Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co to je extravagantní? Každý máme asi svoji míru tolerance jinde a vzhled prostě dělá první dojem ![]()
Já mám děti maličké, ale přivést mi kluk domů holku s půlkou hlavy vyholenou, druhou fialovou a čírem, potetovanou jako obrázek, tak by to mohla být světice, ale vztah bych k ní hledala dlouze a těžce.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, je mi 20, mám za sebou čtyřletý vztah, který nedopadl. S rodiči ex jsme vycházeli skvěle a i on s mou rodinou. Nyní mám tři měsíce nového přítele, včera jsme se poprvé seznámila s jeho rodiči. Ale nepřijali mě. Bylo vidět, že mě zatracují, protože jsem trošku extravagantní. Chovali se ke mě povýšeně a zvláštně. Já jsem se chovala normálně, slušně. Jsem normální holka, která rok pracuje v cestovce. Jsem z normální, slušné rodiny. Nekouřím, nefetuji. Přítel říká, že si zvyknou a že si to nemám brát osobně, ale nijak se mě před nimi nezastal. Nevím, co si o tom myslet. Jak by jste se zachovali vy, mě je to všechno líto. Druhá otázka, vadilo by vám, kdyby si vaše dospělé dítě, které nežije s vámi, pracuje, přivedlo na večeři přítelkyni nebo přítele, který má svůj styl? Opravdu mě to zajímá, děkuji za každou odpověďK.
Jestli ten „styl“ znamena potetovani vsude, hafo piercingu atd. Tak bych nebyla nadsena, tak to proste je..
Tak je styl a styl. Extravagantni, napadne, vystredni obleceni by mi nevadilo, ani divocejsi uces. Urcite by mi nelahodil hojnejsi piercing, tady verim, ze bych byla chladnejsi. Nebo nejake moc vyrazne malovani, kdyby slo o divku - partnerku - to je mi vylozene neprijemne na takove lidi koukat. U 20lete osoby bych myslim byla tolerantnejsi nez u 30lete. V kazdem pripade ale hodnotim cloveka az pote, co si s nim vice promluvim, takze i krasne upraveny mladenec/slecna se muze projevit jako naprosty/a (vime co
). No, nejstarsi dcera jde do puberty, takze se musim zacit pomalu psychicky pripravovat.
Vydrz, poznají tvou osobnost a roztajou. Pokud jsou to normalni lidi ![]()
Bylo by mi to jedno, i pokerovanej punkac s cirem muze byt inteligentni a super clovek. Anebo taky hloupej a agresivni ozrala. Proste soudit dle extravagantniho vzhledu je omezenost
![]()
Mám tetování a piercingy, tetováních mám 15, piercingů 6. Uznávám, že na někoho můžu působit extravagantně, ale nedali mi šanci mě poznat a chovali se ke mě hned povýšeně a prostě divně
.
Ano, mě by to vadilo. K takovým jako ty mám předsudky a všude vidím, že když se někdo takto vylepší, je nezodpovědný a má nějaký problém, čest výjimkám.
Radsi slusnyho kluka/holku s tetovanim, priercingama, dredama a fialovyma vlasama, nez uhlazenyho kravataka, ze kteryho se vyklube manipulator a egoista
nebo nacancana slepice.
Ja si domu privedla potetovanyho, vousatyho motorkare, dobry to je uz 10 let. ![]()
Ano, vadilo by mi to. Snažila bych se přes to přenést. Osobně mám ale předsudek, že lidi tohoto typu, že ta potřeba se za každou cenu odlišit, být extravagantí není jen tak, na pozadí je nějaká vnitřní nespokojenost, psychické problémy, srovnání sám se sebou. Určitě to přináší jistý pocit odpoutání se, nesvázanosti, odpoutání se od konvencí. Zároven tojde ruku v ruce s tím, že to u konvenční populace vyvolá ohlas, často i nesouhlas až odsouzení. To je prostě přirozený důsledek rozhodnutí se odlišit a pokud ho nedokážeš unést, tak je na místě zvážit, zda se odlišovat opravdu chceš, se vším všudy, co s tím souvisí.
Příspěvek upraven 11.08.22 v 15:13
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, je mi 20, mám za sebou čtyřletý vztah, který nedopadl. S rodiči ex jsme vycházeli skvěle a i on s mou rodinou. Nyní mám tři měsíce nového přítele, včera jsme se poprvé seznámila s jeho rodiči. Ale nepřijali mě. Bylo vidět, že mě zatracují, protože jsem trošku extravagantní. Chovali se ke mě povýšeně a zvláštně. Já jsem se chovala normálně, slušně. Jsem normální holka, která rok pracuje v cestovce. Jsem z normální, slušné rodiny. Nekouřím, nefetuji. Přítel říká, že si zvyknou a že si to nemám brát osobně, ale nijak se mě před nimi nezastal.Nevím, co si o tom myslet. Jak by jste se zachovali vy, mě je to všechno líto. Druhá otázka, vadilo by vám, kdyby si vaše dospělé dítě, které nežije s vámi, pracuje, přivedlo na večeři přítelkyni nebo přítele, který má svůj styl? Opravdu mě to zajímá, děkuji za každou odpověďK.
Ne, nevadilo. Každého věc. Zajímalo by mě, jak se k tobě tedy chovali, že ti přišlo líto, že se tě před nimi přítel nezastal ![]()
Mne by to bylo uplne jedno, jak nevesta vypada - resp treba bych se nad necim pozastavila, nicmene odstup bych si kvuli tomu nedrzela.
Dala bych tomu cas, pokud uvidi, jak delas partnera stastneho, tak je to prejde. Mozna bych partnera pozadala, at s rodici pozdeji promluvi - ze respektuje, ze jsi jim nepadla do oka - nicmene nejsi preletava, s byvalym jsi byla nekolik let a mela dobry vztah s rodici - mohlo by je to uklidnit, pomoci jim bojovat s predsudky.
Příspěvek upraven 11.08.22 v 16:14
Hele to je těžký, já tě chápu, nesnáším lidi, co soudí někoho podle vzhledu a nejlepší jsou ti, co ještě škatulkují. Naštěstí vedle sebe takové lidi nemám, ale já jsem v tomhle dost asertivní. Na druhou stranu nemůžeme čekat, že se to každému bude líbit. To mi přijde úplně v pohodě, ale očekávám od inteligentních lidí, že to podají nějak normálně, klidně ať řeknou, že se jim to nelíbí, však jejích věc, ale nenechal bych se ponižovat, urážet atd. To bych se slušně omluvil a odešel. Těžko říct, z toho co si napsala, jak to úplně bylo. Ale asi nejvíc zvláštní mi přijde, pokud tebou fakt nějak pohrdali, že se tě frajer nezastal.
Mně by to bylo jedno. Vzhled neřeším. Často ty extrémně potetovaní a opiercingovaní jsou velmi inteligentní lidé. Sama jsem do cca 25 měla dost piercingů, teď už mi zůstal jen v nose. Posuzovat člověka podle vzhledu je maloměšťácké a omezené. Nicméně nechala bych jim čas, možná to pro ně byl jen šok.
Zdravím všechny, je mi 20, mám za sebou čtyřletý vztah, který nedopadl. S rodiči ex jsme vycházeli skvěle a i on s mou rodinou. Nyní mám tři měsíce nového přítele, včera jsme se poprvé seznámila s jeho rodiči. Ale nepřijali mě. Bylo vidět, že mě zatracují, protože jsem trošku extravagantní. Chovali se ke mě povýšeně a zvláštně. Já jsem se chovala normálně, slušně. Jsem normální holka, která rok pracuje v cestovce. Jsem z normální, slušné rodiny. Nekouřím, nefetuji. Přítel říká, že si zvyknou a že si to nemám brát osobně, ale nijak se mě před nimi nezastal. Nevím, co si o tom myslet. Jak by jste se zachovali vy, mě je to všechno líto. Druhá otázka, vadilo by vám, kdyby si vaše dospělé dítě, které nežije s vámi, pracuje, přivedlo na večeři přítelkyni nebo přítele, který má svůj styl? Opravdu mě to zajímá, děkuji za každou odpověď
K.