Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
208
13.6.14 13:52

@Martina28 Marti, taky bych to tipla na tu prasklinku, pokud v tom bobíku nebyly ty nitky, jak píše Ivča. A jak si natrhla při tlačení prdítko, tak jí to pak nejspíš pálilo, i když pak měla tekutý kadění.

Jinak dneska jsem byla na kontrole, mám prý pupeční kýlu, nemáte s tím holky zkušenost? Vůbec nic mě nebolí, bouli žádnou necítím, tak jsem z toho trochu jelen a jak mě to vykolejilo, tak jsem se i doktorky zapomněla zeptat, jestli mám třeba být nějak zvlášť opatrná nebo co. Jsem trubka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
13.6.14 17:02

Tak jsme zpátky z kardiologie. Na to, že se narodila tak brzy, tak asi dobrý. Stejně jako v porodnici má stále neuzavženou dutinku mezi síněmi, která se běžně s prvním nádechem uzavírá a taky má neuzavřenou nějakou dutinku (tepená dučej) mezi aortou a plicní tepnou, takže se jí tam trochu mísí krev, ale prý to není nic hrozného, jen se to musí sledovat a nejspíš celoživotně bude muset dostávat antibiotika před každým i malým chirurgickým výkonem (třeba i po trhání zubů),protože má zvýšené riziko endokarditidy.Byla moc šikovná, u vyšetření spolupracovala a pak už to bylo moc dlouhé, tak jim ukázala, že má srdce jako zvon a spustila :).

S kýlou tedy zkušenost naštěstí nemám, ale určitě bych se snažila chovat tak, aby mě to nebolelo a pokud to ani necítíš, tak to bude zřejmě jen něco nevýznamného, jinak by tě i doktorka důkladně poučila. Tak držím palce, ať to opravdu nic není, už tak máš dost zpestření s pindíkem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.6.14 21:54

Holky, díky moc. Jelikož je malá plně na Nutrilonu, tak nevím. Budu to sledovat a uvidim. Treba bude alergická na to mliko a budeme muset taky kupovat hyperalergeni.Ach jo, vždycky se chuderka kroutí jak zizala a nemůže si prcnout..
Jinak Ivčo sem rada, že vám to jakž takž dopadlo, já srm zvědavá na nás…
Marti, jedna moje kamoska měla u druhého tehu taky kylu a nesměla nic tahat.Ale jelikož měla malý dítě, tak se tomu nevyhnula. Doktoři ji strasili, ze bude muset po porodu na operaci a nic. Má to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
18.6.14 12:48

Ahoj holky, tak včera druhá dávka očkování-od včerejška večera teplota, takže jsme ani nebyli na tom kardiu.Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
20.6.14 12:37

Ahoj holky.
@Martina28 Marti, už je malé líp? A na kdy se vám to kardio posunulo?
@IvčaL Ivčo a bude mít Májinka nějaké omezení v normálním životě, třeba pak při běhání, sportování nebo tak něco?

Holky, jak jsou na tom ti vaši draci? No co teď vyvádí Olouš, to je pomalu na zabití. Absolutně neposlouchá. Stokrát řeknu, nemlať do té televize a on po stoprvní do ní zase flákne. A tak je to se vším. Už fakt nevím, co s ním mám dělat. Asi teda zkouší, co si může dovolit, ale představovala jsem si to trošku jinak :pocitac: A jestli testuje co vydržím, tak teda můžu vám říct, že vydržím čím dál míň :mrgreen: Je úplně za trest s ním někam jít, ať už na hřiště (strká do dětí, hází po nich písek atd.), na návštěvu (jak říkám, absolutně neposlouchá, takže vypadá jak spratek, což teda teď vlastně je, a já na něj furt řvu, takže z návštěvy jsem akorát vynervovaná!!), na nákup (dneska jsme třeba byli v malém Tescu, lítá po celém obchodě, mačká všechny čudlíky, sundavá cedulky atd.), fakt už nevim co s nim :cert: Nechci ho nějak mlátit, i když na zadek mu teda někdy dám, to zas jako jo. Vysvětlování u nás naprosto selhává a je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.6.14 21:26

@MarFr ja teda vždycky zařvu a Valuš stojí v pozoru. A když neposlechne ani po sto první, tak ručně stručně to jisti… :lol: neboj, Valentyna taky neposlouchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.6.14 21:29

Jinak po očkování dva dny teplota, už jsem z toho byla docela nervózní, aledneska už v pohodě a včera taky…na kardio si mám zavolat az v pondělí, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.6.14 06:54

@MarFr malá by žádné omezení mít neměla, tedy alespoň, co se srdíčka týče, tam je to jen preventivně o těch antibiotikách a doufejme, že se jí to taky časem uzavře a nebude to dělat žádné problémy. Omezení by mohla mít spíš kvůli plicím, tím, že se plíce musely dovyvíjet v inkubátoru, tak se vyvijely trochu jinak a má tzv. bronchopulmonální dysplázii, musí zatím užívat inhalační kortikoidy, aby jí to pomáhalo roztahovat plicní sklípky, ale časem se toho taky určitě zbavíme, už teď máme nižší dávky, ale je znát, že malá se někdy zadýchává u kojení nebo to v ní hodně chrčí, ale naštěstí doktoři jsou s jejím stavem taky spokojení.

Luky se dost uklidnil, co je Májinka doma, ale když jsem byla těhotná, tak byl taky šílenej. Ale spíš už jsme si vypracovali nějaký systém, u nás 100% platí, když odvedu pozornost jinam (nesmí se prostě nikdy nudit, to je pak konec a vymýšlí hovadiny). Dá se dobře nalákat na jídlo a na to, že ho třeba pomůže připravit, baví ho, když ho zapojuju do domácích prací (pak mi to samozřejmě trvá o hodinu déle, ale díte je v klidu) a taky máme několik her, kterým neodolá (na obchod, na nádraží, na sekání trávy a nebo mu dám na zem matraci a on lítá po pokoji a s odrazem na ní skáče). Když potřebuju nakojit Májinku, tak většinou zabírá když si s ním prohlížím knížky a když ani to nefunguje, tak televize to jistí, ale tu mu většinou necháváme až na večer.
Když už je tedy opravdu hodně na zabití, tak u nás spíš než křik a plácání (to spíš všechno jen zhoršovalo),pomáhá když ho ignoruju a řeknu mu v klidu, že se mi to nelíbí a že jsem z toho smutná - on je docela cíťa a rozumí tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.6.14 13:17

@IvčaL Ta vaše Májinka je tak šikovná holčička, fakt. Je moc dobře, že jsou doktoři spokojení, a ona určitě taky :)
Jinak moc díky za ty nápady. Je fakt, že odvést pozornost u nás taky funguje, ale někdy si to prostě hned neuvědomím, jak jsem vytočená :lol: Akorát Májinka přes den ještě spíš spinká? Olda se na mimi zatím netěší, vůbec nechce žádnýho brášku, a když si vybavím, jak on byl mimi, pořád jsem ho nosila, páč jinak pořád řval, tak se děsím toho, co bude, až se malé narodí. Je mi jasné, že tolik moc jako Oldovi se mu nebudu moct věnovat, ale zase na druhou stranu, pořád je to mimčo, že a Olda když takhle vyvádí… No jsem na to zvědavá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
7.7.14 22:14

Ahoj holky..
nějak to tady poslední dobou utichlo.. ale tak, všechny určitě užíváme krásného počasí a radši trávíme čas někde jinde, než u pc.. :) to je správné!!

Chěla jsem jen oznámit, že mám za sebou první screening, ktevní testy a i větší UTZ, kde se měří to šíjové projasnění atd., takže to vypadá, že miminko je v pořádku, vše dopadlo dobře a já jsem moc ráda, že snad to nejhorší mám za sebou a už se aspoň tolik nebojím!
POhlaví zatim nevíme, vypadalo to tam na nějaký camfous, ale já si stále dělam naděje, že by to mohla být ta holčička.. :)
To je u nás zatim asi vše, žádné extra novinky..
tak se zase ozvěte a užívejte krásného počasí a prcků. :)
papapa V a E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
8.7.14 13:19

Ahojky!
Veru, to je super, že je vše v pořádku. Camfour mohlo být něco jiného, naděje umírá poslední :)
Jinak teda já si to krásné počasí zas tolik neužívám, asi kvůli pupku, včera jsem myslela, že zdechnu. Těším se na nějakej slejvák :mrgreen:
No jináč Olda je bez plíny, přes den teda, v noci už jí má taky už víc jak týden suchou, ale páč před spaním hrozně pije, tak mu ještě nechci moc věřit :lol: A jinak se teď zas trošku zklidnil, nebo spíš já se uklidnila?? :oops:, takže je docela pohoda. Cepuju ho na chození pěšky, bez kočáru, ale je to jak kdy. Bohužel většinou cestou zpátky ho nesu na koni, nenadávejte mi :mrgreen:
A taky jsem si objednala na mimčo šátek, zkusím nosit :) S Oldou jsem zkoušela nosítko, ale nějak to neklaplo, tak teď zkusím šátek. Něco jsem načetla a začínám se na to docela těšit, ale jaká bude realita, to se uvidí :)
A to je od nás asi taky vše.
Mějte se hezky a užívejte léto! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
8.7.14 13:31

@Veroniqe gratuluju k úspěšné kontrole a přeju, ať si těhotenství jen krásně užíváš :hug:

@MarFr ty ty ty netahat 8)
Já mám na Májinku manducu a je to super, když přes den nemůže zabrat, tak jí nosím a ona je hned v klidu a za chvilku spí, fungujeme tak dobře i na hřištích, když se jí tam nechce ležet v kočárku.

Jinak Lukášek už je taky konečně alespoň doma mimo spaní bez plíny a naučil se to v podstatě hned, za celou dobu byly jen dvě nehody. Nejdřív jsem ho motivovala sušenkama a druhý den už si na to ani nevzpomněl. Teď ještě ozkoušet to venku a na spaní ;).

Májinka má už 5 kilo a začíná pást koníčky, tak z ní máme radost. Večer jí tedy dost trápí bříško, takže většinou trvá do cca 11 než klidně usne, ale pak zase spí až do 5 do rána, takže pohoda. Přes den jen to jak kdy, někdy nespí skoro vůbec a někdy zase skoro pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
8.7.14 16:42

Ahoj holky, tak my už jsme komplet bez plinek i v noci. Někdy vydrží celou noc, někdy se vzbudí, že chce čůrat. Tak sem ráda, že jsme to tak úspěšně zvládli.
Veru, super, že screening dopadl dobře.
Marti, ty vedra pro tebe musí být hrozný, to věřím. A s tím nošením-já sem Valuš nosila do porodu a nic se ni nestalo.Ono je to tělo víc odolný a zvyklý, když ho nosíš od začátku. Ale někdy se může stát blbá nehoda.
Ivčo, vidíš, malá to všechno krásně zvládne. Je to šikulka.
Jinak my pořád čekáme na to kardio a necháme už i píchnout naušničky, konečně! Pája už se pěkně vzteka, protože nechce ležet…no nevím, jak dlouho to vydržím. Valuš me seděla v kočárku už koncem července…
Holky, dávejte na sebe pozor a uzivejte léta. A kam jedete na dovolenou? My opět víte kam, jako každý rok, už me z toho hrabe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
25.7.14 22:16

Ahoj holky,
Tak máme uspesne třetí dávku očkování za sebou. Dopadlo to nad moje očekávání dobře, skoro žádná reakce, jen mírně zvýšená teplota…kardio taky v pohodě, mame prý štěstí, že máme zrovna tu lepší formu selesti, která se za pár let ztratí…holt je to prý dedicny…jinak za půl roku kontrola.
Už máme i nausnicky, tak sem spokojená. Míry v půl roce- 72cm a 7,5kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
26.7.14 06:27

@Martina28 Tak to je super, že je kardio v pohodě a jinak se taky daří dobře :palec:. A jak to s holkama zvládáš? Já poslední dobou dost šílím z Lukáška, začal asi trochu žárlit a občas mě mlátí a praštil už i malou :|,musím s ním lítat neustále venku, aby neměl prostor pro zlobení, doma hned vymýšlí blbosti. Májinka je naštěstí zlatíčko, jen večer se taky dožaduje maminky a neusne dřív než v 10 a používá mě jako živý dudlík.
Teď malá váží 5,5 kg a měří 57 cm, všechno v pořádku, jen se trochu zadýchává, kvůli nezralým plicím, ale to se prý určitě ještě srovná. Dáváme ještě 2× denně kortikoidy, tak snad to v září ještě sníží a konečně se toho brzy zbavíme. Už začíná pást koníčky, je trochu línější než byl brácha, ale jeden uragán v rodině stačí ;). Naše doktorka by jí nejradši očkovala už teď, ale v porodnici to zatím zamítli, že začneme raději až v půl roce korigovaného věku a navíc nám hexu rozdělí na jednotlivé vakcíny a budeme mít tedy úplně jiné očkovací schéma.

Tady je pár aktuálních fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny