Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sestřenice měla koně takže v rámci svého zdraví a života jsem se na nich něco najezdila ale dítko bych nedovolila vzít.. kůň je hodné zvíře, nicméně pořád je to zvíře a může se stát něco nepředvídatelného.. takže, drahá tchyně běž ke koním sama..
Příspěvek upraven 16.08.22 v 09:00
@Kolicek95 píše:
To bych jí nedovolila. Zvíře je pořád zvíře.
To ano, ale často se chová lépe jak člověk.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám čtyřměsíční miminko. Tchýně má 4 koně, vždy si vezme prcka a jde s ním ke koním a je s nim až u jejich hlavy, já mám z toho vždycky hrůzu, nevím čeho se bojím, ale bojím, sama mám respekt ke koním, ona říká, že by za ně dala ruku do ohně, že nic neudělají, ale nevím…
Jak byste reagovaly vy? Možná jen přeháním
Hmm no tak pokud to bylo třeba jednou tak proč né viď, asi bych mimčo nedávala úplně k hlavě no…Kůň pach cítí i z rukou takže na seznámení to stačí takhle. Zaprvý miminko to neřeší maximálně z toho bude mít dobrý den ale nevzpomene si na to…zadruhý ten kůň se může polekat a dát mu hlavou pěknou ránu, koňská hlava je sakra velká, takže pokud máš obavy koukej jí to říct jde o bezpečí tvého dítěte ![]()
Tady vubec nejde o kone nebo o psa, ale o to, ze nekdo druhy ti vezme TVOJE dite a dela s nim neco, co nechces.
Tak priste to miminko proste nikomu nedavej a vyreseno, ne?
Staci pouzit pusu
.
@PetraMeli píše:
Jenže je to pořád zvíře, do palice tomu nevidíš. A to máme v rodině skutečně zvěřinec. Takže třeba u těch koní se může stát, že ho bude utravovat moucha, ozene se a praští to mimino do hlavy. A koně mají tu řepu sakra kostnatou. Naše děcka mají všechny zákaz chodit ke koním samy. A to máme třeba jednu kobcu už 25 let. Nebo může zvíře něco bolet, ono to neřekne, blbě na něj sáhneš a je zle. Prostě je tam riziko.
Cizí psy respektují i já. Domácí máme naučené na všechny děti. A stejně vím, že se může stát, že by je cvakli. Jeden každý můj pes mne jednou kousl. Povětšinou když se probíral po operaci z narkózy a oháněl se po bolesti. Prostě zvíře je zvíře. Proto je hloupost říkat, že by nikdy.
@PetraMeli píše:
To je úplně jedno. Ta pravděpodobnost, že štípne, je rozhodně vyšší než u člověka. Popravdě ještě jsem neviděla člověka štípnout mimino. ![]()
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová přesně, tohle říkám také…ale já ty lidi nechápu, to dělají i moje kamarádi respektive kamarádka, byla jsem u ní na návštěvě, má velkého psa a chovala si miminko a říkala “ať si ho olíže” říkám no to ani nahodou a ona bez mého svolení se sehnula k tomu psovi, já vím, že asi reaguji přehnaně, ale když já mám strašný strach
A kamarádka je po lobotomii nebo má nějakou formu mentální retardace? Jelikož udělat mě někdo toho, tak vezmu dítě a ji vezmu něčím po tlamě a už mě tam nikdo nikdy neuvidí.
Nedovolila bych to, dítě bych babičce vytrhla a pokud by nepřehodnotila svůj postoj, nedostala by ho do náruče.
Dceru jednou málem zhodil kůň, který byl prý léta zvyklý vozit děti na akcích(prý se to nikdy před tím nestalo). Postavil se s ní na zadní. Bylo jí asi 7 let a už nějaké zkušenosti s koňmi měla, byla na koňském táboře, takže ji to moc nepřekvapilo, udržela se. Už je to dalších 7 let a pamatuji si to dodnes(ona taky a i mladší dcera, která tomu přihlížela, byly jí tenkrát asi 4 roky).
Příčinou bylo, že bylo tenkrát velké horko, plus možná vyčerpaní koně, hluk z pouti a nedalekého cirkusu.
Mladší děti dovolím vodit jen ke koním vycvičeným na hipoterapii, díky pracovním kontaktům mám občas tu možnost(je to dražší než normální jízdy a na smlouvu). Náhodně na akcích jen malý poník, když děti hodně žádoní, víc nic, ale vyhýbám se tomu, co to jde.
@inkakřivák píše:
Jenže je to pořád zvíře, do palice tomu nevidíš. A to máme v rodině skutečně zvěřinec. Takže třeba u těch koní se může stát, že ho bude utravovat moucha, ozene se a praští to mimino do hlavy. A koně mají tu řepu sakra kostnatou. Naše děcka mají všechny zákaz chodit ke koním samy. A to máme třeba jednu kobcu už 25 let. Nebo může zvíře něco bolet, ono to neřekne, blbě na něj sáhneš a je zle. Prostě je tam riziko.
Cizí psy respektují i já. Domácí máme naučené na všechny děti. A stejně vím, že se může stát, že by je cvakli. Jeden každý můj pes mne jednou kousl. Povětšinou když se probíral po operaci z narkózy a oháněl se po bolesti. Prostě zvíře je zvíře. Proto je hloupost říkat, že by nikdy.
Pokud s tím má problém, tak jí to musí říct, já jen narážela na to, že třeba zvířata, od těch jsem nikdy nezažila nic zákeřného. Moji kluci byli od miminek s kočkama domácíma, jedna z koček se starším spávala v posteli, vždy si lehla u nožiček a nikdy jsem se nemusela bát a to se tchyni nelíbilo, ale já ty kočky vypiplala a navíc, to není hloupý tvor. Každý at si to udělá dle sebe, ona je máma, ona rozhoduje.
@PetraMeli i zvířata umí být zákeřná, to je ale úplně jedno. Mám také dost zvířat, ale chce to u toho přemýšlet
@Cenarius píše:
A kamarádka je po lobotomii nebo má nějakou formu mentální retardace? Jelikož udělat mě někdo toho, tak vezmu dítě a ji vezmu něčím po tlamě a už mě tam nikdo nikdy neuvidí.
Presne, mám sama dva veľké psy a proste olizovat nie, čo sú to za nápady. Však to je horšie než keby tomu miminu strčila hlavu do zachodovej misy, aj keby bol pes najhodnejsi na svete tak tlama je šialene infekčná ![]()
@g.sandova Tak samozřejmě, jen jsem napsala svou zkušenost, mě z mnoha věcí dostali třeba kočky, felinoterapie je skvělá, ale u nás málo známá věc, ale lidi, ty mě spíše potopili ![]()
Co se zakladatelky týká, musí nastavit pravidla a říct co ano a co rozhodně ne, bez arogance a mělo by to být respektováno.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám čtyřměsíční miminko. Tchýně má 4 koně, vždy si vezme prcka a jde s ním ke koním a je s nim až u jejich hlavy, já mám z toho vždycky hrůzu, nevím čeho se bojím, ale bojím, sama mám respekt ke koním, ona říká, že by za ně dala ruku do ohně, že nic neudělají, ale nevím…
Jak byste reagovaly vy? Možná jen přeháním
Prosím tě…půjdu proti proudu.
Taky máme miminko, doma koně, oslíka. Mladí přijdou a a sami mu ukazují zvířátka, nechají je očichat. Stojí před nimi, takže rozhodně nehrozí, že by kůň hnul hlavou a miminko uhodil.
Určitě bych nenechala malé dítě běhat mezi koňmi, s velkými psy…
Buď ráda, že dítě bude mít tu výsadu poznat zvířátka, bude mít bohatší život, nebuď přecitlivělá.
Je to důležité i vzhledem k imunitnímu systému
.