Tchyne-tchan k zamysleni

Anonymní
15.8.22 07:18

Tchyne-tchan k zamysleni

Dobry den,

tema spis k zamysleni, vim, ze u xkrat tady bylo podobne. Nekolik veci-tchyne s tchanem si mysli, ze si je k sobe na jejich stara kolena nastehujeme a budeme o ne pecovat-mysleno-je nam jedno jak si to zaridite, budete nas polohovat, krmit, menit misu, prip. plenky :lol: docela usmevne, ze? Manzel si mysli, ze to zvladne, je nam 40,deti chodi do skolky, vim, ze az budeme mit duchodovy vek, do zadneho duchodu nepujdeme a budeme muset stale pracovat, jak rika znama, nas odvezou rovnou od stolu (na zidli).Tchani jsou stale aktivni (cerstve v duchodu), ale tchyne uz ma nejake zdravotni problemy ortopedickeho razu.Kdyz s tim uz po nekolikate prisli a ze nas hostinsky pokoj bude jejich, rekla jsem ji, tak pronajmete vas rodinny dum a z toho najmu vam muzeme zaplatit osetrovatelku. Strasne se nafrceli, ze v zadnem pripade, ze dum daji druhemu synovi (svobodny, bezdetny, pracujici),ze ted bydli v podnajmu a na vlastni bydleni nedosahne…jasne jejich majetek, tak si muzou delat, co chteji, ale nemohou po nas vyzadovat 100% osetrovatelskou peci, kdyz jeste budeme chodit do prace.Moje mamca sama navic rikala, ze uz ma vyhlednuty DD (a to ji jeste zbyva nekolik let do duchodu),urcite ji financne vypomohu. A navic i ten 2.syn musi v tomto pripade rodicum pomoci, ne jen ten 1.(tedy muj muz).
Navic mi cim dal vic vadi, jak si u nas doma vse narokuji (mluvili do vseho, co jsme chteli vybudovat a bylo spatne, kdyz to nebylo podle nich…napr.uz od hrube stavby, kdy jsme neudelali 1 okno, ktere chteli, pokracujic vnitrkem a konce zahradou a prijezdovou cestou),na nas dum jsme si s muzem nasetrili sami (bez jejich pomoci) a s pomoci bankovni hypoteky, kterou budeme jeste 20let splacet. Naposledy mela tchyne zase reci o nasem dome, ze jej postavili oni…to uz jsem nevydrzela a rekla, ze zadny dum nestaveli, a byl klid.
Totez ohledne deti-porad se montuji do vychovy stylem a musis jim to rict takto a ne takto, a udelat toto a ne toto, jako bych byla nejaky programovatelny robot, drive jsem se snazila byt taktni, ale jen pritvrdili, tak uz jen na jejich vychovne rady odpovidam, ze to je blbost a dite to tak ucit nebudu (nebudu rikat konktertni veci, nevim, kdo tu chodi a muze dal sirit…ale neco ve stylu, ta ryze bude plakat, kdyz ji nesnis).
Fakt uz mam na ne alergii a vadi mi, sice jezdi 1 za mesic od ct.do po.,behem prazdnim casteji (takto 2× do mesice), ale i tak dokazou vycucnout, uz si myslim, ze jsou energeticti upiri.
Tak me zajima, kde se to v lidech bere, narokovat si cizi veci (nemluvim o valce a situacich s tim spojenymi)?Rikala jsem si, postavime si vlastni bez pomoci rodiny (abychom prave nemuseli byt vdecni a zavisli na nich a poslouchat presne takove reci) a steje nam to davaji sezrat.
Kde se to v lidech bere, organizovat cizi dospele lidi? A pak jsou jeste nastvani, kdyz mate jiny nazor…
Tchyne s tchanem maji dum po tchanovych rodicich, takze museli cekat az umrou, aby byli majiteli (mimochodem nikoho doma nedopecovali, ti stari skoncili v LDN nebo nemocnicich) a pak jeste byla tchyne strasne nastvana, kdyz museli vyplacet (pouze) 1/3 ceny domu tchanove sestre (a i tak cenu velmi podhodnotili)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
15.8.22 07:52

Jejda! :zed:
Tak tohle bych nedala. Omezila bych trochu kontakt a řekla, že se o ně postarám stejně příkladně, jako se postarali o své rodiče :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
15.8.22 07:56
@Anonymní píše:
Dobry den,tema spis k zamysleni, vim, ze u xkrat tady bylo podobne. Nekolik veci-tchyne s tchanem si mysli, ze si je k sobe na jejich stara kolena nastehujeme a budeme o ne pecovat-mysleno-je nam jedno jak si to zaridite, budete nas polohovat, krmit, menit misu, prip. plenky :lol: docela usmevne, ze? Manzel si mysli, ze to zvladne, je nam 40,deti chodi do skolky, vim, ze az budeme mit duchodovy vek, do zadneho duchodu nepujdeme a budeme muset stale pracovat, jak rika znama, nas odvezou rovnou od stolu (na zidli).Tchani jsou stale aktivni (cerstve v duchodu), ale tchyne uz ma nejake zdravotni problemy ortopedickeho razu.Kdyz s tim uz po nekolikate prisli a ze nas hostinsky pokoj bude jejich, rekla jsem ji, tak pronajmete vas rodinny dum a z toho najmu vam muzeme zaplatit osetrovatelku. Strasne se nafrceli, ze v zadnem pripade, ze dum daji druhemu synovi (svobodny, bezdetny, pracujici),ze ted bydli v podnajmu a na vlastni bydleni nedosahne…jasne jejich majetek, tak si muzou delat, co chteji, ale nemohou po nas vyzadovat 100% osetrovatelskou peci, kdyz jeste budeme chodit do prace.Moje mamca sama navic rikala, ze uz ma vyhlednuty DD (a to ji jeste zbyva nekolik let do duchodu),urcite ji financne vypomohu. A navic i ten 2.syn musi v tomto pripade rodicum pomoci, ne jen ten 1.(tedy muj muz).
Navic mi cim dal vic vadi, jak si u nas doma vse narokuji (mluvili do vseho, co jsme chteli vybudovat a bylo spatne, kdyz to nebylo podle nich…napr.uz od hrube stavby, kdy jsme neudelali 1 okno, ktere chteli, pokracujic vnitrkem a konce zahradou a prijezdovou cestou),na nas dum jsme si s muzem nasetrili sami (bez jejich pomoci) a s pomoci bankovni hypoteky, kterou budeme jeste 20let splacet. Naposledy mela tchyne zase reci o nasem dome, ze jej postavili oni…to uz jsem nevydrzela a rekla, ze zadny dum nestaveli, a byl klid.
Totez ohledne deti-porad se montuji do vychovy stylem a musis jim to rict takto a ne takto, a udelat toto a ne toto, jako bych byla nejaky programovatelny robot, drive jsem se snazila byt taktni, ale jen pritvrdili, tak uz jen na jejich vychovne rady odpovidam, ze to je blbost a dite to tak ucit nebudu (nebudu rikat konktertni veci, nevim, kdo tu chodi a muze dal sirit…ale neco ve stylu, ta ryze bude plakat, kdyz ji nesnis).
Fakt uz mam na ne alergii a vadi mi, sice jezdi 1 za mesic od ct.do po.,behem prazdnim casteji (takto 2× do mesice), ale i tak dokazou vycucnout, uz si myslim, ze jsou energeticti upiri.
Tak me zajima, kde se to v lidech bere, narokovat si cizi veci (nemluvim o valce a situacich s tim spojenymi)?Rikala jsem si, postavime si vlastni bez pomoci rodiny (abychom prave nemuseli byt vdecni a zavisli na nich a poslouchat presne takove reci) a steje nam to davaji sezrat.
Kde se to v lidech bere, organizovat cizi dospele lidi? A pak jsou jeste nastvani, kdyz mate jiny nazor…
Tchyne s tchanem maji dum po tchanovych rodicich, takze museli cekat az umrou, aby byli majiteli (mimochodem nikoho doma nedopecovali, ti stari skoncili v LDN nebo nemocnicich) a pak jeste byla tchyne strasne nastvana, kdyz museli vyplacet (pouze) 1/3 ceny domu tchanove sestre (a i tak cenu velmi podhodnotili)

Tady mas odpoved. Dali vam vzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
15.8.22 07:57

Dvakrat mesicne na ctyri dny? Ty jsi svetec!
Co na to rika manzel? To je, myslim, nejpodstatnejsi.
Tchyni bych zacala asi usazovat ironickymu poznamkami - V hostinskem pokoji bude moje mama, dum muzete prodat, koupit si byt a zaplatit si pecovatelku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
15.8.22 08:00

Jsou drzý, řekni jim, že se o ně postarate stejně tak jako oni o své rodiče. Je fakt, že já si třeba neumím představit, že bych svoji maminku vrzla někam do LDN a nepostarala se o ní. Naopak tchýni, přestože s ní nemám žádný problém, bych opečovávat kompletně nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.8.22 08:05
@Alušáček píše:
Jsou drzý, řekni jim, že se o ně postarate stejně tak jako oni o své rodiče. Je fakt, že já si třeba neumím představit, že bych svoji maminku vrzla někam do LDN a nepostarala se o ní. Naopak tchýni, přestože s ní nemám žádný problém, bych opečovávat kompletně nedokázala.

Protože jsi to asi ještě nepodstoupila. Péče o ležícího seniora není prča. Když vidím, jak vitální lidi žijí v důchoďáku, tak se divím. Pak tam nemá být místo pro ty skutečně potřebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
15.8.22 08:07

Nutit vás do peče o nikdo nemůže, já jsem pečovala měsíce o umírající babičku mého muže, na zachod si nedošla, denně pokálená, náladová, ulhaná jak malé děcko, třetí stupen demence… hele za ten půlrok jsem já zestárla o deset let minimálně… byl to takový psychický i fyzický zápřah, že kdo nezažil neumí si představit… tuto činnost bych byla ochotná poskytovat pouze někomu, kdo si to u mě zaslouží… a nechápu, jak když se sami nepostarali o své staré, mohou vyžadovat od vás tu peči :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.8.22 08:15

Neber to tak vazne, kdyz nesouhlasis, rekni to, to delas…kdyz zacnou o starani, rekni jim, ze nejsou tvoji rodice…
Kdyz zacnou prudit deti, tak prohod ustepacnou poznamku…

A jen poznamka…ono se muze stat, ze se o ne nikdo starat nebude muset, protoze umrou rychle ;) je toctak 50 na 50, ale to bych jim nerikala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
15.8.22 08:19

Hele, oecivat a dva stare lidi je des, mysleno jako opravdu narocne. To lze jen pokud jeden z vas da vypoved a na plny uvazek, mysleno 24 hod denne se bude starat, jinak byste to museli resit osetrovatelkou u sebe doma, ale i tak zbytek padne na vas. Nic ve zlem, ale myslimy ze pokud by se tak stalo, chlap to hodi na tebe, ty jsi zenska, ty se starejy nebo bude vlastni mame utirat zadek, dekat hygienu? Ono je to opravdu tezke a u senioru muze jit o leta. Ja se staraka 4 m o umirajici mamu a musela jsem skincit v praci, byla jsem bezdetna, tak to slo, ake i tak to bylo hroznr tezke, osychicky i fyzicky, neustale k dispozici. Zeptej se manzela, zda si uvedomuje co bude muset delat. Nedejbize pokud se projevi demence nebo alzheimer, to pak musite hlidat vse. Manzelova teta ma demenci, vecne se zracela, odesla, zapomnela kde bydli, potom nechavala zapnuty sporak a kdyz na zaplem sporaku nechala uterku, dali ji do domova, skoro vyhoreli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2441
15.8.22 08:19

No, podle mě jsou tchánovci nejen vlezlí, ale i divní. Neumím si představit, že relativně zdravý člověk, co ještě ani není v důchodu, spřádá plány, jak jde do DD nebo už přemýšlí o měnění plenek a nočníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
15.8.22 08:27

A manzel na to rika co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
15.8.22 08:28

Blbé je, že muž do toho chce jít. Mluvili jste spolu do detailu co tato péče obnáší? Chtělo by se brzy jasně vymezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 08:32

@Melodie91 manzel se chce za kazdou cenu postarat, pry videl sveho dedu v te LDN no a strasne. Navic jeho rodice (moji tchani) jsou prave razeni, ze se musi postarat…manzelovi jsem rikala, co by to vse obsahovalo, ale jede si sve a ze az ta situace nastane, bude se to resit.
Jinak ohledne kefrani do baraku se mu to tez moc nelibi, tak jim taky rika, ze to neni jejich dum.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 08:34

@Lucie008 rikala jsem mu to, a ze pry bude resit, az to nastane…si prave myslim, ze by to hodil na me, ale vi, ze bych mu nepomohla, chci zajistit deti a pak svou mamu.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.8.22 08:35
@Anonymní píše:
@Melodie91 manzel se chce za kazdou cenu postarat, pry videl sveho dedu v te LDN no a strasne. Navic jeho rodice (moji tchani) jsou prave razeni, ze se musi postarat…manzelovi jsem rikala, co by to vse obsahovalo, ale jede si sve a ze az ta situace nastane, bude se to resit.
Jinak ohledne kefrani do baraku se mu to tez moc nelibi, tak jim taky rika, ze to neni jejich dum.
Řešit? Bude delegovat tebe. Málokterý chlap zvládne přebalit stokilového seniora. V DD pracují skoro samé ženy. Čest výjimkám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová