Silikonové náplasti - znáte?

941
19.1.12 19:47

Silikonove naplaste - znate?

Ahoj holky, dnes som sa dostala k informacii o silikonovych naplastiach na rany… nemate niektora skusenost, fakt to pomaha…? Uvazujem nad tym pre ranu po cisarskom reze… nejak sa mi ju nedari zahojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1649
19.1.12 19:51

Dnes byla o nich zmínka v Sama doma. Zkus si vyhledat dnešní díl v archívu a tam se dozvíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.1.12 19:54

pouzivala jsem na jizvu po cisari, mela jsem to 4 mesice, dokud to bylo nalepene, jizva vypadala super, jakmile jem to sundala,tak do ruheho dne keloid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.1.12 20:39
jizvíková píše:
pouzivala jsem na jizvu po cisari, mela jsem to 4 mesice, dokud to bylo nalepene, jizva vypadala super, jakmile jem to sundala,tak do ruheho dne keloid

huuusty, teda chudaku - tak to abys mela jeste jedno a po nem uz si tu napslat nechala nafurt, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.1.12 20:56
Pudloslava píše:
jizvíková píše:
pouzivala jsem na jizvu po cisari, mela jsem to 4 mesice, dokud to bylo nalepene, jizva vypadala super, jakmile jem to sundala,tak do ruheho dne keloid
huuusty, teda chudaku - tak to abys mela jeste jedno a po nem uz si tu napslat nechala nafurt, co?

no ja mela keloid i po prvnim porodu, pri druhem mi ten stary keloid vyrizli, ze to zasiji jinak a zze to bude lepsi, o jizvu sjem se starala a stejne je to na nic. proste me se neumi jizvy hojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
20.1.12 09:29

… smiem sa spytat ako keloid vypada? nikdy som sa s tym nestretla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
26.1.12 22:54

no misto jemne neviditelne cary-jizvy, mam rudou caru vylezlou nad povrch kuze, proste takovou hnusnou zizalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
27.1.12 10:12

taky ju mam cervenu, 5 mes po porode… je to normalne, ci?? neviem si s tym rady, holky co na to :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
27.1.12 14:21

5 mesicu po porode to normalni je, bledne dlouho, jde o to, jestli vyleze nad ostatni kuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
2.2.12 14:22
jizvíková píše:
Pudloslava píše:
jizvíková píše:
huuusty, teda chudaku - tak to abys mela jeste jedno a po nem uz si tu napslat nechala nafurt, co?
no ja mela keloid i po prvnim porodu, pri druhem mi ten stary keloid vyrizli, ze to zasiji jinak a zze to bude lepsi, o jizvu sjem se starala a stejne je to na nic. proste me se neumi jizvy hojit

Mám to úplně stejně :? Ať se starám o jizvy jak chci, stejně je z toho keloid a to mi i na plastice na to dali mastičku s kortikoidy, paní doktorka mi dělá víc stehů, atd. Ale stejně se vždycky udělá velká vystouplá jizva. Stačí i malá jizvička, třeba říznutí na prstě..na to mi radili Hemagel..ale nic, je z toho hodně vystouplý keloid :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.2.12 12:31

holky, mne to taky vlastne vystouplo, ked som sa na to pozrela…, ale to co vystouplo je teda svetlejsie ako tov okoli??

Hemagel je dobry??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
3.2.12 12:57
jayjay píše:
holky, mne to taky vlastne vystouplo, ked som sa na to pozrela…, ale to co vystouplo je teda svetlejsie ako tov okoli??Hemagel je dobry??

No ten hemagel mi poradili na čerstvé rány,nevím, jak na ty šité. Pak mi pomohlo už úplně zahojené jizvy masírovat obyčejným sádlem. Ale nic nezabralo úplně. Prý má k tomu někdo dispozice.
Taky jsem byla na laseru,ale tam mi nějak nepřišlo, že by se to zlepšilo, možná je tahle jizva, co jsem zkoušela chodit na laser světlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
28.11.14 12:07

Ahoj holky, mohu se zeptat na cerstve zkusenosti s prostredky na hojeni jizev?
Rehabilitacni sestra v porodnici zminila naplaste na jizvy, ale vubec nevim:

• jake presne naplaste?
  • jak dlouho po CS lze zacit lepit?
  • na jak dlouho?
  • je treba se pod tim oholit? (neumim si to predstavit pod cerstvou jizvou)
  • a dalsi prakticke rady, co me nenapadaji…

Take k promazavani a masazi: za jak dlouho po CS zacit? Jak casto?
Predem dekuji moc za vsechny rady, jsem 14 dni po CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
28.11.14 13:19

@afghani dekuji, prave googlim a patram a proto jsem se musela zeptat primo tady :-)
K lekari mi rekli az po sestinedeli, ale jizva me casto pali, tak jsem myslela, ze by tomu slo ulevit uz driv a take treba bude vypadat lip, kdyz se s prevenci zacne co nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
29.11.14 14:12

@afghani dekuji. Tudiz vidim, ze googlit, jak jsi radila puvodne, je stejne zbytecne, kdyz musi poradit lekar. Jinak jizva je 15 dni stara ;) Ve zdr. potrebach jizvu ukazovat nebudu :-)
A poradis, jak je to s holenim pod to kryti? Bude nutne holit nebo ten hydrogel se odlepuje celkem setrne? Holim se bezne, ale neumim si to predstavit kolem cerstve jizvy ani po sestinedeli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák