Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S konmi jako s ostatnimi zviraty, hodne i mene hodne
At tam s miminem nechodi, vsak ji neubyde, kdyz chvilku jeste pocka.
@PaníBovaryová přesně, tohle říkám také…ale já ty lidi nechápu, to dělají i moje kamarádi respektive kamarádka, byla jsem u ní na návštěvě, má velkého psa a chovala si miminko a říkala “ať si ho olíže” říkám no to ani nahodou a ona bez mého svolení se sehnula k tomu psovi, já vím, že asi reaguji přehnaně, ale když já mám strašný strach ![]()
Řekla bych manželovi, ať ji řekne, ať tam mimino nebere. Nejsem nějaká přecitlivělá matka, ale může se ohnat nebo jen praštit hlavou do strany a bude průser. Stejně z toho to mimino nic nemá. Upřímně od doby, co mám děti, nemám ráda ani velké psy na volno. Mám prostě strach a když se na nás někde řítí pes větší než moje děti, tak mi stokrát může majitel vykládat, že ten pes nic neudělám ![]()
@Netopýr1 přesně tak…. Já neříkám, že by nějak agresivně kůň na ně vyjel, ona je má fakt spoustu let, přesně to myslím tak, jak říkáš…. Fakt mám strach ….
A říkala jsem jí to několikrát…
Tak brát tam dítě nemusí, ale muž co měl koně, tak oni vycítili přítomnost dítěte a byli extrémně klidní, se neodvažovali ani pohnout a to jinak byli celkem divočáci a dospělého člověka byli schopni povalit. Ale chodit tam nemusí no, dítě z toho nic nema, je ještě malé.
Koně mám ráda, ale tohle bych ze strachu zatrhla. Pochopím třeba, že by chtěla foto s koňmi na památku, ale jinak nevidím důvod riskovat, že se něco stane.
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová přesně, tohle říkám také…ale já ty lidi nechápu, to dělají i moje kamarádi respektive kamarádka, byla jsem u ní na návštěvě, má velkého psa a chovala si miminko a říkala “ať si ho olíže” říkám no to ani nahodou a ona bez mého svolení se sehnula k tomu psovi, já vím, že asi reaguji přehnaně, ale když já mám strašný strach
Sama mam hodneho psa, ale tohle bych neudelala. Pocity matky se maji respektovat.
Záleží, co to jsou za koně. Naše miminko naše koňe ňuchňali hodně brzy. Taky s náma a s miminkem chodili na procházku puštěné navolno. Ale byli to mé koně, které byli součástí rodiny a dávali na nás sakra bacha. K cizím bych mimino nedala nikdy. Takže záleží… ale stejně by měla tvá tchyně respektovat tvé prání a jestli se ti to nelíbí, miminko k nim nedávat.
Já mam taky kone a mam ho od hribatka a mám roční dceru. Teď uz s ni koně vodim s kocarkem, ale to jen proto, že mi nic jiného nezbývá, ale jak byla úplně malička, tak jsem měla šílený strach a i teď ho mám. Miluji zvirata, sama jim věřím, ale co mám mimčo, tak nesnasim i psy na volno
jednou je to zvíře a nikdy člověk neví co mu rupne v kouli. Kdybych měla hlidani, tak ji od koni pořád držím daleko
a to je chovám uz 20let ![]()
Já bych to nedovolila. Je to tvoje dítě, tak se trochu vymez. Klidně bych to svedla na svoji útlocitnost. Něco jako, promiň, ale se mnou teď cloumají hormony a mám strašný strach, tak to prosím nedělej. Hotovo.
Z opatrnosti bych to nedovolila. Ten drobek z toho stejně nic nemá, nic se nestane, když si tvá tchyně počká, až trochu odroste. Spíš mě zaráží, že nerespektuje tvé přání.
Prakticky vsechny dezske zvireci urazy majitel komentoval „nechapu, jak se to mohlo stat, on je tak klidny a deti miluje“.
@Netopýr1 píše: Řekla bych manželovi, ať ji řekne, ať tam mimino nebere. Nejsem nějaká přecitlivělá matka, ale může se ohnat nebo jen praštit hlavou do strany a bude průser. Stejně z toho to mimino nic nemá. Upřímně od doby, co mám děti, nemám ráda ani velké psy na volno. Mám prostě strach a když se na nás někde řítí pes větší než moje děti, tak mi stokrát může majitel vykládat, že ten pes nic neudělám
Přesně. Mám to stejně. Rok zpátky jsem šla s klukama na procházku, já těhotná a kluci na kolech…polní cesta nikde nikdo a najednou 3 jezevcici na volno…nafali skákali mladší hystericky brečel…já k nim ufunena prilitla a panicka na kluky ať nebreci že pejskové nekousou a chtějí si hrát
vůbec ji nenapadlo dát jim vodítko a odtahnout je doprd.le
![]()
Ahoj holky, mám čtyřměsíční miminko. Tchýně má 4 koně, vždy si vezme prcka a jde s ním ke koním a je s nim až u jejich hlavy, já mám z toho vždycky hrůzu, nevím čeho se bojím, ale bojím, sama mám respekt ke koním, ona říká, že by za ně dala ruku do ohně, že nic neudělají, ale nevím…
Jak byste reagovaly vy? Možná jen přeháním