Mimi 2010

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, které mají narozené děti v roce 2010.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

• Fotoalbum (192)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.10.11 14:59

Ahojky :mavam:
tedy to je zima.Já dala ráno Nikolce slabší rukavičky,měla úplně ledové ručičky.
To Nikča u očkování vždycky řve jak tur,hold to musí vydržet.
Já už pomalu pokukuji po nějakém zimním fusaku.Ted mám od emitexu ale je malý.Potřebuji bud nějaký dlouhý nebo s tou odepínací spodní částí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
10.10.11 17:43

Tak my jsme na zimu už jakš takš připravení. Fusak jsem koupila ten od emitexu 3 v 1 na s bazaru za 750Kč a je ještě v záruce, takže super.
Taky jsem už dětem dala rukavice.
A dnes mě tedy Maruška vyšokovala, samozřejmě si za to můžu sama, protože jí skoro „vyslýchám“, co dělá ve školce a tak a ona, že si hraje na učitelku a poroučí dětem a tak jsem se ptala dál, jestli si s ní někdo chce hrát a ona že ne, že jen Vojta. Já nevím, jestli kecá nebo ne, protože teď má období, že si fakt vymášlí a teď tak přemýšlím, o kom ta učitelka řekla, že je divoká? O Sáře nebo Marušce? :nevim: Zítra se musím zeptat, ale snad ani spát z toho nebudu. :-? Ona sice nechápe ještě pojem kamarádství, takže jednou je to Klára, podruhé Vojta a další den Adélka, ale nechci, aby Maruška byla ten diktátor, koterého nikdo nemá rád. A je pravda, že co pro ní jdu, tak si hraje sama. Sice si tam hrajou sami skoro všichni, ale teď jak o tom přemýšlím… :-? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
10.10.11 20:56

Baru nedělej si z toho hlavu, každý dítě chce někdy být na tý vedoucí pozici, musí to zkusit ona potom pozná že když si s ní nikdo nebude chtít hrát protože by jim poroučela tak toho nechá, mám kamarádku ve školce a tuto jsme řešili když Davídek nastoupil do školky, byl zvyklej že byl dlouho sám, jsou od sebe s Lucinkou 5 let, takže doma bylo všechno jeho a když někdo přišel tak bylo slyšet z pokoje jak říká to je moje a musíš se zeptat atd.....Říkali jsme mu že nemuže dětem poroučet a diktovat co mužou ale poznal to a pochopil až ve školce...........

Ale Maruška si chce hrát jen na učitelku, třeba by mohla dětem navrhnout jinou hru, a možná by si i hráli všichni dohromady, ale zítra písni co ti řekla učitelka, třeba je to úplně jinak aty si z toho zbytečně děláš starosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
10.10.11 23:29

baru -pevný nervíky .-)

my už jsme na zimu vybavení asi 3týdny :-) Fusak od emitexu máme z loňska,koupila jsem ho na bazárku za 250 :-) :-) Ale nevím, nevím, jestli do něj Daníka letos dostanu :-DDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
11.10.11 09:15

Ahojky holky! :mavam:
Tak dnes cesta do školky s ukrutným pláčem, v šatně brečela, ve třídě též.
Ale ona se tam tak těšila a teď tohle. :cry: sarynama, máš pravdu, moc to řeším, asi víc jak ona. Včera mi přišlo, že si ze mě už dělá prču, jak pořád obracela. Nejdřív, že si s nikým nehraje, pak že jo, že to tam je v pohodě a má tam všechny ráda. Ona ještě moc nechápe pojem kamarádství, takže u ní je kamarád ten, kdo si s ní v tu chvíli hraje, tak v tom mám asi proto i zmatek.
Ráno jsem se zeptat nemohla, protože plakala, tak si jí učitelka hned vzala na pomazlení, tak se zeptám odpoledne té ředitelky, jen doufám, že něco bude vědět, protože když jsem se jí ptala, jak tam jí a pije, tak ani nevěděla.
Zítra jdeme pro ty léky k homeopatce. Tak snad jí to „vyléčí“ vše, nejen tu častou nemocnost. Doufám v to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.11 09:30

Ahojky holky.....

to je ale zima......už aby bylo zase teplo,nebaví mě malou pořád oblékat a svlékat.

Jinak Markétka včera po té injekci,spala od 12 do 14 a pak šla až večer v 21 hodin a za celou noc se mi vzbudila jen 2krát,tak jsem zvědavá jak to bud dneska.

A co budete vařit??Mě nějak docházej nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.11 15:39

Zdravím
dnes je sice u nás celkem teploučko ale pěkně to tu fouká.
Nikolka už je bez teplot,ale ten kašel má pořád,hrozně to v ní chrčí. :cert:
Gábinka měla taky jeden čas to velící chování,ale zkoušela to vždycky jen na ty menší,ty jí totiž většinou poslouchali. :-)
Začala jsem dávat Gábince pár drobných do školy,mají tam malý stánek kde si mohou něco koupit.Včera jí dam cca 20,– dnes přijde ze školy a povídá mi ,,maminko já si koupila za 5,– tyčinky ale penízky žádné nemám,můžeš mi nějaké dát"
Jsem se zarazila kam přišel ten zbytek,tak se jí ptám kde jsou,a ona na to že někteří děti penízky neměli tak že jim je dala.
Myslela jsem že mě trefí :roll: ona rozdává peníze :roll: vím že to myslela dobře,chtěla se rozdělit a nemá pojem o hodnotě peněz.
tak jsem jí to vysvětlila že to nemůže.Ale ted nevím jestli by nebylo lepší jí zatím žádné nedávat :nevim:
nejde mi ani tak o těch pár drobných co rozdala,jako o to že se to nemá.
Většina dětí ví k čemu jsou dobré peníze a já se trochu bojím toho aby pak nechodili za Gábinkou aby jim nějaké dala,když už to jednou udělala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
11.10.11 16:03

Holky, takže naše Maruška si všechno vymyslela. Učitelka říkala, že s ní žádný problém není, že si někdy hraje sama a někdy s dětma. Jen že těžce snáší, když paní učitelka někam odběhne a je hlídá někdo jiný, tak už prý natahuje. Ale že ona tam nebyla ani na to seznamování o prázdninách, takže je v nevýhodě, takže se teprve seznamuje, ale s kontaktem s dětmi problém nemá. :dance: :dance: :dance: Příští týden jednou do zoo, jsem zvědavá, co za zvářata uvidí, když je takhle hnusně. :think:
Veru, tak jí to zkus dávat přesně, jdi se kouknout, co tam prodávají a za kolik a vždy jí řekni, na co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.11 16:08
VeronikaJanou píše:
Zdravím
dnes je sice u nás celkem teploučko ale pěkně to tu fouká.
Nikolka už je bez teplot,ale ten kašel má pořád,hrozně to v ní chrčí. :cert:
Gábinka měla taky jeden čas to velící chování,ale zkoušela to vždycky jen na ty menší,ty jí totiž většinou poslouchali. :-)
Začala jsem dávat Gábince pár drobných do školy,mají tam malý stánek kde si mohou něco koupit.Včera jí dam cca 20,– dnes přijde ze školy a povídá mi ,,maminko já si koupila za 5,– tyčinky ale penízky žádné nemám,můžeš mi nějaké dát"
Jsem se zarazila kam přišel ten zbytek,tak se jí ptám kde jsou,a ona na to že někteří děti penízky neměli tak že jim je dala.
Myslela jsem že mě trefí :roll: ona rozdává peníze :roll: vím že to myslela dobře,chtěla se rozdělit a nemá pojem o hodnotě peněz.
tak jsem jí to vysvětlila že to nemůže.Ale ted nevím jestli by nebylo lepší jí zatím žádné nedávat :nevim:
nejde mi ani tak o těch pár drobných co rozdala,jako o to že se to nemá.
Většina dětí ví k čemu jsou dobré peníze a já se trochu bojím toho aby pak nechodili za Gábinkou aby jim nějaké dala,když už to jednou udělala. :think:

ahojky no tak toho bych se taky bála,aby to pak nedopadlo tak,že si ty děti na to zvyknou a budou za ni chodit pořád a budou chtít víc a víc.....a ona chudinka pak nebude mít vůbec nic.Je sice hezké že se umí podělit,ale zrovna penízky by si měla nechávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
11.10.11 18:35

VERU no to je dobrý teda, ona to hold nechápe, náš Davídek zase chtel v krámu nakupovat pro kamarády, nebo když si hraje před bytovkou tak vždycky všechny přivede že mají zízen a hlad :oops: :roll: no hrůza…zatím bych jí asi taky davala přesně, to mi to máme jednodušší, u nás žádný stánek nebo automaty nemají, dělají jim tam svačiny a potom chodí na oběd a do družiny mu dám vždy nákou sladkost ( tatranku, kroasant, bebe…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.10.11 11:31

Ahojky holky :-)
nestíhám .-) Pořád něco šiju, pustila jsem se do teplákovky a už mám tepláky i mikču - z tý jsem nadšená, jen mi došla lemovka.. Rodičák nikde-prý do konce měsíce dorazí, jsem z toho na prášky!!! měl přijít 7 , ale změna systému, tak prostě neví, kdy platby odejdou,paráda ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.11 11:51
Kristyna+Daník píše:
Ahojky holky :-)
nestíhám .-) Pořád něco šiju, pustila jsem se do teplákovky a už mám tepláky i mikču - z tý jsem nadšená, jen mi došla lemovka.. Rodičák nikde-prý do konce měsíce dorazí, jsem z toho na prášky!!! měl přijít 7 , ale změna systému, tak prostě neví, kdy platby odejdou,paráda ne???

Ahojky,no taky mě ten rodičák pěkně štve…a v lednu to prý má být zase a to dokonce může stát že nám nepřijde vůbec až potom v únoru zběžně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.10.11 12:11

no to mám z nich rtadost, u nás je to podstatná část rodinného rozpočtu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
12.10.11 13:26

Vojta ve školce včera OK, dneska mi volali v 10 hodin, že pláče :cry: , ať si přijedu. Vojtík v tramvaji tvrdil, že do školky chce chodit, že se mu tam líbí, :nevim: jen dneska se mu nelíbilo. Prý začal plakat až po nějaký hře (asi pak šli malovat či co ) :nevim: Učitelky se se mnou zase nebavily :zed: zítra máme schůzku ve 13 hodin. Prší tu a jen co jsem dorazila ze školky ráno domů, přelítla jsem net , dala Vendě sváču, už jsme valily zpátky :pocitac: Měli jsme jet odpoledne k manželovi do práce, jede nám tramvaj přímo od školky, tak jsme na otočku doma :cert: , ale manžel volal, že se snad utrhne dřív, přijede a já pojedu bez dětí. :think: Musím udělat kroniku v práci a ještě něco a už jsem to slíbila :-( Když si něco naplánuju, je to v prdeli :twisted: Zítra veze Vojtu manžel, já jdu na očkování s Vendou, pak jedeme do školky i s tchýní, si vezme děti a pojede s nima domů a já s manželem jdeme pod Gilotinu. Uvidíme, jestli nám ho ve školce nechají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
12.10.11 16:36

Veru, ale když ve školce pláčou, tak by to měly zvládnout ty učitelky. Maruška včera špa do školky s pláčem, plakala i ve třdě a učitelka si jí vzala a já šla pryč. Já být vámi, uvažuju o jiné školce. :nevim:
Kristýna je učitelka ve školce, tak ať ti napíše, jak to dělají u nich. Ale u nís, když dítě pláče, tak se učitelky postarají. Dokonce holčička plakala, tatínek se s ní pořád loučil a říkal, že přijde brzy a tak a učitelka řekla, že tohle tatínku už ne, vyšoupla ho ze dveří a vzala si holčičku na starosti sama. Ty učitelky jsou jejich skoro druhé mámi, tak si musí s těma dětma udělat nějaký vztah, ne volat rodičům, kdykoli se rozbřečí. :nevim: To je tedy můj názor a vůbec vám nezávidím ten přístup učitelek. Tak ať to zítra dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny