Miminko a čokoláda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neboj se nic se maličké nestane, kousek čokolády ještě nikoho nezabil
. Osobně znám lidi co dali 8 měs. dítěti guláš a teď mají doma skoro 25 šikovného, chlapa, jak horu
Kousek mlsky malé neublíží. Jinak pro děti existují sušenky Safari a pod. je jich víc druhů myslím, že je to od 6 měs. tak jí když tak kup to, když si budeš jistější, kousek sušenky občas jí určitě neublíží
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dají se koupit v lékárně, když někdo pindal do roku, že jí nic nedovolím, tak dostala pár tady těch dětských sušenek. Od roku mi jedla malá vše co mi a je to v pohodě, jen se míň kořenilo a solilo. A bábovku jí taky babina dala, když měla asi 8 měs. jak jí šmakovala. Do dneska ji má ráda s kakaem na snídani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo,tak tyhle věci mě taky rozčilují,náš prcek má občas u tchýně povolenou malinkou Kinder čokoládu,ale opravdu občas,jenže tchýně mu jí dává suveréně pokaždý když přijedeme…
už jsem jí to jednou i řekla,že pak už nechce svačit,když se cpe čokoládou…tak se omluvila,že to nevěděla.
A dneska????Malej odešel do kuchyně za ní a já zatím vyndala ovoce a jogurt,že až přijde,tak se nasvačí.No a co myslíte že držel v ruce když přišel za mnou?No čokoládu!!!
Už nevím jak jí to mám vysvětlit,že prostě se nebude cpát pořád čokoládou a nebo jí pošlu už do pr.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačka píše:
Jo,tak tyhle věci mě taky rozčilují,náš prcek má občas u tchýně povolenou malinkou Kinder čokoládu,ale opravdu občas,jenže tchýně mu jí dává suveréně pokaždý když přijedeme…už jsem jí to jednou i řekla,že pak už nechce svačit,když se cpe čokoládou…tak se omluvila,že to nevěděla.
A dneska????Malej odešel do kuchyně za ní a já zatím vyndala ovoce a jogurt,že až přijde,tak se nasvačí.No a co myslíte že držel v ruce když přišel za mnou?No čokoládu!!!
![]()
![]()
![]()
Už nevím jak jí to mám vysvětlit,že prostě se nebude cpát pořád čokoládou a nebo jí pošlu už do pr..
přesně tohle mi tak taky dělali i tcháni i moji rodiče
tak jsme se domluvili, že když jí budou chtít dát mlsku, tak mi to napřed ukážou, já to schválím a pak jí to můžou teprve dát a tak to fungovala a tak je to i teď, když jí něco dávají, malá se dojde zeptat, jinak nesmí. A taky jim pomohlo i našim i tchánům, když jsem jim dala seznam co jí smí koupit za mlsku, tak pak nekupovali nic co si nepřeju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
IvkaH píše:kecačka píše:přesně tohle mi tak taky dělali i tcháni i moji rodiče
Jo,tak tyhle věci mě taky rozčilují,náš prcek má občas u tchýně povolenou malinkou Kinder čokoládu,ale opravdu občas,jenže tchýně mu jí dává suveréně pokaždý když přijedeme…už jsem jí to jednou i řekla,že pak už nechce svačit,když se cpe čokoládou…tak se omluvila,že to nevěděla.
![]()
![]()
![]()
Už nevím jak jí to mám vysvětlit,že prostě se nebude cpát pořád čokoládou a nebo jí pošlu už do pr..
tak jsme se domluvili, že když jí budou chtít dát mlsku, tak mi to napřed ukážou, já to schválím a pak jí to můžou teprve dát a tak to fungovala a tak je to i teď, když jí něco dávají, malá se dojde zeptat, jinak nesmí. A taky jim pomohlo i našim i tchánům, když jsem jim dala seznam co jí smí koupit za mlsku, tak pak nekupovali nic co si nepřeju.
Nejhorší je,že už se jednou stalo,že nám to zatajuje,malej přišel se špinavou hnědou pusou a my se jí ptali jestli měl čokoládu a ona řekla že ne!
Přitom to bylo jasný a viditelný že jo!
Už mě to doopravdy přestává bavit a to nemluvím o tom jak je naše dítě mlsné a vybíravé a ještě aby bylo živé z čokolád!?
Tak to teda ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nedávno řešila, že můj otec jí řekl úplnou pi…!!! Nemám nic proti tomu, aby dostala kokino, děcka to potřebují, ale bude snídat, obědvat, večeřet, mezi tím sní ovoce na svačiny nebo jogurty nebo něco a když má splněné, tak může přít maminko chci prosím zmrzlinku nebo kokinko, malá je tak naučená a funguje to. Jenže u mých rodičů si vymýšlí to nechci, nemám hlad atd. tak já ji chvilku říkám poď jest ona, že né, tak já ok, nebudeš jíst, tak budeš hlady dokud nedostaneš hlad, já tě přemlouvat nebudu a máš zákaz kokin. A můj otec jí řekne, tak si poď dát křupky ať se aspoň najíš
. Prostě jí řekne, že normální plnohodnotné jídlo smí nahradi slaným, tučným nebo sladkým
tak jsem se sním pohádala, že neexistuje a ještě jednou to uslyším, že tam nebude do odvolání jezdit a hotovo a nebude s nima bez mého dohledu, protože manžel takové věci přehlíží a máš vidět, jak jsou při posraní, že to fakt malé zakážu tam jezdit, si nedovolí nic to na ně platí. Klidně ji smí dát kokina a mlsky, ale jen pokud sní to co si za den sníst má, když né, tak nemá nárok a můžu být klidně krkavčí matka pro někoho, to je mi fuk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je teda k vzteku, to ti věřím. Těším se, jak budu postupně holčičce zavádět příkrmy a připravovat jídla, aby byla zdravá a neměla v budoucnu problémy s váhou a alergiemi. A jestli mi do toho takhle bude někdo zasahovat, tak
. Úplně vidím tchána, jak jí potají cpe lentilky a podobnou verbež. Nestačí mrňouse hlídat, aby někam nespadl, nepřevrhl na sebe vařící čaj nebo něco takovýho. Ještě se musí hlídat před vlastní rodinou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě nejvíc dokáže vytočit tchýně, malej prostě nechce dudel, tak se snaží mu ho furt do něčeho namáčet.
Med, Nutela, marmeláda a to mu teď byli 4měsíce, ještě že ve většině případů zasáhnu.
A už se mě ptala kdy mu bude moct dát knedlik.
![]()
- Citovat
- Upravit
weruuunka píše:
Mě nejvíc dokáže vytočit tchýně, malej prostě nechce dudel, tak se snaží mu ho furt do něčeho namáčet.Med, Nutela, marmeláda a to mu teď byli 4měsíce, ještě že ve většině případů zasáhnu.
![]()
![]()
A už se mě ptala kdy mu bude moct dát knedlik.
![]()
Tak to udělej jinak počkej do roku, jak já (měli jsme dva dudle) strop byl rok a pak se jí vezme, ale manžel šel a dal jí ho, to mě tak vytočilo, když mu říkám jsem se domluvili do roku nebo se to pak neodnaučí, teď je čas zabavit, tak jen něco mrmlal, že je malinká holčička, jak šel do práce, tak jsem dudly někam schovala, ale né před dcerou, ale před jejím tatínkem
aby jí to necpal, když si zabečí
.
romcoch máš pravdu prarodiče se musí hlédat opravdu víc, jak děti
svatá pravda! My teda od roku přešli na dospěláckou stravu, žádné rozmazlování kašičkama a pod, ale míň se solilo a míň se kořenilo, nejraději má maso, sama nemusí moc jíst přílohy, ŠIŠKU mi do pusy prostě nedá
, tak jí to ani nenutím proč ji na to učit, když to nechce nabídnu ji jako náhradu těstoviny a je to. Má nejraději k masu zeleninovou rýži. Miluje polévky, klidně si dá vývar i 3× za den. Skoro ve 3 letech má 15 kg, což je tak akorát, není ani tlustá ani podvyživená, to ani nejde, když pravidelně něco jí. Sice nechci aby mě ji cpali sladkým,slaným, mastným, ale zas jsem nebyla tak citlivá, abych jí roku a půl dělala jen kašičky a podobné jídla, malá je zdravá není náchylná na nemoci. Má ráda hrozně sirovou mrkev a zeleninu o kterou si sama na křoupání říká a ovoce to je samozřejmé.
Třeba my máme i doma rozpor z manželem, já piju jen neslazené perlivé vody a neslazený čaj, on pije juice s vodou, takže malá to má tak že, když chystám já pití,tak jak sobě neslazené
když taťka tak má juice, většinou, ale chystám já. Teď třeba, když jsou 30° horka, to vím, že není zdravé ji dávat jen vodu, že buď má být bublinková nebo i oslazená, protože v horku míň jí, cpe se melounama a tím pádem tělu pak chybí železo a jiné vitamíny a může dojít k otravě organizmu, takže v horku jí dávám sama něco jiného na pití mimořádně. Ale jak není horko, tak zas jen neslazené napřed se jí to nelíbilo, ale už si zvykla
nemá na výběr.
Držte se maminky a nastavte si doma pravidla, tak aby to dodržovali, pokud Vám cpou dětem sladké, tak kupte v lékárně ty vanilkové sušenky pro děti, ukažte to taky dědákům, že tohle ano, to můžou koupit, oni budou spokojení, dítě bude mít radost a bude klid. Nebo jim dejte seznam co smí a nesmí koupit, tím se asi ušetří hádky nebo nedorozumnění
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tweetydee píše:
No, určitě by se mohla tou čokoládou otrávitJe jasný, že se jí nic nestane, ale příbuzný bych k tomu řekla svý… Já nevím, že ty příbuzný mají pořád potřebu těm děckám něco cpát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mámy přítel zas chtěl naší holce ve dvou měsících dávat šlehačku na dudlík a ještě se urazil, když jsem mu důrazně vysvětlila, že jeho přesvědčení o tom, že dítě potřebuje cukr, nesdílím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verca182 píše:
Mámy přítel zas chtěl naší holce ve dvou měsících dávat šlehačku na dudlík a ještě se urazil, když jsem mu důrazně vysvětlila, že jeho přesvědčení o tom, že dítě potřebuje cukr, nesdílím
Kde na to chodí?
Takové nápady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dneska jsem se zase rozčílila,přijeli jsme ke tchýni a malej se hnal k ní do kuchyně a ukazoval na skřín,kde ví,že má nějakej mls…Ona na mě:tak já mu dám malinkou čokoládu…Já říkám:Ne,protože ještě nesvačil…ona protáhla hubu…pak říká:Tak mu dám aspon kakaový oplatky,to je taky přece svačina!
Já se z ní asi zblázním…a to se mi pak směje,že nechce jíst jogurt ke sváče a má připomínky jako:No,ještě aby to jedl!
Asi jí udělám ze života peklo! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kecačka píše:
Tak dneska jsem se zase rozčílila,přijeli jsme ke tchýni a malej se hnal k ní do kuchyně a ukazoval na skřín,kde ví,že má nějakej mls…Ona na mě:tak já mu dám malinkou čokoládu…Já říkám:Ne,protože ještě nesvačil…ona protáhla hubu…pak říká:Tak mu dám aspon kakaový oplatky,to je taky přece svačina!![]()
Já se z ní asi zblázním…a to se mi pak směje,že nechce jíst jogurt ke sváče a má připomínky jako:No,ještě aby to jedl!
![]()
![]()
Asi jí udělám ze života peklo!
Kolik má malošek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
IvkaH píše:kecačka píše:Kolik má malošek?
Tak dneska jsem se zase rozčílila,přijeli jsme ke tchýni a malej se hnal k ní do kuchyně a ukazoval na skřín,kde ví,že má nějakej mls…Ona na mě:tak já mu dám malinkou čokoládu…Já říkám:Ne,protože ještě nesvačil…ona protáhla hubu…pak říká:Tak mu dám aspon kakaový oplatky,to je taky přece svačina!![]()
![]()
![]()
Asi jí udělám ze života peklo!
Prcek má 21 měsíců
- načítám...
- Citovat
- Zmínit