Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
13.4.14 23:49

Jé, tak to je super :potlesk: My zaznamenáváme taky úspěchy s chozením na záchod. Valuš na nočník nechce, ale na záchod jo..plíny dávám jen na noc, tak mám taky radost.Jo a každý ráno má plínu suchou, což sr divím jak blázen. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
14.4.14 04:25

@Veroniqe to je super s tím kakáním, Eliáš je velký šikula a ty taky, že jsi ho to tak pěkně naučila :palec:.U nás je to s nočníkem na bodu mrazu, stále je kompletně v plínách, v těhotenství jsem ho nemohla tahat a teď se mi s tím zase nechce začínat, když mu přineseme za chvíli domů ségru, všude slyším, že se pak děti oopět vrací k plínkám. Teď alespoň docela pravidelně čůrá večer do nočníku po koupání a asi třikrát se vykakal, tak já doufám, že to pak rychle pochopí, plíny už mu začínají být malé.

Přeju hodně štěstí při snažení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
14.4.14 06:22

Veru, jsem se fakt zasmála :) Jak může mít člověk velkou radost z bobíku v nočníku :) Je to moc hezký a jste teda neuvěřitelně šikovný, že jste úplně bez plen, to mi nějak uniklo. Teď už určitě bude i kadit do nočníku, když zjistil, že to jde. Fakt super!
My jsme na tom asi jak Ivča :oops: Akorát už se mi párkrát přes den podaří mu „nařídit“, aby si na ten nočník sedl a občas se i vyčůrá. Líbí se mu spolupracovat na rozepínání plíny a občas mi už i oznámí že se vyčůral (šššš, páč furt nemluví :) ), takže už je to takové lepší. Taky už nám jsou malé plíny, musela bych někde shánět šestky a ty snad u nás ani nemají :), tak se na něj brzo zas chystám a zkusím mu dát slipečky nebo aby běhal doma nahatej.
@Martina28 Marti, taky super, ty holčičky jsou prostě šikovný, málo platný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
14.4.14 18:50

No my jsme se s tim kakáním opravdu tak moc natrápili, že mam z každýho bobíka děsnou radost.. :D
Všem držím palce, ono to holt samo přijde a nebo se musí tomu trochu pomoct.
Ale při druhým dítěti myslím, že budu trochu míň tlačit na pilu, asi jsme mu k tomu bloku taky trochu pomohli..:(
Chybami se člověk učí, že..
No a další novina u nás, konečně jsme prodali byt, tak pomalu stěhujeme, prozatím k rodičům, kteří nám přenechali svůj byt a budeme čekat, až se dodělá baráček..
to bude další velká změna, tak pevně doufam, že se opět nějak nesekne..
jak psala Ivča třeba to s tím sourozencem.. oni prostě všechny změny vnímají asi úplně jinak než my dospělí..
Marti F a jak Ty jsi na tom s těhu?? V kolikátém týdnu jsi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
14.4.14 22:03

@Veroniqe Teď jsem v 17. týdnu. Myslím. Jak jsem to v prvním těhu hrozně sledovala, tak teď to jde nějak mimo mě :) Asi taky tím, jak mi zatím není pořád dobře, ale spíš se teď věnuju něčemu jinému. Páč za 12 dní se vdávám :mrgreen: Snad to přežiju.
Veru a kam jste vystěhovali rodiče, když vám přenechali svůj byt? :) A vy jste ten váš byt prodávali abyste měli penízky na dodělání baráčku? Hlavně abyste ho měli hotový co nejdřív. Bydlet v domě nebo v bytě, to je nebe a dudy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
15.4.14 02:50

Jj, holky, to je fakt. Já jsem 25 let bydlela v bytěa teď v baráku, kterej je sice neustále v rekonstrukci, ale až to bude hotový, tak to bude super…
@MarFr jé,tak to gratuluju :potlesk: my jdeme v sobotu na svatbu sestřence. Dělají ji na rychlo, je taky tak v 16tt, tak už se těšíme. Nehledě na to, že jsme byli před dvěma lety na svatbě jejímu bráchovi (taky čekali mimčo)a my tam zase pojedem s dvouměsíčním miminem, tak sem jim řekla, že mi to snad dělají schválně :mrgreen:
@IvčaL a co vaše kočička, jak se má..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
15.4.14 05:39

@MarFr gratuluju,držím palce, ať všechno na svatbě klapne podle vašich představ a s radostí na svatební den vzpomínáte celý život :kytka:

U nás jsou velké novinky, Magdalenku včera přesunuli na intermediární oddělení, takže už zbývá jen doladit krmení a půjde s námi domů. Ze stříkačky jí jde pití moc hezky, vypila by klidně celou dávku 45 ml, ale pak by byla unavená a zlobilo by dýchání. Dneska budeme zkoušet kojení. Je super, že se tam o ní mohu kompletně starat a být tam klidně kdy chci a jak dlouho chci, takže bych tam nejradši byla pořád. Ale to bych zase zanedbávala Lukáška. Jinak váží už 2440g, takže už je to takové normální miminko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.4.14 18:27

Holky, díky, pak poreferuju :D
@Martina28 Marti, prosím tě, tak už se radši nenechte na žádnou svatbu zvát, páč to by znamenalo, že budete mít dalšího prcka :lol:
@IvčaL To je super, že už jste krok od domu!! Je to šikulka! Ivi, ale stejně to asi musí být těžký každý den od ní odcházet, viď? Už abys měla prďolku doma. A už to skoro je :) A jak vám dnes šlo to kojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
15.4.14 21:02

@MarFr teď je to odcházení obzvlášť těžké, protože tady už se s ní nikdo tak nemazlí jako na JIPce. Tam měla každá sestřička jen 2 děti a chovali se k nim, jako by to byly jejich vlastní, ale tedy už má každá dětí nejméně 5 a už jsou takové drsnější. Když jsem u ní, tak už si jí hlavně můžu kompletně obstarat, takže mi je pak líto, že to nemůžu dělat pořád. Ale malá je takové zlatíčko, buď spinká nebo jen klidně kouká, takže ji opouštím většinou spokojenou.Jen dvakrát se mi stalo, že brečela a musela jsem odejít a to bylo peklo.
Kojení jí šlo naprosto neuvěřitelně, chvíli jen tak žužlala, ale pak se jí spustilo mlíko a ona sála jak divá a za chviličku vypila 25 ml. Možná by dala i víc, ale nechtěli jsme jí moc unavit. Teď má dávku 50 ml.Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
16.4.14 02:20

@MarFr vsichni rikali, ze az se bude vdavat segra, ze budeme mit jeste to treti.Ja myslim, ze to ale nehrozi :D @IvčaL to je super, ze uz za chvili pujdete domu.Jsi fakt dobra, ze to tak zvladas. :palec: :palec: vahu uz ma Magdalenka krasnou a jeste krasnejsi a hlavne silny datum narozeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
18.4.14 08:48

Ahoj holky..
Fakt se říká, že je asi lepší vyhořet, než se stěhovat.. :lol: Nechci se rouhat, ale je to fakt mazec! Děláme to už tejden, po kouskách a přijde mi, že jsme se nikam nehnuli. Tolik krámů, co člověk nashromáždí za pár let, to je fakt teda mazec!!!
Navíc malej měl rýmu, tak už ze sebe doma máme ponorku a momentálně nám nemá ani kdo hlídat.. takže co já většinou sbalim, Elí mi zase vytahá a je to opravdovej pomocník.. nehledě na to, že si opravdu nemohl najít lepší čas na další z našich mnoha období vzdoru a chvilkama bych ho fakt chytla pod krke, co dělá.. :cert:

DO baráčku se těšim tak moc, že to fakt snad ani neni možný! Já pocházím z velkého baráku, manžel taky, oba z vesnice, zahrada atd.. v bytě to pro nás neni..:( A s tim stěhováním to u nás byl takovej kulovej blesk. Oni totiž naproti nám přes chodbu měli hned byt rodiče, ale jen přechodnej.. jinak bydlí na vesnici 70 km od CB. A aby nemuseli denně dojíždět do práce, tak tady třeba 2× do týdne přespí. NO a všechno se to vyřešilo tak, že Martinovo brácha s přítelkyní se stěhovali do předělaného domu po dědovi, rodiče šli do bytu po bráchovi a my jsme šli do bytu po rodičích.. :D Takže jsme se všichni pootočili.. prostě jako v Kulovém blesku.. :) Ještě, že na nás nechvátají ti noví majitelé, máme ještě dost času!
A přesně tak, MarF, byt jsme prodali, abysme měli na dodělání baráčku.
I tam jsou teď nějaký komplikace, nejsme spokojení s tou firmou, co nám to dělá a nějaký věci budou muset opravovat.. ale už máme střechu a okna, mám vybranou koupelnu a kuchyni, tak se těšim, až se začnou nějak dělat vnitřky.
No a co Vám budu povídat, po všech těchhle starostech večer padneme za vlast a na nějaký dělání mimina už nezbývá moc sil.. :lol: :lol: tak uvidíme, jak se to vyvrbí.. manžel jel předevčírem na kole a přes cestu mu šli dva čápi.. :lol: :lol:

Ivčo, Ty jsi pro mě opravdu hrdinka! Odcházet od malý musí být hrozně těžký, ale vidět, jaké dělá pokroky Tě musí zase neskutečně nabíjet! Já jsem v tomhle taková hroutící se povaha, pro mě je všechno katastrofa.. ale ta matka je pro svý dítě asi schopná všeho a všechno se překoná.. :potlesk: :palec: Už abyste byli všichni doma jako rodina!

Joooo a abych nezapomněla, Marti F!!! to je krásný, že se vdáváš.. :)) určitě si to všechno užijete a snad nás pak potěšíš nějakýma fotečkama.. :) my jdeme 30.4. taky na svatbu, manželovo brácha si bere přitelkyni a ta je taky asi v 28 tt.. :) :srdce: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
18.4.14 20:17

To je adi teď móda, vdávat se tehotní :lol:
My jdem zitra, tak se těším, že vyrazíme mezi lidi.Taky sem musela ještě dnes na boty, páč sem zjistila, že se mi jaksi zvětšily nohy či co.No děs :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
19.4.14 06:19

@Martina28 Věř, že jsem se těhotná vdávat netoužila :D Zamluvila jsem termín svatby, fotografa a druhej den jsem zjistila, že jsem těhule - což jsme teda absolutně neplánovali :mrgreen:
@Veroniqe Veru, s tím stěhováním máš naprostou pravdu. Já se stěhovala zatím 3×. Poprvé jen v podstatě oblečení a pár knížek, to šlo, vešlo se to do jednoho auta. Podruhé jsme se stěhovali z Vysočiny do Brna, to už bylo horší, pár cest to trvalo a potřetí taky jen kousek, ale co krámů člověk mezitím nasbírá, je mu to líto vyhodit, ale při tom stěhování jsem byla teda vždycky nemilosrdná. Ale co myslíš, teď už zase máme krámů, co by tu vůbec nemuseli být. A až se budem stěhovat zas, tak to bude už i s nábytkem a to bude teprv katastrofa :lol: Ale zase už si asi půjčíme velkej auťák a bude to najednou a né po kouskách, jak jsme to zatím vždy dělali, to je fakt za trest!! Ale ty máš príma pomocníka, tak ti to musí jít jedna báseň :mrgreen: :mrgreen:
Veru a jak to máte zhruba naplánované, kdy byste mohli do baráčku jít? Stihnete to ještě letos?

@IvčaL to je bezvadný, že vám to kojení šlo! :srdce: A tu dávku těch 50 ml, to je co by měla vypít, co nějak vypočítali? Ale zatím to všechno asi nevypije kvůli tomu dýchání, nebo to do Magdalenky „hrnou“ nějak jinak?
Ty jo, za chviličku to jsou dva měsíce, co se prďolka narodila, na začátku jsi říkala, že to byste mohli jít domů, když to všechno půjde dobře :) Ale asi se bude čekat, až se jí spraví to dýchání, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
19.4.14 06:34

@Veroniqe hrdinka opravdu nejsem, to spíš Magdalenka, ona je strašně statečná a to mi dodává sílu ;).

Tak už to nebude dlouho trvat a bude s námi konečně doma. Včera mi sestřička oznámila, že pokud chci, tak k ní můžu v pondělí nastoupit.Byla jsem z toho trochu v šoku, nevěděla jsem, jestli mám mít radost nebo strach. Lukášek je teď po očkování a je opravdu hodně protivný, tak si to nějak neumím představit, ale dohodli jsme se tedy na úterý. Dokonce říkala, že pokud už jedno dítě mám, tak tam ani nemusím a můžu si jí rovnou vzít domů, ale mě to přijde lepší, tam alespoň dva dny strávit, abychom nacvičili plné kojení, doma na to nebude klid a taky abychom si na sebe zvykli. Dýchání jim už přijde v pohodě, tak doufám, že nebude nějak blbnout doma. Včera jsme nakojili dokonce 45,takže už jí ani nedokrmovali. Dávka na krmení se vypočítává podle váhy a když to nevypije ode mne, tak to dostane z lahvičky, v úterý ještě měla zavedenou sondu do žaludku, kterou jí krmili. Přijde mi to najednou hrozně rychlé, doma ještě nemáme všechno připravené atd. :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
19.4.14 08:01

@IvčaL Ivčo, tak to je supeeeeer!!! To jsou hrozně rychlé změny u vás :D Ani se nedivím, že teď si z toho trošku v šoku, když už je to v podstatě tady :D A myslím, že sis to vymyslela dobře, že tam s Magdalenkou aspoň chviličku pobudeš, doma už pak nebudete mít nikdy klid :) Ale třeba Lukášek překvapí a bude hodnej a pomocník :) Tak honem doma chystat, za chvilku máte doma dalšího člena :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny