Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
potřebuji poradit, jak postupovat. Prodávala jsem kozačky, v popisu jsem měla nsad všechny možné i nemožné míry, materiál, barvu, tak jsem předpokládala, že mi zájemkyně odpoví, jen že chtějí podklady k platbě. No spletla jsem, paní měla tisíc dašlích dotazů. mejlovala jsem si s ní snad 4 dny, než se rozhodla, že si je vezme. Už to mě mělo varovat, že to nebude jen tak. Psala, že boty této značky si v obchodě zkoušela, tudíž jsem předpokládala, že o velikosti má jasno. I jsem měřila stélku jenže v kozačkách, které mají zip jen jakoby uprostřed boty se to měří špatně a měřila jsem je i zvenku a naměřené délka odpovídala. Paní jsem boty poslala, ona mi pak psala, že jsou jí velké, že se to měří krásně, no prostě mi připadlo, že hledá cestu, abych jí vrátila peníze. Tak jsem psala, že jsem to měřila a že se to měřilo špatně. Pak mi ještě jednou napsala, proč jsem boty neprodala dalšímu zájemci. No jednoduše, protože jsem čekala na odpověď od ní a ta další paní na boty chvátala na našla si jiné.
Včera jsem od ní dostala další email, že se jí nelíbí moje chování, že mi npíše negativní hodnocení a udá mě adminům MMB
.
Chtěla bych vědět, jak byste to řešily vy. Mám prostě pocit, že hledá výmluvy. Nechci se nechat vydírat, když si já koupím něco, co mi není, zase to prodám dál, sice jsem naštvaná, ale je to moje riziko a tak to beru..
Přeposlala bych adminovi celou vaši mejlovou konverzaci, ať si udělá obrázek. A požádala o smáznutí negativního komentáře. Třeba to vyjde. Těchto vysírek je tam prostě dost - jinak to nemá jak kdo vyřešit, protože je to slovo proti slovu.
Napsala bych případně adminům to, co píšeš tady a k negativnímu hodnocení bych dala patřičný komentář, jak to bylo. Co dokáže někdy jeden nespokojený (neprávem) zákazník to se často nestačím divit ![]()
Jsem téhož názoru, že kupování po bazárkách má svá rizika a s tím počítám, myslím, že jsi paní poskytla všechny informace a nemusiš mít výčitky.Pokud si nebyla jistá, měla jít o obchodu.Holt riziko podnikání.. ![]()
Rozhodně řešit přes adminy, máš ještě inzerát jak si ho měla? POslat odkaz, že to tam změřené a popsané bylo + poslat konverzaci.
Negaci dala záměrně, to je jasné…
Negativní hodnocení mi ještě nedala, ale počítám, že ho dneska napíše
. Adminům se taky chystám napsat, štve mě, že jsou jedinci, co nákup na internetu berou jakou nerizikový podnik. Navíc to fakt nechápu, ona má nohu ještě o 1cm delší než já a já s velikostí něměla až tak problém ajko spíš s tím, že mi byly těsné přes lýtka. Proto si myslím, že je v tom něco jiného ![]()
Děkuji za rady, nějak to pořeším ![]()
Mám za sebou něco podobného..
paní také všemi možnými výmluvami chtěla zpět peníze, tak jsem jí prostě napsala, že s tímto bohužel musí počítat a že v podmínkách prodeje mám jasně napsáno, že vše popisuju a měřím podle nejlepšího svědomí a vědomí a proto peníze následně nevracím. A byl klid.
Držím palce..vím jak jedna takováhle nána umí otrávit
![]()
Tak koukám, že nejsem sama
. Četla jsem podmínky MMB a nikde jsem tam nenašla, že by mi mohli třeba zablokovat účet, nepodvádím, nikomu nic nedlužím, tak tímhle by se snad admini neměli ani zabývat,ne
?
Ach jo, tohle se táhne už 16 dní, od té doby, co mi odpověděla na nabídku ![]()
I já měla podobnou paní, co furt vymýšlela..Prodala jsem kombinézu skoro novou, minimálně nošenou, bez jediné vady a ona pak psala, že se jí nelíbí, že je obnošená, prostě výmyslo. Přistoupila jsem na vrácení peněz, až pošle zboží zpět. Když jsem pak prodala kombinézu znovu jiné paní, div mi nelíbala ruce za krásné zboží. Takže někomu se holt nezavděčíš. Dala jsem si strikní pravidla do podmínek prodeje a tím to už řešit příště nebudu. Alke je fakt, že už díky předešlým mailům s tou paní se ta její nespokojenost dala čekat.
Já jsem prodávala mikinu od nextu po synovi mělajsem tam rozměry paní jí koipila a pak chtěla vrátit peníze,že to je miminu malý taky jsem jí peníze nevrátila neřeknu,kdybych tam neměla rozměry,ale já je tam měla.A pokud chtěla i jiné rozměry měla napsat,ne?Taky mi dala negativ a já jsem to řešila s adminem a negativ mi smazali.
a včem je problém aby ti boty poslala zpetna své náklady a ty jí vrátila peníze??? přeci je nebude prodávat ona dál?? snad je tona domluvě ne??
Já vím, mělo mě to napadnout, byla jsem i naštvaná, že ta druhá paní by si je vzala a mohla jsem mít po problémech.
Jsem zvědavá, jak to dopadne, navíc mě irituje, že píše s vykřičníky
. To pro mě znamená, že na mě křičí
a to já nemám ráda ![]()
Petro, ona by to jistě na své náklady zpět neposílala, musela bych to platit já. Navíc to snad nedělá nikdo, aby vrátil peníze za zboží jen proto, že dotyčnému se nelíbí. Navíc kozačky jsou téměř nové, já je měla fakt jednou, takže si myslím, že je snadno prodá.. Já mám teď na prodej také 2 věci, které jsem koupila a nejsou mi, prostě riziko podnikání.
no jo alenež se dohadovat, tak bud si to zaplatí a pošle a dostane peníze a nebo at si je nechá, a ty je mužeš prodat jinam a nekdo bude spokojený,třeba jí nemusí sedet, třeba máširší nárt nebo užší, a třeba taky nemá penez na zbyd…kdyby mela koupí si je v kráme, …to je muj názor, to že je to na dohodě, .
Bud bych pani napsala, at ti posle kozacky zpet a teprve potom ji vratis penize, samozrejme odectes oboje postovne a nebo ji napsala, ze jsi vse uvedla takze bohuzel a ze napises take adminum na MMB, protoze uz se ti jeji chovani prestava libit. Opravdu bych napsala, kdyztak poslal konverzaci, poslala inzerat(i pokud jsi ho vymazala tak tam jeste mesic je, takze neboj) a treba i fotky.
Takovy nekteri lide jsou, to poznas hned na zacatku, ze spekuluji a snazi se pak zbozi vratit.
Taky jsem takhle mela pred Vanoci zkusenost, ale pani jsem proste penize nevratila. Byl to kocarek, konverzace pred koupi trvala asi tyden a pak proste hned bylo videt, ze se ho snazi vsemozne vratit.
Mmch tys neprodala zbozi nove, takze pokud pani chtela boty, ktere ji super sednou, tak si je mela koupit nove v obchode. ![]()