy to nakonec bude.

Verčo,rodila jsi před tím v termínu?

Já bych si rajskou zrovna dala,ale nevím,jak by mi bylo po tom.Nejhorší je to po ránu a večer.Vždycky stojím u lednice s odporem úplně ke všemu.Nejhorší je syrová zelenina,kromě rajčat a bílé jogurty.Přitom jsem je tak milovala.Dneska jsem třeba měla ke snídani vanilkovou zmrzlinu :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny