Miminko a kočka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
749
4.10.21 15:11
@DanielaD píše:
i když chodí ven, chroustá myši, ptáky, zajíce, je očkovaná, má daleko lepší očkování než člověkkdo má doma kočku, předpokládám, že s ní chodí k veterináři, kde má pravidelnou údržbu, já tomu říkám - jedeme na technickou

To není tak jednoduché, pokud jedeš na veterinu s tím, „pane doktore, naše Micka potřebuje naočkovat“, v naprosté většině kočka dostane základní kombinaci. Což je očkování proti panleukopenii(kočičí mor), herpesvirus, kalcivurus(kočičí chřipka), faryngitida, laryngitidy, případně proti leukémii, to je všechno a to kočku chodící ven, nemusí plně ochránit. Všechna další očkování navíc si musí člověk vyžádat a naprostá většina veterinářů je ani nemá. Objednat je nechce, protože nelze objednat jednu dávku a zbytek by neprodal. Když jsme ještě jezdili na výstavy, byl to vždy boj, měli jsme strach o kočky a očkování, které by kočku chránilo více, než tento základ byl nadlidský úkol sehnat. Museli jsme sehnat veterináře, který nám objednal 50 dávek a byl ochotný nám je dát domů, my chovatelé jsme si je pak rozdělovali, takový trošku dealeři :mrgreen:. Takže tak easy to není. Kočky mají mnohem více nemocí, než psi, jasně 99 procent není přenosných na člověka, ale stejně, kočka, která chodí ven, setkává se tam s s jinými kočkami, klidně i nepřímo a požírá kde co, nějaké malé, zanedbatelné riziko představovat může, když budeme hodně hysteričtí a to i se základním očkováním, zatímco kočka doma, tam je riziko 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
4.10.21 16:26

Nojo, tak kdyz tam byla zvykla spavat, tak se nedivte. :) nam tam kocka taky nekolikrat nepozorovane vlezla a spokojene spala. Vzdycky jsme ji vyhodili. Kdyz jsme maleho donesli, chtela tam spavat taky (u prvniho pomohlo, ze jsme ho prinesli z porodnice, bala se a uz tam nesla. Ted uz je ale asi otrkana.) normalne by mi to nevadilo, ale nefunguje tim padem monitor, kdyz tam spi… takze jsme ji na noc odepreli pristup do loznice, neda se nic delat. Doporucuju totez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.10.21 17:18
@Ja-rekk píše:
Malému dítěti to kočka neudělá, cítí, že to je bezbranný tvor, taky se občas vzbudím, na hrudi 13 kiloveho kocoura a popadám dech :mrgreen:, ale k tomu kočka musí bezmezně věřit a ony miminkům a batolatům až tak nevěří a do jistého věku si udržují zdravý odstup.

Podívej, ty chováš specifický plemeno se specifickou povahou, nemůžeš soudit všechny kočky. I mezi kočkama se najdou magoři. Mně těch koček prošlo rukama fakt hodně a zažila jsem u nich povahy a věci, který by mi nedovolili jakoukoliv kočku nechat s dítětem o samotě. A věř mi, že kočky si od mimin odstup neudržují, rozhodně ne všechny.

• Citovat
  • Upravit
749
4.10.21 17:56
@Janli píše:
Podívej, ty chováš specifický plemeno se specifickou povahou, nemůžeš soudit všechny kočky. I mezi kočkama se najdou magoři. Mně těch koček prošlo rukama fakt hodně a zažila jsem u nich povahy a věci, který by mi nedovolili jakoukoliv kočku nechat s dítětem o samotě. A věř mi, že kočky si od mimin odstup neudržují, rozhodně ne všechny.

Ok, hádat se nebudu ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.21 19:47

Mam doma tri kocky a trimesicni miminko. Vsichni spolu vychazeji dobre. Jedna kocka chce taky skakat do postylky, ale hlavne proto, ze to tam je vsechno mekke a krasne a chce tam proste spat coz bude i pripad zakladatelky. Zadna kocka nechce ublizit diteti, pokud ji neublizuje prvni coz byva pripad hlavne starsich deti. Pokud vadi, ze leze do postylky tak proste zavirejte do loznice nebo tam kde mate postylku, aby se tam kocka nedostala. A hlavne: to neznas svoje zvire ktere mas doma? Nevis jak se chova snad normalne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.21 19:51
@Bubla Bůčková píše:
Našla jsem dva případy, rok 1923 a 2000,plus tady varování https://www2.hse.ie/…hildren.html A že se to nestává? Protože spíš než kočky nejsou vymaštěný lidi a kočku tam spát nenechaji. Každého věc a propos jaká je pravděpodobnost, že zastavím autem rodině s dětmi ve vichřici a za 100 metrů mě zabije padající strom? Že nechám hlídat dítě kamarádku a ono ji nepozorovaně sjede do rybníka? A že je šance jedna k milionu? Když ten los padne na vás, je vám to prd platný. A když se někdo ptá, radši odpovím než psát nějaký rádoby vtipy, že kočička je šavlozubý tygr.

Jo tohle vypada jako seriozni web co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.21 16:41

@LilyJane
Blbina Známé kočka dítě zalehlo.. Bylo ji úplně u pr…e jestli leží na dítěti nebo ne.. Lehla si mu přímo na obličej… A říkala takové věci předtím taky. Kočka není člověk… Ta svoje mladě klidně nechá pojit když uzná že je nějaké jiné nebo že jich má moc. Jo a pokud to není fakt jen domácí kočka co se nepodiva ven co je rok dlouhý.. Tak bych ti přála vědět co maj v sobě.. Kočky přenáší mnohem více věci než psy. Očkováné jsou jen na něco málo základní. Přít se nemusíš, nejlepší kamarád je vet.

• Citovat
  • Upravit
18333
5.10.21 17:40
@Božislava píše:
Promiň, ale kočka zajíce neuloví. Jednak je větší než kočka a uteče. Pokud chytá zaječky, tedy bezbranná mláďata čekající na matku někde na poli ( na rozdíl od kralíků, nejsou v noře a do nory si kočka netrofne ), pak ji myslivec zastřelí jako škodnou a bude po ptákách.

no vidíš a naše miciny teď nosily zajíčky, malé moc nebyli, nebyla jsem z toho odvázaná, ale asi jim to nevysvětlím, ani jim nedám náhubky. Zajíčci jsou z letního vrhu, většinou zimu nepřežijí. Vím, kdyby tam byl myslivec, zastřelí je. Taky jsem jim to říkala, ale nějak moje kázání bylo marné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
5.10.21 17:49
@Ja-rekk píše:
To není tak jednoduché, pokud jedeš na veterinu s tím, „pane doktore, naše Micka potřebuje naočkovat“, v naprosté většině kočka dostane základní kombinaci. Což je očkování proti panleukopenii(kočičí mor), herpesvirus, kalcivurus(kočičí chřipka), faryngitida, laryngitidy, případně proti leukémii, to je všechno a to kočku chodící ven, nemusí plně ochránit. Všechna další očkování navíc si musí člověk vyžádat a naprostá většina veterinářů je ani nemá. Objednat je nechce, protože nelze objednat jednu dávku a zbytek by neprodal. Když jsme ještě jezdili na výstavy, byl to vždy boj, měli jsme strach o kočky a očkování, které by kočku chránilo více, než tento základ byl nadlidský úkol sehnat. Museli jsme sehnat veterináře, který nám objednal 50 dávek a byl ochotný nám je dát domů, my chovatelé jsme si je pak rozdělovali, takový trošku dealeři :mrgreen:. Takže tak easy to není. Kočky mají mnohem více nemocí, než psi, jasně 99 procent není přenosných na člověka, ale stejně, kočka, která chodí ven, setkává se tam s s jinými kočkami, klidně i nepřímo a požírá kde co, nějaké malé, zanedbatelné riziko představovat může, když budeme hodně hysteričtí a to i se základním očkováním, zatímco kočka doma, tam je riziko 0.

to bude asi tím, že pes je pod neustálou kontrolu psovoda. Sotva běhá večer ven, tak je jisté, že bude mít méně nemocí.
nekonečné téma :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
6.10.21 08:33
@Anonymní píše:
@LilyJane
Blbina Známé kočka dítě zalehlo.. Bylo ji úplně u pr…e jestli leží na dítěti nebo ne.. Lehla si mu přímo na obličej… A říkala takové věci předtím taky. Kočka není člověk… Ta svoje mladě klidně nechá pojit když uzná že je nějaké jiné nebo že jich má moc. Jo a pokud to není fakt jen domácí kočka co se nepodiva ven co je rok dlouhý.. Tak bych ti přála vědět co maj v sobě.. Kočky přenáší mnohem více věci než psy. Očkováné jsou jen na něco málo základní. Přít se nemusíš, nejlepší kamarád je vet.

A znova opakuji pro ty co nechápou co jsem napsala: Ano, jsou výjimky, kdy kočka nezná hranic a tam by si člověk měl dávat pozor a něčemu podobnému zabránit. Ale drtivá většina koček si děcek prostě nevšímá a udržuje si odstup. Mám to odpozorováno na kočkách jak venkovních, tak domácích. Zkus napsat do nějaké skupiny chovatelů koček, kteří mají mimina… mají doma často těch chovných koček 5-6 a žádná dítěti vůbec nic neudělá. Těch co udělají to samé co kočka tvé kamarádky je naprosté minimum - bych řekla, že se dají spočítat tak možná v promilích.

Je mi jedno kdo je tvůj nejlepší kamarád :D Můj kamarád je policajt a jako zákony si z rukávu taky nesypu :D To je jak kdybys diskutovala na základní škole.

Normální kočka dítě prostě nezalehne. Je to hoax a podporují ho blázni, kteří tímhle vynervují budoucí matky, které se pak svých koček zběsile zbavují i když by nemusely - stačí dávat pozor. Stejně tak jako si dáváme pozor na to, aby dítě někde nespadlo, nebo si kolem hlavy nenamotalo plenku, nebo se nezadusilo nějakou hračkou. Prostě běžný stav opatrnosti, který není třeba nějak hystericky přehánět. Když se bojím, že mi kočka zalehne dítě v noci, tak ji prostě nepustím do ložnice, nebo ji naučím, že se do postýlky neleze - a věř, že to jde.
A to co přenášejí kočky se z 90% nepřenese na člověka, pokud dodržuje už jenom základní pravidla hygieny - což u mimin platí o to víc. Normální člověk nenechá venkovní kočku, která nechodí na veterinu, aby nějak fyzicky obtěžovala dítě.
Tohle je všechno o použití zdravého rozumu a ne hysterie, kdy kočka dvakrát za 77 let, vinou svých neschopných majitelů, nešťastně zadusila mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
6.10.21 10:00

Já naše kočky miluju, jsou to členové rodiny a moje lásky, ale bez dozoru je s děckem zas nenechám.

Oni to třeba můžou myslet i dobře, například náš Ragdoll na mě fakt visí a pravidelně mi lehává na hrudníku nebo chce ke mně pod peřinu, a s miminem bych to neriskla bez dozoru. Klidně ať si k němu třeba na dece lehne, ale jen když jsem tam já :nevim:

Jinak koček bych se samozřejmě kvůli dítěti nezbavila, leda by mělo nějakou fakt smrtelnou alergii, ale to právě děcka, co vyrůstají odmala se zvířaty, často nemají.

Nicméně na zvířátka je prostě potřeba dát pozor, to snad ví každý zodpovědný majitel. I kvůli dětem, i kvůli nim (aby zas mimino třeba netahalo za srst a podobně). Je to holt trošku práce navíc, ale žádná tragédie :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.22 23:38

Dnes se mi stala naprosto hrozná věc, zajímalo mě, jestli má někdo podobnou zkušenost. Narazila jsem na tuto diskuzi a po přečtení musím reagovat, třeba to někomu pomůže.
Kočka nám dnes zalehla 2měsíční miminko v kočárku. Ležela mu na obličeji, tak že rozhodně nemělo žádnou šanci dýchat. Miminko po procházce spalo, nechala jsem ho spát venku hned za dveřmi rodinného domu a dala k němu chůvičku. Po nějaké době jsem šla kolem chůvičky a uslyšela z ní nějaký divný šum, myslela jsem, že to třeba dělá vítr, raději jsem se šla podívat. Bylo už šero, teprve když jsem se opravdu pořádně podívala do kočárku, uviděla jsem místo hlavy miminka kočku. Krve by se ve mě nedořezal, začala jsem křičet, popadla kočku a zkontrolovala, jestli malý dýchá. Naštěstí se mu nic nestalo, ale myslím, že to mohlo dopadnout hodně špatně, kdybych náhodou nezaregistrovala to šumění. Kočka nejspíš hledala, kde se venku zahřát.. Po tomhle zážitku to vypadá, že ji dáme pryč, nemůžu se na ni ani podívat a bojím se, že se to může opakovat.
Takže není pravda, že kočka nemůže zalehnout miminko..

• Citovat
  • Upravit
2608
4.12.22 23:44

To je strašne… Ještě že to dobře dopadlo… My máme štěstí že naše kočka se miminka boji od příjezdu z porodnice…když vyskočí na sedačku a malá tam leží tak hned zmizne… Ani do postýlky nebo do kočárku neleze… Jestli tu kočku máte doma tak bych měla teda hlavně strach v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
5.12.22 12:31
@Anonymní píše:
Dnes se mi stala naprosto hrozná věc, zajímalo mě, jestli má někdo podobnou zkušenost. Narazila jsem na tuto diskuzi a po přečtení musím reagovat, třeba to někomu pomůže.
Kočka nám dnes zalehla 2měsíční miminko v kočárku. Ležela mu na obličeji, tak že rozhodně nemělo žádnou šanci dýchat. Miminko po procházce spalo, nechala jsem ho spát venku hned za dveřmi rodinného domu a dala k němu chůvičku. Po nějaké době jsem šla kolem chůvičky a uslyšela z ní nějaký divný šum, myslela jsem, že to třeba dělá vítr, raději jsem se šla podívat. Bylo už šero, teprve když jsem se opravdu pořádně podívala do kočárku, uviděla jsem místo hlavy miminka kočku. Krve by se ve mě nedořezal, začala jsem křičet, popadla kočku a zkontrolovala, jestli malý dýchá. Naštěstí se mu nic nestalo, ale myslím, že to mohlo dopadnout hodně špatně, kdybych náhodou nezaregistrovala to šumění. Kočka nejspíš hledala, kde se venku zahřát.. Po tomhle zážitku to vypadá, že ji dáme pryč, nemůžu se na ni ani podívat a bojím se, že se to může opakovat.
Takže není pravda, že kočka nemůže zalehnout miminko..

Tady psalo asi milion lidí, že je třeba zvířata hlídat. Lidi jsou obezřetní u psů, ale u koček mají pocit, že se nic nemůže stát. Může a stává se. Kočky jsou různé. Některé mají v hlavě vaječinu a dělají pak takovéhle blbosti.
Proto je třeba taky nedělat hlouposti typu „nechám dítě naprosto nehlídané v prostoru, kde může vlézt jakékoliv zvíře.“ Máte štěstí, že to byla vaše kočka a ne parazity prolezlá, zavšivená pouliční směska z vedlejší ulice. To by jste měli teprv kvalitní problémy.
Taky mám děti a taky jsem je nechávala spát venku v kočárku, ale vždy na místě, kde jsem na ně viděla z okna/dveří a mohla je pravidelně kontrolovat.
Když své dítě nehlídáte, stávají se takovéhle věci a z matek se stávají hysterky, co se hned zbaví všeho, co může dítě byť jen trochu ohrozit. Stačilo by prostě jenom dávat pozor a kočku od kočárku vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3930
5.12.22 12:38
@Jemako píše:
To je strašne… Ještě že to dobře dopadlo… My máme štěstí že naše kočka se miminka boji od příjezdu z porodnice…když vyskočí na sedačku a malá tam leží tak hned zmizne… Ani do postýlky nebo do kočárku neleze… Jestli tu kočku máte doma tak bych měla teda hlavně strach v noci..

Stačí zavřít dveře do ložnice. Blbé je, když žádné nejsou.
Mám doma kočky dvě. Od porodu nesměly do ložnice. Jak kvůli toho, že jsou to velké telata, tak kvůli monitoru dechu, aby snímal dítě a ne kočku.
Když si pořizuju zvíře, je třeba přemýšlet, jestli nemám v plánu taky děti a jestli tudíž mám prostor a finance na to, postarat se o všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí