Mimi 2010

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, které mají narozené děti v roce 2010.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.6.11 10:38
lisacek píše:
Ahoj všem, Verčo já taky zatím nedávám bačkůrky, ale už o tom přemýšlím, malý má teď na nožičkách takové jakoby bačkůrky z HM, jsou to vlastně ponožky na kterých je zespodu všita kožená podrážka - jinak si taky všechno hned sundavá. Vím že to mají i pro holčičky, ale nejsem si jistá, jestli je to dobré pro chození :nevim: Vypadá trošku jako indián :mrgreen:Včera ses ptala na gastro, my tam chodíme kvůli potravinové alergii na bílkovinu kravského mléka. :-( Takže vás čeká asi delší zpověď u doktorky, bude se ptát na všechno možné, v našem případě si pak malého zvážila, prohmatala bříško a udělala náběry krve - musela nabrat hodně krve a nešlo to napoprvé :cert: - musela opakovat 2× - upozorňuju, že to bylo ve 4. měsíci malého a brala mu krev z hlavičky 8-o :cert: Málem jsem jí jednu vrazila, když mi zakázala malého uklidňovat, že prý potřebuje, aby se mu nalila hodně krev do hlavičky :pocitac: :pocitac: Takže já mám na tuto dámu :poblion: svůj názor - jinak pak jsme tam byli ještě 2× na kontrolu a příští měsíc máme jít znovu na náběry, tak snad už nebude chtít nabírat krev zase z hlavičky :zed: Jinak plno doporučení a chytrých :?: rad co mám vařit a dávat malému. Napsala nám Nutrilon Allergy Care na alergii bílkoviny kravského mléka - dávají to v lékárně jen na recept. Moc k této doktorce rádi nechodíme a doufáme, že se malý brzy zlepší :palec: Na UTZ jícnu nás poslala do nemocnice při podezření na reflux :poblion: - to bylo v pohodě a ten se potvrdil :-?

Děkuji moc,ted už aspon vím na co se mám připravit.Nikolce dělali taky utz jísnu,právě kuli refluxu,pak žaludku kuli tomu jak nechce jíst.No,jí už ultrazvukovaly :think: snad všechno.Včetně hlavičky,tam jsme byli 2× + 1 hned po poradu měli podezření na krvácení do mozku,což se na štěstí nepotvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
15.6.11 10:39

Ahojte holky,hlásím se po delší době,nějak nestíhám:-) dodělávají nam střechu,tak binec všude:-( malý má antibiotika,opět mu to sedlo na plíce a průdušky,má potvrzené astma :cry: Holky nevíte je nějaká sací hubice na vysavač na psí chlupy? Nerada bch dával pryč naši šarpejku,ale běžný vysava chlup dukladně nevysaje.když lína..... a malého to prý možná dráždí,když lozí po kolínkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.11 10:42

holky děkuji :-)
Gábinka nosila bačkůrky pořád,boty jsem jí kupovala vždy kvalitní a stejně musí nosit ortopedické vložky.Tak já se ted bojím abych u Nikolky něco nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
15.6.11 10:43
lisacek píše:
Ahoj všem, Verčo já taky zatím nedávám bačkůrky, ale už o tom přemýšlím, malý má teď na nožičkách takové jakoby bačkůrky z HM, jsou to vlastně ponožky na kterých je zespodu všita kožená podrážka - jinak si taky všechno hned sundavá. Vím že to mají i pro holčičky, ale nejsem si jistá, jestli je to dobré pro chození :nevim: Vypadá trošku jako indián :mrgreen:Včera ses ptala na gastro, my tam chodíme kvůli potravinové alergii na bílkovinu kravského mléka. :-( Takže vás čeká asi delší zpověď u doktorky, bude se ptát na všechno možné, v našem případě si pak malého zvážila, prohmatala bříško a udělala náběry krve - musela nabrat hodně krve a nešlo to napoprvé :cert: - musela opakovat 2× - upozorňuju, že to bylo ve 4. měsíci malého a brala mu krev z hlavičky 8-o :cert: Málem jsem jí jednu vrazila, když mi zakázala malého uklidňovat, že prý potřebuje, aby se mu nalila hodně krev do hlavičky :pocitac: :pocitac: Takže já mám na tuto dámu :poblion: svůj názor - jinak pak jsme tam byli ještě 2× na kontrolu a příští měsíc máme jít znovu na náběry, tak snad už nebude chtít nabírat krev zase z hlavičky :zed: Jinak plno doporučení a chytrých :?: rad co mám vařit a dávat malému. Napsala nám Nutrilon Allergy Care na alergii bílkoviny kravského mléka - dávají to v lékárně jen na recept. Moc k této doktorce rádi nechodíme a doufáme, že se malý brzy zlepší :palec: Na UTZ jícnu nás poslala do nemocnice při podezření na reflux :poblion: - to bylo v pohodě a ten se potvrdil :-?

Teda to jsem neslyšela brát krev z hlavičky, našemu Dájovi na odběru kvúli alergii brali normákně z ruky, měl taky alergii na kravské mléko a ještě na vajíčko a museli jsme omezit lepek.........Já byla přesně pred dvěma lety na operaci kvůli refluxu jícnu, a teda mám problémy s jídlem ještě dnes ale musím uznat že už mě žáha od té doby nepálila a nic se ze želudku nevrací, takže je to ok i podle gastroskopie, což jsem ráda........Lucinka hodně zvracela do 10 měsíce, tak si doktorka myslela že to bude reflux po mě ale ted se ji to ustálilo a snad to bude v pohodě ale nikam na vyšetření nás neposlali :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
15.6.11 10:48
VeronikaJanou píše:
lisacek píše:
Děkuji moc,ted už aspon vím na co se mám připravit.Nikolce dělali taky utz jísnu,právě kuli refluxu,pak žaludku kuli tomu jak nechce jíst.No,jí už ultrazvukovaly :think: snad všechno.Včetně hlavičky,tam jsme byli 2× + 1 hned po poradu měli podezření na krvácení do mozku,což se na štěstí nepotvrdilo.

Našemu malému dělali taky UTZ hlavičky hned po porodu, protože jsme neměli „tabulkové“ :zed: dítě a hned druhý den mu taky nabírali krev pro změnu z pěstičky :cert: na chromozómy - protože si jeden chytrý-mladý :pocitac: pan doktor myslel, jestli nemáme postižené dítko - všechno dopadlo dobře - ale já přišla díky necitlivému zacházení ze strany nemocnice o mlíčko :cry: :cry: - to je na dlouhé povídání - porod nebyl vůbec lehký a to, co následovalo po něm byla hrůza - díky bohu je malý zdravé a veselé dítko :srdce: :dance:
Tak se držte ať vám to dopadne dobře. :kytka:

Ještě jsem si vzpomněla na svou sousedku, ta má holčičku, teď má 11 měsíců a váží 7,5kg - nechce moc jíst, už měsíc krásně chodí jako čert, má strašně moc energie a je hodně malinká a hubeňoučká - dr. je taky posílala na gastro, sousedka tam ani nešla, prý jí stejně nic nezjistí a nechce malou stresovat. Dává jí už skoro všechno i lepek a malá prostě nepřibírá :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
15.6.11 10:51

Ahojda holky, tak malým děten se opravdu docela dost bere krev z hlavičky, mají ty cévy ještě hodně jemňounký.. určitě je nepříjemné to vidět, ale když je to nutnost…
mi ačkůrky nedáváme zatím, co má na noze sundá :-) dávám jen ponožtičky a ty strhne a pak si je ožužlává :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
15.6.11 10:51
sarynama píše:
lisacek píše:
Teda to jsem neslyšela brát krev z hlavičky, našemu Dájovi na odběru kvúli alergii brali normákně z ruky, měl taky alergii na kravské mléko a ještě na vajíčko a museli jsme omezit lepek.........Já byla přesně pred dvěma lety na operaci kvůli refluxu jícnu, a teda mám problémy s jídlem ještě dnes ale musím uznat že už mě žáha od té doby nepálila a nic se ze želudku nevrací, takže je to ok i podle gastroskopie, což jsem ráda........Lucinka hodně zvracela do 10 měsíce, tak si doktorka myslela že to bude reflux po mě ale ted se ji to ustálilo a snad to bude v pohodě ale nikam na vyšetření nás neposlali :nevim: :nevim: :nevim:

Tak to jsem si taky myslela, ale když jsem se ptala, jestli nemůže nabrat krev z ruky, tak mi ta „dáma“ odpověděla, ať nejsem drzá a nepletu se jim do jejich práce, že prý vědí nejlíp co dělají :zed: :zed:
Nejraději bych šla jinam, ale u nás není na výběr - je tu v kraji jen jedna doktorka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.11 10:58
lisacek píše:
VeronikaJanou píše:
lisacek píše:

Našemu malému dělali taky UTZ hlavičky hned po porodu, protože jsme neměli „tabulkové“ :zed: dítě a hned druhý den mu taky nabírali krev pro změnu z pěstičky :cert: na chromozómy - protože si jeden chytrý-mladý :pocitac: pan doktor myslel, jestli nemáme postižené dítko - všechno dopadlo dobře - ale já přišla díky necitlivému zacházení ze strany nemocnice o mlíčko :cry: :cry: - to je na dlouhé povídání - porod nebyl vůbec lehký a to, co následovalo po něm byla hrůza - díky bohu je malý zdravé a veselé dítko :srdce: :dance:

Ještě jsem si vzpomněla na svou sousedku, ta má holčičku, teď má 11 měsíců a váží 7,5kg - nechce moc jíst, už měsíc krásně chodí jako čert, má strašně moc energie a je hodně malinká a hubeňoučká - dr. je taky posílala na gastro, sousedka tam ani nešla, prý jí stejně nic nezjistí a nechce malou stresovat. Dává jí už skoro všechno i lepek a malá prostě nepřibírá :zed: :nevim:

Děkuji
tak to s tím porodem jsme na tom podobně,měla jsem ho dost těžký,malou jsem zahlédla jen koutkem oka,jak byla celá fialová.Hnedka jí odnesli.Měla jsem tam manžela tak ted šel s nimi aby si je pohlídal a věděl co sní dělají.Pak následovalo spoustu vyšetření,(to je fakt na dlouho)
Nikolka co ted byla nemocná tak zase zhubla má 6940g
Já si taky říkám jestli to není zbytečné,ale raději tam sní půjdu.Nerada bych něco zanedbala.Takhle budu mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
15.6.11 11:33
VeronikaJanou píše:
lisacek píše:
VeronikaJanou píše:
lisacek píše:

Ještě jsem si vzpomněla na svou sousedku, ta má holčičku, teď má 11 měsíců a váží 7,5kg - nechce moc jíst, už měsíc krásně chodí jako čert, má strašně moc energie a je hodně malinká a hubeňoučká - dr. je taky posílala na gastro, sousedka tam ani nešla, prý jí stejně nic nezjistí a nechce malou stresovat. Dává jí už skoro všechno i lepek a malá prostě nepřibírá :zed: :nevim:
Děkuji
tak to s tím porodem jsme na tom podobně,měla jsem ho dost těžký,malou jsem zahlédla jen koutkem oka,jak byla celá fialová.Hnedka jí odnesli.Měla jsem tam manžela tak ted šel s nimi aby si je pohlídal a věděl co sní dělají.Pak následovalo spoustu vyšetření,(to je fakt na dlouho)
Nikolka co ted byla nemocná tak zase zhubla má 6940g
Já si taky říkám jestli to není zbytečné,ale raději tam sní půjdu.Nerada bych něco zanedbala.Takhle budu mít jistotu.

Děláš dobře, jistota je jistota. Alespoň si člověk řekne, že pro to udělal vše a nebude mít pak výčitky svědomí, že něco zanedbal :-) Tak ať vám to hlavně dobře dopadne a ať je Nikolka v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
15.6.11 12:39

Ahojky holky,
s těma bačkůrkama to řešíme už delší dobu. Maruška taky nosila stále kvalitní kotníčkovou obuv a má nohy do „X“ a ploché nohy, v červenci jdeme k ortopedovi, co se zabývá dětmi, tak snad to bude nějak řešit, protože naše dr řekla, že do 5ti let se to neřeší, ale mně se to tedy moc nezdá a stejně, když koupíme po těžkém shánění kotníčkové boty, tak si myslím, že to nevyřeší.
A u Kuby už taky chci koupit bačkůrky, ale já se řídím tím, že pokud ještě leze, stoupá sí, obchází nábytek, tak nemusí, ale pokud už chodí a stojí více času než leze, tak ano. Jen v písku, v trábě má být bosky, na tvrdé podlaze ne, leda že byste měli koberce s dlouhým chlupem. To je můj názor, snad je dobrý, ale taky ty názory doktorů by se měli shodovat, jeden řekne to a druhý zase to a my si máme vybrat, ale jak, když tomu nerozumíme. :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.11 12:44
barah píše:
Ahojky holky,
s těma bačkůrkama to řešíme už delší dobu. Maruška taky nosila stále kvalitní kotníčkovou obuv a má nohy do „X“ a ploché nohy, v červenci jdeme k ortopedovi, co se zabývá dětmi, tak snad to bude nějak řešit, protože naše dr řekla, že do 5ti let se to neřeší, ale mně se to tedy moc nezdá a stejně, když koupíme po těžkém shánění kotníčkové boty, tak si myslím, že to nevyřeší.
A u Kuby už taky chci koupit bačkůrky, ale já se řídím tím, že pokud ještě leze, stoupá sí, obchází nábytek, tak nemusí, ale pokud už chodí a stojí více času než leze, tak ano. Jen v písku, v trábě má být bosky, na tvrdé podlaze ne, leda že byste měli koberce s dlouhým chlupem. To je můj názor, snad je dobrý, ale taky ty názory doktorů by se měli shodovat, jeden řekne to a druhý zase to a my si máme vybrat, ale jak, když tomu nerozumíme. :nevim: :cert:

jj přesně tak…jeden řekne holinky a druhej hodinky…a vyber si,ale jak když tomu nerozumíme.no do té trávy bych ji asi nějaké botky dávala,přeci jen kvůli klíšťatům a tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.6.11 12:48

Ahoj holky,
tak to gastro teda fakt nezávidím 8-o Musí to být hrozné, ale já plně věřím doktorům, ono nic jiného nezbývá. :think:
Jinak add. bačkůrky - my dáváme sandálky místo bačkůrek nebo bačkůrky co mají tvarováno proti ploché noze - můj tchán a švagr trpí na to jak koně, mají dělané vložky přesně na mírů a ještě tchán má nějakou kost, co leze jinam či co :nevim: No a moje mamka má hodně Xové nohy a vojtík je zdědil, takže musí nosit kotníkové i teď ve třech letech, protože mu kotníky ujíždějí dovnitř. Vendulka má botičky nadoma pro jistotu. I Vojta měl a stejně máme problémy, ale díky botám je to lepší než to mohlo být. Kdybychom v rodině neměli tyto problémy, bačkůrky na doma taky neřeším. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.11 13:42

sotva jsem vylezli ven tak se zatáhlo a začalo poprchávat :-?
no právě to mě štve,že si v tom doktoři neumí udělat pořádek a shodnout se. :cert:
Já jsem tady ted našla diskusi ohledně bačkůrek a všeobecně o kvalitních botkách a dost často tam holky píší,že botičky s klenbou nemusí být do dvou let že prý místo té klenby mají tukové polštářky :nevim: :nevim:
A někde jsem četla rozhovor s fyzioterapeutkou a ta psala že je lepší ze začátku když jsou děti bez botiček. :nevim: Škoda že jdu s Gábinkou na ortopedii až v listopadu jinak bych se na to zeptala…
I kdyby bylo lepší aby děti ty bačkůrky měli,tak jak je přesvědčit aby si je nesundavali :zed:
Nikolka je tvrdohlavá a umíněná a donutit jí někdy k tomu co chci já a né ona je docela na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
15.6.11 13:52

Ahojky holky,tak když se vrátím k těm nezodpovědným matkám, tak já taky budu muset Daníka nechávat samotného doma večer, když budu muset venčit Nefi, když bude manžel na té operaci a já budu sama doma…Máme chůvy, tak budu chodit s chůvou, ale prostě musím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
15.6.11 13:53

Já se na bačkůrky pro Kubu zeptám zítra dr a pak i na té ortopedii, tak napíšu, co říkají tady u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny