Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1686
16.3.14 12:10

Ja teda taky nikoho neznam, kdo by mel nedonosenatko, tak me to taky docela zajima…
Jinak nase Valus je strasna asistentka.Taky musi byt u vseho a vsechno delat.Jak sem byla zvykla mit vsechno tip top, cisty a nazehleny a uklizeny, tak ted to nehrozi.Ted mame vsechno upatlany, no hruza :cert: Nejvetsi sranda je ale ta, kdyz malou prebaluju, tak Valuska rika ja taky ja taky. A natira ji tu prcku kremem, no je to fakt komicky ji sledovat, jak to ma zmaknuty a okoukany ode me. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
16.3.14 12:12

Ivco, a ze je Magdalenka podobna Lukaskovi? Nebo se mi to zda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
16.3.14 12:18

@Martina28 oba jsou troch podobní tatínkovi, ale Luky je modrooký blonďák po mě a Mája zase hnědooká bruneta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
16.3.14 14:33

@Martina28 tak hlavně že Valuš natírá krémem aspoň Pavlínku a né třeba nábytek :lol: Však zase brzo budeš mít vše nažehlené a čisté, až bude prďolka trošku větší, tak se to určo srovná… nebo ne? :)
@IvčaL to mě zaujalo, že je Magdalenka hnědooká? Mimča se normálně rodí s modrýma očima, teda co vím, až později se jim oči vybarvují a Magdalenka už má hnědý očka teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
16.3.14 17:23

My mame teda taky zatim modry ocka. U nas je to tak, ze Valus je svetly typ po me s Pajinka je zase cernovlasa a tmava po manzelovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
16.3.14 20:20

@MarFr taky mě to překvapilo, ale očíčka má hnědá, nejdřív říkali, že je to žloutenkou, ale zatím se jí tedy vůbec neodbarvují a žloutenku už 14 dní nemá. Luky měl taky žloutenku a oči jasně modré, tak jí to asi už zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
20.3.14 08:00

Haha, tak jsem si řekla, že místo nočníku zkusím rovnou dát Oldovi slipy a že to třeba pochopí, že se počůrá a začne na nočník chodit. Začali jsme včera, ale nebyl moc naladěn vůbec na ty slipy, zuřivě chtěl plínu, i když jí normálně vůbec nemá rád a furt si jí sundavá. No a dnes za hodinu stihl pročůrat troje oblečky :zed: :zed: Že je mokrej, toho si samozřejmě ani nevšimne a že by si řekl na nočník, o tom se ani nemusím zmiňovat, že :mrgreen: Tímhle tempem mu odpoledne nebudu mít co oblíknout, páč dvacatery tepláky teda fakt nemám. Říkala jsem si, že budu trpělivá, nevztekám se na něj, to jako vůbec, ale asi to nedám :)
Dnes v poledne mi přivezou tu dětskou redukci na záchod, tak ještě vkládám naděje do toho, že bude jako chodit na záchod jako velkej chlap. Když mu to říkám, tak se těší a chce jít hned na záchod, ale obávám se, že ani to neklapne :lol: Zřejmě budu mít ještě na podzim dvě mimina na přebalování :)
Hezkej den, holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.3.14 10:33

@MarFr já už mám teď dvě mimina na přebalování, takže klid :D. Oni to brzy pochopí, já Lukáška nijak neučila a sám teď čůrá každý večer po koupání do nočníku, prostě jednou jen řekl čůrám, tak jsme ho dali na nočník a stal se z toho večerní rituál. Přes den to zatím neřeším, čekám na jaro a hlavně si myslím, že když přineseme ségru domů, tak to pro něj bude zlom a možná by to teď bylo zbytečné učení.

Magdalenku přesunuli z resuscitačního oddělení na JIP, takže už se pomalými krůčky blížíme k východu, ještě nás tedy čeká intermediál a rooming-in (kde už budeme spolu).Pořád ale bojuje s dýcháním, hlavně při a po jídle, jak jí navýšili dávku mlíka, tak jí pak plný žaludek tlačí na plíce a dýchá se jí hůř, mlíko se jí taky vrací, protože má reflux a to jí to taky stěžuje. Doufám, že se to brzy zlomí a nebude už muset mít ten dýchací přístroj, občas jí to vysadí, ale to k nám potom pořád lítá sestřička s kyslíkovou maskou :roll:.No není to jednoduché, ale až bude větší a silnější, tak bude i všechno lépe fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.3.14 20:50

Holky, ja mam taky dve mimina na prebalovani. S vypada to, ze dlouho budu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
21.3.14 06:26

@IvčaL tak aspoň že jedno čůrání hezky na nočníku zvládne, třeba to pak budete mít jednodušší. Ten náš osel už se nevyčůrá ani po spaní a to mu už docela šlo. Jo jinak teda včera jsem mu opravdu musela dát hned zpět plínu, páč pročůral pak další dvoje věci, takže jsem mu dala poslední tepláky a plínu a necháme to na někdy jindy :lol:
Marti, vy se do toho určo taky pustíte až bude Pavlínka větší a bude teplo, ne? Kurňa, někdy to ti naši prckové budou muset zvládnout! :D

Ivčo, a ještě gratuluji k přesunu Magdalenky blíže k domovu :kytka: Je to šikulka!
A ten reflux se jí spraví nebo se s tím bude muset trápit i až jí budete mít doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.3.14 11:37

@MarFr u nedonošených dětí je reflux běžný, prostě ta záklopka v hrtanu se vyvíjí až později. Ona to naštěstí snad nemá tak hrozné, protože neblinká tak, že by házela šavle, ale jen tak že jí to v tom žaludku prostě nedrží a jde jí to zpátky, jen v tom dýchání jí to pak dělá neplechu.Tak doufám, že to bude lepší a lepší.

Včera jsem je mimochodem dozvěděla, že při narození měřila jen 36 cm a né těch 43,co mám všude napsaný. Bavila jsem se se sestřičkou a oni prý musí něco po porodu napsat, ale miminka měří až v době, kdy to jejich stav dovolí. Takže malou měřili asi za týden po porodu a to měla těch 36 cm. Takže se asi oblečkům velikosti 42 a 48 nevyhnu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
21.3.14 22:18

@IvčaL ty jo, tak to si nedokazu predstavit, takovy maly velikosti.To bude jak na panenku…
Holky, prikladam jednu aktualni fotku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
22.3.14 04:57

@Martina28 jé,tak je krásná a vypadá jako velká pohodářka :palec:,tak doufám, že to tak je a nechá maminku taky trochu odpočívat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
22.3.14 05:41

Včera byla Magdalenka hrozně šikovná a tři hodiny byla u mě byla u mě bez jediné dechové pauzy, koukala se na mě a pak klidně spinkala. Už je to taky velká holka a váží 1610g a přesně před měsícem vykoukla na svět. Neuvěřitelné, jak to letí, ale já to budu mít asi už vždycky v živé paměti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.3.14 06:18

@Martina28 to je pěkná kočička :) už má takovou papulku kulatou :srdce: moc hezoučká!
@IvčaL já si teda taky nedovedu takové malé velikosti představit, s Oldou jsme začínali na 56 a to ještě jen na chvilku :) Ale Magdalenka teda teď hodně přibrala, viď? Naposledy si psala, že váží tuším 1380 g (ale nevím, jestli ses teda nepřepsala) a teď už 1610, tak to je super! A je moc šikovná. Určitě už chce za vámi domu, tak se snaží :srdce:
Holky, hezký víkend vám přeju! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny