Mimčo v únoru 2012
- Otevřená skupina
Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (541)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj holky..
nějak se nám to tu zastavilo.. ale věřim, že je u všech všechno ok a máme jen každá hodně starostí a práce!
Chtěla jsem jen oznámit, že nám to snad opravdu vyšlo a čekáme holčičku.. ![]()
Ještě to není na 100%, ale příští týden jdeme na ten velký UTZ ve 20. tt a tam nám to snad potvrdí.. ![]()
Máme s manželem obrovskou radost a strašně moc se těšíme!
To je u nás asi vše, nebudu se rozepisovat, že Eliáš má další ze svých mnoha období vzdoru a je to s nim chvilkama k nevydržení.. určitě to občas znáte každá..
no, musím jít klohnit něco k večeři, poslední dobou se opravdu nezastavíme..
Mějte se všechny krásně a s ratolestma a dejte o sobě vědět..
MartiF: Tebe už přece každou chvilku čeká porod, nemám pravdu???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veroniqe Moc gratuluju a letos je holčiček opravdu hodně, tak vám to taky určitě vyšlo
. Ale hlavně, že je všechno v nejlepším pořádku.
My jsme taky v jednom kole, Májince jsou dneska korigované 3.měsíce, ale na konec 3měsíčních večerních kolik to tedy zdaleka nevypadá, už hodně dlouho neusla dřív než v 10 večer. Lukášek občas dost žárlí, tak jí několikrát i bouchnul, je to fakt někdy docela mazec, ale stojí to za to
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Veru, super další holka. ![]()
Ivčo, nic si z toho nedělej, u nás je to hotová pohroma. Valuš se asi zbláznila nebo co a neustále křičí maminko maminko dej mi ruku, když se jen trochu vzdalim, no je to hrůza…na malou je hodná, ale asi začala až teď žárlit.
Někdy je to fajto nervy, že kolikrát musím sáhnout po fyzickém trestu a o kriceni ani nemluvim.Ale to je to jediný, co na ni platí.
Jinak u nás frčí Prasátko Pepa a je to teda dost velká závislost…za chvíli z toho budem všichni doma kvičet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, všechny vás zdravím!
@Veroniqe Veru nestraš s porodem
Termín mám 26.9., ale je teda pravda, že kdyby to bylo o pár dní, či týdnů dřív, tak bych se snad nezlobila. Toto těhu není nic moc. Dneska byl po dlouhé době den, kdy mi bylo skvěle, tak jsem se pustila do žehlení pidi věcí a ostatní kupy, co potřebovala vyžehlit, zabralo mi to asi 3-4 hodiny a teď nemůžu ani stát, necítím nohy, ani záda ![]()
Jinak s Oldou je to jak na houpačce. Někdy je hodný, třeba dnes, ale většinou je teda na zabití. Nemůžu ho třeba dostat ani ven, to je na hodinu přemlouvání a vyhrožování. Normálně bych ho vzala a nějak násilně oblíkla, ale s tím pupkem nemůžu, takže moje nervy jsou někdy na prasknutí teda
Že mi občas přistane na pupíku kopanec či podobná rána, to se radši ani nezmiňuju. Jsem zvědavá, co bude Olda vyvádět, až se prcek narodí ![]()
Mimochodem stále nemáme vybrané jméno, nějak z těch klučičích nemůžem nic pěkného vybrat. Pro holku bychom měli hned, ale ta to teda nejspíš nebude ![]()
Jinak Veru k holčičce gratuluju! A snad to bude pravda, páč třeba mě s Oldou i na velkém ultrazvuku říkali, že to bude holka, pindík se mu ukázal až o pár týdnů později ![]()
Jinak Veru, jak ti je?
Prasátko Pepa u nás jednu chvíli taky frčela, hrůza
Teď jsme ve vyšším levlu, stahujem takové ty animované pohádky pro větší děti, bych řekla. Takže u nás mometálně od rána do večera jedou např. Příšerky s. r.o. a teď frčí Lovci draků. Už mi z toho taky šibe a nejradši bych tu telku vyhodila!
@IvčaL Ivčo, držím palce, aby ty koliky už každým dnem skončily!
Jéžiš, jak já se na to těším ![]()
Tak pádím vařit, mějte se moc hezky a prcci ať nezlobí. Mohli by už pobrat trošku rozumu, což? ![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
tak jak se máte? Fakt už nějak nestíháme
Mně už se to opravdu blíží, nicméně před termínem asi rodit nebudu, dnes jsem byla na kontrole a totálně zabetonováno
Jinak teda musím říct, že nemám náladu vůbec nic na mimi chystat. Nebo né náladu, mě se nechce nic dělat, ani toto. Teprve včera jsem byla schopná vybrat oblečky pro mimi až pojedem z porodnice, jinak přebalovák je zaházenej krámama, vanička zaprášená ve sklepě atd. Asi to budu dělat až po porodu nebo co.
Jinak Olda je v katastrofickém období. Je to snad čím dál horší. Většinou teda vyvádí jen mě a navečer, když už je doma manžel, tak to s ním celkem jde, ale tuhle se mu předvedl v plné parádě i v neděli a manžel mi pak řekl, že jsem světice
Jo a chodí spát většinou až kolem 22. hodiny, což je teda taky bezvadný, já bych chodila třeba už v 8, ale musím vydržet s ním, páč hošánek s nikým jiným spát nepůjde. No děs. Těším se do porodnice, že si odpočinu ![]()
Přidávám jednu pupíkatou fotku s Olďajzem ![]()
Tak se mějte hezky a ozvěte se! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarFr Ahoj Marti, moc ti to sluší a koukám, že už to máš opravdu za pár, tak držím palce, ať Olda ty poslední dny trochu spolupracuje a můžeš nabrat síly. Luky, když jsem byla těhotná, tak taky mnohem víc zlobil a pak se po porodu docela uklidnil, tak snad to bude u vás taky tak.
Jinak nám se daří dobře. Májinka roste jako z vody, už váží 6,5 kg a měří 62 cm. Aktivně se přetáčí na oba boky a začíná se rozčilovat, že jí to ještě nejde na bříško
.Večery se hodně uklidnili a většinou do půl 9 spinká, tak snad to nezakřiknu, protože jsem dneska zrovna večer sama doma. Už máme kortikoidy jen jednou denně, tak do Vánoc bychom mohli úplně vysadit. Všechno úspěšně dohání.
Lukášek se hodně rozpovídal a je s ním už i docela domluva, jen občas mi připadá, že už přejde rovnou do puberty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Marti, ty jsi teda kočka! Ať ti to dobře dopadne, úplně tě chápu v tom, že se ti nic nechce, ja sem to druhý mimi, taky trochu odbyla s pripravama…
Ivčo, Majinka je šikovná holčička, snad budete nový rok začínat s „čistým“ štítem..
Jinak Valuš chodí od září do školky a je to super. Pájinka má už 4 zuby, sama si sedne, leze po čtyřech a už si začíná stoupat…Na to, ze má 7 měsíců, tak je to teda mazec. Už se fakt děsím, ze bude brzo chodit…jinak je to tak hodný dítě, že ze to s Valuš nemůžu srovnat ![]()
Jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina28 je to vždycky takové zvláštní číst o tom, co už všechno umí ta 7. měsíční miminka, což je Májince za 10 dní a je to stále moje malé miminko
. Pájinka je šikulka, Luky byl taky takové éro a chodil v 10 měsících, bylo to docela fajn, protože se konečně trochu zabavil a vybil energii, ale zase jsem ho musela pořád pozorně hlídat, protože z ničeho ještě dlooouho neměl rozum, ale fyzicky toho zvládnul víc než dost. Školku trochu závidím, já jsem to letos vůbec neřešila, Lukášek mi přišel ještě taky jako moje malé miminko
a hlavně jsem se bála, aby netahal domů stále nějaké choroby dokud je Májinka maličká. Ale musím přiznat, že mě to tedy už docela zmáhá a každý den se v podstatě těším hlavně na to, až půjdou zase spinkat
. Hlídání skoro nemám, manžel je 12 hodin denně v práci a s kamarádkami je vždycky složitá domluva, protože do toho vždy vleze nějaká nemoc
.Teď jsme alespoň začali chodit na kroužky 2× týdně a já bych chtěla chodit pravidelně jednou týdně cvičit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Tak ještě jsem neporodila
Dnes jdu na poslední kontrolu, tak se dozvím, kdy mám nastoupit na vyvolání. Na to, jak jsem si myslela, že budu rodit stopro před termínem, jak mě Olda zlobil a pořád jsem ho tahala, tak takovýto závěr jsem teda nečekala. No ale nenadělám s tím nic, bohužel.
Jinak teda je neuvěřitelný, jak to letí! Těm vašim miminkům už je skoro 8 měsíců! To neni možný! Ale máte je teda šikovné, holčičky ![]()
My jsme letos taky školku neřešili, protože u nás je to na prd s místy ve školce, sotva se dostavají čtyřleťáci, takže opravdu nemělo ani cenu se obtěžovat chodit k zápisu. Teď sice udělali nějaké opatření, školku rozšířili o 10 míst, tak to na jaře půjdem určitě zkusit, ale nevím, jak dopadnem. Vlastně teď bych ho stejně ani do té školky dávat nechtěla, páč pochybuju, že bych byla schopná ho do ní vypravit, nějak nejsem schopná s malým mimčem dělat nějaký režim. Nešlo mi to u Oldy, pochybuju, že mi to půjde s druhým prckem. Takže tě obdivuju Ivčo, že zvládáš chodit do kroužků ![]()
Tak se jdu psychicky nachystat na ty vyvolávací informace…
Mějte se hezky a hlavně buďte všichni zdraví! Teda já se zatím držím, ale moji chlapi padli s rýmičkou a kašílkem
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarFr držím palce, ať ti dneska kontrola dopadne dobře a ať to máš brzy a bez problémů za sebou
.Moc se těším na další malé miminko ![]()
Určitě se ti porodem uleví a všechno ti půjde lépe. Mě tedy po porodu bylo fajn, ale teď se nějak dostavuje únava, na nic nemám energii a moje představa ideálně stráveného dne je v posteli pod peřinou. Do toho navíc byl manžel a obě děti nemocné, tak tedy naštěstí jen rýmička a kašlíček, ale zrovna u Májinky mě to dost děsí. Od té doby se mi pořád moc nezdá její dýchání, tak snad z toho nic nebude. Kdybych nechodila do kroužků, tak se snad ani nedokopu k žádné aktivitě, potřebuju pro Lukyho i pro sebe nějaké zpestření a našla jsem si takové kurzy, aby nám to časově vycházelo a v pohodě jsme to stíhali. Naštěstí je tady docela z čeho vybírat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Teda Marti, budu držet pěsti, ať tě to přepadne radši samo…abys nemusela na tu blbou vyvolavacku..úplně se mi teď udělalo zle, když si vzpomenu na oba moje porody..
Každopádně ti popreju hodně štěstí!
U nás jsme taky všichni nemocní. Valuš navíc tak strašně začala kašlat, že mám docela obavu, aby to neměla na průduškách..
Ivi, nic si z toho nedělej, moje představa o stráveném dnu he úplně stejná jako ra tvoje. Sním o tom od té doby, kdy se narodila Pája
před nedávnem sem si říkala, že už si snad nikdy neodpočinu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holčiny drahé..
Nějak se nedokážu dokopat sem vždycky něco napsat..
MartiF: Jestli to ještě stíhám, tak hlavně přeju hodně moc štěstí a bezproblémový porod!!!
Ani nám se nemoci nevyhnuli. Nejdřív malej asi 3 dny ležel v totálních horečkách přes 39,5°C - pak se teda rozjela rýma a horečky přestaly. No a samozřejmě pak jsem to chytla já. Nějak se z toho nemůžu vyhrabat, pořád mi škrábě vzadu na té krční sliznici. Není to bolest v krku, prostě jen takový nepříjemný pocit. Trvá to už skoro 14 dní a pořád stejný. Když jsem používala Bioparox, tak byl na 3 dny pokoj a pak se to hned vrátilo.. :/ nechci to s lékama moc přehánět, takže radši nic neberu.
Eliáš má ještě pořád rýmu, ale aspoň se za tu dobu naučil úplně luxusně smrkat..
![]()
Tak aspoň něco..
Jinak já jsem docela na nervy, jsem prostě nějakej labilní jedinec a všechno si to dělam sama.. ale nic nejde podle mých představ. Nejvíc mi trápí, že původní plán - bydlet do narození malé - je v háji. Prostě neustále se něco zdržuje, nechápu, že některý lidi nedokážou dělat svoji práci pořádně!!! Co může, to se po*ere a zdrží.. takže po narození malé nastane moje noční můra a to, že se budeme muset na nějakou dobu přestěhovat do baráku k Martinovo rodičům, protože prostě ve 2+1 se dvěma dětma a psem si to dost dobře nedokážeme představit!
Nejen tedy, že to je na vesnici, naprosto odříznutý od veškerý civilizace, ale neznam tam ani nohu, žádný děti, žádný kamarádky a ještě k tomu tchánovci.. ![]()
Prostě když neni zbytí, tak se nedá nic dělat. Smiřuju se s tim, ale kdykoliv si na to vzpomenu, udělá se mi špatně a dostanu se do totální deprese!!
Co se maličké týče, snad je holčička v pořádku, taky nemam moc času se řešit s tim našim rozumbradou. Je hlavičkou dolů, takže jestli se neotočí a nebudu mít problémy s jizvou, asi bych chtěla zkusit jít rodit přirozeně.
No a vyvolávání se mi nejspíš taky nevyhne, protože dnes mam potvrzenou cukrovku - opět, takže mě nenechají přenášet..
No, od nás asi vše.. budu ráda za nějaké novinky a fotečky ratolestí.. ![]()
My se byli včera fotit, tak pak dodám aktuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veroniqe jé,tak je to holčička? Moc gratuluju
a jak se bude jmenovat?
Brzy se uzdrav, mě takto škrábe v krku obvykle od podzimu do jara a docela dobře mi na to pomáhají pastilky Propolky (můžou se v pohodě i v těhotenství a při kojení). A v kolikátém už jsi týdnu? Držím palce, ať všechno probíhá bez problémů. A moooc ti to spuší ![]()
Naprosto chápu, jak jsi vykolejená z toho bydlení a musím tedy říct, že bych raději mačkala třeba rovnou v garsonce než s našima
. Tam mi to stačilo 14 dní, když jsme rekonstruovali byt. A jak máte teď řešený byt?
@MarFr taky jsem zvědavá, jak jste na tom a doufám, že je vše v pořádku ![]()
My jsme byli s Májinkou včera na rehabilitaci a v poradně, tak váží 6,7 kg, měří 63 cm. Je pořád hodně zahleněná od toho nachlazení, takže očkování zatím máme odložené a trochu se jim nezdálo, že málo zvedá nožičky a vytáčí moc špičky ven, takže trénujeme a už první den se to podle mě hodně zlepšilo. Je to moje šikulka
. Včera taky dostala první mrkvičku a Luky u toho dělal hysterické scény, že chce taky mrkvičku a že nechce jen zbytek, ale chce to celý. Do Májinky jsem horko těžko narvala jednu lžičku, kterou následně vyslintala zase ven a Luky tedy dostal co chtěl a s takovou chutí mrkev nikdy nejedl
.Takže budu oběma asi odteď vařit stejně.
Přikládám pár aktuálních fotek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
Veru, ty seš kočka, těhotenství ti fakt sluší! A co jméno, už máte vybraný nebo je to tajný?
Ivčo, ty Vaše dětičky jsou krásný. Je vidět, že se mají rádi.? To u nás máme zrovna žárlivé období. Musim Valuš hlídat, prottože dela Pajince naschvály a párkrát už ji i bouchla..
Jinak mame od pondelja zapal plic. Valunka na leve straně. Pája nález neměla, ale po tydnu se mi ren kasel u ni zdá horsi, tak si myslim, ze zz ho ma taky. Antibiotika dostaly obě, tak sem zvedava co nám rekne dr.dnes na kontrole. Mám strasnej strach, že nám řekne do špitálu. ACH jo. Tak nam drzte palce. Pak se ozvu.Jo a Marťa uz to musí mit urcite za sebou, nela termín 26.9., tak snad sou v pořádku a ona nemá jen čas napsat.?.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina28 to mě moc mrzí, držím všechny palce, ať to holky v pohodě ustojí a nemoci se vám už obloukem vyhýbají ![]()
Luky sice moc nežárlí, ale hlídat ho musím stejně, Májinku taky občas zničeho nic bouchne a pravidelně jí tahá za nohy po zemi a vezme to nejlíp ještě přes kostičky lega. Občas má takové zkraty, že najednou začne říkat, ať Májinku odnesu pryč, že tady a tady být nesmí a taky nemá Májinka nárok ani na lžičku mrkve, to se hned rozčiluje, že to chce on, zatím mu to tedy Májinka velmi ráda přenechá, ale zkoušíme teprve 2 den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Veroniqe , 15.6.16 22:32
- IvčaL , 8.6.16 16:15
- MarFr , 14.12.15 14:28
- Kattarina2 , 15.10.15 21:33
- Martina28 , 18.5.15 13:00
- Tojo , 28.2.15 22:22
- Petulinaxx , 28.1.15 08:06
- Ewik I , 22.1.15 14:29
- Pavlix , 13.10.14 22:13
- Ivanka1971 , 17.6.14 06:44
- Evka73 , 26.5.14 10:35
- lowlands , 21.5.14 21:30
- Lenka86 , 6.5.14 09:16
- slizone , 30.4.14 13:48
- Rakosnicek1983 , 6.3.14 19:39
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Agolutin před KET
- 3.5.26 20:02
- Anonymní
- 1
Co vám víc vyhovuje při práci a řízení...
- 3.5.26 19:57
- Hojuza
- 13
Zvládl to někdo bez AD?
- 3.5.26 20:03
- mado
- 6
Početí po samovolném potratu
- 3.5.26 18:40
- Anonymní
- 2
Množství akcí ve škole, kolik pořádá ta...
- 3.5.26 20:01
- kyslík
- 26
Špinění v 5+3TT
- 3.5.26 17:23
- Liskulaska
- 4
Zrušení termínu v PPP Olomouc, dostanu nový?
- 3.5.26 15:25
- lalaláček
- 1
Těhotenství, výtok v 24tt
- 3.5.26 16:01
- Neboj
- 3
IVP na střední škole - zkušenosti?
- 3.5.26 17:21
- chs.jasmin
- 3
Toxická feminita a její projevy
- 3.5.26 19:58
- _.Emilyyy
- 36
Nové příspěvky
Uz mě nepřitahuje partner - ztloustnutí
- 3.5.26 20:12
- stodvacetjedna
- 71
Snažení o miminko - měření bazální...
- 3.5.26 20:11
- Denise.H
- 33135
Slovní fotbálek
- 3.5.26 20:11
- Janča_6
- 378210
Množství akcí ve škole, kolik pořádá ta...
- 3.5.26 20:10
- Kousavysvetr
- 27
Co vám víc vyhovuje při práci a řízení...
- 3.5.26 20:07
- kyslík
- 16
Přijímačky na osmiletá gymnázia 2026
- 3.5.26 20:06
- Inge
- 867
Otázka na adminy
- 3.5.26 20:04
- ka2ka
- 2295
Doplatek alimentů - voják
- jkra
- 459
Zvládl to někdo bez AD?
- mado
- 6
Školka v létě zavřená, jak to řešíte vy?
- 3.5.26 20:02
- Margery
- 47