Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, dnes som sa dostala k informacii o silikonovych naplastiach na rany… nemate niektora skusenost, fakt to pomaha…? Uvazujem nad tym pre ranu po cisarskom reze… nejak sa mi ju nedari zahojit…
Dnes byla o nich zmínka v Sama doma. Zkus si vyhledat dnešní díl v archívu a tam se dozvíš víc.
pouzivala jsem na jizvu po cisari, mela jsem to 4 mesice, dokud to bylo nalepene, jizva vypadala super, jakmile jem to sundala,tak do ruheho dne keloid
jizvíková píše:
pouzivala jsem na jizvu po cisari, mela jsem to 4 mesice, dokud to bylo nalepene, jizva vypadala super, jakmile jem to sundala,tak do ruheho dne keloid
huuusty, teda chudaku - tak to abys mela jeste jedno a po nem uz si tu napslat nechala nafurt, co?
Pudloslava píše:jizvíková píše:huuusty, teda chudaku - tak to abys mela jeste jedno a po nem uz si tu napslat nechala nafurt, co?
no ja mela keloid i po prvnim porodu, pri druhem mi ten stary keloid vyrizli, ze to zasiji jinak a zze to bude lepsi, o jizvu sjem se starala a stejne je to na nic. proste me se neumi jizvy hojit
… smiem sa spytat ako keloid vypada? nikdy som sa s tym nestretla…
no misto jemne neviditelne cary-jizvy, mam rudou caru vylezlou nad povrch kuze, proste takovou hnusnou zizalu
taky ju mam cervenu, 5 mes po porode… je to normalne, ci?? neviem si s tym rady, holky co na to ![]()
5 mesicu po porode to normalni je, bledne dlouho, jde o to, jestli vyleze nad ostatni kuzi
jizvíková píše:Pudloslava píše:no ja mela keloid i po prvnim porodu, pri druhem mi ten stary keloid vyrizli, ze to zasiji jinak a zze to bude lepsi, o jizvu sjem se starala a stejne je to na nic. proste me se neumi jizvy hojitjizvíková píše:huuusty, teda chudaku - tak to abys mela jeste jedno a po nem uz si tu napslat nechala nafurt, co?
Mám to úplně stejně
Ať se starám o jizvy jak chci, stejně je z toho keloid a to mi i na plastice na to dali mastičku s kortikoidy, paní doktorka mi dělá víc stehů, atd. Ale stejně se vždycky udělá velká vystouplá jizva. Stačí i malá jizvička, třeba říznutí na prstě..na to mi radili Hemagel..ale nic, je z toho hodně vystouplý keloid ![]()
holky, mne to taky vlastne vystouplo, ked som sa na to pozrela…, ale to co vystouplo je teda svetlejsie ako tov okoli??
Hemagel je dobry??
jayjay píše:
holky, mne to taky vlastne vystouplo, ked som sa na to pozrela…, ale to co vystouplo je teda svetlejsie ako tov okoli??Hemagel je dobry??
No ten hemagel mi poradili na čerstvé rány,nevím, jak na ty šité. Pak mi pomohlo už úplně zahojené jizvy masírovat obyčejným sádlem. Ale nic nezabralo úplně. Prý má k tomu někdo dispozice.
Taky jsem byla na laseru,ale tam mi nějak nepřišlo, že by se to zlepšilo, možná je tahle jizva, co jsem zkoušela chodit na laser světlejší.
Ahoj holky, mohu se zeptat na cerstve zkusenosti s prostredky na hojeni jizev?
Rehabilitacni sestra v porodnici zminila naplaste na jizvy, ale vubec nevim:
Take k promazavani a masazi: za jak dlouho po CS zacit? Jak casto?
Predem dekuji moc za vsechny rady, jsem 14 dni po CS.
@afghani dekuji, prave googlim a patram a proto jsem se musela zeptat primo tady ![]()
K lekari mi rekli az po sestinedeli, ale jizva me casto pali, tak jsem myslela, ze by tomu slo ulevit uz driv a take treba bude vypadat lip, kdyz se s prevenci zacne co nejdriv.
@afghani dekuji. Tudiz vidim, ze googlit, jak jsi radila puvodne, je stejne zbytecne, kdyz musi poradit lekar. Jinak jizva je 15 dni stara
Ve zdr. potrebach jizvu ukazovat nebudu ![]()
A poradis, jak je to s holenim pod to kryti? Bude nutne holit nebo ten hydrogel se odlepuje celkem setrne? Holim se bezne, ale neumim si to predstavit kolem cerstve jizvy ani po sestinedeli ![]()