Naštvala mě babička

Anonymní
14.8.22 22:20

Naštvala mě babička

Ani nevím, jak začít… v rodině je pár věcí na prd. Můj taťka bydlí s babi v dvougeneračním domku, který je babičky. Strejdovi koupila byt a rovnou byl jeho. Strejda nikdy s nikým nevydržel, má dvě dcery. Každou s jinou exmanželkou. Nás s tátou mamka opustila, když mi bylo 6. Prošla jsem si, ac jsem byla docela rebel, dost přísnou výchovou. Od 15 jsem lítala po brigádách, když jsem chtěla nějaké boty, co mi doma nechtěli koupit, dostala jsem přes držku a nějaké boty za pár šupů. Lajnovali mi doma život, musela jaem hodně pomáhat, makat. Starala jsem se o zahradu, vytirala, uklizela, kmitala. Tak jsem naučená dodnes. Bohužel jsem musela vyhledat až odbornou pomoc, dodnes nemám vysoké sebevědomí a bála jsem se, ze když se nezavděčím, tak me nikdo nebude chtít.
Oproti tomu má sestřenice, které je teď 20, mne 29. Rodiče se ji sice taky rozvedli, ale zůstali ji oba. Má od mámy pohodu, nechává ji od 17-18 doma klid na víkendy, muže všechno. Strejda-její táta-ji měsíčně nakoupí tolik oblečení … všeho. Peníze dává. No na první brigádu šla před rokem. To je mi ale jedno. Co mě mrzelo, byla dnes babi. Já ji třeba minuly týden navazovala rajčata, pomáhám ji. To nedělá nikdo…Včera slavil táta narozeniny. Já přijela až pozdě, byli jsme u pritelovo rodičů pomáhat na stavbě. Babi už byla u sebe. Já šla ale rovnou za rodiči, pomohla a pak si sedla. Babi vylezla na balkon a ani nepozdravila. Pak mi vycetla, že jsem měla jít za ni. A ze se o me nemusela starat. Ze chudák sestřenice musí jet se svou mámou na hory na 2 dny, ze tohle bych potřebovala, takovýhle přístup … bylo mi to strašně lito. Babičce pomáhám, co to jde. Mám práci na hlavní úvazek a k tomu dálkově technickou VŠ. Sestřenice má “jen” filosofickou školu na pohodu a obcas brigádu…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
3871
14.8.22 22:27

Nechápu

• načítám...
65674
14.8.22 22:32
@Anonymní píše:
Ani nevím, jak začít… v rodině je pár věcí na prd. Můj taťka bydlí s babi v dvougeneračním domku, který je babičky. Strejdovi koupila byt a rovnou byl jeho. Strejda nikdy s nikým nevydržel, má dvě dcery. Každou s jinou exmanželkou. Nás s tátou mamka opustila, když mi bylo 6. Prošla jsem si, ac jsem byla docela rebel, dost přísnou výchovou. Od 15 jsem lítala po brigádách, když jsem chtěla nějaké boty, co mi doma nechtěli koupit, dostala jsem přes držku a nějaké boty za pár šupů. Lajnovali mi doma život, musela jaem hodně pomáhat, makat. Starala jsem se o zahradu, vytirala, uklizela, kmitala. Tak jsem naučená dodnes. Bohužel jsem musela vyhledat až odbornou pomoc, dodnes nemám vysoké sebevědomí a bála jsem se, ze když se nezavděčím, tak me nikdo nebude chtít.
Oproti tomu má sestřenice, které je teď 20, mne 29. Rodiče se ji sice taky rozvedli, ale zůstali ji oba. Má od mámy pohodu, nechává ji od 17-18 doma klid na víkendy, muže všechno. Strejda-její táta-ji měsíčně nakoupí tolik oblečení … všeho. Peníze dává. No na první brigádu šla před rokem. To je mi ale jedno. Co mě mrzelo, byla dnes babi. Já ji třeba minuly týden navazovala rajčata, pomáhám ji. To nedělá nikdo…Včera slavil táta narozeniny. Já přijela až pozdě, byli jsme u pritelovo rodičů pomáhat na stavbě. Babi už byla u sebe. Já šla ale rovnou za rodiči, pomohla a pak si sedla. Babi vylezla na balkon a ani nepozdravila. Pak mi vycetla, že jsem měla jít za ni. A ze se o me nemusela starat. Ze chudák sestřenice musí jet se svou mámou na hory na 2 dny, ze tohle bych potřebovala, takovýhle přístup … bylo mi to strašně lito. Babičce pomáhám, co to jde. Mám práci na hlavní úvazek a k tomu dálkově technickou VŠ. Sestřenice má “jen” filosofickou školu na pohodu a obcas brigádu…

Cele je to dost zmatene.. To te k takovemu vylevu primelo to, ze babicka rekla, tze ses za ni mela stavit?

• načítám...
Anonymní
14.8.22 22:34
@vokishka píše:
Cele je to dost zmatene.. To te k takovemu vylevu primelo to, ze babicka rekla, tze ses za ni mela stavit?

Ne, chtěla jsem to nějak vysvětlit, ale takhle krátké je to spis kontraproduktivní.
Dost mě mrzela ta slova, ze “tohle jsem si měla zažít, abych si vážila něčeho” přitom jsem měla milionkrát těžší podmínky výchovu a dnes jsem jediná, kdo ji pomáhá

• Upravit
2922
14.8.22 22:35

Taky moc nechápu, spíš jak někdo může i určit to, že filozofická škola je méně náročná než technická. Ale to je jedno. Je mi líto, jak se k tobě babička chovala nebo chová, ale v 29 jsem ani nestudovala, ani nebydlela u rodičů. Odstěhuj se a přestaň se srovnávat se sestřenici, uvidíš, že ti bude líp.

• načítám...
Anonymní
14.8.22 22:39
@Netopýr1 píše:
Taky moc nechápu, spíš jak někdo může i určit to, že filozofická škola je méně náročná než technická. Ale to je jedno. Je mi líto, jak se k tobě babička chovala nebo chová, ale v 29 jsem ani nestudovala, ani nebydlela u rodičů. Odstěhuj se a přestaň se srovnávat se sestřenici, uvidíš, že ti bude líp.

Ale já tam nebydlím. Zijou v dvougeneracnim domě s tátou a jeho přítelkyni. A já jim chodím pomáhat. Tátovi je přes 60 a je nemocný.
A s tou školou … to vidím. Už jen podle toho, kolik času musí člověk věnovat matice a kolik politologii.

• Upravit
Anonymní
14.8.22 22:40

Nota bene. Já se nesrovnavam. Je mi to jedno. Ale babi to dela. A mrzí me to, co říká.

• Upravit
2922
14.8.22 22:46
@Anonymní píše:
Ale já tam nebydlím. Zijou v dvougeneracnim domě s tátou a jeho přítelkyni. A já jim chodím pomáhat. Tátovi je přes 60 a je nemocný.
A s tou školou … to vidím. Už jen podle toho, kolik času musí člověk věnovat matice a kolik politologii.

A ty s ní žiješ, že víš, kolik tomu věnuje času? Já mám třeba překladatelství tlumočnictví na Filde a rozhodně si teda nemyslím, že jsem se kopala do zadnice. A netroufla bych si říct, kdo to má snazší, mě prostě jen matika nebavila a jazyky ano. Ale to je jedno, to není předmětem diskuse. Radu nemám, když se ti nelíbí, jak se chová, tak si s ní buď promluv, nebo tam nechoď. :nevim:

• načítám...
526
14.8.22 22:48

Ty jsi plná závisti a zášti. Už jenom to je celé špatně. Vždy jsou lidi co to mají v životě jednodušší a ti co to mají těžké. :nevim: Spravedlnost v tomhle nefunguje.

Moc nechápu o co tam jde. Ale na tom svém psychickém nastavení bys měla pracovat :nevim: 29 je brzo být takhle zapšklá.

• načítám...
Anonymní
14.8.22 22:48
@Netopýr1 píše:
A ty s ní žiješ, že víš, kolik tomu věnuje času? Já mám třeba překladatelství tlumočnictví na Filde a rozhodně si teda nemyslím, že jsem se kopala do zadnice. A netroufla bych si říct, kdo to má snazší, mě prostě jen matika nebavila a jazyky ano. Ale to je jedno, to není předmětem diskuse. Radu nemám, když se ti nelíbí, jak se chová, tak si s ní buď promluv, nebo tam nechoď. :nevim:

Tak zhruba vím kolik tomu věnuje času. A co studuje a kolik času má na sebe a zábavu. Není to předmětem diskuze, ale věnuješ tomu většinu.

• Upravit
Anonymní
14.8.22 22:50
@EvaEpic píše:
Ty jsi plná závisti a zášti. Už jenom to je celé špatně. Vždy jsou lidi co to mají v životě jednodušší a ti co to mají těžké. :nevim: Spravedlnost v tomhle nefunguje.Moc nechápu o co tam jde. Ale na tom svém psychickém nastavení bys měla pracovat :nevim: 29 je brzo být takhle zapšklá.

Jak by ti bylo, kdyby jsi pomáhala a starala se. A v závěru jsi byla ta špatná?
Co konkrétně závidím?
Není od tebe úplně milé o mně říkat, že jsem zapšklá.

• Upravit
2424
14.8.22 22:50

Nejsem si jistá, že to chápu správně, ale jestli ti babička vyčetla, že se o tebe nemusela starat, když tě jako malou opustila máma, tak to je hnusná podpásovka. Nedivím se, že tě to rozhodilo.

Se sestřenicí tomu taky moc nerozumím. Jet na hory není žádná hrozná povinnost. Zároveň mám ale z tvého stylu vyjadřování pocit, že na ni žárlíš a asi jsi na ni vysazená. Třeba to, že má oba rodiče, studuje filozofický obor a brigádničí teprve rok neznamená, že to má automaticky lehčí než ty. Každý prožíváme věci jinak a navenek kolikrát vypadají lépe než ve skutečnosti jsou. Těžké situace v životě zažívá každý, i sestřenice. Ty sama k tomu můžeš přistupovat třeba tak, že teď už na rodině nejsi závislá a můžeš si udělat život takový, jaký chceš ty. A se sestřenicí bych se přestala srovnávat, očividně ti to nedělá dobře. Případně pokud vás často srovnává táta nebo babička, požádala bych je, ať to nedělají.

• načítám...
53518
14.8.22 22:53
@Anonymní píše:

A spadly by Krkonoše, kdybys tam přestala chodit „pomáhat“?

• načítám...
53518
14.8.22 22:55
@Anonymní píše:
Tak zhruba vím kolik tomu věnuje času. A co studuje a kolik času má na sebe a zábavu. Není to předmětem diskuze, ale věnuješ tomu většinu.

A přes všechnu tu náročnou vysokou píšeš jako tatar :nevim:

• načítám...
Anonymní
14.8.22 22:55
@Russet píše:
A spadly by Krkonoše, kdybys tam přestala chodit „pomáhat“?

Ne, ale spadl by jim na hlavu barák zachvíli. Nevím, prostě v sobě mám něco, co mi nedovolí se vykašlat, když jsou oba “pohybově slabší”

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová