Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahojky, tak jsme jeste tyden na atb. Valuska to ma trosku lepsi a Paja nastesti bez nalezu.Tak sem stastna jak blecha..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina28 tak to jsou skvělé zprávy, tak ať je i Valuška rychle úplně v pořádku a už vás žádné nemoci nepotkají ![]()
Mě od včerejška bolí hodně v krku a Luky má zase rýmu, přes den nespí a večer měl teplotu a byl dost nevrlý, tak jsem mu raději dala Nurofen a doufám, že z toho nebude nic horšího. Doufám, že to zase nechytí malá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky ahoj!
Omlouvám se, ale fakt nemám čas napsat. Vlastně nemám čas vůbec na cokoliv
A to je s náma doma zatím taťka, co bude pak, to nevím ![]()
Takže tedy slavnostně oznamuji, že 2.10.2014 ve 2.14
, tedy den před vyvolávačkou, se nám narodil Šimon, 3650 g a 50 cm. Byl to masakr a už fakt nikdy více. Ale přežili jsme to oba ve zdraví, naštěstí. Šimon má akorát mělké kyčelní jamky, tak musí mít pořád šikoré balení, což je trošku opruz. V porodnici jsem to ořvala (asi ty hormony), teď už teda spíš jen doufám, že to pak na té kontrole v šesti týdnech bude mít v pořádku…
Jinak Olda teda je většinu dne v pohodě a pak má totální zkrat, kdy po Šímovi hodí skleněné kuličky, které těsně minou jeho hlavičku, nebo ho začně pěstí vztekle bouchat do nožiček, nebo na nás začne skákat když kojíme. Taky príma. A třeba není schopnej si sám dojít na nočník, sundat si tepláky a slipy, takže to je taky príma zpestření při kojení
No jak říkám, jsem zvědavá, co bude, až půjde taťka do práce. Teď budu mít ještě týden relativně klid. Fotečky mrňouska přikládám
Na poslední jsou oba naši kluci v porodnici. Jsem zvědavá, jak se Šimon nakonec vybarví, ale zatím to vypadá na dvojčata ![]()
Jinak Olda je teď olezlej nějakými štípanci, ale jsou to takové tvrdé bulky. Svědí ho to, takže si to pěkně rozškrábal. Doktorka neví co to je, dostal nějakou mast a zyrtec, ale nepomáhá to ani trošku.
Ivčo, máš krásné dětičky! A Veru, tobě to moc sluší, těším se na upravené fotečky ![]()
Holky, ať jsou ty vaše dětičky hlavně brzo zdravé!!! Zápal plic u takové prďolky, to musí být mazec. Mě stačí, když má Olda třeba teplotu k 39 stupňům a už to těžce nesu ![]()
Veru a to stěhování k tchánovcům ti nezávidím. A jak dlouho tam u nich asi budete? Hele třeba to nakonec dopadne tak, že když teď z toho máš depky, tak pak to bude dobrý. Zabavěj Eliáše, budeš mít čas na mimčo.
Tak já zas letím. Opatrujte se a mějte se hezky!
papá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarFr Moc gratuluju
. Šimonek je krásnej kluk a opravdu celý brácha ![]()
Zvládneš to všechno určitě i potom, já si to taky neuměla představit a už to nějak zvládám skoro půl roku
. Luky taky vymýšlí kde co, ale nějak jsem se naučila spoustu věcí přehlížet a nechává mě to většinou v klidu, tím ho to pak i brzy přestane bavit. Teď je tedy jeho oblíbenou zábavou tahat Májinku za nohy po zemi a ještě to bere přes rozházené kostičky lega, ale Májinku nic nerozhází a ještě z toho má srandu.Taky si na ní občas klekne, válí po ní sudy, u kojení mi leze po hlavě a zatím Májinka k úrazu nepřišla. Kaká taky zásadně, když kojím, ale naštěstí už se naučil sundavat tepláky a slipy a vzorně sedí než ho utřu. nejdřív jsem to dělala tak, že když jsem kojila, tak jsem si dávala nočník na dosah ruky, abych mu v případě potřeby mohla pomoct.
Držím palce, ať kluci spolupracují a nechají maminku taky trochu odpočívat. A jak se cítíš po porodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda Marti, velka gratulace! Kluci sou fakt uplne stejn7..A jmeno jste vybrali taky moc hezky, jinak se teda mate, ze s vama chlapi byli po porodech nejaky cas doma.to ja sem si o tom mohla nechat jen zdat.me manzel rekl, ze vedel, ze sem schopna, tak nebylo třeba. to je sice pekny, ale taky me to mrzelo…zacatky s obouma holkama byly taky kruty, ale Valus je nastesti tak samostatna, ze sem to v tomhle mela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednodussi. jeste sem chtela napsat, ze holky uz se mi zdaji lepsi, ve stredu jdeme na kontrolu. A do toho se jeste Pajince prorezavaji horni jednicky. takze celkem v osmi mesicich mame 6zubu, coz je mazec. U Valusky se zacalo se zubama prave az v osmi mesicich, tak sem z toho trosku v soku…
Pajinka je cela nejak dopredu.Uz nam chodi kolem stolu v ovyvaku a stoupa si u vseho, je to masakr!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky! Jak se máte??
My dobře
Pořád se to bojím vyslovovat nahlas, nebo to psát, ale Šimonek je tak hrozně hodné miminko. Každý den jsem vděčná a děkuju za to, že je takovej. Skoro vůbec nepláče, leží si a kouká, prostě zlaťouš. Akorát se chce teda dost často krmit, ale to Olda byl taky takovej nenažranej, takže mě to nijak nezaskočilo
V pondělí jsme byli na kontrole v 6ti týdnech (letí to jak bláááázen!) a už má 5,15 kg a 57 cm. Už to vůbec není takové malinkaté miminko, ach jo. Vůbec teda musím říct, že tentokrát si to prostě užívám. S Oldou jsem byla tak nějak furt vynervovaná (v šestinedělí na blázinec), pořád jsem brečela, nevěděla jsem co a jak a teď jsem uplně v klidu. Jasně, je to tím, že už jsem jedno mimi měla. Tak věřím, že ten klid tak nějak přenáším i na Šímu a proto je tak hodnej
A Olda je teda taky překvapivě hodnej. Jak jsem se toho tak strašně bála, tak mě velmi mile překvapil. Jako má chvilky, kdy je na zabití, to určo, ale zvládáme to. Je to teda za cenu, že u nás celej den jede telka, ale co se dá dělat. Dokonce bych i řekla, že si s ním teď hraju víc než před porodem.
Jinak z porodu už jsem se vzpamatovala, po psychické stránce hned, po fyzické to teda trvalo trošku dýl, dost mě furt bolel spodek, ale teď už je to taky v cajku. Budu se muset objednat na kontrolu, tak snad bude vše ok. Holky, jakou používáte antikoncepci? Já pořád přemýšlela o tělísku, ale nějak se toho bojím. Tak asi půjdu do pilulí a budu doufat, že je zvládnu brát pravidelně ![]()
Teď mi oba chrněj, tak si jdu taky ještě chvilku dáchnout.
Tak doufám, že jste všichni zdraví a v pořádku a mějte se, zatím ahoooj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ![]()
Marti, u nás je to úplne stejný. Pajinka je taky tak hodna..až je to neskutečný
jinak my jsme pořád tak nějak nemocni, takže už se těšíme na jaro..ach jo.
Jinak s tou antikoncepci-me dr.po kontrole hned nabidla tělísko, ale po přečtení všech diskusí sem to zavrhla. Já jsem mela vždycky problémy s HA. Zadna mi nikdy neseděla, takže sem nic nebrala. Zatím se spoléhám na to, že prostě plodne dny nemám. Tak nějak už to mám napozorovaný. A když si nejsem jista, udělám si ovulační test a je to. Jinak používáme kondom…
Vlastně ani není čas na nějaký intimnosti, za prve jsme s manželem unavení jak blázen a za druhe nám jedno Dítě spí v posteli, takže nic…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Lukášek dostal novou postýlku a tím pádem přestal spát po obědě, dneska už to bylo týden co nespal, takže ho to už přemohlo a usnul, ale tím pádem nemám čas skoro na nic.Do toho jsem Májince začala dávat příkrmy, je to už tedy skoro měsíc, ale moc jí to zatím nejde, takže každé jídlo trvá hrozně dlouho.Ale zdá se, že odpor k tomu úplně nemá, jen pořád neví, co s tou lžičkou. Čím dál víc trénuje přetáčení, ale je vidět, že jí to dost zmáhá. Když víc trénuje, tak pak má zase třeba několik dní, kdy jen leží, je nevrlá a ospalá. Jsem ale moc šťastná, že jí to tak pěkně jde a všichni jí na prohlídkách moc chválí.
Co se intimností týče, tak taky nějak není čas a když už je, tak jsme taky šíleně unavení. Když už tak používáme kondom, prášky už nechci a tělísko mi taky moc sympatické není, takže do budoucna moc nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Tak jak se máte v tomto krásném předvánočním čase?
Mě se letos ta vánoční nálada jaksi vyhýbá, resp. nemám náladu vůbec na nic. Ale pro děcka už dárky máme. Ale ani se zatím netěším, co na to Olda řekne. Šímovi to bude ještě šumák. Co kupujete za dárečky? My máme pro Oldu hlavní dárek Lego Duplo. Sice za to své zlobení by si zasloužil leda prd, ale třeba se tím zabaví. On je hroznej stavitel a kutil, tak by ho to mohlo bavit si vymýšlet co postaví.
No a dnes jsme byli se Šímou na očkování, prvním, zatím pořád spí, což mi neva, páč jinak přes den nespí skoro vůbec
Snad to zvládne dobře. Ale holky, on za 4 týdny přibral 1,7 kg!!! Už váží 6,86, kam mi zmizelo moje malé miminko??? ![]()
Jinak teda já jsme nakonec vzala ty prášky, nastavila jsem si budíka, tak zatím je nezapomínám brát. Neplechu mi zatím žádnou taky nedělají, tak zatím zůstanu u nich. Až přestanu kojit, tak uvidíme no. Taky se mi nechce do sebe rvát dalších x let hormony. A teď je to teda stejné jak u vás, taky na TO nemáme čas, večer brzo usínám, páč jsem vyřízená. No ale někdy to snad klapne ![]()
Olda je teď zase nachcípanej, má rýmu. A taky s ním budu muset na oční, má u oka takovou tvrdou bouličku. Ach jo. A vůbec nechce pít. Jako nikdy, né jen teď. Zrovna mu říkám, napij se a on mi odpoví, né, večer
Ach jo ![]()
Tak se mějte, holky, jdu pacifikovat zvěř
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky..
V rychlosti jsem přečetla, co jste taky poslední dobou psaly..
MartiF, to je super, že máš tak hodný miminko!!! Já jsem na sebe zvědavá, jak to zvládneme.. ![]()
K těm práškům a tělísku, taky jsem přemýšlela nad tělískem, ale asi si nedám nic. POřád jsou to hormony, prášky nebudu brát za žádnou cenu a holt to budeme dělat tak, jako doteď..
nechci fakt žádný tabletky ani nic jiného.
U nás byl intimní život docela pestrý, ještě donedávna, protože já jsem teď v době těhu teda mimořádně při chuti..
ale teď už radši nic, hlavně proto, že se mi opět nevyhly kvasinky, takže se v podstatě pořád léčím, hlavně, aby to bylo do porodu ok.
POkud půjde všechno dobře, malá je hlavičkou dolů, takže já jsem rozhodnutá jít za každou cenu rodit přirozeně. O císaři nechci ani slyšet, tak snad se mi to vyplní. Bát se nebojim, ani se nijak nestresuju, prostě nějak to dopadne.
Dárky už máme všechny, nakupovala jsem hodně dopředu a malej teda bude mít extra Vánoce, ani si to snad nezaslouží..
ale je teď moc hodnej, nechali jsme ho i trochu postrašit čertama a opravdu je hrozně moc hodnej, tak snad bude i po narození malé.
U nás nejhlavnější dárek tablet s držákem do auta - néé že by si normálně hrál s tabletem, to jako ani náhodou, ale jsme neustále na cestách a né zrovna krátkých, takže pro něj to bude vyloženě sloužit na pohádky na cesty. Pak taky nějaký DUPLO - ten první vláček a nějaký příslušenství a koleje k tomu, nějaký puzzle, knížky, auta z Cars, atd. Myslim, že bude mít radost.. ![]()
POsílam nějaký ty fotky, jak jsem posledně slibovala.. ![]()
Už jsem poněkud..ehm, větší, ale furt to neni taková hrůza, jako s Eliášem. POřád se jakš takš držim..:)
Mějte se všechny fain i s dítkama, snad se ještě některá ozve do Vánoc a kdyby ne, tak si to užijte a já dám pak vědět, až budeme doma 4 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tak u nás je to úplne stejný. Valuš dostanete tolik dárků, že si to taky nezaslouží. Mimochodem taky kupujeme lego duplo vláček. Loni byla farma a měla obrovskej úspěch, tak sem zvedava. Dál obchůdek, Nějaký spotřebiče do kuchyňky atd..
Jinak teď je docela hodná. Asi to bylo tim certem. Pajinka z toho nemá ještě rozum, tak jsme ji letos trošku osidili. Už máme tolik krámů, že bychom si mohli otevřít hračkářství.
Jinak my máme zítra ve školce naši první besídku, tak nám drzte palce…
A VERU, kdy že máš termín? Fotky sou nádherný!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, taky nějak nestíhám. Luky vstává v 6, přes den nespí, sám si moc hrát neumí nebo spíš nechce a chodí spát po 8. Májinka už toho přes den taky moc nenaspí, teď bojujeme s vyrážkou na bříšku, opruzeninami a ekzémem na ručičkách, já nic rizikového nejím, jí taky raději nové věci ochutnat nedávám, dokud se to nezklidní, vůbec nevím, po čem to má a čím se toho zbavit. Chvilku se to něčím uklidní a pak zase z ničeho nic rozjede.Asi ta zima venku, neprodyšné oblečení, kortikoidy a možná zoubky.
Dneska jsem jí nechala nastřelit naušničky a byla moc statečná, sice brečela, ale to bylo spíš tím, že byla unavená a sestřička jí kroutila hlavou, píchnutí moc neřešila a když jsem si jí vzala, tak už byla v pohodě.
Vánoce taky budou bohaté, hlavně u Lukyho a taky bude pod stromečkem Lego vláček, ten základní už má od narozenin, takže teď dostane tu velkou sadu (ta se hlavně líbí tatínkovi
). Pro Májinku máme hracího pejska od Fisher Price, jídelní sadu, Avent hrneček a pár drobností.
Veru, opravdu nádherné fotky, moc vám to sluší a držím palce, ať všechno probíhá v pohodě.
Taky přikládám pár fotek z Mikuláše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky..
tak já jsem tak neschopná matka, že sem ani nenapíšu, že se nám 7.1.2015 narodila Julinka.. ![]()
Porod byl nakonec přirozený, za což jsem nesmírně ráda a bylo vše v pořádku. Malá měla 3300 g, domu jsme šli po třech dnech, od té doby se tady s tím peru.. jsme u těch tchánovců, ale je to relativně ok.
Největší boj máme s kojením a taky hlavně jak to všechno stíhat nadvakrát.. když měl člověk jedno díte, byl zoufalej, že najednou nic nestíhá a teď jak to skloubit dohromady s dalším prckem..??? Všechny Vás obdivuju a smekám, jak to zvládáte..
protože teda já mam někdy dost hoňky..
Ale snad se brzy zajedeme, největší boj je pro nás kojení, nejde to a nejde.. mlíčko by bylo, ale malá se špatně přisává k mým bradavkám, takže věčně buď odsávám a dávám po flašce a nebo má prostě nutrilon.. mrzí mě to, ale kdo ví, jak dlouho to všechno vydržim s tim kojením.
Takže takhle alespoň v rychlosti, mějte se všechny fain a papapapa matice..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veroniqe to je krasne, gratuluju a preju hodne zdravi a stesti.Pro me byli nejnarocnejsi prvni 4mesice, kdy mala vecer nespala a v noci jen na me.ted uz je to trochu klidnejsi, ale zase jak uz se Majinka pohybuje po byte a bere lukymu hracky, tak musim vic hlidat, aby ji luky neublizil. nestiham tedy zdaleka to, co bych chtela, ale z toho se clovek nesmi zblaznit, proste ted je to hodne narocne, tak nektere veci musi stranou.My tedy uz od zacatku prosince resime nejake choroby, ted ma majinka anginu, mela silene horecky, tak jsme ji dokonce museli volat zachranku.uz se tesim, az bude zase trochu klid a budeme moct normalne ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Jak uspat 9m mimino rychleji
- 17.5.26 19:53
- Anonymní
- 1
Jsou dnešní muži ‘’kvalitní’’?
- 17.5.26 19:52
- Klemix
- 3
Rozpočet pro svatbu 25 hostů
- 17.5.26 19:53
- JancaS84
- 8
Fotky duchů na testech - // až po limitu
- 17.5.26 18:44
- Anonymní
- 248445
Slavíte s dětmi maturitu?
- 17.5.26 19:54
- Anonymní
- 43
Čekský den proti rakovině - aneb řekni,...
- 17.5.26 19:33
- Karinkas
- 26
Jak chránit sestru v pubertě
- 17.5.26 19:51
- jamik1416
- 15
Pobývání u mě doma
- 17.5.26 18:57
- Magical-eyes
- 18
Vadí Vám, jak starší automaticky tykají...
- 17.5.26 19:54
- AjaF
- 31
Těhotenství i přes nouzovou antikoncepci
- 17.5.26 14:38
- Martina_mik
- 1
Nové příspěvky
Milenky sem nová diskuze
- 17.5.26 20:03
- Baby.Lasagne
- 105682
Rozpočet pro svatbu 25 hostů
- 17.5.26 20:03
- stinga
- 17
Jak uspat 9m mimino rychleji
- 17.5.26 20:02
- Anonymní
- 3
Přímá adopce 2025 nebo 24
- 17.5.26 20:00
- Miníísek
- 24
Jsou dnešní muži ‘’kvalitní’’?
- 17.5.26 19:59
- Jahru
- 4
Slavíte s dětmi maturitu?
- 17.5.26 19:59
- Prelesta
- 45
Porodnice Hořovice
- 17.5.26 19:58
- Lana89
- 15
Maturita z angličtiny je příliš jednoduchá
- 17.5.26 19:57
- Jahru
- 118
Klinika EuroPainClinics - zkušenosti
- 17.5.26 19:56
- Lesněnka867
- 27
Čekský den proti rakovině - aneb řekni,...
- 17.5.26 19:55
- lu369
- 27